Şimdi Ara

Sistem tavsiyesi, evlilik ve dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben evlilik arifesinde ve mesleğine yaklaşık 8 ay önce başlamış bir arkadaşınızım. Senelerdir aklımda olan bilgisayar toplama işi için kafa patlatıyorum bu sıralar ancak, biraz çıkmazda kaldım. Doların artışı ve evlilik işleri biraz zora sokuyor. Benim sistemden beklentim 4Kda güncel oyunları 60FPS'te oynayabilmek, yegane olayım bu. Ultra High arası grafikler isterim ama RTX gibi ileri teknolojilerde gözüm hiç yok. Buna uygun bir monitörüm var, kalan her şeyi sıfırdan alacağım. Ama "PC toplamanın sırası mıdır, değil midir?" den tutun da, nerden toplanır sorularına kadar her şeyde yardıma ihtiyacım var. Bütçe için ise 13-14 bin lira diyebilirim, 15 olmasını istemem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sistem tavsiyesi, evlilik ve dolar
    Kendimce bir ideal sistem topladım bunlardan sizin için gereksiz olanlardan kesip bütçeye yaklaşabilirsiniz ileride büyük upgrade düşünmüyorsanız 4k oyun oynayacağınız için yük ekran kartına binecektir yani 2080 ti kullansanız bile 3900x işlemcide taksanız 3600 de ekran kartını tamamen besleyecektir o yüzden işlemciyi 3600x veya 3600 e düşürebilirsiniz bütçenize en uygun kart 2080 super ultra olmasa bile high ayarlarda her oyunu 60fps oynarsınız bu arada aynı şekil anakart eğer ileride 4000 serisi bir işlemci almayı düşünmüyorsanız (ki bence gerek yok çünkü en az 3600 alsanız bile onun 4k da besleyemeyeceği ekran kartı piyasada yok ileride olsa bile oldukça pahallı olacağı kesin) anakartı b450 tomahawk max e düşürebilirsiniz başka alternatif fiyat düşürme olarak ssd sata alınabilir ramlar 3200 alınabilir totalde ben olsam 3600x alır anakartı düşürürdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 16 Mayıs 2020; 5:31:36 >

• Nereden almalıyıma gelirsen montajı sen yapacaksan parça parça en ucuzları bulup alırsın daha uyuguna gelir ya da sistem toplama sihirbazı olan sitelerden montajlatıp alırsın uğraşmazsın benim örnek olarak topladığım site sinerji gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 16 Mayıs 2020; 5:23:35 >
  • Endişelerinizi anlamak ile birlikte aşağıdaki sistemi ve alternatif gelecek önerileri dikkate alabilirsiniz.

Bu sistemin altına düşmenizi önermem, sistemi sinerji.com üzerinden sipariş verebilir ürün seçerken montaj dahil seçeneği ile hazır testleri yapılmış şekilde teslim alabilirsiniz.
  • Bu bütçeyle 4K'da 60 frame'in altına inmeyeceğin RTX 2080 Super ekran kartlı sistem budur.

www.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 7 3700X 3.6 Ghz 8 Çekirdek 36MB AM4 7nm İşlemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-3700x-36-ghz-8-cekirdek-36mb-am4-7nm-islemci-pmu417093

www.sinerji.gen.tr
    MSI B450 Tomahawk MAX 4133mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-b450-tomahawk-max-4133mhzoc-rgb-m2-am4-atx-anakart-pmu418764

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX 3600mhz CL18 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3600C18)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-16gb2x8-vengeance-lpx-3600mhz-cl18-ddr4-ram-cmk16gx4m2d3600c18-pmu419406

www.sinerji.gen.tr
    MSI GeForce RTX2080 Super Ventus OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-geforce-rtx2080-super-ventus-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu418970

www.sinerji.gen.tr
    Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010) Harddisk
    https://www.sinerji.gen.tr/seagate-1tb-barracuda-64mb-7200rpm-st1000dm010-harddisk-pmu72799

www.sinerji.gen.tr
    Kingston 512GB KC600 Okuma 550MB-Yazma 520MB SATA SSD (SKC600/512G)
    https://www.sinerji.gen.tr/kingston-512gb-kc600-okuma-550mb-yazma-520mb-sata-ssd-skc600-512g-pmu419665

www.sinerji.gen.tr
    Cougar MX350-Mesh 700W 80+ USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    https://www.sinerji.gen.tr/cougar-mx350-mesh-700w-80-usb-30-atx-mid-tower-kasa-pmu419811

