Şimdi Ara

Sistemime birşeyler yapmak istiyorum (Çok anlamam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhabalar iyi çalışmalar iyi eğlenceler diliyorum. Ben standart bir öğrenciyim ve neredeyse 5-6 yaşında olan bilgisayarımı upgrade etmek istiyorum. Fakat bu işlerden neredeyse hiç (%80 civarı) anlamıyorum. Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlarım da yok sayılır. Siz değerli dostlarımın bana yardım etmesini umuyorum. Uzun bir giriş oldu farkındayım.

Anakartım : ECS H61H2-MV

İşlemcim : İntel core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40 ghz

Ekran Kartım : Nvidia Geforce rt 630 2 GB

Ram : Modelini bilmiyorum DDR3 4x2 = 8 GB

Aklımdaki soru şunlar. Ben oyun oynuyorum ve bu sistemle sabit bir kaç oyun dışında artık oyun oynayamıyorum.Kalkıp sıfırdan bir bilgisayar alamam oyun için bilgisayarlar ortalama standartları 4000 TL civarından başlıyor ve ben elimdeki sistemden olabildiğince faydalanmak istiyorum. Gtx 1050 falan alsam bu sisteme uyar mı uymaz mı ? Bu sistemde neleri nelerle değiştirebilirim ? Bu sistemin hangi parçalarını kullanabilirim ? Dediğim gibi öğrenciyim ve afaki bütçem yok isteğim ve arzum minimum değişimlerle sistemimi upgrade etmek.

Lütfen ilgili bilgili ve benim cahilliğime katlanıp yardımcı olabilecek siz değerli insanlar. Bana Yardım Edin !

• En mantıklısı güç kaynağı değişikliği ve ekran kartı olabilir gibi rx 570 ve güzel bir güç kaynağıyla uzun süre gider aslında sistem Güç kaynağını da yazarsan belki değiştirmene gerek kalmaz ona göre öneriler gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

En mantıklısı güç kaynağı değişikliği ve ekran kartı olabilir gibi rx 570 ve güzel bir güç kaynağıyla uzun süre gider aslında sistem Güç kaynağını da yazarsan belki değiştirmene gerek kalmaz ona göre öneriler gelebilir.
    240W güç kaynağım var güç kaynağını değiştirebilirim sorun yok hocam.
  • 1 adet amd rx 570 ekran kartı alıyorsunuz

1 adet 240 gb ssd alıyorsunuz

1 adette 8 pin pci express güç çıkısı olan 500w ve üzeri minimum 80 plus sertifikalı bir güç kaynagı alıp güzel güzel istediğiniz oyunu oynuyorsunuz okdr bütçem yok derseniz ekran kartını 2.el rx5604 gb gtx1050 yada 1050ti alabilirsiniz( hepsiburada üzerinde gayet uyguna satılıyor rx 570 ler )
  • Onr1818 isimli arkadaşa kesinlikle katılıyorum. 250 lik ssdlet sıfırı wd markasının grçen amazonda 230 tl ye satıldığını gördüm.

Bana kalırsa ekran kartını 2. Elden garantili olacak şekilde alın. Mining yapılmış kartlara bulaşmayın derim. Size ortalama 1300-1400 lira ya gelecek. Ama rx560 da alsanız 1000tl altına bu piyasayla bu üç ürünü almak çok çok zor :(

240 wd ssd: 230 tl

Rx 570 ya da gtx 970: 700-800tl aralığında iki ürün de bulunabiliyor. Normalde gtx 970, 570’den daha performanslı bir karttır. Ama eski nesil olduğu için garantili bulmanız zordur yine de bulunabilir.

Güç kaynağı: bronze +80 sertifikalı min 500 watt

Psu sizin tercihinize kalmış tek tavsiyem sıfır ürün almanız psu’da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

Onr1818 isimli arkadaşa kesinlikle katılıyorum. 250 lik ssdlet sıfırı wd markasının grçen amazonda 230 tl ye satıldığını gördüm.

