Şimdi Ara

Sitede Sarj İstasyonuna izin vermiyorlar. Ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturduğum sitede daireme tahsis numaralı 2 adet otopark alanı var. Fakat hiç bir şekilde kendi otopark alanıma şarj istasyonu kurulumuna izin verilmiyor.

Bu durum nasıl aşılabilir ? Bu yollardan geçen arkadaşlar varsa akıl vermelerini çok isterim.

• eğer kurulum, ortak alanlara zarar vermiyor, bina güvenliği ve teknik şartnamelere uygunsa, yönetim kuruluna yazılı ve detaylı teknik şartnameler eşliğinde başvurarak, hak ve yükümlülüklerinizi hukuki zeminde beyan etmeniz gerek. Yönetim kurulunun reddetme gerekçeleri belgelenmeli, gerekirse benzer emsal kararlar incelenerek itiraz yoluna gidilmeli ve müzakere süreçleri sonuç vermezse dava açılmalı

• Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca kendi otopark alanınıza elektrikli aracınız için şarj istasyonu kurmak isterseniz, kat maliklerinin 5'te 4'ünün yazılı rızasını almanız gerekiyor. Ancak bu rızanın alınması halinde kendi otopark alanınıza bir elektrikli araç şarj istasyonu kurabilirsiniz.

• Benim oturduğum sitede profesyonel bir firmayla anlaşılıp 3 araçlık şarj yeri ücretsiz yaptırıldı , Avmlerdeki gibi kullanan para ödüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: landmoon

Benim oturduğum sitede profesyonel bir firmayla anlaşılıp 3 araçlık şarj yeri ücretsiz yaptırıldı , Avmlerdeki gibi kullanan para ödüyor.

Sadece böyle bir şey mi yapıldı ? Yani şuan park yerinde şarj istasyonu kullanan var mı ? Yoksa herkes ortak istasyonda mı şarj ediyor

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Çok tersleşmek istemediğim için üstüne gitmedim. Ama artık bir ihtiyaç bu çok açık. 4-5 araçlık ortak bir şarj alanının yapılması için nasıl bir yol izlenmeli peki ? Nasıl bir öneri ile gidilmeli yönetime?

• nk061 kullanıcısına yanıt

Evet bunu ben de okudum. Yönetim ile aramda geçen konuşmada bu rıza metni konuşulmadı bile. Net bir şekilde yaptıramayacağımı belirttiler çok üstelemedim. Ama üstüne gideceğim artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kolay gelsin ben daha fazla insanın oturduğu bir sitedeyim

istasyonu buraya getirmek için verilen savaşı tahmin edemezsiniz

ben bu ve bunların tümü için elektrikli fiyatına hibrit araç alarak durumu kendimden öteledim

çok uğraşmanız lazım

şarj firmaları yönetim elektrik dağıtım şirketleri vs..

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Şarj edilebilir hibrit mi aldınız acaba ? Benim de öyle bir düşüncem vardı ama bu elektrik konusu canımı sıktı. Evimde şarj edemedikten sonra bana çok anlamlı gelmiyor.

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Bu karar yeni değişmedi mi? %51 inin onaylaması yeterli diye biliyorum.

Adamlarda haklı aslında. Yetersiz tesisat bilinçsiz kullanım vs derken yangına sebep olabiliyor. Kimse binanın altındaki otoparkta bu riski göze almak istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 12 Şubat 2025; 9:11:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otopark şahsınıza aitse kimsenin iznini almanıza gerek yok.

Sitede Sarj İstasyonuna izin vermiyorlar. Ne yapmalı ?www.csb.gov.tr
    ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM DUYURDU: “APARTMAN VE SİTELERDE ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ ÜNİTELERİNİN YAYGINLAŞMASINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”
    https://www.csb.gov.tr/cevre-sehircilik-ve-iklim-degisikligi-bakani-murat-kurum-duyurdu-apartman-ve-sitelerde-elektrikli-arac-sarj-unitelerinin-yayginlasmasini-kolaylastiriyoruz-bakanlik-faaliyetleri-40193

itiraz edenlere de bu yazının çıktısını alıp ellerine verebilirsiniz

• cambodia C kullanıcısına yanıt

hocam bu şartları sağlayan otopark varsa zaten prize takar şarj eder herkes. bu şartlar sağlandıktan sonra: mutfağındaki prize kettle takarken izin almaya gerek yok gibi bir yazı.

