1- mevcut harddisklerimi (özelliklerini bilmiyorum ama 3-5 yıllıklar) bu sistemde kullanabilirmiyim? 2- nasıl bir güçkaynağına ihtiyacım olur? 3- ucuz yollu ne tür bir kasa önerirsiniz? 4- bu sisteme ekstradan soğutucu almam gerekir mi? 5- fiyatı düşürmek adına "bu da işini görür" dediğiniz bir ekran kartı var mı? oyun performansını çok etkilermi?
-BoZ-
kullanıcısına yanıt
İyi günler hocam, overclock yapmayacaksan intele yönelmeni tavsiye ederim. 4590 her oyuna yeter durumda şuanda:) 8350 yerine 8320 ve ud3p güzel bir ikili oluyorlar. m5a99x evo gibi yüksek anakarta overclock yapılmayacaksa gerek yok. Asus r9 280x yerine r9 280x vapor-x i öneririm ekstradan. Sorularına gelecek olursam;
1- ide çıkışlı ise dönüştürücü alarak kullanabilirsin. 2- r9 280x için 600w bronze silver psu yeterli olacaktır fakat stabilite açısından 650w öneririm. 3- rc-k380 600w 12v kanalından 564w veren bir kasa, 280-290 arası fiyatı olacaktı. 4- Amd sistemlerde soğutucu şart, ses gibi bir sorunla karşı karşıya kalırsın yoksa. 5- r9 280x den aşağı gitmek mantıksız:) r9 280 ile 280x arasındaki fark büyük.
Aklında takılan bir durum varsa sorabilirsin. Net bütçeyi söylersen daha iyi bir sistem kurabilirim sanıyorum ki
Öncelikle İntel Toplamalısınız. 1-HDD'inizi kullanabilirsiniz bu sisteminizde de. 2-Kaliteli bir 600-650w güç kaynağı yeterli gelecektir muhtemelen. 3-Tek kasa olarak ucuz,Z5 Plus öneririm. 4-Overclock yapmayacağınıza göre intel de alacaksanız i5'ler için pek gerekli değil ama serin ve zun yıllar kullanmak için alınabilir. 5-R9 280 işini görecek ekran kartıdır.R9 280X önermek istesem de
Eski HDD'lerinizi depolama olarka kullanırsınız,sistemi SSD'ye yüklersiniz
cevaplar için teşekkürederim. önerilere göre amdden vazgeçip intele yöneleceğim.
@Graves or Feed
dostum bütçeye maksimum 2300 civarı diyebilirim o zaman.
@dekstop's surgeon
sistem iyi sanırım yalnız soğutucu ve ssd'den vazgeçip r9 280 yerine r9 280x alsam nasıl olur? harddisk kullanmak bu sistemde performans düşüşüne sebep olur mu?
bir de neden amd yerine intel öneriyorsunuz onu merak ettim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme