Şimdi Ara

Sistem tavsiye 7700k vs Ryzen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar kendimce bir sistem topladım ve bu pc genellikle video ve twitch alanında kullanılcak tavsiyeleriniz bekliyorum.

İşlemci i7 7700k
    Anakart Asus rog strıx 270f
    Ram Corsair Vengaence 16gb 8x2 3200mhz
    Sogutucu Corsair h110i vs
    Kasa Corsair Carbide 400C
    Power Supply hazırda var Corsair vs650 80plus
    120gb samsung 850 evo ssd
    Hdd 1 Tb 7200rpm
    Ekran kartı gigabyte 970 hazırda var ağustos sonunda 1080ti alıcam

Bu sıralar ryzen kafamı cok karıstırıyor ve sizlerden tavsiyeler almak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam şöyle bir konum var, forumun geneli ne diyor buradan görebilirsiniz;https://forum.donanimhaber.com/forum-ahalisi-ryzen-mi-diyor-yoksa-intel-mi-anket-239-dh-cinin-195-i-ryzen-dedi--127833744

Teşekkür ederim
  • sonerqwe kullanıcısına yanıt
    Lafı mı olur hocam. 7700K alınacak bir işlemci değil. Alanlar gelecekte başlarını çok taşa vuracaklar. i7 serisinde ilk kez çekirdek artışı yaşanıyor. 8. nesil tesadüfen 6 çekirdek 12 izlek olarak çıkıyor. Ryzen ile hiçbir ilgisi yok(yerseniz ). 1700 çok güzel fiyatlı bir işlemci Noctua NH D15 gibi bir işlemci soğutucu alırsanız 4 Ghz'de kullanırsınız. Sıvı soğutmaya falan gerek yok. Zaten işlemci ısınmıyor. Pasif soğutucuyla bile soğutuyor millet. i7 7700k ise stok olarak Corsair H110i ile falan 80 dereceleri rahat görüyor.

• Ryzen gelecekte uçacak kaçacak güzel hayaller tabi ama aynı hayaller phenom x6 larda,fx 8300 lerde de vardı.Amd o zamanlarda oyunlarda gerideydi,şimdide.İntel in yeni çıkacak 6 çekirdekli i7 si de büyük ihtimal i7 7700k dan iyi oyun performansı vermeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 25 Temmuz 2017; 16:11:17 >
  • Video ve Twitch varsa işin içinde, kesinlikle Ryzen 1600-1700 modellerine yönelmelisin.
  • Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    digital foundries benchmarkları üzerinden çok vakit geçti. Amd ve oyun üreticilerinin yaptığı bazı güncellemelerle i7 r7 farkı daha da azaldı.

Arkadaşım konusuna gelecek olursak anketteki sonuçları göz önünde bulundurarak hareket etmeni şiddetle öneririm. Eğer aynı bütçeyle amd sistem istiyorsan işlemciyi r7 1700x anakartı asus crosshair 6 yap. şeçtiğin ramler r7 ile uyumlu olması lazım (vengeance lpx serisi). soğtucu olarak önerilen noctua cooler gayet iyidir. Ayrıca yerinde olsam kasayı nzxt s340 elite alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 25 Temmuz 2017; 17:1:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yayıncılık ve video ile uğraşılacaksa Ryzen daha doğru bir tercih olur. Çünkü çok çekirdek performansı daha iyi.

Ama iş oyun performansına gelirse, SALT oyun performansı için i7-7700K , i7-7820 gibi işlemciler RYZEN'dan ÇOK ÇOK DAHA üstte.

Bir de 1080Ti alacaksanız ve yüksek FPS değerleri görmek istiyorsanız da Intel daha iyi. 2K ve 4K çözünürlükte iki işlemci de iyi iş çıkartıyor. Ama FPS değerlerinde maksimum görme arzunuz varsa 144 Hz monitör ile INTEL daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siannis

Eğer yayıncılık ve video ile uğraşılacaksa Ryzen daha doğru bir tercih olur. Çünkü çok çekirdek performansı daha iyi.