Mevzu zaten kendi elektrik sayacınızdan park yerinize kadar olan tesisat, diğer bağımsız bölümler ve ortak alanları etkilememek şartları yüzünden çıkıyor.

Ayrıca enerji sağlayıcılar sokak-cadde deki mevcut kapasitenin kaldırmayacağı yönünde olumsuz yazı yazıyorlar bireysel şarjlara. Bunu da 150 daire varsa 150 kişi şarj istasyonu kuracakmış gibi değerlendiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 12 Şubat 2025; 10:52:21 >

• landmoon L kullanıcısına yanıt

Mevcut mevzuatlarda, açık otopark alanına yapılabilecek "kısa vadede" tek çözüm firma ile anlaşarak şarj yeri yapılması. Ancak bunda da yönetim kararı gerekli çünkü inşaat işi giriyor işin içine.

avantajı : şarj için avm vs gezmenize gerek yok.

dezavantajı : şarj istasyonuna park edenler,

şarj bittikten sonra aracını almayanlar,

dışarıdan şarja gelenler ( ve ilk iki maddeye sebep olanlar )

• mr.big kullanıcısına yanıt

e konuyu açan da onu soruyor ya, şahsına ait otoparkta kimse bir şey diyemez istediği gibi mobil şarj sistemi kurabilir.

bu mevzuat o bahsettiğin mevzu için çıkarıldı zaten. inşai faaliyete konu olmuyor ve ruhsat gerektiren bir durum olmadığı da açıkça belirtiliyor.

• elektrikli araçların kapalı otoparklara girişi yasaklanmalı.

11.10.2023

Sitede Sarj İstasyonuna izin vermiyorlar. Ne yapmalı ?www.ntv.com.tr
    Londra Luton Havalimanı'nda yangın: Uçuşlar askıya alındı
    https://www.ntv.com.tr/video/dunya/londra-luton-havalimaninda-yangin-ucuslar-askiya-alindi,biAwPkALm0Ogkt-QZvTcJA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 12 Şubat 2025; 11:22:30 >

Şahsıma ait otopark yeri numaralandırılmış olarak var ama yanımda önümde yüzlerce başka park yeri var. Mesela yanımdaki daire sahibinin bu konuda bir itiraz hakkı bulunmuyor mu ? Sanırım site sakinlerinde yangın vs gibi endişeler var. Site yönetiminde de ana hattan çekilen elektrik yüküne dair bir endişe var. Bu sorunlar nasıl çözülecek bilmiyorum.

Almak istediğim araç şarj edilebilir bir hibrit araç. Direkt elektrikli araç olsa bu kadar düşünmem dışarıda şarj etmek yorucu gelmez ama 70 80km menzil alacağım bir aracı her gün geldiğimde şarja takabiliyor olmam lazım. Sıkıntılı mevzular.

• Xtragy kullanıcısına yanıt

hocam otoparkınız avm otoparkı gibi büyük bir şey sanırım. 30-40 araçlık daha küçük olduğunu düşünmüştüm. benim attığım genelgede inşai faaliyete konu olmayan mobil şarj istasyonları için düzenleme yapıldı. sizin için durum farklı duruyor onu site yönetimi ile ortak noktada karar alarak çözmeniz gerekir sanıyorum.

elektikli araç platformundan whatsapp gruplarına girerek sizinle benzer durumda olan kullanıcılara ulaşıp fikir almanız daha sağlıklı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cambodia -- 12 Şubat 2025; 11:57:3 >

Evet büyük bir site 600 adet daire var daire başı 2 otopark yeri var neredeyse bu sebeple bu topun altına girmek istemiyorlar sanırım.

1200 tane arabayı nereye sığdırıyorsunuz maşallah

sitenizde mutlaka elektrikli araç sahibi olanlar vardır. birlikte gidip yönetimden bir firma ile anlaşıp sadece site sakinlerine özel AC şarj istasyonu kurmalarını talep edin belki o şekilde bir çözüm alabilirsiniz. bu tarz bir çözüm herkes için daha avantajlı bence

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.