Şimdi Ara

SİVİLCELERLE BAŞIM DERTTE ? BANA GERÇEKTEN YARDIMCI OLSUN BİRi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clean & clear aldım siyah nokta ve sivilcelerim kalmadı
  • pek bi bilgim yok ama ben bir şeyler yazayım.

sivilcelerle oynamayın. elinizi yüzünüzden çekin. parmak ve tırnaklarınıza yapışan mikropu daha çok yaymış oluyoruz çünkü.

yağlı yiyecekler, kola, çikolata, muz, incir, kuruyemiş vb gibi yiyecekler sivilceye yol açılıyor.

yastık kılıfınızı hergün değiştirmeye özen gösterin. temiz olun yani. ama doktora gözükmekte fayda var..
  • dostum kesin cözümünü sunuyorum sana çünkü ben yılarca cektim özel ilaclar sürdüm birini kurutuyon başka yerden cıkıyor.
    Protex sıvı sabunla gün içersinde yüzünü yıkayabildiğin kadar yıka bakterileri öldürüyor ve kısa bir süre sonra bu derten temeli kurtuluyon.
  • roacuttainei benim de bir çok arkadasım kullandı ama uzman bir dermatolog zaten asla gerekmedikçe o ilacı kullandırtmaz.Bir sözleşme imzalatıyor sana.İlaç vücüdunda olan sebum denen salgıyı azaltıyor o nedenle ki saçlar kuruyor,ellerde yaralar oluşmaya başlıyor,hafifi depresyon durumları gözleniyor,asla a vitamini ile alınmaması gerekiyor ama tüm bunlara ağmen arkadaslarımın cildi harika oldu daha hassas ama daha güzel.Tavsiyem uzamn bir dermatologda onayladıktan sonra bu ilaca başlayabilirsin.
  • alex 73 arkadaşımız çok doğru,güzel bir tavsiye vermiş.
    protex adlı sabunu kullanıyorum ve çok memnunum.
    öyle doktor tavsiyesiyle falan da değil,birgün annemle migrostaydık,sabun bölümünden geçerken benim gözüm takıldı bu protexlere. baktım üzerinde antibakteriyel yazıyo,bi kullanıyım dedim. kesinlikle tavsiye ederim,çok memnunum. hatta şimdi protex fresh çıktı,onu aldım,daha bi güzel...
    tek sorun şu:benim gibi sık kullanırsan yüzün çok kuruduğu için biraz acıyabilir,o kadar... onun dışında herhangi bir kötü yönü yok,ama cildim kuruyo diye her önüne gelen nemlendirici kremi kullanma. mesela git bi kozmetik mağazasına,anlat böyle böyle bana sivilce oluşturmayacak bir krem lazım diye. başka da bir sorun kalmaz:)
  • pudra diş macunu gibi maddeler difüzyonla sivilcenin içindeki iltihabı kurutuyor.Yani kesinlikle çözüm değil.TEk çözüm dermatoloğa gitmek
  • ben roacutanne kullandım su anda yüzüm gayet pürüzsüz sadece izleri kaldı bakalım onları da geçirebilirsek çok güzel olacak
  • Arkadaşım sen hemen bir cilt doktoruna git.Gerçekten çok sivilce varsa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi zaten doktor roaccutane hapını verecek.İnan bana 4 ayda sivilce problemin kalmaz.Senin kendi kendine kullanacağın sabun,jel gib şeyler sadece mevcut sivilceleri biraz öldürür okadar.4 ay içinde sivilceden problem kalmaz.Ama güzel bir cilt için sabah akşam neostrata yüz temizleyeciyle yüzünü temizle,coppertone güneş kremi kullan arada sırada peeling yap.Yalnız o dedğimiz hapı kullanırsan 4 ayda kesin sivilcelerin geçer ve bi daha da hayatın boyunca sivilce çıkmaz.Yalnız o hapı eczaneden kendi başına alamazsın,doktorun vereceği özel bir formla alabilirsin.İnşallah sağlık karnen vardır.SELAMLAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: chaos76

benimde başım sivilceler ile epey dertte, üstelik benimkiler çok kötü. 6-7 ay önce doktora gittim. iki krem, bir antibiyotik verdi. yaklaşık iki ay kullandım ama çok sıkıldım ve tedaviyi bıraktım (işe yaramaya başlamıştı). iki hafta önce farklı bi doktora gittim. bu sefer iki farklı ilaç verdi, bir antibiyotik bir krem. haftaya kontrol var ama azalcağına iyice arttı bu sivilceler
    bu arada ilk gittiğim doktor %100 etkili bi ilaç olduğunu sölemişti, care roaccutaine heralde. bunun acaba ne gibi yan etkileri var. bıktım artık bu sivilcelerden, yaş 18 ve 4 yıldır suratım çok kötü
    Çok varmış galiba.. Saçlar kuruyor, damaklar kuruyor, dudaklar öyle bir çatlıyor ki dere yatağı gibi... Hiç kullanmadım, bunlar okuduğum bilgiler..

• quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

quote:

Orjinalden alıntı: chaos76

benimde başım sivilceler ile epey dertte, üstelik benimkiler çok kötü. 6-7 ay önce doktora gittim. iki krem, bir antibiyotik verdi. yaklaşık iki ay kullandım ama çok sıkıldım ve tedaviyi bıraktım (işe yaramaya başlamıştı). iki hafta önce farklı bi doktora gittim. bu sefer iki farklı ilaç verdi, bir antibiyotik bir krem. haftaya kontrol var ama azalcağına iyice arttı bu sivilceler
    bu arada ilk gittiğim doktor %100 etkili bi ilaç olduğunu sölemişti, care roaccutaine heralde. bunun acaba ne gibi yan etkileri var. bıktım artık bu sivilcelerden, yaş 18 ve 4 yıldır suratım çok kötü
    Çok varmış galiba.. Saçlar kuruyor, damaklar kuruyor, dudaklar öyle bir çatlıyor ki dere yatağı gibi... Hiç kullanmadım, bunlar okuduğum bilgiler..
    Roaacutane nin etkileri var.Ama kullanacağın bu ilaçla hayatın boyunca sivilce sorunun olmaz.En büyük etkisi dudaklardaki ve yüzdeki kuruma.Bunun için yağlı kremler var.Dert etme.Eğer dışarı çıkmayabilecek durumun varsa bu 4 ayda pek dışarı çıkma olur biter.

• biliyoruzki sivilce yağlı yiyecekler,stres ve çok fazla alıntıdaki arkadaşın yaptığı şeyden yapmakla çıkıyo.
    başına çok gelmişki farklı çözümler bile geliştirmiş arkadaş.helal olsun devam et kardeşim...

quote:

Orjinalden alıntı: AttırançocuK

traş degildir bu gece dene sabah uyandıgın gibi foruma yaz semih hazretleri c.c. görsün
  • Sivilceye kesin çözüm :

Oriflame - Spot Treatment Gel
  • sivilceye kein çözüm evlenince geçer rajat ol bende çok takardım şimdi hiç umrumd diil ama zamanında olanlardan dolayı yok şükür
  • quote:

Orjinalden alıntı: alex73

dostum kesin cözümünü sunuyorum sana çünkü ben yılarca cektim özel ilaclar sürdüm birini kurutuyon başka yerden cıkıyor.
    Protex sıvı sabunla gün içersinde yüzünü yıkayabildiğin kadar yıka bakterileri öldürüyor ve kısa bir süre sonra bu derten temeli kurtuluyon.

bu cilt kuruluğuna yol açmaz mı??

cildi kuru olan ne yapsın..

beni cildim hem kurudur. hem arada sırada sivilce çıkar..

hergün kesin krem sürerim yüzüme..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpfigo

Arkadaşım sen hemen bir cilt doktoruna git.Gerçekten çok sivilce varsa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi zaten doktor roaccutane hapını verecek.İnan bana 4 ayda sivilce problemin kalmaz.Senin kendi kendine kullanacağın sabun,jel gib şeyler sadece mevcut sivilceleri biraz öldürür okadar.4 ay içinde sivilceden problem kalmaz.Ama güzel bir cilt için sabah akşam neostrata yüz temizleyeciyle yüzünü temizle,coppertone güneş kremi kullan arada sırada peeling yap.Yalnız o dedğimiz hapı kullanırsan 4 ayda kesin sivilcelerin geçer ve bi daha da hayatın boyunca sivilce çıkmaz.Yalnız o hapı eczaneden kendi başına alamazsın,doktorun vereceği özel bir formla alabilirsin.İnşallah sağlık karnen vardır.SELAMLAR

Bi arkadaşım bana 600 YTL lik bi ilacın kesin çözüm olduğunu sölemişti. O ilaç bu olmasın. Yani bu roaccutane ortalama ne kadar bilen varmı? 600 YTL ise yuuhhh derim anca Gerçi şimdi kullandım ilaçlarda aylık 100 YTL den fazla tutuyo.

• mavi isiga gir ben girdim baya faydasi var istersen pm at..
  • hem yağlı cilt çok iyidir cildin buruşmaz 40 yaşında süper genç gözükürsün
  • quote:

Orjinalden alıntı: jovist

baya bi güldüm umarım şaka yapılıyodur...bir eczacı olarak derim ki ben eger ergen degilsen tedaviye başla öncelikle dermatologa git çok ağır vaka değilsen benzamycin gel verecektir nu 3 ay düzenli kullan bi şey kalmaz yok hala var diyosan hapa kadar ceşitli tedavi yooarı var en son care roaccutaine veriyolarki o ilacın yan etksi çok fazla eger bunu önerirse sonunda bebek gibi olur cildin amma inşallah o halde deilsindir

sen mi güldün yoksa ben mi yahu?Cahillik diz boyu derler ya öyle gibi

Kesin çözüm dermatolog a gitmektir, bundan başka kesin çözüm diye tabir edeceğim bir şey yok.

