Şimdi Ara

Sistem tavsiyesi (apu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle kurguladigim sistemi size yazayim:

Msi a88x-g43 anakart

Amd a10 7870k apu

G skill trident 2400 mhz cl 10 ram

Wd caviar blue 1 tb hdd

Dahili psu su olan bir kasa (cok detayli bakmadim kafamda hicbirsey yok )

Simdi 1500 lira butce dahilinde f/p goz onunde bulundurarak her turlu sistem onerisine acigim. Mevcut sistemde de degisiklikler yapabiliriz ancak; nedenini aciklarsaniz hem daha cok bilgi sahibi hem de memnun olurum. Anakart ve ramlerde ozellikle msi ve g skill marka istiyorum. Ana kart atx istiyorum cunku sistem bu haliyle kalmayacak; bu hali sadece sisteme giris olacak. Yardimci olursaniz cok memnun olurum. Herkese iyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada istedigim anakarti hic bir yerde bulamiyorum bu konuda da yardimci olursaniz iyi olur. Cunku artik en son msi yi arayacagim pazartesi gunu gibi.

• Giriş olacak demissinde Apu guncellenebilir bir sistem degildir ekran karti siniri bellidir iyi seviye kartlara darbogaz yapar

islemci zaten artik cikmayacak am3 fm2 sokete bitti bunlar zen yeni soketle gelecek

• Zaten istedigim cok ust duzey bi sistem degil r7 240 bi ekran karti ile dg yapsam bile benim icin yeterli olur. Belki bi ssd eklerim sisteme. Am3 ve fm2 konusunda soylemek istedigini anlamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conta adami -- 3 Ekim 2015; 12:38:56 >
  • apuya yatırım yapacağına i3 41xx-gtx 750-8gb- gibi bir sistm almanı tavsiye ederim hem ekran kartı fazla enerji tüketmez hemde apudan daha iyi performans alırsın.. Sana yetmemeye başladığında cpu-gpu upgrade edip devam edebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki soyledigin gibi ortalama bir i3 sistem topladigimizi varsayalim maliyeti ne kadar olur bu sistemin ve islemciyi yine bir i3 ile upgrade edebilirim diye biliyorum umarim yanilmiyorumdur.

• Conta adami kullanıcısına yanıt
    Am2 ve fm2 sokete yeni işlemci gelmeyecek yani takacağın o işlemcinin üstüne çıkamayacaksın.

i3 alırsan ilerde i5 ve i7 ye aynı seriden (aynı pin ) güncelleme imkanın olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Ekim 2015; 14:55:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Am2 ve fm2 sokete yeni işlemci gelmeyecek yani takacağın o işlemcinin üstüne çıkamayacaksın.

i3 alırsan ilerde i5 ve i7 ye aynı seriden (aynı pin ) güncelleme imkanın olacaktır.

Ya aslina bakarsan bu sistem beni 1 yil kadar falan idare etse yeterli ki daha fazla bile idare eder saniyorum. Yani aslinda bu yuzden apu sistem dusunuyorum. Bu sistemi yukseltmek yerine satip o zamanin sartlarina gore yeni bir sistem dusunebilirim. Ustelik intel islemcilere cok sicak bakmiyorum cunku cok pahalilar. Ama yine de 1500 lira civarinda intel bir sistem kurgun varsa incelemek isterim.

Bir de sunu ogrenmek istiyorum eger biliyorsan: Bu segment dedikleri olay islemcinin ve chipset lerin pin sayisiyla mi alakali ? Yani core ix islemcilerin ayni segmentleri arasinda gecis yapabiliyor muyum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conta adami -- 3 Ekim 2015; 15:26:39 >

• Conta adami kullanıcısına yanıt
    Pin sayilari ayni islemciler arasinda anakart destekledigi surece gecmek mumkun

Ornek 1150 chipset i3 4160 olsun bunu 4460 4590 i5 4790 vb ile degisirsin

Ama 6400 6500 6600k 1151 pin ile degistiremezsin

• Anladim abi. Ben bu konuyu etraflica bi arastirip tekrar geleyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.