Şimdi Ara

Sistem toplanıcak... Yardım - I AM NOVICE :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bizim alet bayaa bi eskidi, kendine getirmek lazım..Gerçi bu tamamen yenileme gibi bişey olucak ama.. :)

Forumdaki önerilerinizi takip ederek az çok bişeyler oluştu kafamda. Overclock yapacağımı sanmıyorum-yapsam mantarlarım çünkü- ama yine de mantıklı bi sistem olsun istiyorum

Athlon XP 2500 ve kart olarak Abit AN7, NF7-S veya Epox 8rda+ güzel gibi...gerçi bana ne sağlayacaklarını bilmiyorum ama genelde öneriler bu yönde..Öğrenmek istediğim bunların birbirinden farkı ne ve ne şekilde kullanıma yansır..Ramlerdeki mhz olayı gibi..

Bi de 80-100 dolar arası bi grafik kartı önerirseniz çok şık olur...
    Mantıklı bi izahınız varsa 130 dolar max verilebilir ama bana getirisi çok olmayacaksa aradaki farkı başka şekilde değerlendirmeyi tercih ederim

Cevaplarınıza Şimdiden Teşekkürler...

• Epox 8rda+ genelde forumda arkadaşların kullandığı ve overclock bakımından da sağlam bi anakarttır...bu durumda nforce2 chipsetli bi anakart kullanacaksın...ya da msi ın kt600 chipsetli bi anakartını....bu konuyu forumda aratırsan fazlaca bilgi bulabilirsin...ekran kartını ise uzman arkadaşlar tavsiye etseler daha iyi olur....
  • bende yeni sistem aldım bende senin gibi overclock yapmıyorum.
    anakart epox 8krai(66$) aldım ve çok memnunum.zaten 8rda+ kartları daha çok o/c
    yapanlar için öneriyorlar boşuna 25-30$ vermene değmez.
    hemde 8krai de sata var ama dual ddr yok zaten dual ddr pratikte çok çok az bir artış
    sağlıyormuş. eğer sen bunlara rağmen 8rda+ alacaksan 8rda+ rev 2.2 al derim.
    ekran kartına gelince boardını 8krai alırsan fx5700 yada ati9600pro falan alabilirsin.
    ama fx 5200 kesinlikle alma gerekirse paraya sıkış 5700 5600 herneyse onlardan al.
    benden bu kadar...saygılar
  • oc yapmayacaksan ve dual ddr sana çok lazım olmayacaksa daha ucuz alternatiflerin var tabii ki. kt600 chipsetli kartlar hem daha ucuzlar hem de sata gibi özellikleri var, onlardan tercih edebilirsin. ama oc yanında bir de ses meselesi var. nf2 boardların bazılarında (senin yazdıklarında mesela) apu var ki ses kalitesi live 5,1 den iyidir. yaklaşık 30-40$ civarı bir ses kartına vereceğine apu lu bir nf2 board alırsın olur biter.

ekran kartını da sıfır alacaksan en az 5600 (ki pek tutmadı) veya 5700 almalısın yada ati den 9600pro veya xt uygun olur ama bu dediklerimin hepsi 130$ sınırını aşıyor. sadece tornado 5600 var 118+kdv ye andromeda da.

bunların altında tercih olarak fx5200 veya radeon 9200 var. ama burada dikkat etmen gereken şey de kesinlikle 64bit veya se eklentili bir kart almayacaksın. buna uyan bir model var o da karizma da, his radeon 9200vivo modeli 90+kdv gibi bir fiyatı var.

ekran kartını ikinci el almayı düşünürsen 128mb agp8x bir ti4200 mükemmel olacaktır. vereceğin para da 100-120$ arası değişecektir.

bu parçaların yanına en az 512mb ddr400 ram ve güzel bir harddisk koyarsan mükemmel bir sistemin olacaktır. tabii bir de sağlam güç kaynağına sahip düzgün bir kasa da şart bu parçalara.

• tekrar teşekkür ederim, şimdiki bilgisayarda bi live 5.2 var gerçi o yüzden ses endişem yok. Bu nforce ve kt chipsetleri sadece overclock performansını mı etkiliyor yani..SATA tabi ki şık olur. Ayrıca benchmark ve performans hastası olmadığımdan dual ddr farkını anlayabilirmiyim bilmiyorum.Bi de almışken 128 mb lık bi ekran kartı almak isterim ama anlayamadığım ti4200 nasıl üst modelleri 5200den iyi oluyor. Daha açık sorayım 5700 veya 9600 ile ti4200 arasında oyun oynarken farkedilebilir değişiklikler neler olur :) Bi askere gidip geldik piyasa alıp yürümüş.Arayı kapatmak kısa zamanda pek mümkün değil. Bi de anladıoğım kadarıyla 64 bitlik kartlar ile 128 ler arasında oldukça büyük fark var..

