Şimdi Ara

Sistem Sesleri Karşıya Gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem topladım. Windows 10 1809 yüklemesini yaptım. Oyun oynadığımız esnada arkadaşlarımın uyarısıyla fark ettim, sistem seslerimi herkes duyuyordu. Logitech G231 kulaklık kullanıyorum. Farklı kulaklıklar denedim. Sorun hala devam ediyor. Youtube'da dinlediğim müzikler, sistem sesleri vs. hepsi karşı taraf tarafından duyuluyor.

Realtek HD Audio driver güncellemelerini yaptım. Sırasıyla en güncel olanından başlayarak 4 tane driver denedim. Sorun devam ediyor.Stereo Mix Disabled yaptım. Sorun devam ediyor.
    Realtek Audio Manager'dan çeşitli kombinasyonlar denedim (Sanal surround kapatma, Gürültü tutma açma, kapatma, Akustik Eko İptali açma, kapatma ) sorun devam ediyor.
    BIOS güncellemesi yapıldı. Sorun devam ediyor.
    USB ses kartı denedim. Sorun devam ediyor.
    Ses ve mikrofon jakını kasanın ön tarafındaki girişlere taktım. Sorun aynı şekilde devam ediyor.
    Format attım, Windows 10 1803 yükledim. Güncellemeri yaptım. Sorun hala devam ediyor.

Her denemeden sonra Youtube'dan video açıyorum ve Windows ses kaydedicisini açıyorum. Youtube'da çalan sesler olduğu gibi kayıt ediliyor.

Bir diğer ilginç olan ise kulaklık kablosunun üzerinde bulunan mikrofon kapatma tuşuna basarak mikrofonu mute konumuna getiriyorum. Buna rağmen sistem sesleri karşıya gidiyor.

Sistemim:

Ryzen 5 1500X
    Gigabyte AB350 Gaming 3
    Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 570 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
    Adata XPG Gammix D10 8GB(4x2) 3000MHz DDR4 Ram AX4U3000W4G16-DB10

Bu arada monitör VGA. VGA - HDMI dönüştürü kullanılmıştır.

Sistemin keyfini çıkartamadan 2 gündür uğraşıyorum. Değerli desteklerinizi rica ederim.

• windows ses ayarlarında bir kısım vardı tam hatırlamıyorum ama ses kısmından mikrofon özelliklerine girince orada sistem seslerini de alma ayarı vardı. adını hatırlayamadım şu an elimde windows sistem yok bakamıyorum da. o kısmı karıştırır mısınız bi.

bir de aynı sorunu laptopa bağladığımda yaşamıştım. hiçbir ayar düzeltmiyordu. g230/231 baya çöp kulaklıklar. en sonunda kabloları zarar görmüştü komple kablo değiştirmiştim o zaman düzelmişti. onu yapması da baya meşekkatli. yeni aldıysanız bence geri verin. daha kaliteli bir kulaklık alın
  • denetim masası ses açılan ekranda kayıt sekmesine tıkla burada mikrofonuna çift tıkla ve bu aygıtı dinle tikini kaldır.

ayrıca oyun oynarken başka kişiler ile konuşuyormusun
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Windows ses ayarlarında varsayılan cihazlar seçili her şey normal gözüküyor.Sistem sesleri için Çıkış aygıtı Hoparlör Giriş aygıtı Realtek audio HD Mikrofon.

Kulaklıkla ilgisi olduğunu sanmıyorum.Telefon kulaklığıda denedim.Sistem sesleri hala karşı tarafa gidiyor.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Zeki Bey Teşekkürler

Bu aygıtı dinle tiki kaldırılmış durumda,Sorun hala devam ediyor.

Aşağıdaki Usb Ses Kartını taktım.Sorun aynı şekilde devam ediyor.Hatta sistem sesleri daha kaliteli bir şekilde gidiyor.Mikrofonu kablo üzerinden kapatıyorum,hala gidiyor.

• Merhaba konu hakkındaki şikayet hala devam ediyor mu aynı şikayet bende de var çözüm bulamadım.
  • https://www.bleepingcomputer.com/download/windows-repair-all-in-one/

Windows Repair (All In One)

Bu yazılımı güvenli modda deneyebilirsiniz.(Repair bölümünü.)
  • Hocam ne işe yarıyor bu
  • Ses denetim masasında kayıt sekmesi altında Stereo Karışımı var. Onu devre dışı bırak.
  • nedsret kullanıcısına yanıt
    Hocam yaptım o işlemi ancak fayda etmedi
  • Aynı sorun benim bi arkadaşta da var. Onda discordla ilgili bir problemdi internet hızıyla alakalıydı upload yavaş olunca ya da mikrofon ve hoparlör için tek jak kullandığında ortaya çıkıyordu. Bence driverleri güncellemeyi bi dene. Alakası olmaya da bilir ama güncel olmak iyidir :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.