Şimdi Ara

Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Daha çok After Effects, Cinema 4d ( Amatör Düzey ), Premiere Pro, Illustrator gibi grafik ağırlıklı programlar kullanmaktayım. Aynı zamanda oyun da oynamak istiyorum. GTA 5'i hasretle bekliyorum :). Çok uzun süreler boyunca bilgisayara yatırım yapmadığım için sağlam bir bütçe ile pc toplamaya karar vermiştim, konuyu burada açtım ve kafamdaki parçalar netleşti. Ben de ekran kartı hariç diğer parçaları alıp bilgisayarı topladım. Ekran kartını 1-2 ay içinde alacağım. Testlerini yakında yapacağım bilgisayarın parça resimlerini aşağıda paylaştım.

ANAKART: Z87 MPOWER MAX Intel Z87 Soket 1150 -- 670 TL
    İŞLEMCİ: Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz -- 930 TL
    RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz pro CL9 -- 520 TL
    KASA: COOLER MASTER Cosmos SE -- 535 TL
    SSD: CORSAIR 240GB Neutron GTX Serisi SATA 3.0 -- 633 TL ( "Eels" önerisi üzerine aldım - teşekkür ederim )
    DEPOLAMA: SEAGATE BARRACUDA 1TB -- 170 TL
    İŞLEMCİ SOĞUTMA: COOLER MASTER 240M -- 335 TL
    GÜÇ KAYNAĞI: CORSAIR RM SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER -- 400 TL ( "dekstop's surgeon" önerisi üzerine aldım - teşekkür ederim )

TOPLAM 4200 TL

EN ÖNEMLİ SORUM: iAtkos ile Mac kurabilir miyim?

İLK BAKIŞ:

ANAKART: MSI sağlamlığına sonsuz güvenim olduğu için ve Asus'un Z87 anakartlarının ( Pro-Deluxe... ) soğutucularının biraz hafif geldiği için bu anakartı seçtim. Tabiki Ovecrclock için çok stabil bir kart olduğu da seçimimin etkenleri arasında. Anakartta gözüme çarpan ilk şey kutu içeriğinin dolu dolu olmasıydı. ( 6x Sata Kablosu ) ( Ekstra 2x USB 3 ) ( Kasanın arka pabneline 2x Sata çıkışı ) ( Wifi-Widi-Bluetooth Modülü ve 2x Anten ) ( SLI-Crossfire Köprüsü ) MSI Military Class üyesi olan bu anakarttaki en önemli özelliklerden biri ise Oc Genie tuşu ile hiçbir ayar yapmadan Gear1-Gear2 ( 2 seviyeli ) otomatik overcleck imkanı. Bios'u 1.2 versiyonu ile geldi ben de usb bellek ile 1.7'ye yükselttim. Haswell işlemciler için daha stabilize olduğu açıklamalarda mevcut. Anakartın üzerinde bulunan 2 Haneli hata kimlik numarasını belirten ekran var. Buraya göz atarak tüm eksikleri tamamlayabiliyoruz. Sistem tamamen kurulu ve hazır olduğunda ekranda AD yazıyor, bu da boota hazır demek oluyor. Verilen iki anten mıknatıs ile yüzeylere tutturuluyor. Düz yüzeye tutturdum ve henüz bir kayma veya oynama olmadı. 2 adet 8 pin cpu güç bağlantısı bulunan kartta overclockun limitini zorlamak için geliştirilmiş olsa gerek. Tek 8 pin güç girişini taktım ve sorunsuz çalışıyor. Tüm driverları kendi sitesinden kurdum ve sonradan Live Update 5 ile güncelledim. Cd ile kurulum yapmanızı önermem çünkü çok güncelleme gelmiş.

KASA: Maliyeti arttıran sebeplerden biri bu kasayı seçmem oldu. ( Cooler Master Cosmos SE ) Seçmemin amacı açık konuşmak gerekirse daha çok dizaynı oldu ve tabi sağlamlığı. 360mm lik su soğutma sistemlerini desteklemesi, kablo saklama kanalları, kablo cırt ile bağlama noktaları çoğu yeni kasada olduğu gibi bundada mevcut. 5.25lik HDD yuvalarının alt taraflarında SSD yuvaları bulunuyor. HDD'ler tamamen vidasız montaj ile sağlam bir şekilde oturuyor. Alt tarafındaki SSD yuvasını kullanmak isterseniz vidalama yapıyorsunuz. Kasanın arka kapak tarafına da 2 adet SSD takabiliyorsunuz. Ön tarafındaki sessiz 2 adet ledi açılıp kapatılabilen fan ile güzel bir hava çekimi yaratıyor. Aynı zamanda üst tarafında 1 adet 140mmlik fan ve arkada bir egzoz fanı bulunuyor. Psu fan filtresi, ön kapağın ve üst kapağın kolayca çıkarılabilmesi toz ve pisliği kendilerine hapsediyor.

