Şimdi Ara

SİSTEM YENİLEME YARDIMI LÜTFEN!!! Bilgili arlkaşlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar öncelikle bu yazıyı okuyorsanız yardıma geldiniz demektir, teşekkürler... Aklımda bir sürü soru işaretleri var sizlerinde kafası karıssın istemem bu yüzden sizlerin işine yarıyacak biliglerle ve açık olarak konuyu izah edeceğim:

Suanki sistemimi sizlere tanıtayım:
    Epox 8RDA3+ NForce2 400MHZ anakart
    AMD Athlon 2000+ işlemci
    512 Mb DDR OEM Ram
    120 GB 2Mb önbellekli harddisk
    128 Mb NFroce4 MX400 ekran kartı (AGP slot)
    XP Vista işletim sistemi
    350watt psu

Sanırım yazdıklarımın dışındaki donanımlar hıza pek etki etmiyor... Benim istediğim performanslı bir sistem yazdıklarım performansı büyük ölcüde etkileyenler... Birde bu sistemimde çözemediğim bir sorun var dikkatinizi çekerim; SİSTEM KENDİ KENDİNE KİLİTLENİYOR, İŞLEMCİ SICAKLIĞIM ÇOK YÜKSEK(49-55derece) tam soğutma yapamıyorum TITAN S-type vanessa fan sogutması destekli olmasına karşın hiç bir verim alamadım. Anlamadığım husus kilitlenmesi donup kalıyor sistem ve bir kere bile değil birçok kere hatta bu yazıyı ev arkadaşımın bilgisayarında yazıyorum kendi bilgisayarımda yazsaydım kilitlenirdi:(o/c yapmaya çalışamıyorum bile cpu voltajını aşağıya çektim default yaptım yine sıcaklık düşmedi:( BİOS ayarlarını kontrol ettim bir sorun da bulamadım ama kaçırdıklarım olabilir belki...

Çok uzatmadan sistemi yenilemek istiyorum bütcem kısıtlı öncelikle değistirmek istediklerim anakart ve işlemci, belki ram takviyesi... Simdi düşündüklerim ise İşlemciyle uygun performans gösterebilecek 939pinli tercihan nforce destekli ve AGP slotu bulunabilen bir ürün AGP slotu olmaz ise bir de ekran kartı almak zorunda kalacağım.Model önemli değil önemli olan performans. İşlemci olarak ise AMD 64 3500+ 939pin li winchester olabilir veya 3000+ mi yapalım karar veremiyorum. Ram konusunda da bildiklerinizi yazarsanız sevinirim...

Yazdıklarınız ve yazacaklarınız çok önemli bende az çok anlıyorum ama yardıma çok ihtiyacım var yoksa bu kullandığım bilgisayar beni öldürecek yine kilitlendi ve biiiiiiip diye ötüyor simdi gidip bi reset cekeyim....

YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..... Suandan itibaren haberlerinizi bekliyorum...Kolay gelsin...Saygılar.... MSN adresi vermem uygun kacar mı bir sorun teşkil etmez ise verebilirim...

• MSI K9N Neo-F AMD; S AM2; PCI-E16X; nVidia nForce 550; DDR2-800Mhz; 8xSes; GLan; SATA RAID; USB; ATX; Kutulu

AMD ADA3500CNBOX Athlon64 3500+ S AM2; Orleans; 128KB L1; 512KB L2; 2400Mhz; 90nm; Kutulu

TWINMOS PC2-5300 Dual 2x1GB; DDR2-667Mhz; Kutulu; Twinmos chip

MSI NX7600GS-T2D256EH nVidia GeForce 7600GS; PCI-E16X; 256MB/128bit DDR2; HDTV-out, 2xDVI; Kutulu

msi ler birbirleriyle çok uyumlu çalışıyorlar. tavsiye ederim.

510$ toplam + 58$ kasa

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pal -- 7 Eylül 2006; 11:38:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pal

MSI K9N Neo-F AMD; S AM2; PCI-E16X; nVidia nForce 550; DDR2-800Mhz; 8xSes; GLan; SATA RAID; USB; ATX; Kutulu

AMD ADA3500CNBOX Athlon64 3500+ S AM2; Orleans; 128KB L1; 512KB L2; 2400Mhz; 90nm; Kutulu

TWINMOS PC2-5300 Dual 2x1GB; DDR2-667Mhz; Kutulu; Twinmos chip

MSI NX7600GS-T2D256EH nVidia GeForce 7600GS; PCI-E16X; 256MB/128bit DDR2; HDTV-out, 2xDVI; Kutulu

msi ler birbirleriyle çok uyumlu çalışıyorlar. tavsiye ederim.

