Şimdi Ara

Sistemin Tamamlanmasında Birkaç Parça İçin Yardım Edebilirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlarım forumda 1 haftadır dolanıyorum.Seçtiğim parçalar bunlar sonuna geldim işin
    yardımcı olursanız 1-2 güne siparişi vereceğim.

Üstadlarım Sabit Parçalar bunlar;
    AMD Phenom II X3 720
    GIGABYTE MA770T-UD3P
    WD 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddis

Şu ramlar arasında kaldım;
    KINGSTON - 2x2 DUAL DDR3 1333
    A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7
    Team Elite 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9

Fazla oyun oynamayacağım ama grafik programları,adobe,bir kaç ağır program var.Şu ekran kartları arasında kaldım;

SAPPHIRE HD4870 VAPOR-X 1GB 256BIT DDR5 PCI.EX
    SAPPHIRE HD4870 TOXİC 1GB 256BIT DDR5 PCI.EXP.
    SAPPHIRE HD4870 1GB 256BIT DDR5 PCI.EXP.2 DVI
    SAPPHIRE HD4850 1GB 256 BIT DDR3 16X PCI
    His 1 GB HD 4850 IceQ 4 (Full HD 1080p) HDMI GDDR3 Dual D
    TUL VTX 3D HD4850, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 256 bit, 665/1900, HDMI
     TUL VTX 3D HD4870 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 780/3700, Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro Fan
    HIS HD4850 IceQ 4, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10, DDR3, 256 bit, 625/1986

Birde kendime uygun nasıl bir kasa seçebilirim

Bütçem 1100-1200.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

• Ram olarak Team Elite tercih edilebilir.. Oyun oynamayacaksanız eğer HD4870 gibi bir karta pek ihtiyacınız yok. Güçlü olsun bizim olsun diyorsanız bilemem tabi ki.. TUL VTX HD4730 f/p olarak ihtiyacını görecek bir karttır. 200 lira gibi bir kazancınız olacaktır.. Artan parayla Raid 0 yaparak grafik programlarında güzel bi performans elde edebilirsiniz
  • Bu kart nasıl;
    TUL VTX 3D HD4850, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 256 bit, 665/1900, HDMI
    HDMI çıkışını monitöre direk bağlantı yapabiliyormuyuz yada DVI ile ne fark var hocam.Cahillik kusura bakmayın

Birde sisteme uygun kaç W nasıl bir kasa alayım?
  • HD4730'dan tabiki de çok daha iyi bir karttır.. Ben oyun oynamayacaksınız diye , işiniz görecek bir kart önerdim.

HDMI=DVI+SES'tir. DVI'da sadece görüntü aktarılırken , HDMI'da görüntünün yanında ses de iletilir.. LCD TV'ye yada dahili hoparlörü olan bir monitör kullanıcaksanız HDMI kullanmak mantıklı olur yani.. Hoparlörü olmayan bir monitör içinse DVI en iyi çözümdür. Zaten hoparlörü olmayan monitörlere HDMI girişi konulmaz..

Bu sisteme de güzel bi 500W civarı bir psu güzel olur.. PSU konusu biraz çetrefilli bir konu , onun için PSU bölümünde biraz araştırma yaparsanız bu civarda güce sahip uygun bir PSU seçimi yapmanıza yardımcı olur.. PSU'lu bir kasa almak isterseniz eğer benim de kullandığım Lancool PC-56 550W kasayı tavsiye ederim.. 170 180 lira civarı vatanda..

Son olarak da eğer fırsatınız varsa Raid 0 bir konfigürasyon yapmanızı tavsiye ederim.. Ne olduğu konusunda bilginiz yok ise bu linkten bakabilirsiniz. Kullanacağınız grafik programlarında hatrı sayılır bi performans sağlar..

http://www.pclabs.com.tr/2001/03/14/raid-sabit-disklere-hiz-ve-guvenlik/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 6 Ekim 2009; 0:59:07 >

• ram olarak a-data zamanlamaları iyi olduğu için daha çok işinize yarar..
    madem çok oyun oynamıyorsunuz o zaman grafik programlarıyla daha uyumlu çalıştığı için
    nvidia tercih edebilirsiniz.. gts 250 veya 9800gt düşünebilirsiniz..
    kasa olarak şunu seçebilirsiniz..hem fiyatı uygun hemde bu sisteme fazlasıyla yeterli bir psu ya sahip
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5205

daha uygun bişey derseniz akasa zen 450w işinizi görür..
    http://www.exa.com.tr/akasa/kasalar/akasa_zen-336-5511.html

• Hocam cok tesekkur ederım verdıgınız bilgielr için.Sizler oldukça bu forumun keyfi daha bi oluyor.
    Raid konusuna baktım uzun gibi daha sonra oturup bakıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkancil

Hocam cok tesekkur ederım verdıgınız bilgielr için.Sizler oldukça bu forumun keyfi daha bi oluyor.
    Raid konusuna baktım uzun gibi daha sonra oturup bakıcam

Rica ederim.. Raid 0'ı kısaca anlatayım başınız ağrımasın hepsini okuyacağım diye..

