Şimdi Ara

Sistem yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ofis için orta seviye bilgisayar topladım, görüşlerinizi almak istiyorum.

Cooler Master Elite RC-370 500W Mid Tower Kasa

INTEL Core i3-2100 LGA 1155 3MB 3.1GHz Çift Çekirdekli İşlemci

Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart

G.Skill Ripjaws 4GB Dual KIT (2x2GB) DDR3 1600Mhz 1.5V CL9 Ram

POWERCOLOR 1GB,Ati Radeon HD 4850,PCI-Ex,DDR3,256Bit Ekran Kartı

topladığımda fiyat olarak 900-1000 lira arasında bir fiyata geliyor.

Size göre abarttığım bir donanım veya onu alacağına bunu al dediğiniz birşey varmı ?

• 2x2 RAM almak yerinehttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz4gx3m1a1600c9-4gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-tek-modul-bellek/productdetails.aspx?I_ID=51143 tek modül 4 GB alabilirsiniz veya çok önemli değil... İleride satarken 2x2 mi yoksa tek 4 GB tek modül mü daha kolay müşteri bulur önceden kestirmek güç.

Ekran kartını şöyle abartmışsınız: Bu kart bir ofis PC için fazla güç tüketen bir kart. Bunun yerinehttp://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax5770-1gbd5-h-hd5770-gddr5-1gb-128bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=44074 gibi bir kart ile dilediğinizde oyun da oynayacağınız (4850 ile de oynarsınız fakat 5770 daha yeni ve ömrü de daha uzun, ikinci elde de daha müşterili bir karttır) daha az güç tüketen ve daha sessiz bir kart sahibi olacaksınız.

İşlemci Intel olunca anakartı düşük profil de olsa AMD çözümlerden daha pahalıya geliyor. Belki Phenom x2 560 3.3 GHZ CPU (180 TL - VATAN) + MSI 760GM P23 Anakart (90 TL VATAN) ile ofis için gayet yeterli ve orta vadeli bir makine toplanmış olur hatta oyun oynamıyorum sadece İnternet ve ofis derseniz ekran kartı 6390 gibi bir kart olduğu için fazla bile gelir 200 TL ekran kartı masrafından kurtulursunuz.

Sonuç

Anakart + İşlemci + RAM değişip, ekran kartı çıkarsa: 350 TL kar sağlanır o paraya da cihazı ışık hızına çıkaracak 120 GB OCZ agility SSD alınır.

EDİT: VAZGEÇTİM CORSAIR FORCE 3 120 GB SSD ALINIR ayrıca bu anakart ile x2 560 CPU'nun kapalı çekirdeklerini açabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 25 Aralık 2011; 15:19:43 >

• 2100 işlemci için Z68 serisi anakart gereksiz H61 veya H67 serisi al, ayrıca ben olsam ekran kartı da almam onboard ekran kartı yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 25 Aralık 2011; 15:12:00 >
  • Amd sistem Toplayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

2100 işlemci için Z68 serisi anakart gereksiz H61 veya H67 serisi al, ayrıca ben olsam ekran kartı da almam onboard ekran kartı yeterli olur.

Bu öneri de hiç fena değil, anakart ile 100 TL, ekran kartından da 170 TL kar sağlanıyor. 270 TL fazla para cepte kalır, ille de INTEL çözüm bulunmuş olur 270 TL ile HDD alınabilir veya para cepte kalır.
  • Yorumlar için çok teşekkürederim, fakat varolan pcyi yenilemek istiyorum oyüzden biraz güçlendirelim :)

varolan pc : p4 3.0 işelimci, 256 mb ekran kartı, 512 mb ram, Gigabyte n eski bir anakartı.
  • bencede o işlemciye göre anakart biraz fazla ve bu şekilde bir sistem yerine AMD sizin için daha performanslı olacaktır ,
  • Ofis sisteminde ekran kartı ne alaka demek istiyorum.onboard 4200 ile yola devam ederdım amd athlon x3lü sistemde 2x2 dual ram,kasa olarakhttp://www.incehesap.com/ezcool_ha770b_atx_siyah-511-15970.html (geniş iç hacmi,power altta ve 12cmlik fanların kullanılması ve fiyat) http://www.hizlial.com/bilgisayar/overclock-sogutma/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucusu-sb-cr-cctf_30.060.9162.0002.htm..bu sistemle son oyunları düşük ayarda oynanabilir.4850 li sisteme göre çok daha az enerji çeker ve ses açısından yine yarısı kadar

• Anakartı ; MSI H67MA-E45 bunu alıp ekran kartı almasam kalan parayla ssd alsam iyimi etmiş olurum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: catry

Anakartı ; MSI H67MA-E45 bunu alıp ekran kartı almasam kalan parayla ssd alsam iyimi etmiş olurum ?

