Şimdi Ara

Sistemime Gelişimi İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba demek isterim. Forumda yeniyim. Ve sistemime bi çözüm arıyorum. Çok iyi değil fakat kötü olduğu söylenemez bence.
    Anakart: Asus M5A97 R2.0
    Ekran Kartı: Asus HD7870 2GB 256Bit GDDR5 DirectCU2
    RAM:8gb ram (2x4) GSKILL (kendinden soğutuculumuymuş neymiş toplarken yardım eden arkadaş dedi.)
    İşlemci:AMD 8350 8ÇEKİRDEK 4.0GHZ
    İşlemci Soğutucu: Hyper T2
    Kasa:Marka CoolerMaster ama tam bilmiyorum sadece 600WATT diyebilirim.
    Hafıza: 1TB (SSD yok)

Bu sistem ile FARCRY4 oyununu medium high ortası bi ayarda kasmadan açıyorum. Fakat artık yükseltme zamanı geldi. Ekran kartı değişmeli diye düşünüyorum ama emin değilim. Anlayan arkadaşlar lütfen öncelik sırasını ve tavsiye ettikleri ürünü yazarlarsa sevinirim.

SORU: SSD satın alsam pyunlarda kaç fps lik fark olur ve ekran kartı islemci filan overlocklanıyomus nedir bu iyimidir yapılmalımı sağlıklımı merak ettim.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• keremcankar43 kullanıcısına yanıt
    SSd oyuna fps açısından bir fayda sağlamaz.Eğer oyunu ssd'ye kurarsan oyun bölümler arası geçişler,saving,loading daha kısa sürüyormuş.
    Ben senin sistemini beğendim.Bence hiçbir parçasını değiştirme.İlla değiştircem diyorsan ekran kartı olarak amd r9 290 almanı öneririm.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler fakat ekran kartını değiştirirsem güç kaynağı yeter mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremcankar43

Teşekkürler fakat ekran kartını değiştirirsem güç kaynağı yeter mi ?
    Bunları yükseltmeye kalkıyorsan demekki paran var :)
    Ekran kartını GTX 970 yap.
    PSU'yu 750w yap.
    Daha da birşeye şu anlık gerek yok ki buna bile bence gerek yok.
    Güç kaynağınızı da değiştirmenizi öneririm.
  • MstfAlkan kullanıcısına yanıt
    Para biriktirdim fakat GTX970 amd readon var mı? amd lere r9 serisi var diye biliyorum

Değiştirme: Kesin emin değilim zaten bunlarıda arkadaşla topladım anlayan bi arkadaşla anlamıyorum çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremcankar43 -- 22 Aralık 2014; 14:04:10 >
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Bu hali ilemi ek yaptıktan sonra mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu haliyle yeterli.Eğer güçlü bir ekran kartı alırsanız güç kaynağınızıda yenilemenizi öneririm.Şu an ki güç kaynağınız 12v kanalından kaç watt veriyor?
    Paran ne kadar? Ona göre önerelim Nvidia'nın Maxwell sayesinde 970'ler az güç tüketimi sizin sisteminizle beraber psuya gerek duymadan çalışmasını sağlayabilir. 150 w falan tüketiyor sonuçta. Sen kasanın psusunun resmini atabilirsen yada tam modelini yazarsan ve bütçeni yazarsan biz sana yardım ederiz.
  • MstfAlkan kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/rc-k350-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
    Kasa bu linkte çok kalite değil biliyorum bütçem 1200tl tavsiyelerinizi bekliyorum.

Düzeltme: Hatta yetersiz bile olabilir aida64 programı bazı yerlerde yıldırım isareti vermis watt durumuna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremcankar43 -- 23 Aralık 2014; 17:35:56 >
    Kasanız 12v kanalından 432W veriyor.Sisteme oc yapacağınızıda düşünerek psu'nun değişmesinde fayda var.Şu ikiliyi öneririm:
    Ekran KArtı:ZOTAC GeForce GTX 970 4GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı - ZT-90101-10P 1014TL
    Psu:HIGHPOWER Element Smart (HP-EP-750S) 750W 80+ Bronze 14 cm Fan Ld Güç Kaynağı 213TL
    Eksen bilgisayar fiyatlarıdır.
    Hayırlı olsun.
     Sistemime Gelişimi İçin Yardım

Senin durumunda bence psu değiştirmeyeceksen gtx970 alman mantıklı ama işlemciye oc falan yapmıcaksın psu aldınmı bütçeni aşar amd tarafına yönelmek lazım yada bütçeyi artırıcan
  • Arkadas kendini niye ezik goruyon yok cok iyi degil filan zaten halihazirda guzel bir sistemin var cogu kisi o sistemi alamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistemimi ezik olarak gördüğümden değil Far Cry 4 ü bi very highta filan oynamak istiyorum. Birde soru sorucam amd r9 290 gb 512 - gtx970 4gb 256bit bit farkından dolayı fark olmazmı arada ? yoksa tasarımamı bakılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremcankar43 -- 24 Aralık 2014; 13:51:09 >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    seçtiğiniz ürünler mantıklı geldi aslında geri parada kalıyor ram artırmama gerek varmı ?
  • quote:

sistemimi ezik olarak gördüğümden değil Far Cry 4 ü bi very highta filan oynamak istiyorum. Birde soru sorucam amd r9 290 gb 512 - gtx970 4gb 256bit bit farkından dolayı fark olmazmı arada ? yoksa tasarımamı bakılıyor?

970 in yapisi daha cok sikistiriyor veriyi yani o konuda bir sikinti cikarmaz zaten 290 dan ustun bir kart ve nvdia nin en son teknolojileri ile tam bir canavar

• Butcen ?

• 1300tl olabilir maximum
  • quote:

seçtiğiniz ürünler mantıklı geldi aslında geri parada kalıyor ram artırmama gerek varmı ?

8 gb ram varsa artırmana gerek yok.Ssd alabilirsin kalan parayla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1300tl olabilir maximum

r9 280 veya x modelını al gerı kalan paranla ıyı bır sogutucu ve ssd al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.