Şimdi Ara

Siyah Araba Ve Güneş Yanığı İkilisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fikrinizi almak istedim konu ile ilgili. Siyah arabalarda garaj yoksa güneş yanığı kader midir? Mesela arkadaşta siyah vectra var. 3 sene civarıdır sanırım alındığı. Resmen tavanı gözümüzün önünde güneş yanığı oldu. Geçen metroda gidiyorum. Camdan bir baktım e90 bmw yardıra yardıra makasla gidiyor. Araba cilli gibi. Ama tavanda kocaman güneş yanıkları vardı. Araca yapılan uygulamadan mı kaynaklanıyor bu durum? Yoksa ne yaparsan yap güneşte kalırsa yanar mı? Sonuçta 206da güneş yanığı olur. Hoş karşılarsın. Ama 2008 civarı bir bmwde güneş yanığı abes kaçıyor biraz.

Sahibindende filtreleme yaptım. Epey örnek var bununla ilgili. Tamam toplam araçlara göre az. Ama modelli arabada güneş yanığı sayısı bence fazla.

Siyah Araba Ve Güneş Yanığı İkilisi

Misal düşük kmli bir bmwhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2007-320-i-otomatik-82.000-km-de-sunroof-deri-xenon-337857747/detay

2006 mondeohttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-dizel-mondeo-2006-temiz-223000-kmde-322310491/detay

2010 i20https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-temiz-arayanlara-304535027/detay

Siyah araba ilanlarında da özellikle belirtilmiş bu durum. Hani yoktur diye. Başka hangi renklerde olur bu? Ya da neyle alakalı?

• Yeni nesil araçlarda eskisine nazaran bu güneş yanığı olayı az. Sebebi verniğin ince olması, boyanın kalitesiz olması, uzun süreli güneş ışığına maruz kalması, tavanın sonradan boyanması, bakımsızlık uzar gider.

Daha çok kötü renklerde oluyor fakat bizim sitede turkuaz renk bir Siena'da güneş yanığı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim siyah getz 7 yıldır kabak gibi güneşin altında duruyor ama gram eskime yanık vs yok tavanda. Ayda bir anca yıkanıyor garibim.

• Siyah rengin doğasından dolayı ısıyı daha çok emer .

Arabanın kaç dereceye maruz kaldığı , hangi iklimde olduğu , hangi saatlerde dışarıda güneş altında olduğu önemli .
  • defansın bel kemiği kullanıcısına yanıt
    Hocam belki sacma olacak ama acaba kirli kaldigi icin korunuyor olabilir mi?

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Arkadas bulasik deterjaniyla yikardi arabayi. Yahu alsana bir araba sampuani derdim. Yine devam ederdi. Belki ondan da olmus olabilir

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Peki surekli duzgun cilali bir sampuanla yikasak? Bir de aklimda ince tul perde almak var. Arabanin uzerine atacaksin güzelce. Hem hava gecirecek hem güneşi almayip toz tutmayacak. Boyle bir cozum olmaz mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2004 jazz sattık, siyah renk. Güneş yandığı hiç yoktu.

• neilblack kullanıcısına yanıt
    Guneste kaliyor muydu peki?

• restorfx dıye abd urunu var arkadaşlar birgöz atınd erim sorun boyasız çözulmuş. Yaptıranlar da yorum yaparsa daha sağlıklı olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.