< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Siz İslam’ı 14 asır, 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız
-
-
Güncelleyelim denince Allah ın sözleri,emirleri güncellenebilir mi sorusu ortaya çıkıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru söylemiş. Güncelleme gerek.
İslamcilarin cevabi : Bal gibide uygularız..
40 yıllık siyasi hayatında ilk kez doğru bir şey söylemişti ama İslamistler bu sözü üzerine çılgına dönüp beyin anevrizması geçirince çark etmek zorunda kalmıştı (tesadüf tesadüf)
Ha bir de zamanında İstanbul’a vize ile girilmeli demişti ki, çok ama çok doğru bir şey..tabi ki onu da beceremedi..orada da çark etti.
Reisin konuşmasını hatırlatmış arkadaş, ben bir trollük göremedim.
-
Kafama göre yeniden dizayn edebilirim kanka çünkü ben seçilmiş kişiyim dersem ya beni radikaller öldürür, yada delirdi diye tımarhaneye yatırırlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
saçmalama. sakal bırak. sarık tak. sığır tarikatını kur. ( sana demiyorum sığır diye yanlış anlaşma olmasın. ) sana tapanlar çıkar.. zengin olursun. maybach a falan binersin. ne öldürmesi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtazagil -- 18 Ağustos 2024; 14:42:19 > -
Öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan söylemeyeceksin, iftira etmeyeceksin, şirk, israf, liyakat... Bilinen evren var olduğu sürece bunlara güncelleme gerekmez. Bunlar dinin temelidir... Bir iktidar bu saydıklarımla ülkeyi yönetmeye kalksa buna laiklik de engel değildir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 18 Ağustos 2024; 15:31:28 > -
Güncelleme lafı daha çok 9 yaşında evlilikle alakalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Allah'ın sözleri , emirleri yeteri kadar net olsaydı , en basit örnek , mezhepler olmazdı
doldurulması gereken boşluklar var ve binlerce yıl içinde bunların değişmesi gerekebilir
benlik bir sıkıntı yok , konu doğru anlaşılsın diye yazıyorum
-
Bir de akp önce "65 yaş üstü siyaset yapmayacak, yaş yetmiş, iş bitmiş olur" dediği konuşması var. Bunu tamamen unuttu tabi.
-
Güncelle güncelle nereye kadar.
Yenisini yapalım. Daha kapsayıcı, Daha ılımtırak
Pardon, çok pardon
Anayasa konusuyla karıştırdım.
Muhammed Abduh
“Batıya gittim İslam var Müslüman yok, doğuya gittim Müslüman var İslam yok”
o deyilde, o cümleleri reyiz değilde, kk veya cehape den
biri kursaydı ne olurdu!?!...
rte nin sonraki açıklaması;
"kuralları uygun şekilde yenilemezsek sadece kendi kendimizi kandırmış oluruz. "
sıvamaya devam etti ama kimse görmedi!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 18 Ağustos 2024; 22:23:34 >
Emirlerin İbraniceden birebir çevirisi:
1 Tanrın YHVH'den başka ilah(lar)ın olmayacak.
2 Kendine yukarıda, gökte; aşağıda, yerde; veya derinlerde, yeraltında yaşayan put(lar) yapmayacaksın. Onlara eğilmeyeceksin ve onlara ibadet etmeyeceksin.
3 Tanrın YHVH'nin ismini boş yere anmayacaksın. Çünkü YHVH onun adını boş yere ağza alan kişiyi cezasız bırakmayacaktır.
4 Haftanın altı günü üretecek ve dünyevi çalışmalarını gerçekleştireceksin. Haftanın son günü, yedinci gün mukaddes Şabat günündeyse bütün işlerini bırakacak ve Tanrın YHVH'e ibadet edeceksin. O gün Sebt'tir.
5 Annene ve babana hürmet edeceksin.
6 Öldürmeyeceksin.
7 Zina etmeyeceksin.
8 Çalmayacaksın.
9 Komşu(ları)na karşı yalan yere şahitlik yapmayacaksın.
10 Komşu(ları)nın, yakın(lar)ının mülklerine tamah etmeyeceksin.
10 emir islamdan 2.000 yil kadar once vardi.. budizm de falanda var buna benzer durumlar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"YHVH" ne?
Yahudiler Musa dan once birden cok tanriya inaniyorlardi ,, 10 emir ile birlikte sadece Yehova ya inanmak icin ahit yaptilar. Buna da sonradan eski ahit dendi,, Buna tevratin ana yasa kismi dyebiliriz .yeni ahit İsa ile ilgili o zaman icin post modern yahudiliktir. Sonucta İsa da bir yahudi olarak dogdu ve sunnet oldu domuz yemedi..Kuranda bile bir suru gonderme ve alinti mevcut tevrattan..
Evet bencede güncelleme gerek.Yoksa insanlar iyice saçmalık olduğunu anlıyorlar.Yakında ilerde LGBT için maadde koyarlarsa şaşırmayın sakın LGBT lileri Allah ôyle yaratmışdır Allahın yarattığına karşı gelmeyiniz die madde koyabilirler Reis işini bilir yoksa ilerde insanlar Dinde n dahada uzaklaşıcak onlar için çok büyük tehlike bu.Ateist sayısında patlama yaşanıyor ya bundan 5 sene önce ben Ateistim demeye korkardım şindi çok var artık çok denk geliyorum.Bende Ateistim diyorlar özelliklede yeni kuşakdan çol var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 19 Ağustos 2024; 9:40:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
İslamcilarin cevabi : Bal gibide uygularız..
|
Allah'ın sözleri , emirleri yeteri kadar net olsaydı , en basit örnek , mezhepler olmazdı doldurulması gereken boşluklar var ve binlerce yıl içinde bunların değişmesi gerekebilir benlik bir sıkıntı yok , konu doğru anlaşılsın diye yazıyorum |
Güncelleme lafı daha çok 9 yaşında evlilikle alakalı.
|
Güncelleyelim denince Allah ın sözleri,emirleri güncellenebilir mi sorusu ortaya çıkıyor
|
40 yıllık siyasi hayatında ilk kez doğru bir şey söylemişti ama İslamistler bu sözü üzerine çılgına dönüp beyin anevrizması geçirince çark etmek zorunda kalmıştı (tesadüf tesadüf)
Ha bir de zamanında İstanbul’a vize ile girilmeli demişti ki, çok ama çok doğru bir şey..tabi ki onu da beceremedi..orada da çark etti. |
Reisin konuşmasını hatırlatmış arkadaş, ben bir trollük göremedim. |
Güncelle güncelle nereye kadar.
Yenisini yapalım. Daha kapsayıcı, Daha ılımtırak Pardon, çok pardon Anayasa konusuyla karıştırdım. |
Benzer içerikler
- kuyumcular fiş keser mi
- fulbright bursu alan türkler
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- nagehan alçı"nın ilk eşi emre
- en cahil ülkeler sıralaması 2024
- byd fiyat listesi
- trendyol kime satıldı
- kasım ayı elektrikli araç satış rakamları
- cep telefonu operatörleri
- yapay zeka tahlil sonuçları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X