Şimdi Ara

sistem Tavisyesinde yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın Arkadaşlar Pc uprade yapacağım için bir konuda deneyim paylaşımına ihtiyacım var. Ekran kartı,işlemci anakart ve ram alacağım.
    Yaklaşık 1500 TL gibi bütçe ayırabilirim.

Ben sistemimi şu parçalara upgrade etmeyi düşünüyorum

AMD FX 8150
    Asus Sabertooth 990 Anakart
    4*2 DDR3 1600 Ram
    Sapphire 6970 2 GB Ekran Kartı

yanlız FX 8150 ne kadar bakmamam rağmen piyasada bulunmuyor.
    FX 8120 var.
    FX 8120 AMD Phenamon 2 X6 1100 T den iyimidir?
    Bir arkadaşım da FX serisini almamın yazık olacağını,
    Core i 5 2500 K almamın daha iyi olacağını belirtti.

(FX 8150 neden bulunmuyor ? bilen varmı?)
    Arkadaşlar tavsiyeleriniz bekliyorum.
    Saygılarımla

Not: (Şimdiki sistemim Core 2 Duo 8500
    Asus P5Q-3 DELUXE / WiFi-AP
    OCZ DDR3 -1333 MHZ PC3 CL7- PLATINIUM - 2 GB * 2
    POWERCOLOR ATI RADEON HD4870, 512 MB)
    Bu sistemden daha performanslı olsun istiyorum

• X4 960
    Asus 990
    Asus 6950
    Cooler.master haf912
    Gskill 8gb ram
    Ihtiyaciniza gore hdd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

X4 960
    Asus 990
    Asus 6950
    Cooler.master haf912
    Gskill 8gb ram
    Ihtiyaciniza gore hdd

Şimdiki sistemim aşağıdaki gibidir.
    İŞLEMCİ İNTEL CORE 2 DUO 8500 (3.16GHz,1333MHz,6MB,LGA775) BOX
    ANAKART Asus P5Q-3 DELUXE / WiFi-AP
    RAM OCZ DDR3 -1333 MHZ PC3 CL7- PLATINIUM - 2 GB * 2
    HARDDİSK Wester digital cadavier Black 1 T.byte. Sata 3.0
    EKRAN KARTI POWERCOLOR ATI RADEON HD4870, 512 MB
    SES KARTI CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION PCI-E
    KASA GİGABYTE 3D AURORA 570 S GÜMÜŞ
    POWER SUPLY OCZ - GAME X STREAM SLİ- 700 WATT
    DVD WRİTER Asus DRW-2014S1T
    Blue ray Writer LG 10 X
    FLOPY ALP 1.44 MB

Sadce işlemci, anakart, ram ve ekran kartını değiştireceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: GOKHAN OZKAN

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

X4 960
    Asus 990
    Asus 6950
    Cooler.master haf912
    Gskill 8gb ram
    Ihtiyaciniza gore hdd

Şimdiki sistemim aşağıdaki gibidir.
    İŞLEMCİ İNTEL CORE 2 DUO 8500 (3.16GHz,1333MHz,6MB,LGA775) BOX
    ANAKART Asus P5Q-3 DELUXE / WiFi-AP
    RAM OCZ DDR3 -1333 MHZ PC3 CL7- PLATINIUM - 2 GB * 2
    HARDDİSK Wester digital cadavier Black 1 T.byte. Sata 3.0
    EKRAN KARTI POWERCOLOR ATI RADEON HD4870, 512 MB
    SES KARTI CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION PCI-E
    KASA GİGABYTE 3D AURORA 570 S GÜMÜŞ
    POWER SUPLY OCZ - GAME X STREAM SLİ- 700 WATT
    DVD WRİTER Asus DRW-2014S1T
    Blue ray Writer LG 10 X
    FLOPY ALP 1.44 MB

Sadce işlemci, anakart, ram ve ekran kartını değiştireceğim.

