Şimdi Ara

Sistemi SSD ye kurup Programları HDD ye kurma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Zorin OS yükleyeceğim.Bilgisayarımda 1 tane SSD ve 1 tane ikiye ayrılmış HDD var.Home dizinimi 10gb falan ext4 olarak SSD de ayıracağım sistem dosyaları,güncellemeler falan olacak içinde.Bir 35-40GB ise kuracağım programlara ayırmak istiyorum.

Şimdi arkadaşlar aklıma takılan nokta ise ben tekrardan HDD'de 35-40GB'lık ext4 alan ayırmak zorunda mıyım?
    HDD'den ayırıldığında Home dizini altında mı olacak yoksa ayrı bir disk olarak mı görecek?
    Yani aşağıdaki gibi sistemin(SSD nin) alt bölümü mü olacak
    ----->>HOME(SSD)
    --->>DİSKLER
    ->>HDD(Programlar için ayırdığım bölüm)

Şeklinde mi olacak?

Şimdiden teşekkürler.

• Sanırım yanlış bir şey yaptım.Windows'a geri dönemiyorum arkadaşlar.Boot listesinde yok nasıl düzeltebilirim?
     Sistemi SSD ye kurup Programları HDD ye kurma?
  • Hocam linux hakkında pek bilgi sahibi değilim ama
    quote:

sudo update-grub

uygularsanız grub'u yeniden oluşturur. Windows kurulu bölüme herhangi bir müdahale yapmadıysanız windowsu tekrar görür diye düşünüyorum.
    bir de bahsettiğiniz gibi farklı bölümlere kurulum yapmak için ilk kurulum yaparken seçmek gerekir diye düşünüyorum. atıyorum sda5 / olsun, sda6 /home olsun gibi.
  • qazxcv Q kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ama işe yaramadı. İnterneti talan ettim nihayet boot-repair-disk ile çözümünü buldum. Grub u zorin os un kurulduğu yere kurmamamdan dolayı mı ne Windows u görmüyormuş (ne alaka ise :D)
    Herneyse SSD ye kurmayı denedim ama SSD yi biçimlendirirken "bu diski biçimlendirirseniz diğer bölümler de silinir" tarzında bir uyarı geldi ben de korktum tabii

Soru hala açık SSD ye nasıl bölüm açabilirim? Açtığım zaman HDD yi ayırdığım kısım alt bölüm mü olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı pek anlamadım. SSD de Windows var, hdd de Linux galiba. Siz linuxun bir kısmını SSD ye kurmak istiyorsunuz galiba. SSD de yeni bir bölüm oluşturmayı Windows içinden yapsanız daha iyi olur. Windowsun izin verdiği maksimum alanı ayarlarsiniz. Geriye kalanlari da bence linuxu tekrar kurarak yapmanız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • / ssd ye bağalanacak

/home programların kuralacagı hdd ye, format attığınızda kullanıcı dosyalarınızda gitmez yeni kurulumda sadece home bağlarsınız.
  • Hoca programlar home dizinine kurulmaz linuxda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ssd'yi zaten bölümlemişsin,resimden anladığım kadarıyla linux'un olduğu bölüm sdb5 ve sdb7 olarak görünüyor(tabii bu ssd disk ise),ayrıca takas alanı da sdb6 olmuş,linuxu kurarken ya sdb5 veya sdb7'ye kuracaksın,formatlarken o kısmı formatlayacak(ext3 veya 4 olarak),uçarsa da o bölümdeki -varsa- veriler gidecek.
    Yıllardır kurdum ama açıkçası açılış bu disk,programlar şu disk olsun diye kurmak hiç aklıma gelmedi :)
    Linuxta programlar win gibi kurulmaz diye biliyorum,yani kök dizin şurda olsun,diğer bölümde de şunlar olsun diyen de duymadım ama belki yapan vardır,ancak normal kurulumla kullanmanda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 10 Ocak 2015; 23:02:44 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.