Arkadaşlar sistemi topladım ama birkaç sorum olacak. Sistem: İşlemci: p4 3.0 GHZ HT LGA 775 (190 $) Anakart: Asus P5P800 (122 $) Ram: Kingston 512 DDR 400 (90 $) Kasa: AopenH600B-B 28 ATX 400 W Sorularım: *Kasa biraz pahalı geldi yine kaliteli ama daha ucuzu var mı? *DDR 400 mü yoksa 533 lük mü almalıyım (başka marka) ve 533 desteği var mı? *Anakartın ses kartı mevcut mu? *Overclock imkanı var mı? *Bu sistem elimdeki Geforce Fx5200 ekran kartını destekler mi? İlgilenen herkese teşekkürler.
*kasa iyi bence. *ddr566 bile alabilirsin. *anakartın ses kartı mevcut. *overclock imkanı mevcut. * fx5200ü destekler.
kasa 350 wl1k alabilrsin zaten kalite bi psu yetr gib geliyo bana ram sen bilirsin testlerde 512 ler h1zl1 degil amadaha kullan1sl1 ama alm1sken al 500 mhz anakart san1rsam pc1-x destekli ise pc1-x bi ekran kart1 alman gerekecek elindeki vga lar1 desteklemez
anakartın ses kartı olup olmadığını, elindeki ekran kartını destekleyip desteklemediğini bilmeden nasıl seçtin dostum? Alemsin valla.. alacağın şeylerin önce özelliklerini oku bir eksik varsa o zaman burada sorarsın.
Bu seferlik bi kıyak yapayım (ilk kez duyduğum için merak ettim anakartı) ama önerilerimi dikkate al mutlaka.
Anakartın 865PE çipsetli linki bu. Ekran kartını destekliyormuş.
bu sistemi sakın alma gelecege hiçbir şekilde yatırım yapmış olmuyosun ustelik p4p800 luk anakartlarla da arasında hiçbir perf farkı yok ddr 2 destekli p5ad2 premium olanından alman çok daha senin hayrına olur ustelik bununla o/c dibine vurursun asus sanırım bu kartta intelin çarpanını kırmayı başarmış
p5p800 agp8x dir . arkadaşların dediği dogru sadece iilmeci lga 775 almış oluyorsun pci-e den faydalanamaycaksın .ama fx 5200 seçtiğine göre oyunla işin olmuyor galiba. ama yinede 5200 yerine 9550 GE al bence. ayrıca ramleri dual kullan 2*512. performansa çok fark ediyor.
oyun oynama niyetin yoksa , ağır uygulamalarla çalışmayacaksan ve iki sene sonra işlemci anakart vs.. yükseltimi yapabilecek bütçeye sahipsen al ,yok değilse amd 64 al.
a64 lerde 2 sene gider mi bilmem yarış çok hızlandı. seneye çift çekirdekli işlemciler karşımızda.
quote:
Orjinalden alıntı: fortuneteller
a64 lerde 2 sene gider mi bilmem yarış çok hızlandı. seneye çift çekirdekli işlemciler karşımızda.
ne yani socket 939 larda mı gidici.
Oyun oynamayı düşünüyorum ama eğer PCI Expresse geçersem bütçeyi çok aşmış olurum, anakartın fiyatı yüksek olur, ayrıca yeni ekran kartı gerekir ki buda çok yüklü olur, bu sistemi bile ucu ucuna alıyorum zaten amaen azından işlemciyi PCI Expresse uyumlu olması için LGA yı seçtim, doğal olarak Asus P5P800 düşünüyorum. Ekran kartımı da birkaç ay sonra değiştirecem o zamana kendimi toparlarım. Ayrıca PCI Express yaygınlaştığında şimdiki iyi ekran kartları da daha ucuzlamaz mı sizce? Gerekirse sonradan anakart değiştiririm. Sizce bu sistem beni ne kadar idare eder? Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler. (Daha henüz sistemi almadım)
sadece işlemciyi yeni almış oluyorsun yani tercih meselesi.
ilhami soket 939 kalıcı. ama seneye 3. çeyrekte intel çift çekirdekli işlemciler çıkartacak. Sanırım AMD de bu yöne yönelecek. En yeniyi takip etmek ....
dual ramsiz intel sistem toplamayin derim.
Arkadaşlar seçtiğim bu kasanın kaç fanı var ve sessiz çalışıyor mu? Aopenin web sayfası yok galiba (en azından Türkçe) ve arama motorlarından sonuç alamadım.
bu fevkalade önemli başlığa bak istersen. linklerde mevcut. yardım bekliyorum...
Yani anakart ile kasa arasında uyum sorunu mu var?
pin uyuşmazlığı var. kenardan 4 pin boş bırakırsanız olur diyorlar ama biz neden yapamadık bilmiyorum. yanlış taraftan boşlukmu verdik acaba. bilgisayarcıda bekliyor sistem. alıp getiremiyorumda eve. çalışır vaziyette vermeleri lazımmış...
1 haftadır beynim sulandı onumu alsam bunumu alsam amd,intel,dual,400,333,gibayt,asus,msi,sata,pata offff offfffff cehalet mutluktur diycem gidip alcam bi p4
dostum eğer oyun varsa işin içinde ekran kartınıda değiştirmelisin