CPU Soğutucu: ( Cooler Master 240M ) Kasam ile tam uyumlu olan soğutucuyu seçmemin sebebi Overclock yapacağım zamanlar buna yetebilmesi. Ben kasamın üst panelinde kullandım ve fanları kasa aliminyumunun üstüne, radyatörü ise altına aldım ve vidaları ile sorunsuz şekilde sıkıca bağladım. Pozisyonları ise dışarıdaki havayı içeri verecek şekilde. Çok sessiz çalışan bu 2 adet 120mm lik fan sesi izole edebilmek için silikon bir aparat ile geliyor. Pompanın sesi kasa kapalıyken hissedilmiyor. Her şey sorunsuz kurulduysa, pompa düzgün çalışıyorsa üstündeki mavi led bunu size uyarı için kullanılmış. Normalde kurulum yapılırken soğutucuyu önce anakarta bağlayıp sonra kasaya beraber monte edilmesi öneriliyor fakat ben tek başıma kurulum yaptığım için elimden düşürebilme veya bir yerini çarpma korkusuyla önce soğutucuyu kasaya bağladım. Hortumlar bükülmesin diye azimle 5,25 yuvalarının çoğunu söktüm, sonradan tekrar taktım. 2 adet fanı tek çıkışa çeviren Y aparatı kullanarak bunu anakarttaki cpu fan1 bölümüne taktım. Pompanın güç kablosunu ise CPU fan2ye.

Ekran Kartı: Henüz almadım fakat bütçeme göre 770 veya 780 düşünüyorum. MArka olarak ise Asus.

? - PSU: ( Corsair RM750 ): Öncelikle 80 Plus Gold olduğu için ve Corsair kalitesi olduğu için yorum yapılacak pek bir şey yok. Söyleyeceklerim; Fanının aşırı sessiz olduğu. Modüler kablo kolaylığı ve kablo uzunluklarının yeterli olması. ( Kasamın içi diğer denk kasalara göre küçük olduğu için bana yetti ) Sorum şu olacak: CPU güç balosu 1 adet çıktı, kutusunda da bu yazıyordu zaten. Fakat ben diğer CPU giriş yerine 6+2'lik PCI güç kablosunu kullanabilir miyim ?

? - SSD: testini yaptım ve yayınlayacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

? - HDD: (Seagate Barracuda 1TB ) uyanma sesi oldukça gıcık oluyor. Bunu bir program ile mi kaldırsam daha iyidir yoksa başka yöntem varmıdır. Veya boşver kalsın mı dersiniz.

YAŞADIĞIM SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

1 - Kasanın küçük yapısından dolayı kablo geçirme kanalları anakart ile tam uymadı gibi. Sata kablolarını geçirdikten sonra kanalın yarısı anakartın altında kaldı. Sata girişleri takmak zor oldu.
    2 - Bios güncellemesini yazılımla halletmeye çalıştım fakat program açılmadan hata verdi sürekli. ( İyi ki başladıktan sonra bir sorun olmadı ). Kendi BIOS menüsünden usb disk ile sorunsuz güncellendi.
    3 - Kablo toplamam biraz uzun sürdü çünkü göz önünde hiç kablo olsun istemiyordum. Kasa arkasındaki kanallar ile çözüm kolaylaşıyor.
    4 - Secure Boot hatası. Biostan windows 8 seçeneğini aktif ettim ve UEFI olduğunu kontrol ettim. Tabiki AHCI modu da. Sorun çözüldü.
    5 - Oc Genie tuşu çalışmaması. Tuşa basmama rağmen ( Bilgisayar kapalı iken ) Işığı yanmıyor, aktif olmuyordu. Çünkü çok zeki olduğum için Biostan bu ayarı açmayı unutmuştum :)
    6 - Anakart HDMI girişlerindeki koruma plastiklerini her şeyi kurduktan sonra farketmem çok kötü oldu. Anakartı söküp çıkarmak zorunda kaldım.
    7 - Corsair ram kullandığım için 1600 Mhz olan ramler 1333 olarak gözüküyordu. Biostan profilini etkinleştirince normale döndü. ( Kingston ramlerde bu sorun yaşanmayabilir )

Resimler:

ANAKART

Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ?