• 4k da güncel oyunları oynama demiş millet 3700x öneriyor aloo 4k gaming 1080p gaming mi demiş :)

20 k yı gözden çıkar 4k oyunda en önemli nokta ekran kartı anca 2080 ti olmalı oda ultra degil high 4k oynarsın ,

eger 20 k üstü çıkamıyorsan 2080s bakıcan onlada 4k med high arası oynarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 16 Mayıs 2020; 16:25:22 >
  • Önerileriniz için teşekkür ederim hocam, sinerji de kafama yattı. Şu dolar kafamı çok kurcalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, endişelerimi anladığınız için de teşekkür ederim. Hepimiz bu ülkede aynı geminin yolcusuyuz, dolar ortada.

• Nistor kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, siz de sinerjiden yazmışsınız anladığım kadarıyla en iyilerinden biri sinerji.

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam ciddi korkuttunuz beni. Hala bu denli uzak mıyız 4k'ya, ki 60 FPS lüks bile değil artık ne framerateler görüyor oyuncular. Üzücü oldu benim için.

• D-Rock! D kullanıcısına yanıt
    dünya uzakta bügün 2080ti bile 4k da 60 fps tam verebiliyor :) ultra da aaa oyunlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 16 Mayıs 2020; 22:26:7 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Uzak mıyız derken tüm dünya kastettim ben de hocam yanlış anlamayın :D anlıyorum, 4k hayalini bırakmak mantıklı şu durumda. Ama o zaman da elimdeki 4k monitör ile maksimum 60fps ve 4k olmayan bir görüntü alacağım. Kafam karışık.

2080ti anca 4k da umut vaad ediyor
    Bang4BuckPC Gameryoutube
    Assassin's Creed Odyssey 4K | RTX 2080 Ti OC | i9 9900K 5.1GHz
    https://www.youtube.com/watch?v=4Ed-Beg9Q8k
  • evlilik arifesinde bu masrafa girme

hani belki attan inip eşeğe binmiş gibi olacaksın ama 500-600 dolara çıktığında ps5 yada xbox x series al derim

hi end gaming pc olayı evli yada evlenecek adamın işi değil ama çok zengin biri iseniz düşünmeyin 25 bin tl ye 2080ti ekran kartlı hatta mümkünse varsa 16 Tera flops ekran kartlı sistemi alın

ama şunuda unutmayın o sistemi alırsanız o sistem parasının 5 katı değerinde eşinize hediye almalısınız yoksa boşanmaya kadar gider o pc mevzusu

senin yerinde olsam hiç evlenmez istediğim sistemi alırdım. ve istediğim ülkelere her yıl seyahat ederdim...bunu 5 yıllık evli 1 çocuk sahibi biri olarak söylüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 16 Mayıs 2020; 22:55:3 >
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    Öneri için teşekkür ederim hocam. 4K 60FPS olayı yalan şimdilik. Biraz daha mantıklı bakayım ben işe.

Evlilik tavsiyesine cevap Yok mu ?
    Merak ettim 😅😅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byoqan kullanıcısına yanıt
    Evleneceğim hocam

Valla çok heyecanlı okudum mesajları . Bi an evlilikten vazgeçeceksiniz sandım.😂 Bir genç olarak bende bu tercihi yapmam gereken zaman gelecek ve korkuyorum ...

• KwasRegaL K kullanıcısına yanıt
    Hocamızın naçizane tavsiyesi pek değerli benim için, kendisi daha yaşça da daha büyük benden belli ki. Ama ben de bir karar verdim, Allah utandırmasın diyip yoluma devam edeceğim.

• çevremden birisini gözlemlemiştim adam evlendiği sırada bari hayalimdeki pc yi alayım demişti evlendikten 8-9 ay sonra sattı pc yi hem ekonomik olarak biraz daha rahatlamak için hem de 1080ti lı felan o dönemin en iyisini topladğı için insan doyum noktasına ulaşıyor sanırım ,eskisi gibi zevk vermiyormuş bilgisayar (bu konu hakkında burda da birkaç konu açılmıştı) yani ortalama üstü toplayın 1080p ultra da takılmak çok da kötü bişey değil bence hem biraz daha ekonomik olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.