Ancak şu şekilde iyi etmiş olursunuz. İleride bu cihazı bir ofis makinesi olmaktan oyun da oynanabilecek bir ev cihazına dönüştürmek istediğinizde eksik olan tek parça ekran kartı kalır... SSD cihaz ne için kullanılırsa kullanılsın artık lazım bir bileşen... Şu an SSD kullanıyorum ve yeni bir sistem kurmaya karar verdiğimde seçim için ilk odaklanacağım parça SSD olacak.

Yukarıdaki şartı devre dışı bıraktığımızda bence INTEL sistem kurarak İŞLEMCİ + ANAKART = 350 TL boşuna ekstra 100 TL ödüyorsunuz. Bunun yerine ısrarla x2 veya x3 AMD işlemci + MSI 760GM P23 anakart = 250 TL almak, ekran kartından da vazgeçtiğinizde ilk belirttiğiniz bütçeyi aşmadan SSD sahibi bir sisteme ulaşmanızı sağlıyor. Intel sistem ile AMD sistem arasındaki performans farkını, PC'yi kullanma amacınızdan dolayı gözünüzle göremezsiniz. Hele SSD takılı ise asla göremezsiniz. Tersi de doğru diyen olabilir = " SADECE ekstra 100 TL fark ile Intel sistem toplamış olacak"

Edit: Ki AMD sistem de ileride ekran kartı takviyesi ile gayet oyun makinesi oluverir. AYRICA Vatan'da Corsair Force 3 120 GB 370 TL idi fakat indirim saon ermiştir. Cihazı toplamadıysanız 1 hafta daha bekleyin bir indirim daha gelir.

The End

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 25 Aralık 2011; 23:23:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Orijinalden alıntı: catry

Anakartı ; MSI H67MA-E45 bunu alıp ekran kartı almasam kalan parayla ssd alsam iyimi etmiş olurum ?

Ancak şu şekilde iyi etmiş olursunuz. İleride bu cihazı bir ofis makinesi olmaktan oyun da oynanabilecek bir ev cihazına dönüştürmek istediğinizde eksik olan tek parça ekran kartı kalır... SSD cihaz ne için kullanılırsa kullanılsın artık lazım bir bileşen... Şu an SSD kullanıyorum ve yeni bir sistem kurmaya karar verdiğimde seçim için ilk odaklanacağım parça SSD olacak.

Yukarıdaki şartı devre dışı bıraktığımızda bence INTEL sistem kurarak İŞLEMCİ + ANAKART = 350 TL boşuna ekstra 100 TL ödüyorsunuz. Bunun yerine ısrarla x2 veya x3 AMD işlemci + MSI 760GM P23 anakart = 250 TL almak, ekran kartından da vazgeçtiğinizde ilk belirttiğiniz bütçeyi aşmadan SSD sahibi bir sisteme ulaşmanızı sağlıyor. Intel sistem ile AMD sistem arasındaki performans farkını, PC'yi kullanma amacınızdan dolayı gözünüzle göremezsiniz. Hele SSD takılı ise asla göremezsiniz. Tersi de doğru diyen olabilir = " SADECE ekstra 100 TL fark ile Intel sistem toplamış olacak"

Edit: Ki AMD sistem de ileride ekran kartı takviyesi ile gayet oyun makinesi oluverir. AYRICA Vatan'da Corsair Force 3 120 GB 370 TL idi fakat indirim saon ermiştir. Cihazı toplamadıysanız 1 hafta daha bekleyin bir indirim daha gelir.

The End

Hayatım boyunca hep intel kullandığım için amdyi hiç düşünmüyorum.

Vakit ayırdığınız için çok teşekkürederim...

Cooler Master Elite RC-370 500W Mid Tower Kasa
    INTEL Core i3-2100 LGA 1155 3MB 3.1GHz Çift Çekirdekli İşlemci
    MSI H67MA-E45 (B3) Intel H67 Soket 1155 DDR3 1333MHz VGA SATA 3.0 Anakart
    G.Skill Ripjaws 4GB Dual KIT (2x2GB) DDR3 1600Mhz 1.5V CL9 Ram
    CORSAIR 120GB Force 3 Serisi Sata 3.0 (Solid State Drive) SSD

bu sistemi toplamaya karar verdim.

• Güle güle kullanın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.