Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesi Anfi ve Oval Hoparlör Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Polo Classic aracımdaki bütün tesisatı baştan aşağı yeniledim.
    Teyp Olarak-> Pioneer DEH-X1650UB
    Arka kapılarda yer olmadığı için sadece ön kapılara bir mid takımı aldım-> Pioneer TS-G 172 Ci 16.5 cm
    Pandizot üstünde fabrika çıkışı 13cm hoparlörler vardı onları da değiştirdim->Pioneer TS-G 1344 13cm

Düşük seslerde hiç bir sıkıntım yok yalnız ses yükseldikçe bozulmalar da artıyor bir türlü verim alamadım. Sizce yapmam gereken şey sistemi bir anfiyle desteklemek mi? Bu yeterli olur mu yoksa pandizota bir çift de oval hoparlör eklemek mi daha yararlı olur? Bu konularda hiç bilgim yok yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

• amfi alırsanız daha iyi olacaktır ayrıca arka kapıda yer yok derken? eğer ses yetersiz geliyorsa öne infinitj , jbl, dd lerin 16 cm lik midlerinden alın. öndeki midleri pandizota ekleyin. arkadaki 13 cm likleri de iptal edin. ve mutlaka 4 kanallı sağlam bir amfi alın
  • Arabada arka kapılarda herhangi bir hoparlör deliği vs. bulunmuyor sadece pandizot üstünde var dediğim gibi 13cmlik. Orjinali pek bozmak istemiyorum ama pandizotu deldirip 2 tane oval ekleyebilirim. Bu sistem için tavsiye edebileceğiniz bir anfi var mı peki? Çok teşekkür ederim yanıtınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahr

Öncelikle merhabalar,
    Polo Classic aracımdaki bütün tesisatı baştan aşağı yeniledim.
    Teyp Olarak-> Pioneer DEH-X1650UB
    Arka kapılarda yer olmadığı için sadece ön kapılara bir mid takımı aldım-> Pioneer TS-G 172 Ci 16.5 cm
    Pandizot üstünde fabrika çıkışı 13cm hoparlörler vardı onları da değiştirdim->Pioneer TS-G 1344 13cm

Düşük seslerde hiç bir sıkıntım yok yalnız ses yükseldikçe bozulmalar da artıyor bir türlü verim alamadım. Sizce yapmam gereken şey sistemi bir anfiyle desteklemek mi? Bu yeterli olur mu yoksa pandizota bir çift de oval hoparlör eklemek mi daha yararlı olur? Bu konularda hiç bilgim yok yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

bak güzel kardeşim hoparlörlerde rms değeri diye bir şey vardır.rms değeri ne kadar yüksekse ses o derece yüksek ve bozulmadan çıkar.
    yanlış anlama ama kullandığın hoparlörler amatör sıradan çok bir şey bekleme ampli taksan bu sefer sesi hiç açamayacaksın.sana tavsiyem elindekileri satabilirsen sat.
    maddi durumunun el verirmi bilmiyorum ama rms değerleri yüksek olan 1 tk komponent al 1ad ucuz yollu amli 1ad wofeer bak keyfine..
    pioneer'de takılıp kalma zira artık bu marka amatör kaldı..

jl audio

hertz

focal

kıcker

cadence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 16 Kasım 2014; 13:45:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

bak güzel kardeşim hoparlörlerde rms değeri diye bir şey vardır.rms değeri ne kadar yüksekse ses o derece yüksek ve bozulmadan çıkar.
    yanlış anlama ama kullandığın hoparlörler amatör sıradan çok bir şey bekleme ampli taksan bu sefer sesi hiç açamayacaksın.sana tavsiyem elindekileri satabilirsen sat.
    maddi durumunun el verirmi bilmiyorum ama rms değerleri yüksek olan 1 tk komponent al 1ad ucuz yollu amli 1ad wofeer bak keyfine..

