Şimdi Ara

siyah ekran turuncu ışık yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı bir hafta önce tamamen söktüm anakart vs kasadan çıkardım yeni sıvı soğutma sistemimi takmaya koyuldum.fakat sınavlarımın olması nedeniyle bilgisayarı bir hafta boyunca o şekilde bırakmak zorunda kaldım bu gün sistemimi yeniden kurdum.fakat şuan bilgisayar açılmıyor bilgisayarın power ışığı düğmeye basınca yanmıyor.ama anakartın üzerindeki led yanıyor. power supply çalışıyor fanı dönüyor 12v ve 5v çıkışlarına fan bağladım onlarda çalıştı 4 ram slotunun hepsini teker teker denedim daha sonra biosu jumperladım güç kablolarını yeniden kontrol ettim.ekran kartı kullanmıyorum tüm deneyleri onboard ekran kartıyla yaptım ama nafile ne yaptıysam monitörde o turuncu ışığı gördüm xS.işlemci ısınıyo ankartın kuzey köprüsü güney köprüsü transitörleri soğutan ısı dağıtıcısı vs normal bir şekilde ısınıyor speakr olmadığı için bip sesi gelip gelmediğini bilmiyorum fakat power düğmesine bastığımda klavyenin ışıkları yanıp sönüyor.sorunun anakarttan olabileceği kanısındayım muhtemelen anakartı çıkartıp takarken kondanstörlerden yüklenip kısa devre yapmış olabileceğini düşünüyorum bu durumu garanti karşılarmı (pcyi kapattım bir hafta sonra açtım açılmadı derim xD) markası ecs bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum en kısa zamanda harici ekran kartı ve speakrlada deniycem teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bur_478 -- 8 Haziran 2010; 23:36:54 >

• Öncelikle kabloyu kontrol edin onboard'da olsa Anakarttan çıkan ve monitör ile bağlantı sağlayan VGA kablosunu kontrol edin gerekirse değiştirin sorun devam ederse muhtemelen anakartınızda problem oluşmuş garantisi mevcut ise gönderin,çünkü anakart diğer parçalardan bağımsız olarak çalışan bilen tek bileşendir hangi koşulda olursa olsun ekrana görüntü vermek zorundadır.
  • sorunun ramden olmadığınıda bilmiyoruz bu arada az önce işlemci kuzey köprüsü ve güney köprüsünün normal bi biçimde ısındığını fark ettim
  • Sorununuz RAM'lerden kaynaklı olamaz RAM'leriniz bozuk dahi olsa onboard ekran kartı sistemde barındığı sürece ekrana görüntü verme zorunluluğundadır ,Anakart.

Sorununun temel kaynağı şu aşamada Anakart gibi duruyor...
  • evet anakarttaymış sorun speakr bağladım rami çıkartıp ötmedi .garantiye göndermeye karar verdim garanti neleri karşılamaz ki neler kullanıcı hatasına girer anakartta ayrıca ne gibi bir rapor yazmalıyım bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bur_478 -- 9 Haziran 2010; 14:18:09 >
  • Garantisi devam ettiği sürece ve herhangi bir darbe vermediğiniz sürece garanti alacaktır ürününüzü...
  • sağolun ısı dağıtıcısı üzerinde vida izleri var onlar bi sorun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bur_478 -- 9 Haziran 2010; 16:00:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bur_478

sağolun ısı dağıtıcısı üzerinde vida izleri var onlar bi sorun olur mu?

Açıkçası orası tam bir soru işareti (??) olabilir de olmayabilir de firmanın tahammül derecesine kalmış kanaatimce olmaz gibi ancak pek de belli olmaz...

Siz en kısa zamanda iletişime geçip iletin ürünü bir şekilde hakkınızı aramaya bakın...
  • birde yetkili servisi nerde var türkiyede ecsnin resmi sitesinde aradım taradım bulamadım bi türlü yetkili servislerinin adreslerini vermemiş hiçbiyerde bi bilginiz varmı?
  • quote:

birde yetkili servisi nerde var türkiyede ecsnin resmi sitesinde aradım taradım bulamadım bi türlü yetkili servislerinin adreslerini vermemiş hiçbiyerde bi bilginiz varmı?

Sitesinde telefon numarası yok mu?

Veya bilgisayarı toplama almadıysanız komple aldığınız yere götürürsünüz.
  • kartı garantiye göndermeyi başardım bu gün kargoya verdim ne zaman gelir Allah bilir artık bir haftada gidecek servise izliyeceği yol ankara dfs mağzası daha sonra depo sonra teknik servise istanbula gidicek.30 iş günü 1.5 ay tamir olcak orda genelde son güne kadar bekletiyolar xS sonra aynı yolu yine bir haftada geri dönecek toplamda 2 ay boyunca pcsiz kalıcam xS
  • quote:

kartı garantiye göndermeyi başardım bu gün kargoya verdim ne zaman gelir Allah bilir artık bir haftada gidecek servise izliyeceği yol ankara dfs mağzası daha sonra depo sonra teknik servise istanbula gidicek.30 iş günü 1.5 ay tamir olcak orda genelde son güne kadar bekletiyolar xS sonra aynı yolu yine bir haftada geri dönecek toplamda 2 ay boyunca pcsiz kalıcam xS

İşin zor kısmını başarmışsınız en azından artık sorunlu parçayı kabul etmişler. ( Topu onlara atmışsınız. )

Beklemek zor gibi gözüksede işin kolay kısmı esasında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.