Şimdi Ara

sistem uygunluğu için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben amerikadaki arkadaşımdan bir kaç bigisayar parçası sipariş ettireceğim fakat bunların birbiri ile uyumu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum

anakart : MSI 790FX-GD70 link
    işlemci : AMD Phenom II X4 955 link
    ekran kartı : Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 link
    rem : ocz ddr3 2000mhz link

en merak ettigim konu remin anakart ile uyumu varmı ? :/ baya bi aradım fakat ingilizcem yeterli olmadığından ve vaktim kısıtlı olduğundan bulamadım.
    Yardım ederseniz çok sevinirim

• gerçekten kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim rem konusunda
    şimdi bazı rem firmalarının siteleriene girdim anakart uyumunu araştırmak için orada da max 1600 mhz'lik bu modeli buldum o anakart ile uyumlu

şimdi donanım haberin sistem önerilerinde 2000 dolar+ sisteme baktım anakart olarak benim istedigim anakart var fakat bellek olarak ocz 2000 mhz lik bellekler var ee ocz nin sitesi bu bellegi uyumlu görmüyor anakarta :/ .. anlamadım valla yardım edin pls

işin garibi anakart 2000mhz felan destekliyor fakat anakarta uygun rem mi yok dünyada ? garip deilmi ama emin olamadığım için alamıyorum

• Söylediğiniz bileşenlerin hepsi birbiri ile uyumlu bir sorun yapmaz ramlerin sizin anakartınızla kullanımı ile ilgili bir forum buldum ama ingilizce tesadüfen çıktı karşıma;

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=54992
  • geç cevap için kusura bakma ama teşekkür ederim dostum
    sanırım arkadaş max 1800 civarlara çıkmış bu remlerle o da iyi :P
    bir şey daha soracam cevaplayabilen olursa sevinirim bu remlerin voltaj degerleri felan var bu reminki biraz yüksek
    düşük voltaj lı rem mi daha iyi olur yoksa sağlam bi psu alsam hiç sorun cıakrtırmı yüksek olması?

bir de ekran kartının 2gb lı kversiyonu var bu sisteme onu alsam ekstra iyi avantaj sağlarmı sonuçta arada 40dolar gibi düşük bi fiyat farkı var +1gb rem için ne dersiniz? :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adelante_s6 -- 3 Eylül 2009; 14:18:35 >
  • 2000mhz belleği ne amaçlı kullanıcaksınız çok merak ettim.

AM3'te DDR3 için 1333mhz ya da en fazla 1600mhz yeterli gelmektedir.

Frekans aratarsa tepki süreleri de artar, bunu da unutmayın. Yazık 2000mhz ram alınmaz yani.

Yapacağınız o.c kapasitesi zaten belli, kaldı ki oyun vb uygulamalarda zaten belleğin çok etkisi yok DDR2 667-800mhz ile nasıl sorunsuz oynanıyorsa ddr3 1333mhz ile de sorunsuz oynanır ya da ne yapacaksanız fazlasıyla yeterli olur...

Önerim 1600mhz'den sonrasına bu kadar para vermeyin.

i7 kullananlar bile 1600mhz alıyor üstelik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 3 Eylül 2009; 14:37:05 >
  • para konusunda çok mühim deil sonuçta 200 300 dolarlık bi rem deil fakat şöyle bi sorum olacak
    link
    corsairin 1600 mhz lik remi benimkinden 10 dolar fazla hızı düşük olmasına rağmen voltaj degeri düşük 1.65v ve CL 8-8-8-24
    ocz ise 2000mhz(yukarıda linkledigim) 2.0v CL 8-8-8-30
    ve 1600 mhz link lik olanında ise 1.9v cl 7-6-6-24 oalrak gözüküyor
    fiyatlarda bi degişiklik fazla yok hangisi daha iyi olur sizce benim açımdan ? :/

bilgisayar bileşenleri hakkında pek fazla bilgim yko fakat 4 5 gündür o forum seni bu forum benim bakmaya çalişyorum kafam Allak bullak oldu yani almişkende iyi bi sistem almayı düşünüyorum yazdıgım bilgiler gereksiz olabilir olmayabilir tam bilemiyecem :P yardım ederseniz sevinirim
    şimdiden teşekkürler

• Dostum 2000MHZ çok aşırı gereksiz olur piyasadaki tüm sistemler için DDR3 için diyorum max 1600mhz bellek alıcaksın gerek yok fazlasına ve getirisi çok az

Bence 1600mhz bellek alıp kalan parayıda diğer bileşenlere yatırmalısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi o zaman
    http://www.amazon.com/OCZ-OCZ3FXE1600EB4GK-PC3-12800-Enhanced-Bandwidth/dp/tech-data/B001O9QDKM/ref=de_a_smtd
    bu rem düşük voltaj degeri ve düşük CL degeri oldugu için ve amd anakartla yüksek degerlere rahat cıkamadıgımız için daha mı iyi 2000 mhz likden ? Benim için?

bir de 2 gb lik ekran kartı konusuna gelelim isterseniz .D onun için ne diorsunuz 40 dolar ekstra verip 2gb lıgı almak iyi fikirmidir? oynadıgım oyun wow .. baya bi hareketli daddiri oluyor artık yüksek ayarlarda oyun oynamak istiyorum .. :F bıktım en düşük ayarlardan

• Corsair'in üst düzey ram'leri (dominator vs) çok fazla performans farkı yaratmaz.
    Benim tavsiyem AMD sistem için DDR3-1333 gayet yeterli olacaktır, hadi çok yüksek istiyorsanız, OCZ'nin 1600MHz'lik kitlerine bakabilirsiniz.
    Daha fazlasına paranız da yetse almayın derim ben, zira, ona vereceğiniz parayla diğer sistem bileşenlerini yükseltebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.