Şimdi Ara

Sistemim hakında bir kaç fikre ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, soruma geçmeden sistem bileşenlerimi listeliyeyim:

Kasa: AOPEN G6 Nagas (PSU 550W)
    Ana kart: ASUS P5P43TD/USB3 P43 DDR3 1600MHz 16x Lga775
    Ekran kartı: ASUS ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 1GB DDR5 256Bit 16x
    İşlemci: INTEL Core 2 Duo E8400 3.00GHz 1333MHz 6MB

Kasayı yazma amacım, hazırda bulunan psu içindi. Fiyatı uygun olduğu için yakın bir tarihte aldım. Şimdi sorunum şu; bir kaç gün öncesine kadar ekran kartımı değiştirdim ve asus engtx460 aldım yukarıda yazdığım gibi bu sisteme. Bileni bilmeyeni vardır elbet, WoW oynuyorum ve yeni gelen patchle birlikle oyunda grafikler, özellikle su ve hava efektleri feci arttırıldı. Eski ekran kartım Sapphire HD 3650 512MB DDR2 idi. GTX460 ı alma nedenim oyunun grafik motorunun biraz değiştiği için, benimde sistemi komple değiştiremiyeceğim için en azından bir kaç tavsiye ile en iyisini almak oldu psuma uyumlu olan. Şimdi sorum ise; eski kartımla aldığım fps neyse gtx460la aldığım fps de aynı gibi? Nedendir? En azından biraz fark olması gerekmez mi? Acaba ekran kartı yetmedimi sadece? İşlemcim çok kötü değil ama anlıyorum ultrada filan yüksek fps alamıyacağımı. Ne yapmalıyım? Yedek birşeyler kurulmasımı gerekiyor acaba? Bana yardımcı olursanız sevinirim bu konuda, canım çok sıkıldı. Sanki 485TL çöpe gitti gibi hissediyorum. Ona vereceğim para ile üstüne biraz daha koyup canavar gibi AMD Phenom+Uyumlu en iyi ana kartı alırdım 700-800 Tl arasına. Cevaplarınızı bekliyorum.

• Şurda Wow ve ekran kartı karşılaştırması yapabileceğimiz bir test buldum
    http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/mainstream-cards-mmorpg_14.html#sect0

Burda gördüğünüz gibi kartların etkisi yüksek. Görünen en yüksek fps yi alan karttan bile sizin kartınız en az %40 oranında daha iyi.
    Yani sizin hd3650 gibi bir karttan gtx460 a geçmeniz ve aynı fps'yi alıyorum demeniz başlı başlına ciddi bir sorun.

e8400 3.0ghz de sizi tatmin etmesi gerekir. Bence suçu ekran kartında pek aramayın ama 480tl ye de almasaydınız keşke kartı 100tl daha ucuza bulunabiliyor.

Edit:http://www.tomshardware.com/reviews/world-of-warcraft-cataclysm-directx-11-performance,2793.html

Bu testi iyi inceleyin en günceli sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 17 Aralık 2010; 2:13:15 >

• Peki neden böyle bir sorun vardır acaba? Belki bilirsin WoW'da maximum fps 60dır. Şehirde ve kalabalık yerlerde fps 10lara kadar düşüyor bu sistemde. Ne yapacağım? Performansa bakıyorum CPU %80 lere vuruyor yeri geliyor. Ramde bir sıkıntı görmedim. DX11 var bur arada ekran kartımla birlikte yükledim. Tekrar teşekkür ederim.
  • Eğer vsync acıksa 60 fps dir ve tripple buffering i aktif edin nvidia control panelden. Oradan optimum ayarlamalar yapmanız lazım aynı şekilde oyunun ayarlarından da. Kurcalamak ve araştırmak lazım bunlar. Şu an tam bende bilmiyorum uzun süredir ilgisizim bu oyuna karşı. Fazla bağımlılık yapiyor :)
  • Olay buymuş. Ekran kartımı değiştirdiğim için hiç aklıma gelmedi triple buffering aktivasyonu. Atiden nvdiaya geçince anlamadım. Çok işe yaradı, teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.