Heee böyle olur yoksa dimii. onlara aylık beş on akçe yardım edip yuva kurmalarına sebeb olmak pahalı bir çözüm.dahada farklı çözümlerde olur ama maksat farklı😎 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Siz İslam’ı 14 asır, 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız (5. sayfa)
-
-
Hadis destekli islamda hadis içerikleri/konuları herkesce bilinmeye araştırılmaya başlayıncaki panik durumundan hep bu düşünceler...
-
Amaç farklı olsaydı ilgili ayetteki peygambere sınırlamalar gelmezdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte Ahzab 50 Ahzab 50 dedikleri ayet bu.
İddia ettikleri herşey uydurma, hiçbirinin ayetle ilgisi yok, ayet peygambere kıyak değil tam tersine sınırlamalar getiriyor.
Bu arada mehir diye çok başka bişeymiş gibi lanse etmeye çalıştıkları şey dümdüz ücrettir. Ücretini verdiğiniz evli olmayan kadınlarla beraber olabilirsiniz. Zina sayılmaz.
Cariyeler ise ganimettir. Haliyle ücretli değillerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 24 Ağustos 2024; 15:21:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hatalı/ yanlış/ sapık düşünceleri anlayamıyorum. Tavsiyen için de teşekkürler.
İslamcılara göre ahlak bacak arası ve cinsel yönelimden ibaret oluşuna dem vuranlar ...
Bırak Türkçe yi Arapça dan bile anlamıyorlar.. Onu da geçtim merak ta etmiyorlar ... Bu nasıl SIĞLIKTIR ?
Müslüman değilim ama gündelik hayattan yaşanan ve yaşatılan İslam ve Müslümanlığa dair pekala herkes birkaç kelam bir şeyler diyebilir . Dedi diye de kimseciklerin zoruna gitmemeli bence ...
Bence sen YANSITMA yapıyorsun :D ....
Anlamıyorsun değil de bence sen anlayamıyorsun ...
-
Turan Dursun daki aşk bunlarda milyonda 1 olsa anında Ateist olurlar ... Deizm filan hafif kalır ... Direk ... Tepkisel İlamdan kaynaklı bir Ateist olurlar ...
Deist olanı da vardır ... Bazıları ve en çoğu da aslında Deist ama bilmez idrak dahi edemez ama duruşu inanışı eylemleri hayat görüşü çoğunun Deist olduğu . Elbette farkına varıp neyse oyum diyenlerden Deist olanlar da var. De-facto bir durumdur. Kimse kimseye zorla Deist yapmaz...
Papağan gibi ne dediğini bilmeyenler güzel ezberler güzel tekrarlar ... Manası geçtim sen bu manada ne anladın. Anladıysan ne yapıyorsun ?
Neticede eylemlerdir neyi ne kadar anlaşıldığıdır.
Eylemleri ortada ... Neredeyse tamamı YOZ ... Geri kalanlar da kendi içlerinde masumane bilgisizliklerle dolu ...
-
İslâm öldürmeyi emrediyor diye iddia edip önüme savaş ayetlerini koyan ateist burada hala birilerini kandırabilmenin derdinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 24 Ağustos 2024; 15:44:0 >
Ganimetlerden Allah'ın kendisine de pay istemesi ile Allah denen şey bir insan mıdır ?
Hepsini geçtim inanılan Allah ganimete muhtaç mıdır ? Dünyevi şeylere muhtaç mıdır ?
Daha da ilerisi İslami duruşa göre muhtaç olan Allah zayıflık değil midir ? Kudret noksanlığı değil de denir ?
O zaman Allah denilen bir üst insan desen bir nebze tamam ama ilahi mantığın tezahürü da böyle olmamalı . Çok kötü ...
-
Allah ganimete muhtaç mıdır
Ayette Allah ganimet istememiş ki muhtaç olsun
Bunlar gerçekten ağır derecede okuma anlama sorunlu, okuduklarını gerçekten anlamıyorlar normal hayatta nasıllar ki.
gerçekten inanın artık dayanamıyorum, tartışırsın eyvallah ama okuduğunu anlamayan biriyle gerçekten olmuyor cidden, blok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 24 Ağustos 2024; 15:50:22 >
Güzel mantık. Öyle ifade ederse red edeceksin demek. Bu da güzel bir gelişme . Geleceğin parlak. Umarım en kısa sürede hidayete erersin.