510$ toplam + 58$ kasa

Saygılar
    Pal teşekür ederim ama butçeyi biraz zorlamak zorundayım o zaman yinede ellire sağlık aslında aklımdakileri yazdın desem teridir demekki bende sistem kurmaktan anlıyormusum:) Çok teşekkürler daha başka bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim valla ben bu işi çok sevdim yahu online yardım gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: wazdew

Pal teşekür ederim ama butçeyi biraz zorlamak zorundayım o zaman yinede ellire sağlık aslında aklımdakileri yazdın desem teridir demekki bende sistem kurmaktan anlıyormusum:) Çok teşekkürler daha başka bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim valla ben bu işi çok sevdim yahu online yardım gibi...

Alıntıları Göster
    rica ederim, inventusun fiyatlarına bi bak, ayrıca servisi de çok iyi..

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pal

rica ederim, inventusun fiyatlarına bi bak, ayrıca servisi de çok iyi..

saygılar

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Pal arkadaşım kadar duyarlı insanlara ihtiyacım var yardım edersenız bugun gidip sistemi yükselteceğim bilgilerinize ihtiyacım var lütfen biraz anlayıs gösterirseniz sevinirim...Kolay gelsin...
  • quote:

Arkadaşlar Pal arkadaşım kadar duyarlı insanlara ihtiyacım var yardım edersenız bugun gidip sistemi yükselteceğim bilgilerinize ihtiyacım var lütfen biraz anlayıs gösterirseniz sevinirim...Kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    pal arkadaşın kurduğu sistem gayet güzel..bende böyle bişey yapıyorum..
    yalnız ekran kartını palit 7600gs sonic alın.. 122$+kdv ..
    mavi bilgisayar stoklarına yarın giriyormuş..
  • @pal'ın kurduğu sistem güzel eğer bütçeni aşıyorsa önerim rami 1 gb'a çekmen hala bütçeni zorluyorsa da onboard ekran kartına sahip bi anakart alman - MSI - K9NGM gibi. Ekran kartını onboard düşünmüyosan palit 7600 gs sonic almaya çalış, f/p oranı süper bir kart
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortress34

pal arkadaşın kurduğu sistem gayet güzel..bende böyle bişey yapıyorum..
    yalnız ekran kartını palit 7600gs sonic alın.. 122$+kdv ..
    mavi bilgisayar stoklarına yarın giriyormuş..

Alıntıları Göster
    fortress34 yorumun için TEŞEKKÜRLER bende bir araştırma yapıyorum da aslın şuan için bütcem kısıtlı bir hesaba göre hareket etmeliyim...Kurmak istediğim sistem multimedia ağırlıkta olsun istiyorum o yüzden ekran kartından kısmak gerek diye düşünüyorum...Yorumlarınız için çok teşekkürler...

• quote:

fortress34 yorumun için TEŞEKKÜRLER bende bir araştırma yapıyorum da aslın şuan için bütcem kısıtlı bir hesaba göre hareket etmeliyim...Kurmak istediğim sistem multimedia ağırlıkta olsun istiyorum o yüzden ekran kartından kısmak gerek diye düşünüyorum...Yorumlarınız için çok teşekkürler...

Alıntıları Göster
    phobia aslında fikrin güzel suan için onboard bir ekrankartı alıp sonrasında bütce düzelince pcı-e ye terfi etmek gerek evet yorumlarınızı çok güzel bir sekilde değerlendiriyorum çok çok sag olun...Arkadaşlar:) phobia sanada teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: phobia

@pal'ın kurduğu sistem güzel eğer bütçeni aşıyorsa önerim rami 1 gb'a çekmen hala bütçeni zorluyorsa da onboard ekran kartına sahip bi anakart alman - MSI - K9NGM gibi. Ekran kartını onboard düşünmüyosan palit 7600 gs sonic almaya çalış, f/p oranı süper bir kart
    phobia simdi bütünleşik bir ekran kartlı anakart aldığımda ram kullanımı ne oranda azalıyor sonucta ramı yiyor sistemi yavaslatmıyor mu bunun farkını anlayamaz mıyız ???
  • anakart:http://www.eksa.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AA871MSI22 anakart onboard vga var işini görür. 158 ytl
    işlemci:amd am2 3500 athlon 64 bit 189 ytl
    ram:http://www.eksa.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AB541OEM00
    1gb ddr2 667 mhz oem 181 ytl
    kasa: 50 ytl idare eder.
    toplam:578 ytl. bayagı kullanırsın.
  • quote:

phobia simdi bütünleşik bir ekran kartlı anakart aldığımda ram kullanımı ne oranda azalıyor sonucta ramı yiyor sistemi yavaslatmıyor mu bunun farkını anlayamaz mıyız ???