Herşey için çok çok teşekkürler.
  • 1-dual ddr ı fark edemezsin.
    2-ti4200 dx 8.1 destekli şuanki oyunlarda 5700 ve 9600 lere göre biraz daha ii
    ama şu saatten sonra almışken dx9.0 destekli bi ekran kartı almanı tavsiye ederim.
    bunlarda 5600,5700,9600 ve türevleri...
    3-sakınlıkla 64 bit tuzağına düşeyim deme.
  • ikinci ele bakarsan daha iyi bir sistem toplayabilirsin;
    mesela 1 rda yada nf7 alırsın yanına 1800 cıvarı bır ıslemcı. saglam 2500 u olupta satmak ısteyen pek yok gıbı sıfır da alsan su an kı ıslemcıler pek ıyı degıl (tabii ki oc icin) 2x256 ddr 400 alırsın yanına twinmos mesela yanına birde ti4200 yada 128 bit bir fx5600 aldınmı cok guzel bir sisteme kavusmus olursun.
  • Bir 1700+ ya da Duron 1600 alabilirsin. Üstüne de Epox 8krai.. Tamamdır.. Ekran Kartı olarak ise 128bit 9100pro radeon bulsan o da hiç fena bir seçim olmaz. Hem DX9, Hem de 9200Se den kat kat iyi.
  • Eğer oyunlarla aran orta seviye ise en az FX5600 al ama 128bit olmasına dikkat et XT olmasın. Bütçene uygun olarak 128Mb Tornado FX5600 Öneririm (Ama 128bit olanı!) Fiyatı İst. Andromeda Bilgisayarda 118$+KDV. Ya da biraz daha verip 150$+KDV ye FX5700 almalısın...FX5200 lere hiç bulaşma piyasadaki FX5200'lerin ½90'ı 64bit yani normalden daha yavaş...
  • abit an7 gerçekten çok güzel bi board ancak fazla pahalı. daha düşük seviyede epox 8rda+ veya 8krai, msi k7n2 delta ..... alabilirsin. işemci konusunda parana göre xp2500+, xp1700 veya duron1600 olabilir. kalan parayada fx5700 civarı bi kart alabilisin veya fx5600 (128bit) olabilir. fx5200'den uzak dur.
    Ayrıca clk'nın "dual-ddr'ı fark edemezsin" sözüne katılmıyorum. mesela "deusex:invisible war" da test ettim. ram'lerden birini çıkarınca fark açıkça ortaya çıkıyor.
  • """"""Ayrıca benchmark ve performans hastası olmadığımdan dual ddr farkını anlayabilirmiyim bilmiyorum"""""""
    dediği için demekki overload büyük ihtimal
    bilgisayarı fazla zorlayacak programlar kullanmıyor.office kullanırkende dual i farketmez...
  • clk, dediğini yanlış anlamışım. şimdi sana hak verdim.
    overlord, sata olayı bence balondan ibaret. çünkü sata ile pata arasında komik bir fark var. zaten şu an sata'yı tam olarak destekleyen board yok. hdd'den gelen seriata (150mb/sn) bilgileri board paralelata'ya(100mb/sn) dönüştürüyor. böylece pek bi farkı kalmıyor. 2 sene içinde sata2 (300mb/sn) çıkacak o zaman alırısn.
  • ben şu anda 80 gb sata segeate kullanıyorum ve memnunum (pcmark02(1300-1330))
    daha önce quantum 40 gb 7200rpm vardı(pcmark02(800-850)) oda ii sayılırdı.
    bence sata alınabilir çünkü 8mb cache li olanlarla arasında 3-4 $ fark var.
  • Yok abi sadece office kullanmıyoruz muhasebeci gibi...Oyun oynuyorum genelde.Ama şu anki p2400 voodoo 3 3000, cm03 04, omikron falan filan 2000 li yıllarda kaldık yani. Yeni oyunları takılmadan oynasın şu an gözüm çok yükseklerde değil :)
  • Acharad ve andante dostlar.
    1700+ bulunabiliyor mu bu aralar?
    Bulunuyorsa nerden bulunuyor?
    Saygılar.
  • Overload arkadasım herkes nforce2 nin Dual ddr ından bahsediyor ama KT600 un t1 komut setinden bahseden yok.

abi overclock yapsanda yapmasanda uygun fiyatıyla KT600 bir numara!(Epox 8KRAI 68$) Performansı nforce2(Dual modda) lerle nerdeyse aynı ve deli gibi overclock oluyor. Stabilite ve uyumlulugu nforce2 den daha iyi diyebilirim.

Uzerine de git al babalar gibi 5700 unu(Tornado 5700 149$).
  • overload son sozune dayanarak ekran kartını enaz ti 4200 alsan baya hayırlı bi is yapmıs olursun.. mümkün olursa asus olsun tornado vb. almanı tavsiye etmicem aralarında bariz fark oldugunu biliyorum.. tabii fiyatı birazdaha pahalı.. sanırım tomshardware de bu konuda bi yazı olucak bi bak derim.. birazdaha bilgi topla acele etme bence..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.