-
Çelişkilere gelelim :
Çelişki 1
Bakara/256: Dinde zorlama yoktur.
Tevbe/5: Müşrikleri, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün.
Gördüğünüz üzere Allah, hem dinde zorlama olmadığını, herkesin inanmak konusunda özgür olduğunu hem de inanmayanları bulduğumuz yerde öldürmemizi emrediyor.
Çelişki 2
Yunus/99: ''Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı. Öyle iken insanları inanmaya sen mi zorlayacaksın?"
Tevbe/29: "Kendilerine kitap verilenlerden Allaha ve ahiret gününe iman etmeyen, Allahın ve resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslamı din edinmeyen kimselerle elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın."
Yunus suresinde gayrimüslümlerin inanmaya zorlanmaması emrediliyor. Tevbe suresinde ise yine inanmayanlarla savaşılması gerektiği emrediliyor.
Çelişki 3
Ariyat/56: ''Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.''
Araf/179: ''Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır.''
Allah da çok kararsız gözüküyor değil mi? Ayrıca siz kimsiniz? Allah bir şeyi yaratmak için başka bir arkadaşına mı ihtiyaç duyuyor yoksa?
Çelişki 4
Bakara/256 'Dinde zorlama yoktur...'
Nisa/89 'Onlar sizin kendileri gibi kafir ve böylece eş olmanızı isterler. Allah yolunda göç etmedikçe onlardan dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün...'
Tevbe/5 'Hürmetli aylar çıkınca allah'a eş koşanları nerede bulursanız öldürün. Yakalayıp hapsedin. Gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekât verirlerse onların peşini bırakın...'
Enfal/65 'Ey peygamber inanları savaşa teşvik et. Eğer içinizden sabırlı yirmi kişi bulunursa onların iki yüzüne galip gelir. Ve eğer sizden yüz kişi olursa, kafirlerin binini yener. Çünkü onlar hiçbir şeyden anlamaz güruhturlar.'
Enfal/66 'Şimdi allah yükünüzü hafifletti. Bildi ki sizde muhakkak bir zaaf var. Artık sizden sabırlı ve metanetli yüz kişi olursa iki yüzünü yenerler. Eğer sizden bin kişi olursa, Allah’ın izniyle iki bine galebe çalarlar. Allah sabır ve sebat edenlerle beraberdir.'
Yorumsuz…
Çelişki 5
Araf/7:54. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!
Yunus/10:3. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allah'dır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte O Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz!
Hud/11:7. O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır. Yemin ederim ki, (Resûlüm!): "Ölümden sonra muhakkak diriltileceksiniz" desen, kâfir olanlar derhal "Bu, açık bir büyüden başka bir şey değildir" derler.
Furkan/25: 59. Gökleri, yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden (ona hükmeden) Rahmân'dır. Bunu bir bilene sor.
Yukarıdaki ayetlerin tümünde, yer ve göğün altı günde yaratıldığı söyleniyor. Halbuki, aşağıdaki ayetlerde ise, yer ve göğün sekiz günde yaratıldığı anlaşılıyor ki, bu ayetlerle yukarıdaki ayetler bir çelişki içindedir..
Fussilet/41:9. De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.
Fussilet/41:10. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti.
Fussilet/41:12. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah'ın takdiridir.
Yer(2 Gün)+Gıdalar(4 Gün)+Gökler(2 Gün) = 8 gün
Gördüğünüz üzere burada da bir çelişki mevcut.
-
Gerçekten dostum kusura bakma okuduğunu anlamayan biriyle tartışmak imkansızdır,. gerçekten çok sabrettim artık dayanacak gibi değil, ağır derecede okuduğunu anlamama sorunun var gerçekten acil Türkçe dersi alman gerekiyor, blok.
@Novagate için şimdiden hayırlı olsun. Şuan tepkisel davranıyor. Şokta ... Geçer bunlar ... Akıl baki kalacaktır ...
Bambaşka biri olabilir de :) ...
-
Eli ayağı düzgün olmayan cariyeleri kim ne yapsın90/60/90 ölçülerinde olmayan cariyelere ekmez yedirmezler o piyasada😎
Tüm amacı Üreme organı ile düşünenleri etkilemek olanlar anlamak istemiyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X