Alıntıları Göster
    Kullandığın sistem için CPUz ile işlemci ve bellek hızlarını gösteren ekran görüntüsü koyabilir misin? CPUz'yi iki kere çalıştırman gerekecek.

www.cpuid.com/cpuz.php

Ayrıca kullandığın güç kaynağı gerçek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 7 Eylül 2006; 13:39:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serhan1985

anakart:http://www.eksa.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AA871MSI22 anakart onboard vga var işini görür. 158 ytl
    işlemci:amd am2 3500 athlon 64 bit 189 ytl
    ram:http://www.eksa.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AB541OEM00
    1gb ddr2 667 mhz oem 181 ytl
    kasa: 50 ytl idare eder.
    toplam:578 ytl. bayagı kullanırsın.
    serhan1985 tamam incelememe aldım ürünlerin hepsini en ince ayrıntısına kadar inceliyorum tabi öncelik bütceme göre emeklerinize saygılıyım teşekkürler... Sanada sag ol serhan1985...

• quote:

serhan1985 tamam incelememe aldım ürünlerin hepsini en ince ayrıntısına kadar inceliyorum tabi öncelik bütceme göre emeklerinize saygılıyım teşekkürler... Sanada sag ol serhan1985...

Alıntıları Göster
    neosis simdi cpuz yi yapmaya çalısacagım...Ekran görüntüsünü koymaya çalışayım ama inşallah yaperken kilitlenmez...güç kaynağı tam olarak 350 olmayabilir yani orjinal ürün oldugunu düşünmüyorum üzerinde yazılan değer bu ama inanmamak gerek... İşlemleri yapmaya başlayayım...

• quote:

Alıntıları Göster
    bende bu anakartın asus olanı var.6150 ekran kartlı olanın.şimdi dedim amd 5000x2 alım dedim 650 ytl çok iyi işlemci conreo 6700e yaklaşıyor .fiyatı 450 ytl düşşün 1 ay içnde yapışcam hemen.sana tvasiyem amd 4200x2 alman 370 ytl.tamam fiyatı pahalı olabilir ama 4600x2 4800x2lerle arasında fark yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhan1985

bende bu anakartın asus olanı var.6150 ekran kartlı olanın.şimdi dedim amd 5000x2 alım dedim 650 ytl çok iyi işlemci conreo 6700e yaklaşıyor .fiyatı 450 ytl düşşün 1 ay içnde yapışcam hemen.sana tvasiyem amd 4200x2 alman 370 ytl.tamam fiyatı pahalı olabilir ama 4600x2 4800x2lerle arasında fark yok gibi.

Alıntıları Göster
    evet dogru da aslında sabredip bi beklesem fiyatlar düsecek ama dayanamıyom artık valla kıracak bilgisayarı komple bir sistem düzeceğim bu gidişle...Uzun zamandır da sistem kurma üzerinde kafa yormadım uzun iş bu biliyorum çocuk oyuncağı değil ki:)

• quote:

evet dogru da aslında sabredip bi beklesem fiyatlar düsecek ama dayanamıyom artık valla kıracak bilgisayarı komple bir sistem düzeceğim bu gidişle...Uzun zamandır da sistem kurma üzerinde kafa yormadım uzun iş bu biliyorum çocuk oyuncağı değil ki:)

Alıntıları Göster
    cpuz sonuçları makine kilitlenmeden hallettim sanırım neosis umarım istediğin gibi olmuştur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wazdew -- 7 Eylül 2006; 14:10:51 >

• quote:

cpuz sonuçları makine kilitlenmeden hallettim sanırım neosis umarım istediğin gibi olmuştur...

Alıntıları Göster
    Diger bir inceleme wcpuıd ile yapıldı aynı zamanda cpuz incelemeside mevcut...

• quote:

Diger bir inceleme wcpuıd ile yapıldı aynı zamanda cpuz incelemeside mevcut...

Alıntıları Göster
    FSB ve VCore doğru. Ancak ilk resmi açamadım. Onu büyütüp tekrar koyabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Neosis

FSB ve VCore doğru. Ancak ilk resmi açamadım. Onu büyütüp tekrar koyabilir misin?

Alıntıları Göster
    Tekrar koyuyorum resmi bende göremedim eger bir daha çıkmaz ise bir yolunu bulurum şimdi...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.