Arkadaşlar latopumun 2. ekran kartı yandığı için sırf oyun oynamalık bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum oynadıgım oyunlar (rainbow,pubg,csgo,lol) sadece oyun oynamalık 2. bilgisayar oldugu içinde büyceyi minimumda tutuyorum takıldığım ki kaç soru var önerileriniz bekliyorum -Xeon X5650 vs Xeon 5450 ikisinden birini düşünüyorum sizce hangisi farklı bi modelde önerenilirsiniz tabikide ? -GTX 1050 düşünüyorum gtx 1050 fiyatında alternatif ? -Tek 8 gb ram mi ? 2×4 ram mi ? (daha sonra bi 8gb ram daha takabilirim diye tek düşünüyorum bilmem dogru bilmeme yanlış ?) -Xenonna uygun anakart kart önerisi ? PSU nekadar önemli ?
bütçeniz ne kadar?
-xeon işlemciler iyi güzel ama ben pek önermem. -1050 fiyatına 2. el alternatif olarak düşünülebilir ki kesinlikle 2. el tavsiye ederim eğer nakit varsa. bende nakit yoktu mecbur kaldım 1050ti almaya. yoksa 2. el 1060 alacaktım. -tek 8gb ram mantıklı ilerisi için ama xeon işlemci için çok da mantıklı değil bence. -psu en önemlisi. parçalardan kısıp psuyu kaliteli almak bile en mantıklısı.
torkema61
kullanıcısına yanıt
Kardeşim psu zaten gtx 1050 ek bir güç istemiyor diyecegim şu ki 350w yerine 400w-500w alsam performans degişirmi yoksa sadece serfitikasına bakmama yeterlmi bunu anlamıyorum ? youtubede bi adam izledim o dizmiş o yüzden xenona yöneldim yoksa tabi bedne 8 yıl önceki işlemci almama istemem işlemciye ne önerrirsin 1050 yi darbogaza sokmayacak ucuz birşey ?
quote:
Orijinalden alıntı: kranos38
Kardeşim psu zaten gtx 1050 ek bir güç istemiyor diyecegim şu ki 350w yerine 400w-500w alsam performans degişirmi yoksa sadece serfitikasına bakmama yeterlmi bunu anlamıyorum ? youtubede bi adam izledim o dizmiş o yüzden xenona yöneldim yoksa tabi bedne 8 yıl önceki işlemci almama istemem işlemciye ne önerrirsin 1050 yi darbogaza sokmayacak ucuz birşey ?
400-500 alsan da 1000 alsan da performansı etkilemez. 350w yetiyorsa kullanın. kaliteli olsun ama. psu alırken fiyattan kısanların halini daha önceden forum paylaşımlarında gördük.
bütçe söyleyebilirsen yardımcı olabiliriz. yoksa 1050 için önerebileceğim en iyi fiyat olarak ikili g4560+h110m olur.
yoksa e5450 alırsan da çok bi sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. yanına da şu anakartı alırsan kullanabilirsin xeon işlemciyi.
bu işlemciler modlanmış oluyor ve lga771 olup lga775 pin anakartlara takılabiliyorlar diye biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: torkema61
400-500 alsan da 1000 alsan da performansı etkilemez. 350w yetiyorsa kullanın. kaliteli olsun ama. psu alırken fiyattan kısanların halini daha önceden forum paylaşımlarında gördük.
bütçe söyleyebilirsen yardımcı olabiliriz. yoksa 1050 için önerebileceğim en iyi fiyat olarak ikili g4560+h110m olur.
yoksa e5450 alırsan da çok bi sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. yanına da şu anakartı alırsan kullanabilirsin xeon işlemciyi.
bu işlemciler modlanmış oluyor ve lga771 olup lga775 pin anakartlara takılabiliyorlar diye biliyorum.
Alıntıları Göster
Şimdiden çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun evde legülatör kullansamda yinede psu yu sefitikalı almaya çalışcam Fiyat olarakda 1000 ₺ civarı düşünüyorum herşeyi 2. el alırsam GTX 1050 = 500₺ E5450 = 80₺ Anakart = 120₺ Ram 2x4gb = 120₺ James Donkey SSD 120GB = 180₺ SSD var zaten PSU bakcaz Kasa ile moitör onları en son bakcaz aşagı yukarı böyle gibi aklımda
Bu arada beni bu durma düşüren HP Pavilion laptobada yazıklar olsun
kranos38K
kullanıcısına yanıt
psu markasını da dikkatlice seçmek gerek. 80+ diye satılıp fos çıkan markalar var. mümkünse fsp, high power, corsair gibi markaları tercih edin. tabi daha iyileri de var seasonic gibi ama onlar pahalı gelebilir.
kasa için de aynı şekilde. dandik markalara sakın yönelmeyin.