quote:

Orjinalden alıntı: SoulReaver

antibiyotik ve jel krem kullanmış ve tedaviyi yarıda bırakmış biri olarak konusayım.

kesinlikle sıkma, sıktıgın zaman goruntu olarak kurtulmus gibi oluyorsunancak sivilce icindeki acne vulgaris isimli bakteri suratının sıktıgın yerdeki bolumlerine dagılıyor, cevre gozenekler bu bakteri ile doluyor ve salgıladıgın yag ile birlikte birden fazla sivilce olarak sana geri dönüyor.

sıcak banyo, soguk dus gibi seylerden kacın, suratına dermatologların tavsiye ettigi kremlerden baska hicbirsey surme.Ancak suratındaki yaglı bolgeyi temizlemek icin gunde 2 kereden fazla olmamak kaydıyla kükürtlü sabun kullanabilirsin.

Sivilcenin nedeni asırı miktarda hormon salgılaman ve buna baglı oalrak asırı miktarda yag uretmen ve herkeste bulunan acne vulgaris isiimli bakterinin yaglı ortamda cogalması ve sebum denilen madde ile gozeneklerde birikmesi.Yani sivilcelerinin sebebi masturbasyon ya da cekirdek yemen degil direk olarak.Ancak bunlarla ilintili oldugu soyleniyo, henuz kanıtlanmıs bir yanı yok bunların.Ama su olur bir besine alarjin vardır ve bu besini tuketmen durumunda sivilcelerin metabolizmanın bozulmasında noturu artabilir, nedeni sonucta yag metabolizmasının hormonların etkisiyle yogun calısması.

Sivilcelerini sıkmanın bir diger kotu yanı da iz bırakmandır.Seneler sonra da olsa [22 yasına kadar...] sivilcelerden kurtulursun ancak sıkmadan oturu suratında bıraktıgın izlerden kurtulman cok zordur.Kimyasal yontemlerle peeling ya da fiziksel ameliyatlarla kurtulabilirsin bu izlerden, benden soylemesi.Kesinlikle sıkma

hicbir sekilde eczacı o bu su nun onerdigi ilacları kullama, dermatolog a git en iyi cozum bu.ben gittim ve bir krem bir jel bir antibiyotik ve bir de temizleme likit jel den verdi dermatolog.Kullandım ancak ilk 1,5-2 ay ya da 3 ay icinde faydasını gordugumu soyleyemem.daha sonra yavas yavas azalmaya basladı,Arada bir yine suratım alevlendi sonra yine duruldu ve bir sure osnra tedaviyi bıraktım.Suan durdur yere sivilce pek cıkmıyor.Siyah noktaları sıkarsam ordan mhakkak sivilce cıkıyor ancak eskisine gore duruldu diyebilirim.

Temizlik cok onemli, terlememeye calıs, abur cubur her ihtimale karsı azalt, metabolizman zaten cok dengeli degil, tavsiye uuzerine ilac kullanayım deme[Roaccutane yi ozellikle kullanmadan once muhakkak dermatolog a gorun zaten dermatolog a gorunmeden satın alamıyorsun sanırım.Dermatolog sana bir kagıt veriyor ve o kagıdı imzalıyorsun daha sonra bunu alabimen mumkundu sanırım.Benim gittigim dermatolog once bunları kullan gecmezse Roaccutane ye baslayacagız demisti ve bana bir kagıt vermisti.Baslayacagımız zaman bunu imzalarsın demisti.]

Roaccutane yag metabolizmasına etki ediyor, yag salgısını minimum a indiriyor.Vucudun yag salgılayamadıgı icin gozeneklerinde sebum isimli madde birikemiyor ve dolayısıyla bakteriler cogalamıyor ve nihayetinde suratında sivilce cıkmıyor.Ancak sen de takdir edersin ki yag salgısını baskılamak vucuda oldukca ters bir olay oldugu icin karaciger cok fazla yoruluyor, buna baglı olarak burun kanamaları ya da baska ciddi karaciger kaynaklı sorunlar olabiliyor.Ayrıca yag salgısı neredeyse durdugundan yaglı olması gereken herbiryerin kuruyor.ozelikle dudaklar, gozler,...

NOT:ARASTIRDIGIM VE AKLIMDA KALAN SEYLERİ YAZDIM, SEN YİNE DE ARASTIR NETTE DUNYA KADAR KAYNAK VAR.

Daha fazlası için bu başlığa bir bakın.Tıkla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulReaver -- 23 Temmuz 2005, 0:02:51 >

• Yüzümde çıkanları aynanın karşısına geçip patlatıyorum. (Bazıları öyle sertleşmiş ki sıkınca PAT diye ses çıkartıp tırsıttırıyor.)

Ama bu sıcaklarda sırtımdada çıkıyor. Onlar beni kahrediyor. Sıkamıyorum allahın belası şeyleri....
  • bendede var şu sıralar sabır ve kuruyemiş yememen gerekiyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.