Şimdi Ara

Sistemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir oyun bilgisayarı almak istiyorum fiyat performans bilgisayarı olmasını istiyorum. bir kaç yerde ekran kartının çok iyi olması gerektiğinden bahsediiyordu. bende olabildiğince ekran kartına bütçe ayırmaya çalıştım. bütçem 3.400 lira buna paralel böyle bir sistem topladım. sizce nasıl ? eksikleri var mıdır ? uygun mu :/ konumu okuyan ve cevap veren yardımcı olan herkese çok teşekkürler :)
     Sistemim

• KuarrisKuku K kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve ekran kartı darboğaz yapar. Ya işlemciyi yükseltmeniz, ya da ekran kartını düşürmeniz gerekecek.

1080p için 290X serisinin gereksiz olduğu çokça söyleniyor; 290 serisinden bir ekran kartı alıp işlemciyi 8320 veya 8350 yapabilirsiniz.

HDD için memnun kalan biri olarak Seagate markasını önerebilirim.

SSD için de bir alt modelini kullanan biri olarak güzel diyebilirim.

İşlemci soğutucusunu 92mm değil 120mm fana sahip olanlar arasından seçin; daha az gürültü olur.

Geri kalan parçalar fena değil.
  • peki bu sistemi intele çevirsek ekran kartı yine darboğaz yapar mı ? ilerisi için ekran kartı düşürmek yerine direkt işlemci yükseltsem daha iyi olmaz mı ? :)
  • 290 lar için msi mi uygundur yoksa sapphire mi ? şuhttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-gaming-gddr5-4gb-512bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html çok güzel bir kart şuan stokta yok beklemeli miyim ? birdehttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-directcu-ii-oc-4gb-gddr5-512bit--amd-radeon-dx112-ekran-karti.html bu kart sizce hangisi seçilmeli ?

6300 ayarında bir Intel ile değiştirirseniz elbette darboğaz yapar. Yok bir 4670K falan alırım derseniz de anakart + işlemci masrafı artacağı için ekran kartına bütçeniz yetmeyebilir.

Söylediğiniz mantıklı; ancak ilerisi için şu an 290 alıp zamanı gelince de 290'ı elden çıkararak daha yeni bir ekran kartı almak da var.

290X'in 1080p çözünürlük için gereksiz olduğunu söyleyen çok kişi var. 290 ile arasındaki fiyat farkına değmez deniliyor. 2K çözünürlük falan olacaksa işler değişir.

290 serisinde forumda gördüğüm kadarıyla çok önerilen kartlar şunlar:

R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı -http://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-tri-x-oc-gddr5-4gb-512bit--amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html?srt=UP

R9 290 VAPOR-X 4GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı -http://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-vapor-x-4gb-gddr5-512bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP

• yani bu bütçe için amd işlemcisi daha mantıklı olur mu ? yani sanırım amd ileriye dönük çokça yatırım yapmış (forumdan edindiğim bilgi) yani inanın sırf ekran kartı için 2 işlemci arasında kalıyorum. :)
    Bu bütçeyle iki sistem de toplanabilir; ama forumda genelde Intel sistem önerilir. Ben Intel kullanıcısı olmadığım için yorum yapamıyorum.

Olayın ekran kartıyla bir ilgisi yok zaten. Intel + AMD Ekran Kartı veya AMD + AMD Ekran Kartı bir şey değiştirmeyecek.

AMD ileriye yönelik yatırım yapmışsa muhtemelen ekran kartıyla ilgilidir; Mantle teknolojisinden bahsediyorsunuzdur. Çünkü bildiğim kadarıyla işlemciler hakkında bir gelişme şimdilik yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistemime İşlemci Tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet ekran kartı diyorum. yani ekran kartını amd seçince işlemciyi maddi açıdan amd yapmak daha mantıklı. bir çok kişi intel öneriyor önermesinede intel alınca ekran kartına ayırılan para düşüyor. siz mumnun musunuz işlemcinizden ? yyani bir kaç fps için işlemci ve anakartta fazla para harcamak korkutuyor ? birde 8320 aşırtma ile 8350 oluyor onu alırsam bu sisteme uygun olur değil mi ?
  • birde anakart öneriniz nedir amd 8320 için ? böyle parça parça oluyor ama aklımda onlar soru var :) birde soğutucu ne önerirsiniz ? sıvı soğutmalar oldukça pahalı ve bütçemi zorluyor :S
    Hak veriyorum; hakkını verecek Intel sistem kurarsanız ortalama 1.000 lira işlemci ve anakarta gidecektir. 1.400 de ekran kartı ( R9 290 VAPOR-X ) desek 2.400 yapacak.

