Şarj istasyonu kurmak çok kolay iş, bize 8 adet kuruldu. 6'sı ac zaten. 2 dc ise 30kwh'lik, altyapıda vs önemli bir değişiklik istemiyor Eğer kendine tahsis yer varsa kendi istasyonunu kurabiliyorsun, site yönetimi karışamaz. Orası planda sizin mülkünüz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sitede Sarj İstasyonuna izin vermiyorlar. Ne yapmalı ? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
En azından 4-5 aracın aynı anda park edebileceği bir istasyonla çözülmeye çalışılabilir gibi. Gidip konuşacağım. Teşekkürler
-
Evet son yonetmelige gore park yeri tapuda size tahsisliyse herhangi bir izin almaniz gerekmiyor. Sartlara uygun bir sekilde yapabilirsiniz diye hatırlıyorum. Eger tapuda ait degilse bu durumda %50'den fazlanin onay vermesi gerekiyor. 600 dairelik bir site icin de zor sanki. Tabi bunlar teoride olan seyler.
Pratikte wallbox kurulumu yapan elektrikcilerle konusup nasil hallettiklerini sorabilirsiniz. 1200 araclik bir otopark varsa arkadaslarin dedigi gibi ortak sarj yerleri kurulumu olabilir
-
Kimseden izin almayın , babasının malı mı izin vermiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
siz sitede yaşamıyorsunuz sanırım.
-
Hocam site çıkışına enerji giriş hattına yakın bir noktaya konumlandırılır ise daha rahat yapılabilir, Çok büyük bir site olduğu için illaki çok talep de vardır ve site yönetimi çoktan belli bir yola girmiş olabilir.
Enerji dağıtım şirketi onayı sonrası kurulum 2 günlük iş. Kolay gelsin.
-
Cevaplar için teşekkür ederim
-
dogru temmuzda değişti yüzde 51 al devamke.
-
Bi arkadaş yukarıda paylaşmış genelgeye göre izin şartı aranmıyor, yapacağınız şey bölgenizdeki elektrik dağıtım şirketinin sitesinde yetkili elektrik mühendislerinin listesinden biriyle anlaşıp proje yaptıracaksınız. O mühendis projeyi dağıtım şirketine onaylatacak ve siz ondan sonra imalatı yaptıracaksınız (Bu imalatlar kablolama oldugu için ruhsat gerektiren bir şey değil ortak alana müdahale falan söz konusu değil) İmalat yapıldıktan sonra dağıtım şirketine haber verip kontrole çağıracaksınız, onların kontrolünden sonra kullanmaya başlayabilirisiniz. Burada tek faz trifaz abonelikler sizin isteğinize bağlı şeyler. Trifaz için yeniden abone olup bi sürü para vermeniz gerekir. Tek fazdan alabileceğiniz güç en fazla 32 amperdir. Yani 220 x 32 =7 kw ile şarj edebilirsiniz. Ancak bana sorarsanız bina gücüne yüklenmemek için 16 amperlik bir proje yaptırın, 3.5 kw ile şarj edin ve kimse binaya güç yetmiyor falan diye ileride bahane bulamasın. Çünkü bir evinde kurulu gücü yaklaşık 7 kw lar civarında oluyor. Siz evinizin toplam gücünün yarısını şarja yarısını da ev için kullanmış olursunuz
-
hocam 1200 araçlık site otoparkında ortak alanlara müdahale etmeden , bireysel başvuru ile, site yönetimi onayı olmadan, aralardan kablo çekebileceğinizi mi düşünüyorsunuz ?
-
Bana sorarsanız bende kapalı bir otoparkta bırakın şarj istasyonunu elektrikli araba bile istemem. Yandığı zaman söndürülemeyen bir şeyin kapalı otopark gibi bir yerde yanmaya başladığını düşünmek bile içimi ürpertiyor. Kazara içeride LPG'li araçlar da varsa vay oradakilerin haline.
-
Haklısınız. Herkes bu konu özelinde kendince haklı herhalde.
-
Tapuda işliyse kurun hiçbir şey yapamazlar. İşli değilse çoğunluk oyu gerekir onunla da uğraşılmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öbür arabalar hep yanıyor, ateş yakarak ilerliyor ve kapalı bir ortamda zehir solumanıza neden oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence doğru karar.Simdi bu elektrikliler her yeri sararsa bu sefer de şebekeler kaldırmaz,sürekli elektrik kesilmeye başlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
öyle değil o işler. 1200 daireden 50si şarj istasyonu kursa, 30u aynı anda şarj etmeye kalksa yangın çıkar. daha geçenlerde bir sitede yangın çıktı.
-
Ben olsam alırım elime kalem kağıdı daireleri sinsi sinsi dolaşırım yarısından imza aldığın zaman iş biter
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok acayip bir iş gibi geldi size heralde, otoparkın da her yerine elektrik kablolaması zaten var olmak zorunda, bu kabloların geçeceği şaft boşlukları var olmak zorunda tesisat yönetmeliklerine göre. Var olan bir şeyden var olan kablolardan en fazla 50 metre kablolama yapılır sayaçtan. Herşeyi abartmakta herkesin üstüne yok vallahi, otoparkta elektrikli araba istemiyorum falan diyenlerde alışsalar iyi olur çünkü ciddi bir teşvik var ve ciddi avantajlı bir durumdalar şu anda elektrikli araçlar
-
sadece size özel değil de ortak kullanıma açık bir şarj istasyonu yapılması daha mantıklı değil mi.. sizin park alanınızda değil tabi, farklı bir köşede
-
o yeni yönetmelik 1-2 blokluk otoparkta işler ama 1200 araçlık otoparkta, ayrılan lot çok şanslı bir yerde değilse, yani hem duvar kenarı, hem sayaca yakın, hem delme vs olmadan, estetiğe zarar vermeden yapılacak gibi, yönetim razı olmadan olacak iş değil.
en basitinden ortada bir yerdeyse cihaz nerede duracak, havada asılı duracak hali yok sonuçta.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X