Şimdi Ara

Mikrofon sesi sadece soldan geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mikrofon sesi sadece sol taraftan geliyor ses kaydederken düzeltebiliyorum stereo yu mono yapıp audacity de kaydedebiliyorum ama canlı konuşmalarda ses yine soldan gidiyor karşı tarafa bunu düzeltmenin bir yolu var mı ?

• Harici bir ses kartı mı kullanıyorsunuz? Öyle ise onlar kanal mantığı ile çalıştığı için mikrofon girişi hangi kanala bağlı ile o kanaldan ses gelir sadece. Dediğiniz gibi post işlem ile her iki kanala yönlendirilebiliyor.

• Evet harici ses kartı kullanıyorum bu sorunu ses kaydettikten sonra değilde kalıcı olarak bir çözümü var mı ?

• senfq S kullanıcısına yanıt

Yanında gelen bir program var mı peki? Bende focusrite var mesela. Beraberinde gelen programdan ayar yapınca direkt ses kartının ayarlarını değiştiriyor. Ama xlr girişli mikrofonum olmadığı için mikrofon tarafında hiç denemem olmadı. Programdan ayarladığım kadarıyla tek kanaldan gitar bağlıyorum ve çaldığım anda iki kanaldan da geliyor ses.

• Behringer umc22 var bende yanında bir uygulama gelmedi ama driverlarını kurdum

• senfq S kullanıcısına yanıt

Direct monitor dediğinizde peki ses sadece soldan mı geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır direct monitor tuşuna bastığım da ses kulaklığıma normal geliyor ama bilgisayarda sadece soldan geliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mikrofon soketi mono, kart giriş soketi stereo muhtemelen.

• ses kartını değiştirmekten başka bir çözümü var mı bunun ?

• Hazır isterseniz;

kendim yapar ya da yaptırırım derseniz, bir tane dişi mono jack, bir tane stereo erkek jack alıp stereo erkeğin orta uçları birleştirip mono çıkışa bağlamalısınız

• elektronik bilen bir yakınınıza durumu izah edip ona denetmenizş tavsiye ederim. bu işlem basit ancak ölçülüp biçilmesi gerekir. kapasitif mikrofonlar enerji ister, direk köprülemek belki rist teşkil edebilir ancak çoğu mono sıkıntı (eski pickuplarda ve kasetçalarlarda) bu şelikde çözülür. en uğraştıracak ihtimal de mono girişi tamponlayıp çıkışı çoğaltır uygular. iki operastonel amplifikatör, 3 5 direnç ve 3 5 kondansatöre bakar.

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Ses kartında böyle bir giriş yok mikrofonu xlr kabloyla bağlıyorum
  • ses kartının girişinin fotoğrafını atar mısınız, hatta mümkünse modelde iyi olur
    Modeli Behringer umc22
  • Problemin çözümünü sağlayabildiniz mi? Ben de daha yeni bu durumu deneyimleyebildim ve ses kartının kendi sitesinde bununla ilgili sorulara cevap vermişler. Olay direkt yayın programı ile alakalıymış aslında. Inputları stereo olarak algıladığı için mikrofon sadece sol taraftan geliyor. Programın ses ayarlarında bir şekilde stereo inputu monoya çevirme imkanı olması lazım her iki kanaldan da gelebilmesi için. Ses kartını falan değiştirmekle düzelecek bir işlem değilmiş bu. Bu tür asio kartların hepsinde olan bir durum. Sıkıntıyı yaşadığınız program hangisi? Özellikle onun ayarları üzerinden gitmek lazım.

• Aynı sorun bendede var bu düzeltebildiyseniz yardım edermisiniz

• berkovov B kullanıcısına yanıt

Hocam baya geç oldu kusura bakmayın, bunun çözümü mono kayıt almak çünkü mikrofon stero kaydedemiyor

• windowsun mikrofon ayarlarindan 2 kanal yerine 1 kanal yapınca bende sorun düzeldi aynı ses kartını kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.