Şimdi Ara

SİSTEME VEDA! GOLDZİLLA DAHA SERT GELECEK VE GÖMECEKTİR. RAHAT OLUNUZ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.425
Cevap
43
Favori
250.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
240 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bence burası yeter de artar bile çok bir şey bilmekte gerekmiyor sonuçta grafik okuma

istanbul için bukadar yaygaraya gerek yok asıl olay iç anadolu ve iç egenin doğusunda sanki

https://www.mgm.gov.tr/tahmin/wrf-meteogram.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemirs8 -- 28 Aralık 2016; 2:45:54 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    6-7 yıl öncede bir ara çok aşırı yağmıştı hatta mart ayında bile okullar bile tatil olmuştu diye hatırlıyorum ama son zamanlarda hakikatende kar yağmıyor.
  • Gömüle Jackson
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Ankara'da bir dümen var, yıllardır düzgün kar yağmıyor, en son çok iyi kar 2001-2002 döneminde yağmıştı 1 metreye yakındı. O günden sonra hiç yağmadı, serpiştirip geçiyor 1-2 cm

HAARP olayı vs... bir müdahale var.

Evet tüm coniler birleşti plan yapıyorlar "Bu sene de ankaraya kar yağdırmayacagiz" diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahallede her kar yağdığında camını kar topu yağmuruna tuttuğumuz bir meczup var. Sinirleniyor da. Çok eğleniyoruz... Çocukluğuma tekrar kavuşuyorum yani. Hakikaten yağacak mı lan o kadar? Hadi be söyleyin?
  • Godzilla tarikati gibi olmus buralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Ankara'da bir dümen var, yıllardır düzgün kar yağmıyor, en son çok iyi kar 2001-2002 döneminde yağmıştı 1 metreye yakındı. O günden sonra hiç yağmadı, serpiştirip geçiyor 1-2 cm

HAARP olayı vs... bir müdahale var.

• ızmırdeyım 3 gun karlı gostrıyordu en son beklıyorum bende :D :D
  • Bekliyoruz...
  • Yeni yila karli mi girecegiz karsiz mi? Evet ya da hayır tek cevap
  • Bu sefer de olmayacak
  • Beklemedeyiz.
  • Bekliyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @nallart bekliyoruz reyiz.
  • Haberlerde görünce dedim bir bakayım kesin konu popülere düşmüştür yine. Al işte.
  • KAR deşlerimm , ihtiyacınızdan fazla kar kullanmayın lütfen bu sene.Hedefi görmeden kartopu yapmayin, kafadan tek atışta tatmin olun havalara atmayin..Sağa sola tuz dökmeyin dökenleri ikaz edin.Kardan adamlarınızı insani boyutlarda yapin..Teşekkürler.
  • Cuma günü nallart: efsaneyi teğet geçtik
  • Arkadaslar sabredelim ve dua edelim. Suphesiz ki Allah sabredenlerle birliktedir. Nallarttan erzak listesi hazirlamasini bekliyorum aksam marketi talan edecegim. Godzillanin ulkemize teşrifinden sonra hayatin duracağını sokaklarda kedilerin bile dolasamayacagini düşünüyorum.
  • Beyler ben new im konu ne bana da soyleyin bu nallart olayini
  • Facebookta buluttanbildiriyor adlı hesaptan paylaşılan yazı bu arkadaşın tahminleri tutuyor genelde yarından itibaren efsane geliyor herhalde

Özellikle İstanbul için bir güncelleme yapmanın zamanı geldi. İstanbul'da yılbaşına kadar yaşayacağımız havayı tahmin edebilmek için 2-3 gündür ciddi mesai harcıyorum. Çok ama çok enterasan, karmaşıklık anlamında okullarda okutulması gereken bir sistemle karşı karşıyayız. Duruma göre önümüzdeki günlerde sık sık güncelleme yapmam gerekebilir. Bu arada sorularınızı mesaj atarak sormanızı rica ediyorum. Yorumların altına tek tek cevap yazmak çok zor oluyor, zaten hepsiyle de başa çıkamıyorum.

Öncelikle söyleyeyim; İstanbul'da Perşembe öğlen saatlerine kadar ciddi bir kar beklentisi yok. Çarşamba başlayacak yağmur akşam boyunca hızını artırarak devam edecek. Perşembe öğlen soğuk havanın etkisini artırmasıyla önce yükseklerde, akşama doğru da sahil kesimlerde yağış kara dönecek. Bu arada Perşembe günü saatteki hızı 90 km'yi zorlayacak karayel fırtınası deniz ve hava ulaşımını felç edebilir. Bu fırtına Cuma ve Cumartesi günleri de şiddetini azaltarak devam edecek. Kar yağışı azala çoğala yeni yılın ilk saatlerine kadar devam edecek. Yağışı getirecek olan alçak basınç sisteminin yılbaşı akşamı Karadeniz üzerinden bize çok yaklaşması yağışın kuvvetini artırırken, şehrin en kuzey kesimlerinde ve geri kalan alçak semtlerinde cinsini karla karışık yağmura çevirebilir.

Şimdi çok riskli bir işe girişip İstanbul'un muhtelif bölgeleri için kar kalınlığı tahmini yapacağım. Bu tahminde ciddi sapmalar olabileceğini baştan söyleyeyim. Semt semt kar kalınlığı sorularınıza cevap veremeyeceğimi de belirtmiş olayım. Aşağıdaki bilgilerden kendi bölgeniz için çıkarım yapmanızı rica edeceğim.

Avrupa yakası batı sahilleri (Avcılar-Bakırköy): 0-2 cm

Boğaz çevresi sahili: 1-4 cm

Anadolu yakası sahilleri (Kadıköy'den Tuzla'ya): 2-5 cm

Avrupa yakası iç kesimleri (Beylikdüzü, Başakşehir, Bayrampaşa): Batıdan doğuya artacak şekilde 5-20 cm

Etiler, Levent, Maslak: 10-20 cm

Anadolu yakası iç kesimleri: (Ümraniye, Sancaktepe, Kurtköy). 15-25 cm

Bu arada belki İstanbul'da değil ama sadece 45 dakika mesafede Gebze ile İzmit arasındaki 300 metre üzerindeki tepelerde kar kalınlığı 1 metreye yaklaşabilir. 2016'nın son gününde oralara gitmeyi planlıyorum. Fotoğraf çekip burada paylaşırım :)

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.