Aklı olan bir insan bunları okursa inanmaya devam edermi sence < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 24 Ağustos 2024; 10:42:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Siz İslam’ı 14 asır, 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız (4. sayfa)
-
-
Ahahahaha. Filtre o abisi filtre.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2. Dünya savaşında insanlık suçlarına imza atan Hitler Almanya içerisinde yüce kurtarıcı führer olarak anlatılıyordu ve yaptığı herşey süper parlatılıyordu. Tefsir işi propagandaya ne kadar çok benziyor dimi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güncelleme için şeyh ül İslam lazım. Bütün diyanet topluluğununun ilmini toplasan bir tane şeyh ül İslam çıkmaz. Ama bazı cemeatlerin içerisinden gerçekten şeyhül İslam seviyesinde alimler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkotik_1989 -- 24 Ağustos 2024; 11:0:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazı ayetlerin belki tefsire ihtiyacı olabilir, ahzap 50 çok berrak bir şekilde insan haklarına aykırı olduğunu belli ediyor,bunu savunanların mağdur edebiyatı yapması yakışmıyor,başlarına bir musibet geldiğinde biz bunu sonuna kadar hakettik diye bağırmaları lazım
Benim yazdıklarımdan senin anladığın anlamlar çıkmaz.
Sen ne yap biliyor musun?
Sen bırak İslam'ı falan sen önce okuduğunu anlama dersleri al okuduğunu anlama testleri falan çöz, sen okuduğunu anlayamıyorsun.
-
Ayette diğer bölümlerine yorumun olmamış?
Yoksa ateist hesaplar tarafından kandırılmanın derin üzüntüsünü mü yaşıyorsun ?
Sadece peygamber için sınır koyulmuş; hicret eden hala amca dayı kızları ve sadece peygamber için şart koyulan mehir vermek şartı seni hayal kırıklığına mı uğrattı yoksa?
-
Ne mezunusun?
Anaokulu terk
peygamberin döneminde oona inanların çoğundan tahsilliyim babında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 24 Ağustos 2024; 12:38:56 >
şu namazları tek vakte indirsinler.. ya sabah ya da akşam kılınsın sadece.. 5 vakit çok.. kim uydurduysa artık 5 vakti..
-
Ben ilkokul terk sanmıştım demek anaokulu terksin.
Anaokulu terk olduğun belli ne mantıktan ne önermeden hiçbir şeyden anladığın yok kusura bakma, seninle tartışmam için öncelikle okuduğunu anlayabilmen gerekiyor.
Sen de kuvvetle muhtemel bu %40 içindesin.
-
%98 i dini nedir acaba ? %40 bundaki payı nedir acaba ?
Okuduğunu anlamama üzerine bir inanç var.
Keşke insanlar ne okuduğunu anlasa ... Hatim etmek marifet değildir artık yazılabilir şeyler vardır. Hatim espirisi kağıt kalem yoksa veya matbaa yoksa anlamlıdır ... O da bitti ...
Dil gelişiyor ama inanılan Arapça ilahi metinler aynı kalsa hatta korunsa ne yazar ? Esas değişmesi korunmadır. Gerçi korunma derdi olan eskir ... Eskiyen değerler ve algılar var ... Yeni şeyler var yeni değerler var ... Yeni enstrümanlar var yasaklık veya helallik ... Bunların da eklenmemesi ama Fıkıh , Hadis veya Vaazlere filan zaten ekliyorsunuz ... Orjinali vitrinlik kendi halinde insanlardan uzak. Neymiş savaş dönemi inmiştir .. O zaman o kitap yazıya dökülene kadarki insan hatası yok mu ? İlahi kişiler yazsaymış ...
Bunu düşünen inanılan Allah'ınız bari önceki dinlere de böyle korunaklı olsaymış.. Düşünememiş ve bu düşünemeyişi ile niceleri dinden dolayı savaşmış veya katledilmiştir ... Niceleri küsmüştür de filan ...
Her açıdan mantıken bile ele alınsa çelişki var. Çelişki varsa temelden uydurma vardır ... Yalana uydurmaya kimse saygı gösteremez. Özellikle yalana uydurmaya dayalı çağdışı değerler ve yargılar da zararlıdır. Yaşanan İslamiyette ve Yaşanan Müslümanlıkta Yaşayan Müslüman buna her türlü tezahür ettiriyor ama mesele farkında mı ?
Bir kör misali ışık olsa ne yazar ...
-
Farisiler 3 vakit kılıyor ...
Gerçi gözünlen bile kılabilirsin .. Kolay dinidir ...
-
Kuran'da Allah peygambere kıyak geçiyor dedikleri ayetlerde bile peygambere koyulan şartlar var. Bir insan okuduğunu bu kadar mı anlayamaz arkadaş.
Yemin ederek söylüyorum; ateistler okuduklarını bile anlayamayan insanlar.
Yukarıda OECD verilerini koydum.Türkiye'de yetişkin insanların %40'ı okudukları en basit metinleri bile anlayamıyor.
Kuvvetle muhtemel bu %40 kesim Türkiye'deki ateist kesim, bunda artık hiç şüphe duymuyorum ben.
Benim yazdıklarıma karşı verdikleri cevaplara bakın, verdikleri cevaplar bile okuduklarını anlayamadıklarının ispatı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 24 Ağustos 2024; 13:18:7 > -
allahın sana ganimet olarak verdiği kelimesinden rahatsız olmak için insan olmak şartmıdır
Savaş sonucunda kocasız kalmış kadınlar ile nikahlı ve mehirli evliliğe karşı olmak için insan olmak yeterlidir. Nikahsız ve mehirsiz birliktelik insanlık mıdır?
😂😂😂 tabiii canım maksat insanlık yoksa başka çözüm yok değilmi
Senin çözümün savaşta kocaları ölmüş binlerce kadının kendini pazarlaması mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 24 Ağustos 2024; 14:18:3 >
O konuyu zaten islamcılar ara ara kendi aralarında tartışıyorlar hatta kendi aralarında bazılarını tekfir/aforoz bile edebiliyorlar da bu konu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının gündemindeki bir konu mu olmalı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X