Şimdi Ara

Sıvı soğutma ısınma problemi işlemci 100 derecede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar intel i7 4790 işlemcim var corsair hydro h110i gt serisi bir sıvı soğutmam var prime95 programı ile stres moduna alınca aşağıdaki resimdeki değerleri görüyorum yalnız normal kendi halindeyken bu değerleri asla görmüyorum genellikle 28 ile 32 derece arasında oluyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sıvı soğutma ısınma problemi işlemci 100 derecede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdardnc -- 6 Mart 2017; 1:48:0 >

• Default hızda mı? Oc var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Default hızda işlemcinin k çarpanı kapalı.
  • serdardnc kullanıcısına yanıt
    Aklıma gelen ilk şey, soğutucunun tam oturmaması ya da thermal macunun bir şekilde yetersiz/kötü olabileceği. Bende de H110i GTX var. Vidalar tam eşit sıkılmadıysa soğutucu tam oturmayabiliyor.
    OC yok diye iletmişsiniz, gene de işlemci voltajını bir kontrol etmenizde fayda var, mümkünse bench alırken. Bir şekilde Anakart da yüksek volt veriyor olabilir ya da ayarlarda Vcore yüksek ayarlanmış oalbilir.
    Soğutucu performans ayarında mı bu sıcaklık, belki silence ayarı açıksa yetersiz kalıyor olabilir (buna çok ihtimal vermiyorum gerçi).
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    jel düzgünce sürüldü 3 kez değiştim jeli vidalarında tam oturduğundan eminim anakart msı b85m gaming giriş seviyesi bir anakart oc yapacağına ihtimal vermiyorum ayrıca sıvı soğutmayı performans moda aldım fanlar maxta çalıştı pompayıda performans moda aldım ısı değerleri gene aynı bir sebepten ötürü sıvıda ısı artışı olmuyor bir türlü.
  • serdardnc kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç, işlemci 100 derece, soğutıcu 35 derece gözüküyor bu da soğutucu ısıyı işlemciden alamıyor demek. Farklı bir monitoring tool ile de bakabikirsiniz sıcaklıklara, hwinfo gibi. Sensorlerde ya da yazılımda bir sorun da olabilir. Riske atmamak için işlemciye sorun çözülene kadar full yüklenmeyin. Soğutucuda bir arıza olabilir. Benimkinde örneğin elinizle borulardaki suyun ılık olduğu anlaşılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sensor arızası olabilirmi anakartta veya soğutucuda anakarttın veya başka bir programla ısı takibini yapmanızı öneririm bunların dışında test sırasında 100 derce gösterdiği sırada hocam elinizi anakartın arkasına işlemcinin bulunduğuı noktaya bi değdirin bakalım endişe etmeyın herhangi bir sıkıntı olmaz şayet işlemci 100 derece ise anakartın arkası işlemcinin bulunduğu yere elinizi değdirdiğinizde elinizin yanması lazım eğerki yanmıyor ise ılık falan ise sensor arızası olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetburakaytemur -- 6 Mart 2017; 16:53:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar problem tam kısmen mi tamamen mi bilemem ama corsair türkiye facebook sayfasından bir arkadaşa yazdım durumu anlattım bir çok yöntem üzerinde bilgi verdi en son backplate sorunu varmış onu düzeltince ısı oranları resimdeki gibi olmuştur sizlerde bakıp sistemin normal olduğuna kanaat getirirseniz peşini bırakacam artık yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyorum.

Sıvı soğutma ısınma problemi işlemci 100 derecede Sıvı soğutma ısınma problemi işlemci 100 derecede

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.