İŞLEMCİ

İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ?

RAM

Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ?

SSD

HDD

PSU

KASA

Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ? Sistemi Topladım ( resim eklendi ) Yorumlar, tavsiyeler alabilir miyim ?

SSD TEST ( Şimdilik sadece bunun testini yapabildim. Değerler hakkında yorum yapabilir misiniz ? Her şey doğrumu, yapılacak bir şey var mı ? )

Özellikler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiwwiii -- 10 Nisan 2014; 11:58:37 >

• Hocam bütçeni aşmışsın biraz o yüzden ekran kartına bütçe kalmamış SSD yi bir süre bekletin hocam ,GTX780 alın en azından

RM SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI---419 TL

Z87-GD65 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart---554 TL

Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci---931 TL

GTX780 DirectCU II GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı---1444 TL

Toplam:3348 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

Hocam bütçeni aşmışsın biraz o yüzden ekran kartına bütçe kalmamış SSD yi bir süre bekletin hocam ,GTX780 alın en azından

Z87-GD65 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart---554 TL

Evet malesef dediğim gibi şu pc kasası uğruna biraz aştım :) teşekkür ederim önümüzdeki haftasonuna inşallah olacak. Bu arada Anakartı aldım yukarıda belirttiğimi, yani onun dışında bütçemi belirttim. Yani SSD ye para kalıyor sanırım orada bir karışıklık olmuş :)

• kiwwiii kullanıcısına yanıt
    Corsair'in CX serisinde cızırtı sorunu var.

Bu arada ekran kartını seçim 2 yapmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiwwiii

quote:

Hocam bütçeni aşmışsın biraz o yüzden ekran kartına bütçe kalmamış SSD yi bir süre bekletin hocam ,GTX780 alın en azından

Evet malesef dediğim gibi şu pc kasası uğruna biraz aştım :) teşekkür ederim önümüzdeki haftasonuna inşallah olacak. Bu arada Anakartı aldım yukarıda belirttiğimi, yani onun dışında bütçemi belirttim. Yani SSD ye para kalıyor sanırım orada bir karışıklık olmuş :)

Tamamdır o zaman :) söylediklerimden anakartı çıkarıp SSD ekleyin Çok iyi olur Hayırlı olsun,önerdiğim PSU'yu değiştirmeyin sakın,diğer PSU ya göre çok daha iyidir bu

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

Corsair'in CX serisinde cızırtı sorunu var.

Bu arada ekran kartını seçim 2 yapmanızı tavsiye ederim.

Bunu söylemeniz çok çok iyi oldu. Teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Tamamdır o zaman :) söylediklerimden anakartı çıkarıp SSD ekleyin Çok iyi olur Hayırlı olsun,önerdiğim PSU'yu değiştirmeyin sakın,diğer PSU ya göre çok daha iyidir bu

PSU konusunda gerçekten baya aydınlandım. Teşekkür ederim. Öneriniz olan ekran kartı daha iyi ben baştan beri 770'e odaklanmıştım kafa kalmış orada :) Resimleri yakında paylaşacağım

• quote:

quote:

quote:

quote:

PSU konusunda gerçekten baya aydınlandım. Teşekkür ederim. Öneriniz olan ekran kartı daha iyi ben baştan beri 770'e odaklanmıştım kafa kalmış orada :) Resimleri yakında paylaşacağım

Merakla bekliyoruz,bir oyun canavari oldu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran kartı hariç sistemi toplayıp kurdum.

SSD: 240GB Neutron GTX Serisi SATA 3.0

PSU: RM SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER

trestlerini yakında yapacağım. Resimleri bu akşam koymaya çalışacağım
  • quote:

Ekran kartı hariç sistemi toplayıp kurdum.

SSD: 240GB Neutron GTX Serisi SATA 3.0

PSU: RM SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER

trestlerini yakında yapacağım. Resimleri bu akşam koymaya çalışacağım

Takip
  • Resimler ve Bilgiler eklendi...
  • Sistem dehşet ekran kartı olarak gtx780 takabilirsen tam olacak.
  • Pc çok kaliteli olduu GTX780 taktın mı 2 kere ekran kartı güncelesen 2 senede bir, 5 sene 6 sene garanti ultra oyun oynarsın :)
  • Hayirli olsun. Guzel sistem .

• Hayırlı olsun güle güle kullan

• Hayirli olsun güle güle kullan ayrıca o anakart ile süper oc yapılıyor güzel seçim

• Hayırlı olsun kardeşim. Umarım büyük işlere imza atarsın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.