Raid 0 da iki tane aynı model aynı kapasitelerde harddisk gereklidir (Farklı model ve farklı kapasitelerde de kullanılabilir fakat aynı olması tavsiye edilir) Mantık olarak açıklamak gerekirse , bir dosyayı ikiye bölerek , yarısını bir diske , yarısını diğer disek aynı anda yazmak ve disklerden okumaktır amaç. Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra , disk yazma hızı , okuma hızında %90 - %100 performans artışı sağlanır.. Bütün verilerimizin hardiskte olduğunu düşünürsek , 2 kat daha hızlı erişmek , 2 kat daha hızlı yazmak bize her türlü uygulamada iyi bir performans artışı sağlar. Tabi ki diğer donanımlarımızın limiti kadar.. Bu tarz bi konfigürasyon grafik programlarında çok işinize yarayacaktır. Tek yapmanız gereken bir adet daha aynı diskten satın almak.. 500+500=1TB hızlı bir diskiniz olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 6 Ekim 2009; 1:12:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oppps hocam nividia nın kartlarını hiç araştırmadım nedense.atinininkilere baktım uzun zamandır.Eğer dediğiniz gibiyse ve F/P olarak daha iyiyse önerebileceğiniz marka/model varmı?
  • Alpaslan hocam param olduğunda WD 500 gb aynısından alıp dediğinizi yapacağım.şimdilik bütçem müsade etmiyor.teşekkur ederım....
  • quote:

Oppps hocam nividia nın kartlarını hiç araştırmadım nedense.atinininkilere baktım uzun zamandır.Eğer dediğiniz gibiyse ve F/P olarak daha iyiyse önerebileceğiniz marka/model varmı?

f/P olarak ati kadar iyi olmayabilir..
    fakat oyun için değilde grafik için aldığınız düşünüldüğünde
    uyumluluk için F/P ten biraz taviz verilebilir..
    benim önerim gts 250 modelidir
    1gb olanı daha iyi olur ama olmazsa 512mb modelide iş görür..
    marka çok önemli değil..
    mesela benim uygun fiyatlı bulduklarım şunlar..

http://www.deveyuku.com/bilgisayar-bilesenleri/ekran-kartlari/pci-ex-ekran-kartlari/gigabyte-vga-1gb-gf-gts-250-gddr3-256-bit-139547.html
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=24452

• Grafik ağırlıklı kullanılacaksa bilgisayar, Nvidia ilk tercih olmalı. Çünkü Nvidia kartlar grafik programlarıyla(photoshop, freehand vs.) uyumlu çalışıyor ve ben Nvidia kartlarda bu konuda sıkıntı yaşayan duymadım birkaç istisna dışında. Yani diyeceğim odur ki Nvidia kartlara bir göz gezdir.
  • Hocam gts 250 modelinin fiyatlarını markaları araştırmaya yavaştan başlıyım ben.Son sorum işlemciye yada anakarta uyumsuzluk diye birşey olmaz dimi zannedersem?
  • quote:

Hocam gts 250 modelinin fiyatlarını markaları araştırmaya yavaştan başlıyım ben.Son sorum işlemciye yada anakarta uyumsuzluk diye birşey olmaz dimi zannedersem?

Hayır. Uyumsuzluk yaşamazsınız.
  • ZOTAC GTS 250 AMP! 1GB (256 bit) GDDR3 PCIE DL

ZOTAC GTS250 1 GB DDR3 256 BİT PCI-EX DVI-HDCP İle ne fark var ????

PALIT GTS250 GREEN 1 GB GDDR3 256BIT HDMI 16X

PALIT GTS 250 1024MB GDDR3 256BIT

PİYASADA BU KARTLAR VAR DAHA ÇOK.HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ ?????
  • Kimi model kendinden overclock'lu olabiliyor. Ayrıca soğutma sistemleri de farklı olabiliyor. Bu kartları tanıyan arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır fakat aralarında çok büyük bir performans farkı yoktur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.