Şimdi Ara

Sistemimde sıkıntı yaşıyorum -yardımcı olun lütfen-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşırı ısınma ve kasma yaşıyorum nerede problem yaşadığımı çözemedim

AMD Ryzen 7 5800X

MSI B450M PRO-VDH PLUS 

Corsair 16+16  

Samsung ssd 870 EVO 1tb 

Toshiba 1tb hdd

Gigabayte RTX 3060 Ti 8 gb 

CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-DELTA 550W 80PLUS

COUGAR POSEIDON Elite ARGB - 240mm

• Stok fanımı kullanmaktasınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • COUGAR POSEIDON Elite ARGB - 240mm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam basitten gidelim sürücü yazılımları güncel mi? Kasanın içi tozlu mu? Bunlara bakmak lazım. Bunlarda sıkıntı yoksa arkaplanda çalışan yazılımları kontrol edin. Bir diğer önemli husus ise işlemcinin termal macununu doğru uyguladınız mı? Son olarak ekran kartında overclock var mı?

• Sıvı soğutucunun montajı da önemli. Montajı doğru yaptınız mı

• Muhnar kullanıcısına yanıt

Montajı kendim yaptım bir kaç kere daha yapmıştım yanlış olmadığını düşünüyorum.

Driverlerımın hepsi güncel mi bilmiyorum onu şimdi kontrol edeceğim.

Termal macunu kartla kare şeklinde yaptım dışarıya taşmadı.

Arka planda çalışan uygulamam pek yok MSI Center - NVDIA - Discord gibi şeyler çok fazla arka planda uygulama açık bırakmıyorum

Kasanın içi tozlu değil kompresör ile temizledim bir kaç kere

• İşlemcinin tam ortasına macunu sıksanız (abartmadan, az miktarda) o plakanın işlemciyle birleşmesi sırasındaki baskı ile zaten etrafa yayılıyor.

Çözüm olarak aklıma gelen, ısıl iletkenliği yüksek bir macun ile yeniden soğutucu montajını yapmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Burada ki macun sürüş işlemlerinden 5.yi yaptım aşırı fark eden bir durum yok ancak yine de göstermek istedim.

• legmean L kullanıcısına yanıt

Kasa içinin fotoğrafını paylaşabilir misin? Fanların yönü vs.

• İşlemci fanı %100de iken sıcaklık düşüremiyor mu?

• Sistemimde sıkıntı yaşıyorum -yardımcı olun lütfen-

Üst - Ön veya herhangi bir yere ekstra fan takamıyorum tüm fanlarım bunlar

• Genelde unutulduğu için soruyorum, sıvı soğutmalarda bakır yüzeyine altına koruyucu jelatin koyarlar, onu çıkarttınız mı montaj yaparken?

Ayrıca ön fanları çıkartmadan sıvı soğutmayı taktıysanız şu pozisyonda fanlar birbirini nötralize ediyor. Beyaz fanları ters çevirip takınız.

Keşke şundan alsaydınız
    1950 TL
    www.n11.com
    Thermalright Phantom Spirit 120 Se Argb Intel Ve Amd Uyumlu İşlemci Soğutucu Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/thermalright-phantom-spirit-120-se-argb-intel-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucu-47164949

Edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 1 Ağustos 2024; 15:0:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bende bir arkadaşın önerisi ile bu modeli aldım. Çok memnunum. Montajı da gayet kolaydı.

• legmean L kullanıcısına yanıt

Aynı çocuğun kanalındansa... seviyorum bu çoçuğu!

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Ben taktım jelatini çıkarttım macunu sürdüm. Gerçekten bende sonradan keşfettim şuan eski parçalarımı satıyorum eğer satabilirsem bunu almayı düşünüyorum kendi sıvı soğutucumu da sonra satarım.

Ayrıca şuan kasamı değiştirdim. Dün gece test ettim 80 derece üstüne çıkmadı biraz daha deneyimleyeceğim sonra bilgi veririm buraya

• Aslında bios ayarlarında çok voltaj vs geliyorsa kısmak lazım. Auto falan sistemi bitirir.

Yeni nesil CPU'larda bios ayarı elzem oldu herkes donanımcıya döndü artık.

• Sonuç ne oldu acaba ? 5800x i kısa bir süre kullandım fabrika çıkışı gereksiz fazla fazla voltaj verir fırın gibi ısınır boş yere.

Sıvı da taksanız kulede soğutucu olarak boşta bile 70 lerde gezer. Sıvı veya kule tipi hangisini kullanırsanız kullanın biostan voltaj düşürün. Mesela 1.475v tan 1.275v a gibi... bu işlemcide ısınmanın önüne soğutucudan çok bu şekilde UV yaparak geçilebiliyor. Sonrası soğutucunun ne olduğu ve macunun kalitesine kalıyor.

UV yapınca işlemcinin performansında bir düşüklük olmuyor ama sıcaklıklar normale yakın oluyor. Ortalama 15/20 derece düşmesi gibi.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Selam!

Son yıllarda gündemi pek takip edemediğim için bir şey sorayım:

Malum, Ryzen 5xxx serisi aşırı voltaj miktarının da katkısıyla epeyce "Sıcak" çalışmaktaydı.

Intel'in 13. ve 14. nesil işlemcilerinde ortaya çıkan aşınma kaynaklı çökmelere benzer durumlar ortaya çıktı mı. Çıktıysa çapına/ölçeğine dair bilginiz var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucunun içinden çıkan am4 kitiyle birlikte anakarttaki plastik parçayı sökerek montaj yaptınız değil mi? Bazı arkadaşlar plastik parçayı çıkartmadan monte ediyor. Sonra soğumuyor işlemci doğal olarak.

• Selamlar , @Epirus hocam , intel de oluşan bu sıkntı biraz benzer gibi. Çalışma voltajının gereksiz fazla yüksek olması diye bir açıklama yapılmış.

Kendim 12600K kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Bazı 13 ve 14. nesilller de oluyormuş. Microcode, işlemcinin kendi içindeki kontrol yazılımı yüzünden oluyormuş.

Sıkıntı voltajın gerekenden fazla olması sebebiyle stabilite , ısınma , çökme gibi sorunlar olabiliyormuş. Forumlarda yorumlarda böyle deniyor. Kendim daha önce 13400f kullanırken hiç bir şey olmamıştı. Muhtemelen son zamanlarda bahsedildiğinden yeni oluşmuş bir durum.

İntel bios update ile çipset yazılmları ile düzelecek gibi bir şeyler demiş galiba. Ama düzelirmi bilinmez, birde bozulan işlemci varsa geri almayacam toplamayacam gibi bir açıklamalar yapmış, Son durumda dediklerinde bir değişme veya farklılık var mı bende bilmiyorum tabi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.