Ama iş oyun performansına gelirse, SALT oyun performansı için i7-7700K , i7-7820 gibi işlemciler RYZEN'dan ÇOK ÇOK DAHA üstte.

Bir de 1080Ti alacaksanız ve yüksek FPS değerleri görmek istiyorsanız da Intel daha iyi. 2K ve 4K çözünürlükte iki işlemci de iyi iş çıkartıyor. Ama FPS değerlerinde maksimum görme arzunuz varsa 144 Hz monitör ile INTEL daha iyi.

Harika bir cevap teşekkür ederim bu kadar detaylı cevapladıgınız icin.
    Yayıncılık ve video üzerine yogunlasacagım. Agustos sonu inş 1080ti ya geciş yapıcagım. 144hz monitör şart gibi şu anda ki 200 lerden bahsediyorlar oynadığım tür fps tarzı genellikle sanırsam intel %60 benim icin daha önde. Araştırmalarıma göre kimseyi bulamadım yayıncılardan ryzen kullanan hepsi intel kullanıyor.

• Bütçen varsa 7800x i tavsiye ederim lga2066 nın 2020 ye kadar yolu var.

Aslına bakarsanız i7-7700K, i7-7800X veya Ryzen 7 1700 , Ryzen 7 1700X vs vs. Bunların hepsi güçlü işlemciler. Hiçbiri sizi yarı yolda bırakmaz.

Oyunlarda limitlerine kadar zorladığınız zaman ancak farkları görebiliyorsunuz zaten. Yani örnek veriyorum, 4K 'da Skyrim oynarken, bu işlemcilerin hiçbiri fark yaratmaz aslına bakarsanız. Ama 144 Hz bir gaming monitörde oyun oynama amacınız varsa (ki 1080Ti alacağınıza göre var :) ) biraz da (kendimden örnek vereyim) benim ultrada en yüksek FPS değerlerini görmek isterseniz INTEL doğru adres olur sizin için.

https://www.youtube.com/watch?v=V5RP1CPpFVE

Bu videoda Joker Productions kanalı iki güçlü işlemciyi incelemiş. Performanslar gerçekten yakın. Ama oyunların daha çoğunda 3-5-10 FPS daha iyi i7-7700K.

Yalnız unutmayın, multi çekirdek işlemlerinde de Ryzen ufak ufak önde.

Kısaca hangisini alırsanız alın, pişman olmazsınız. Önemli olan hangisinin içinize sineceği ve keyifle kullanacağınız.

• merhaba bende sizin gibi bir sistem topluyorum 1080 bulunan tek çekirdek performansı ciddi şekilde yüksek diye i7 7700K tercih ettim çünkü oyunlar hala tek çekirdek kullanıyor bu yüzden ryzene göre daha iyi sonuç veriyor çoklu çekirdekte fiyat performans olarak ryzen önde tabi ancak sadece oyun diyorsanız benim gibi 7700K tercih etmenizde fayda var
  • Yayın yapacaksanız 1700/X öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuge3500

merhaba bende sizin gibi bir sistem topluyorum 1080 bulunan tek çekirdek performansı ciddi şekilde yüksek diye i7 7700K tercih ettim çünkü oyunlar hala tek çekirdek kullanıyor bu yüzden ryzene göre daha iyi sonuç veriyor çoklu çekirdekte fiyat performans olarak ryzen önde tabi ancak sadece oyun diyorsanız benim gibi 7700K tercih etmenizde fayda var

Konunuzu yeni gördüm gayet güzel bir sistem topluyorsunuz. Sanırsam 7700k seciceğim amd ile gecmişte cok problemlerim olmustu hala önyargımı kıramadım malesef. 7700k ve 1080ti ı ASUS 27" PG278QR 165 hz 2k g-sync ile kombileyip bu işi zirvede bırakacgım ^^
  • en güzelini yapıyorsunuz bende biraz fanboy olduğum için intel seçtim şimdilik 1080p ile idare edip paramı toplayınca g-sync 2K bir monitör alacağım bende şimdiden hayırlı olsun :)
    10 numara 5 yıldız canavar gibi bir sistem olur. Şimdiden güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.