R9 290 TRI-X alarak Intel sistem kurabilirsiniz. Anakart + işlemci + ekran kartı üçlüsüne 2.100 lira gider. Geri kalan bileşenler içinse 1.300 lira kalır.

Yönlendirmek istemiyorum; Intel - AMD olayı tamamen tercih ve bütçe meselesi. Ben hep AMD kullandığım için Intel denemek isterim mesela. Kimisi de gidip 9590 işlemci alıp sistem kurar.

İki işlemcide de hız aşırtma yapmanız gerekecektir; ancak 8320'de daha fazla gerekecektir. Darboğaz olmaması açısından 8350 alınması daha mantıklı; ancak hız aşırtma yaparken anakart da soğutucu da devreye giriyor. Yani kısa veya masrafsız bir uğraş değil. Bu sebeplerden ötürü Intel düşünebilirsiniz.

• yani ekran kartını düşürü verip intel denenebilir :) işlemci intel oluncada şeytan nvidia için dürtüyor :D
    Bizde nedense Intel + Nvidia veya AMD + ATI ( yeni adıyla AMD ) gibi bir kural var düşüncesi oluştu. Halbuki öyle değil.

Her türlü kombinasyonu deneyebilirsiniz. Ben yine de birazdan sizin için bir adet Intel + Nvidia, bir adet de AMD + AMD sistem dizeceğim. Karışık yapmak isterseniz ikisindeki ekran kartlarının yerlerini kafanızda değiştirirsiniz.
  • sana zahmet olur ama harika olur :) bütçe 3.400 geçmemesi güzel olur :) çok teşekkür ederim :)
    Şu anki Vatan fiyatları biraz uçuk olduğu için bütçeyi aşıyorlar; AMD sistem bütçe altına düşer de diğer ikilinin 3.500 civarına düşeceğini tahmin ediyorum.

Ayrıca işin içine 1.100 liralık olan R9 290 TRI-X OC kartını karıştırmadım; onu eklersek 300 TL kadar bir kazanç olacaktır.

Kasayı zevk meselesidir diye değiştirmedim.

Buradaki ekran kartlarının yerlerini R9 290 TRI-X OC ile değiştirerek daha farklı ve bütçeye uygun sistemler çıkarmak mevcut; daha önce de dediğim gibi, illa bu şekilde olmasına gerek yok.

1 - Intel + Nvidia 1 : Overclock yapmadan; dümdüz kullanırım diyen biri için sistem.

2 - Intel + Nvidia 2 : Overclock yaparım; rahat duramam diyen biri için sistem.

3 - AMD + AMD: Overclock da yaparım; bütçemi aşamam diyen biri için sistem.

Sistemim Sistemim Sistemim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 10 Temmuz 2014; 7:54:20 >

• öncelikle çok çok teşekkür ederim :) tam istediğim gibi olmuş :) ne yalan söyleyeyim kalbim inatla amd diyor tabikide cüzdanda :)
    Rica ederim; hafta sonu bir gelsin de bu sistemlere tekrar bakalım kaç lira edecekler.

Orası da bambaşka bir mesele işte; insan kimi yerde de gönlünden geçeni almalı. Mesela benim anakartım ve işlemcim de ortalama 1.000 lira tutuyordu; ama nedense AMD sevdasından ötürü bir türlü Intel'e geçemedim. Alışmış hakikaten kudurmuştan beter oluyor.

Şunu söyleyeyim: Verdiğim Intel işlemciler genel anlamda 8350'den daha performanslılar. Eğer ben uzun süre kullanırım ve overclockla falan uğraşamam derseniz kesinlikle 1 numaralı sistemi alın; ancak ekran kartını R9 290 TRI-X OC yapın. Bu sayede 3.350 lira tutar ve muhtemelen de en performanslı, kullanıcıya da uğraştırmayacak kombinasyon o olur.

• yani eğer intel alırsam kesinlikle 1 numaralıyı alırım o.c felan bilmem yapamazsam makineye ziyan olur :) sanırım 1 ve 3 arasında tercih yapsam olur. 1 numarada ki ekran kartı yerine sanırım tri-x alacağım :) o zaman 1 numaralı makuldur :) teşekkür ederim öneriniz için :) tek sorun ekran kartı amd ve nvidia karasızlığı bunun dışında sistem oturdu kafamda çok teşekkür ederim :):)
  • bide mesela ekran kartından kestiğimiz parayı işlemci olarak Core i7 4790K yatırsak mantıklı bir iş olur mu ?
    OC yapmayacağım demişsiniz eğer yapmayacaksanız gerek yok 4790K almaya
  • Peki anakartı değiştirmek onun yerine z97li mi nedir ondan olsa güzel olmaz mı ? Sanırım 5. Nesilleri destekliyormuş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.