Şimdi Ara

Siyah Arabalar Gerçekten Daha mı Çok Isınıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Siyahın daha fazla ısındığını bize ilkokul 5'te gösterdiler.
    Ayrıca ben pek bilimsel çalisma göremedim. Bir kere araçlar farklı. Üzerlerinde ki kaportanın metali neyse özısıları farklı olabilir.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

Enformasyon caginda bilginin yanisira ona hizli ulasmak epey bir onem tasiyor. Vidyoyu izlemeden siyah aracin daha cok isindigi konusunda bir bilgi paylasabilirmisiniz? Merak eden izler.

Merhaba.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107806981&p=1#107806981

Burada somut bir gözlemden bahsediliyor...

• Madem bu kadar araştırmışlar

Tum dunya karar alsın makam araclari maksimum 2 litre olsun . S500 yerine S320 olsun ne bileyim E200 olsun ne olacak ???

• enteresan o zaman neden herkes güneşin etkilerinden korunmak için camlarını siyaha kaplatıyor ki... beyazı üretilsin cam filminin..

hanımın araç beyaz benim ki siyah ben ne kışın bi sıcaklık farkı görüyorum ( aynı mantıklada kışın daha çabuk ısınır mı) nede kış aylarında en azından hissedilir değil...

ama çok açık net siyah bi araç ve 2-3 saat cila işlemi sonrası inanılmaz bi görsellik...

• siyah araba sahibiyim, kesinlikle doğru, bir daha mecbur kalmadıkça siyah araba almam

• 2 aracım var, siyah/beyaz. Temmuz-Ağustos oldumu siyah olanı hiç kullanmak istemiyorum.

• Bu kadar detaya inmeye gerek yok siyah elbette çok daha fazla ısınır. Tecrübesi olan bilir, siyah kılcal çizikleri çok gösterir, en ufak tozu gösterir, hep yıkanmak ister yoksa hep kirli gösterir, yazın dayanılmaz sıcak olur. ÖZetle siyah renk çok zordur. Yalnız şunu belirteyim kaliteli cam filmleri araç içinde sıcağı inanılmaz oranda kesebiliyor. Üstelik öyle 3 numara kapkara filme gerek yok, kaliteli bir film 1 numara bile olsa çok fark ettiriyor, arkadaşımda 6 senedir 1&2 numara ziebart filmler var, ilk aldığından baya koyuydu sonra çok açıldı rengi ama sıcağı kesmede çok başarılı, şimdiye kadarda hiç sorun yaşamadı polisle.

• Siyah renkli aracım var parkettigim yer günün her saati güneş alıyor ve deri koltuklu bir yere giderken aracıma biniyorum sonra diyorum ki acaba otobüsle mi gitsem aslında koltuklar ısınmasa sıkıntı yok içeriyi sunroof ile hallediyorum ama koltuklar et gibi yapışıyor sırtıma.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbocharger41

Siyah renkli aracım var parkettigim yer günün her saati güneş alıyor ve deri koltuklu bir yere giderken aracıma biniyorum sonra diyorum ki acaba otobüsle mi gitsem aslında koltuklar ısınmasa sıkıntı yok içeriyi sunroof ile hallediyorum ama koltuklar et gibi yapışıyor sırtıma.

"Benim yaliya gemi carpmis, carpan gemi de benim gemim" gibi olmus seninki hocam Allah baska dert vermesin.

• Mythbusters da deneyini yapmışlardı, siyah araba 3 derece daha fazla ısınmıştı

• Siyah ve beyaz araçlarım oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; siyah renk otomobil güneşin altında beyazdan çok daha fazla ısınıyor. Soğuk şehirlerde bu durum avantaj aslında. Enerji tasarrufu sıcak yerlerde siyah arabaların aleyhine olsa da, soğuk yerlerde beyaz renk aleyhine olur. O yüzden siyah rengin yasaklanması tam bir abesle iştigal. Üstelik görsel açıdan da siyah renk çoğu modele çok yakışıyor.

• Siyah ve beyaz araçlarım oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; siyah renk otomobil güneşin altında beyazdan çok daha fazla ısınıyor. Soğuk şehirlerde bu durum avantaj aslında. Enerji tasarrufu sıcak yerlerde siyah arabaların aleyhine olsa da, soğuk yerlerde beyaz renk aleyhine olur. O yüzden siyah rengin yasaklanması tam bir abesle iştigal. Üstelik görsel açıdan da siyah renk çoğu modele çok yakışıyor.

• Renksiz seramik esaslı cam filmlerinden bahsedildiğini duymuştum, hatta renksiz olduğu için çok dikkat edilmediğinde anlaşılmadığından ön cama bile yapıyolarmış, güneşin etkisini de epey bi azaltmaktaymış.

Var mı bilgisi olan, ya da var mı böyle bi şey gerçekten?

• Beyaz haliyle daha az isiniyor. Deneyini haftalik dergilerden birinde -sanirim autoshow- okumustum. Bir de orijinal siyah cam kabin icindeki sicakligin kontrolunu sagliyor.

• Hayir.
    Siyah veya koyu renk araba daha hizli isinir. Ama beyaz arabadan daha cok isinmaz. Isinin korunumu yasasina aykiri.

• Evet siyah olan daha cok isinir bu kesin ama yapilan olcum aracin dis cikaligi onemli olan ise aracin ic sicakligi. Disaridaki sicakligin ne kadari iceri geciyor ona bakmak lazim.

Mesela disi beyaz ici siyah kabin ici sicakligi ne olur guneste bekleyince
    Disi siyah ici beyaz ne olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.