Bana kalırsa ekran kartını 2. Elden garantili olacak şekilde alın. Mining yapılmış kartlara bulaşmayın derim. Size ortalama 1300-1400 lira ya gelecek. Ama rx560 da alsanız 1000tl altına bu piyasayla bu üç ürünü almak çok çok zor :(

240 wd ssd: 230 tl

Rx 570 ya da gtx 970: 700-800tl aralığında iki ürün de bulunabiliyor. Normalde gtx 970, 570’den daha performanslı bir karttır. Ama eski nesil olduğu için garantili bulmanız zordur yine de bulunabilir.

Güç kaynağı: bronze +80 sertifikalı min 500 watt

Psu sizin tercihinize kalmış tek tavsiyem sıfır ürün almanız psu’da.
    25 lira bonusuyla beraber 890 liraya geliyor 2.el almaya gerek yok

https://www.hepsiburada.com/sapphire-pulse-amd-radeon-rx570-4-gb-256-bit-ddr5-ekran-karti-11266-34-20g-p-HBV00000AHD2I?magaza=Hepsiburada çift fanlısı 50 lira bonusla 1000 lira mümkünse 3d nand samsung- adata-sandisk ssd alınır fiyatlar çok düştü

• anakarta en son 2013 olan bios update i yap

sonra bir adet tek slot 8 gb ram 4 gb yanına 12 gb min da şart güncel oyunlar için bu ram kurtarır

min rx 570 4g almısken iyisi olsun diyorsanda rx590 8gb

ve 750w sharkon bronze power fiyatı uygun alman malı uzun süre üzmez sinerji sitesinde bulabilirsiniz

birde samsung 250 gb 860 evo ssd
  • Sandisk 240gb ssd 250tl

2.el rx570 600tl

2.el corsair cs750 veya gs800 400tl

İşlemci oc yaparım dersen, 2.el sıvı soğutma 250tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

25 lira bonusuyla beraber 890 liraya geliyor 2.el almaya gerek yok

https://www.hepsiburada.com/sapphire-pulse-amd-radeon-rx570-4-gb-256-bit-ddr5-ekran-karti-11266-34-20g-p-HBV00000AHD2I?magaza=Hepsiburada çift fanlısı 50 lira bonusla 1000 lira mümkünse 3d nand samsung- adata-sandisk ssd alınır fiyatlar çok düştü

Alıntıları Göster
    abi öncelikle sana sonra yorumda bulunan diğer değerli insanlara fikirleriniz için çok teşekkür ederim. kendi sistemini her 3 ayda 1 güncelleyen sapık bi arkadaşım kendine Gt2080 ekran kartı aldı ve daha 3-4 ay önce aldığı "MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartını" bana verebileceğini söyledi. Bu GTX1050 TI ekran kartı benim sistemime takılabilir mi ? uyumsuzluk falan yaşar mıyım ? Eğer takılabilirse bir sorum daha var. Performans olarak linkini attığınız ekran kartı mı daha işime yarar fakat GTX1050 TI mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: WestCoast043

abi öncelikle sana sonra yorumda bulunan diğer değerli insanlara fikirleriniz için çok teşekkür ederim. kendi sistemini her 3 ayda 1 güncelleyen sapık bi arkadaşım kendine Gt2080 ekran kartı aldı ve daha 3-4 ay önce aldığı "MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartını" bana verebileceğini söyledi. Bu GTX1050 TI ekran kartı benim sistemime takılabilir mi ? uyumsuzluk falan yaşar mıyım ? Eğer takılabilirse bir sorum daha var. Performans olarak linkini attığınız ekran kartı mı daha işime yarar fakat GTX1050 TI mı ?

Alıntıları Göster
    1050 ti ile rx570 kıyaslanmaz 570 daha güçlü bir kart 1050ti ı boşverin mümkünse çift fanlı rx570 lerden birtane alın keyfinize bakın

• WestCoast043 kullanıcısına yanıt
    eger ücretsiz alıcaksanız gayet iş görür eger para ile vericeksede 500 tl üstünü vermeyin

ozaman sadece bir adet 8 gb ram ve 750 w sharkon kasa ve 860 evo ssd tam olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.