jl audio

hertz

focal

kıcker

cadence

Pioneer övüle övüle bitirilemeyen bi marka. Benim hiç bilgim yok sağdan soldan duyup almıştım. Yani şuan mevcut komponente amfi alsam da bir şey değişmeyecek o zaman anladığım kadarıyla teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

jl audio

hertz

focal

kıcker

cadence

Pioneer övüle övüle bitirilemeyen bi marka. Benim hiç bilgim yok sağdan soldan duyup almıştım. Yani şuan mevcut komponente amfi alsam da bir şey değişmeyecek o zaman anladığım kadarıyla teşekkür ederim

Değişmekten ziyade daha kötü olacak.neden dersen hoparlörlerin zaten güçsüz teyp sesini bile bozulma yapıyor.ampli daha güçlü gelecek

• Aslında tam tersi teyp yetmediği için ses bozulup düşük ve bozuk ses çıkıyor. Teyp 15rms veriyor o komponent 45 50 rms istiyor. 50 60 rms lık basit bir 4 kanal amfi arkayada 50 60 rms lik bir ovalle daha güzel sonuç çıkar bence.

Bu arada pioneer kötü bir marka değil kesinlikle gidip ucuz ürününü alırsanız tabii ki kaliteli olmaz bir prs sınıfına ya da en kötü 170ci komponentleri deneyin jl in alt sınıfı da kicker alt sınıfı da öyle ahım şahım ses vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Aslında tam tersi teyp yetmediği için ses bozulup düşük ve bozuk ses çıkıyor. Teyp 15rms veriyor o komponent 45 50 rms istiyor. 50 60 rms lık basit bir 4 kanal amfi arkayada 50 60 rms lik bir ovalle daha güzel sonuç çıkar bence.

Bu arada pioneer kötü bir marka değil kesinlikle gidip ucuz ürününü alırsanız tabii ki kaliteli olmaz bir prs sınıfına ya da en kötü 170ci komponentleri deneyin jl in alt sınıfı da kicker alt sınıfı da öyle ahım şahım ses vermiyor.

Bir de amfiyle denememi tavsiye edermisiniz peki? Değişiklik olur mu? Ayrıca bi amfi önerirseniz mükemmel olur teşekkür ederim
    Roadstar RDA 6040 Yeterli olur mu acaba?

• Roadstar in 8040ı bir nebze güçlü çalıyor ama 6040ta ne güç var ne ses kalitesi.

İkinci el falan pioneer 6604 ya da 6500f alabilirsiniz. Tabi yine bilindik markaların bu güçlerde olan ürünlerini tercih edebilirsiniz.

• quote:

Roadstar in 8040ı bir nebze güçlü çalıyor ama 6040ta ne güç var ne ses kalitesi.

İkinci el falan pioneer 6604 ya da 6500f alabilirsiniz. Tabi yine bilindik markaların bu güçlerde olan ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için ama merak ettiğim bişey var amfi almaya değer mi acaba elde edeceğim performans yoksa sistemin baştan mı değişmesi lazım boş yere amfi alıp 200-250liramı çöpe atmak istemiyorum
  • quote:

quote:

Roadstar in 8040ı bir nebze güçlü çalıyor ama 6040ta ne güç var ne ses kalitesi.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için ama merak ettiğim bişey var amfi almaya değer mi acaba elde edeceğim performans yoksa sistemin baştan mı değişmesi lazım boş yere amfi alıp 200-250liramı çöpe atmak istemiyorum

Şimdi baktım 1650ub de tek RCA çıkışı varmış. O da iki kanallı ya da mono(subwoofer amfisi) bağlamaya yeter.
    Ya baştan bir sistem kurun ya da arkaya orta güçte bir oval alın fazla para harcamadan kullanmaya devam edin.

• quote:

quote:

quote:

Şimdi baktım 1650ub de tek RCA çıkışı varmış. O da iki kanallı ya da mono(subwoofer amfisi) bağlamaya yeter.
    Ya baştan bir sistem kurun ya da arkaya orta güçte bir oval alın fazla para harcamadan kullanmaya devam edin.

hocam pardon ön tk mid dikkat etmemişim..ucuz coax sandım.arkadaşım sende kusura bakma hata yapmışım özür dilerim.hocamın dediği doğrudur typ amplisiz mid
    kaldırmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.