Alıntıları Göster
    7950 incelemesini okudum . Gerçekten çok performanslı. Ancak kartın boyutlarına baktığımda aşağı yukarı 27 Cm.
    7970 un da boyutu o şekilde. benim şimdiki kartın uzunluğu 24cm. Ekran kartının sığabileceği yer 27 cm gibi. buradan da bu ekran kartlarının kasaya sığamıyacağı gözüküyor. Bir de tekrar 200$ civarı kasaya para vermek istemem. ( Ben GİGABYTE 3D AURORA 570 S 200$ + KDV zamanında almıştım. Kasadanda memnundum.
    6970 Saphire 25 cm boyunda idi.
    Bir arkadaşım olmazsa ekran kartını takacağın kısımda kasayı biraz tadilatla kesersin dedi, ama uygulanabilirmi bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaş varmı ?
    Saygılarımla

• quote:

7950 incelemesini okudum . Gerçekten çok performanslı. Ancak kartın boyutlarına baktığımda aşağı yukarı 27 Cm.
    7970 un da boyutu o şekilde. benim şimdiki kartın uzunluğu 24cm. Ekran kartının sığabileceği yer 27 cm gibi. buradan da bu ekran kartlarının kasaya sığamıyacağı gözüküyor. Bir de tekrar 200$ civarı kasaya para vermek istemem. ( Ben GİGABYTE 3D AURORA 570 S 200$ + KDV zamanında almıştım. Kasadanda memnundum.
    6970 Saphire 25 cm boyunda idi.
    Bir arkadaşım olmazsa ekran kartını takacağın kısımda kasayı biraz tadilatla kesersin dedi, ama uygulanabilirmi bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaş varmı ?
    Saygılarımla

Alıntıları Göster
    Sayın Arkadaşlar

Benim GİGABYTE 3D AURO 570S kasam bulunmakta.

570S (205x522x510) (wxhxd)olarak ölçüleri belirtilmekte.

Ben icini ölçerek Ekran kartının sığabileceği yerin 27 cm gibi olduğunu belirledim.
    Bundan da AMD 7950, 7970 gibi ekran kartlarının kasaya sığamıyacağı gözüküyor.Bu kartlar yaklaşık 27 cm uzunluğunda.

Bir arkadaşım olmazsa ekran kartını takacağın kısımda kasayı biraz tadilatla kesersin dedi, ama uygulanabilirmi bilmiyorum.
    Arkadaşlar kasanın içinde tadilat yapılarak ekran kartı sıgdırılabinirmi?
    Uygulamış olan varmı? 27cm uzunluğundaki ekran Kartı takarsam kasaya birebir değicek gibi gözüküyor.

Saygılarımla

• quote:

Sayın Arkadaşlar

Benim GİGABYTE 3D AURO 570S kasam bulunmakta.

570S (205x522x510) (wxhxd)olarak ölçüleri belirtilmekte.

Ben icini ölçerek Ekran kartının sığabileceği yerin 27 cm gibi olduğunu belirledim.
    Bundan da AMD 7950, 7970 gibi ekran kartlarının kasaya sığamıyacağı gözüküyor.Bu kartlar yaklaşık 27 cm uzunluğunda.

Bir arkadaşım olmazsa ekran kartını takacağın kısımda kasayı biraz tadilatla kesersin dedi, ama uygulanabilirmi bilmiyorum.
    Arkadaşlar kasanın içinde tadilat yapılarak ekran kartı sıgdırılabinirmi?
    Uygulamış olan varmı? 27cm uzunluğundaki ekran Kartı takarsam kasaya birebir değicek gibi gözüküyor.

Saygılarımla

Alıntıları Göster
    FX 8150 ne kadar bakmamam rağmen piyasada bulunmuyor.
    Ülkemize gelmiyecekmi

• quote:

FX 8150 ne kadar bakmamam rağmen piyasada bulunmuyor.
    Ülkemize gelmiyecekmi

Alıntıları Göster
    i5 2500K oyun için FX serisinden çok daha iyidir.Genel olarakda üstündür.
    Kasada sıkıntı yaşamak istemiyorsanız 560 Ti ekran kartı alın. overclock ile 6970 e yaklaşır. 6950 yi geçer.Fiat olarakda makul.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Sistem update için yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

i5 2500K oyun için FX serisinden çok daha iyidir.Genel olarakda üstündür.
    Kasada sıkıntı yaşamak istemiyorsanız 560 Ti ekran kartı alın. overclock ile 6970 e yaklaşır. 6950 yi geçer.Fiat olarakda makul.

Alıntıları Göster
    Peki i2500 K için Asusun hangi anakarını almalyım. (AMF990 FX sabertoohth ayarında)

• quote:

Peki i2500 K için Asusun hangi anakarını almalyım. (AMF990 FX sabertoohth ayarında)

Alıntıları Göster
    Bunu al. Küçük dev adam.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-iv-gene-zge-maximus-iv-gene-zgen3-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz(oc)-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=58321

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

Bunu al. Küçük dev adam.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-maximus-iv-gene-zge-maximus-iv-gene-zgen3-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz(oc)-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=58321

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar peki, AMD FX işlemci alacak olsam hangisini almalıyım?

ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX ile ASUS SABERTOOTH 990FX arasında
    Crosshair fazladan 2 USB 3.0 portu ve 2 Sata 6.0 portu ile Saberttoha göre üstün. Ancak Fireware çıkışı ve com port desteği yok.
    Fireware çıkışı ve com port Saberttohtda var.
    Crosshair V on board ses chıp çok kaliteli, ama sonuçta benim zaten CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY ses kartım var.
    Crosshair V Saberttoha göre diğer üstün noktaları nelerdir?

Fireware ve com port desteğini ekstra bir kartla sağlasam performans veya uyumsuzluk sorununa yol acarmı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım

• quote:

Arkadaşlar peki, AMD FX işlemci alacak olsam hangisini almalıyım?

ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX ile ASUS SABERTOOTH 990FX arasında
    Crosshair fazladan 2 USB 3.0 portu ve 2 Sata 6.0 portu ile Saberttoha göre üstün. Ancak Fireware çıkışı ve com port desteği yok.
    Fireware çıkışı ve com port Saberttohtda var.
    Crosshair V on board ses chıp çok kaliteli, ama sonuçta benim zaten CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY ses kartım var.
    Crosshair V Saberttoha göre diğer üstün noktaları nelerdir?

Fireware ve com port desteğini ekstra bir kartla sağlasam performans veya uyumsuzluk sorununa yol acarmı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım

Alıntıları Göster
    üstadım oc den anlarsan bu tip sorular sormalısın...düz bir kullanıcıysan rakamları uçurmaddan makul bir şeyler aramalısın...senin ihtiyacın temelde nedir ve ne kadar bilgisayara yükleneceksin onu yaz...sana yardımcı olacaklar biraz daha net bir değer sunsun...yoksa anakarttada işlemcidede sana şunu al bunu alma diyecek insan bayağıı var..iyi forumlar (acele etme- hata yapma)

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

üstadım oc den anlarsan bu tip sorular sormalısın...düz bir kullanıcıysan rakamları uçurmaddan makul bir şeyler aramalısın...senin ihtiyacın temelde nedir ve ne kadar bilgisayara yükleneceksin onu yaz...sana yardımcı olacaklar biraz daha net bir değer sunsun...yoksa anakarttada işlemcidede sana şunu al bunu alma diyecek insan bayağıı var..iyi forumlar (acele etme- hata yapma)

Ben şimdiye kadar overlock yapmadım. Genelde alırken kaliteli parça olsun. Özelliği iyi olsun. Bana sorun çıkarmasın isterim. Biraz daha vererek daha iyisini almaya özen gösteririm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

Ben şimdiye kadar overlock yapmadım. Genelde alırken kaliteli parça olsun. Özelliği iyi olsun. Bana sorun çıkarmasın isterim. Biraz daha vererek daha iyisini almaya özen gösteririm.

Alıntıları Göster
    Sayın Arkadaşlar,

ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX anakart almak kafama iyice oturmaya başladı.
    Ben bu anakarta PC ekspres 16 1. slotuna ekran kartını,
    PC ekspres 16 2. slotuna CREATIVE X-FI TITANIUM FATALITY PCI ekspress ses kartını
    PC ekspres 3. slotuna Avermedia Tv capturepcı ekspress kartını
    Pc ekspres 4.slotuna Fireware slotu sağlayan 1 kart takarsam performansda bir düşüs veya çakışma meydana gelirmi ?
    Yoksa fireware kartını PCI kart olarakmı seçmelimiyim?
    Teşekkür eder saygılarımı sunarım

• quote:

Sayın Arkadaşlar,

ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX anakart almak kafama iyice oturmaya başladı.
    Ben bu anakarta PC ekspres 16 1. slotuna ekran kartını,
    PC ekspres 16 2. slotuna CREATIVE X-FI TITANIUM FATALITY PCI ekspress ses kartını
    PC ekspres 3. slotuna Avermedia Tv capturepcı ekspress kartını
    Pc ekspres 4.slotuna Fireware slotu sağlayan 1 kart takarsam performansda bir düşüs veya çakışma meydana gelirmi ?
    Yoksa fireware kartını PCI kart olarakmı seçmelimiyim?
    Teşekkür eder saygılarımı sunarım

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu anakartın com portu yok. Com port desteği sağlayan ekstra bir kart takarsam sağlıklı bir çalışma gerçekleşirmi?. Veya nulmodem kablosunun seri çıkışı bir dönüştürücü ile (eğer seri portu usb çıkışına dönüştüren bir dönüştürücü var ise) USB çıkışına bağlanarak seriportu kullanabilirmiyim.?

Saygılarımla

• quote:

Arkadaşlar bu anakartın com portu yok. Com port desteği sağlayan ekstra bir kart takarsam sağlıklı bir çalışma gerçekleşirmi?. Veya nulmodem kablosunun seri çıkışı bir dönüştürücü ile (eğer seri portu usb çıkışına dönüştüren bir dönüştürücü var ise) USB çıkışına bağlanarak seriportu kullanabilirmiyim.?

Saygılarımla

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ,
    AMD FX 8150 veya 8120 işlemci
    ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX anakart sistemine
    4*2 DDR3 1600 Ram mı yoksa 4*2 DDR3 1866 rammı almak lazım ?
    Bir satıcı bana FX ler 1866 mhz olduğu için ramleri de aynı hızla alırsan iyi olur dedi

• quote:

Arkadaşlar ,
    AMD FX 8150 veya 8120 işlemci
    ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX anakart sistemine
    4*2 DDR3 1600 Ram mı yoksa 4*2 DDR3 1866 rammı almak lazım ?
    Bir satıcı bana FX ler 1866 mhz olduğu için ramleri de aynı hızla alırsan iyi olur dedi

Alıntıları Göster
    Bellek konusunda;
    Vatanda GSKİLL 2 *4 GB Ripjaws 1600MHz, GSKİLL 2*4GB sniper modelleri var.
    İkisinden hangisi daha iyidir?
  • quote:

Bellek konusunda;
    Vatanda GSKİLL 2 *4 GB Ripjaws 1600MHz, GSKİLL 2*4GB sniper modelleri var.
    İkisinden hangisi daha iyidir?

Alıntıları Göster
    Bu gün FX 8150 ve 2*4GB DDR3 1600 MHZ Kingston Hyperx aldım.
    Sırada Anakart ve ekran kartı var.
  • quote:

Bu gün FX 8150 ve 2*4GB DDR3 1600 MHZ Kingston Hyperx aldım.
    Sırada Anakart ve ekran kartı var.

Alıntıları Göster
    Cumartesi günü ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX anakart ve XFX 7950 ekran kartı da aldım.
    Ancak dün bilgisyara işletim sistemi olarak Win 7 Ultiımate 64 bit yukledikten sonra biraz keyfim kaçtı On Board ethernet çıkışı çalışmadı.
    Anakartın üzerinde İntel 1Gbps lan port var. Bıosda intel 82583 lan controller enabale gözüküyor.
    Ancak Lan port bir türlü çalışmadı.
    Asusun Sürücü DVD sinden lintek lan sürücüsünü yuklemeye çalışıyorum. Bağlı aygıt yok ifadesi uyarısı verip sürücüyü yüklemiyor. Aygıt yöneticinde hiçbir ağ bağdaştırıcı gözükmüyor. Sonuçta ethernet portu çalışmıyor.
    Onboard intel Lan controller arızalı olabilirmi ?

• quote:

Cumartesi günü ASUS Crosshair V Formula AMD 990FX anakart ve XFX 7950 ekran kartı da aldım.
    Ancak dün bilgisyara işletim sistemi olarak Win 7 Ultiımate 64 bit yukledikten sonra biraz keyfim kaçtı On Board ethernet çıkışı çalışmadı.
    Anakartın üzerinde İntel 1Gbps lan port var. Bıosda intel 82583 lan controller enabale gözüküyor.
    Ancak Lan port bir türlü çalışmadı.
    Asusun Sürücü DVD sinden lintek lan sürücüsünü yuklemeye çalışıyorum. Bağlı aygıt yok ifadesi uyarısı verip sürücüyü yüklemiyor. Aygıt yöneticinde hiçbir ağ bağdaştırıcı gözükmüyor. Sonuçta ethernet portu çalışmıyor.
    Onboard intel Lan controller arızalı olabilirmi ?

Alıntıları Göster
    Intel Gigabit Ethernet Driver V16.4.0.0 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit 7. sürücüsü var 2012.01.09 update tarihli,bunu yüklediniz mi? http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/Crosshair_V_Formula/#download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 27 Şubat 2012; 16:01:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

Intel Gigabit Ethernet Driver V16.4.0.0 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit 7. sürücüsü var 2012.01.09 update tarihli,bunu yüklediniz mi? http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3Plus/Crosshair_V_Formula/#download

Alıntıları Göster
    Hocam, güncellemeleri yükledim düzelmedi. Bende servise bıraktım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.