Şimdi Ara

Siz olsanız ne yapardınız? (Aileden ayrılma, yurtdışında yaşama kararı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
6.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saygı duyduğum bir büyüğüm, bana, yaşadığın şeylerden değil yaşamadığın, yapmadığın şeyler için pişman olmalısın dediydi.

Bence ayrı kalmak, acı çekmek, özlemek, hasret gidermek kavuşmak vs. bunların hepsi bağlılığı artırıyor. Kim ne derse desin, ayrılık olmasaydı, kavuşma da olmazdı, aşk ya da sevgi üzerine methiyeler dizilmezdi.

Bence artık ayrılıp üzerine bastığın ayaklarını daha da güçlendirmelisin. Ben mesela, karmakarışık bir haldeyim. Elimde bir bilgi-birikim yok sayılır, yaşım 20, askerlik bekliyor eğer okula gelecek sene gitmezsem. Senin kolunda eski tabirle ALTIN BİLEZİK var. Dediğin gibi, her yerde aynı işi yapabilirsin.

O halde niye burada bekliyorsun? Seni tutan ne? Ailen mi? Bence biraz düşün, daha farklı sebepleri olabilir.

Yazında 28 yaşındayım neredeyse 30'uma merdiven dayadım diyorsun. Yakınma seziyorum burada. Aklıma ilk gelen şu oldu, eğer yanlışsam düzelt: Daha önce sağlam kararlar alıp arkasında durmamış gibisin, ailene karşı çıkmamışsın ya da pek az destek görmüş gibisin.

Psikoloji falan okumuyorum, tezine konu arayan bir öğrenci falan değilim sadece meraktan soruyorum.

• Dostum, yabancı bir ülkede kalabilmek için geçerli bir sebebin olması lazım, yani öğrenci, işçi, iş adamı vs. olman lazım ki oturma izni alabilesin. Gidip oralarda sınırsız istediğin kadar kalamazsın. Ya da o ülkeden birisiyle evleneceksin. Ben de yurtdışında öğrenciyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BEETHOVEN

Dostum, yabancı bir ülkede kalabilmek için geçerli bir sebebin olması lazım, yani öğrenci, işçi, iş adamı vs. olman lazım ki oturma izni alabilesin. Gidip oralarda sınırsız istediğin kadar kalamazsın. Ya da o ülkeden birisiyle evleneceksin. Ben de yurtdışında öğrenciyim.

Onları hallederim bir şekilde.

quote:

Orijinalden alıntı: RageshotQQ

Saygı duyduğum bir büyüğüm, bana, yaşadığın şeylerden değil yaşamadığın, yapmadığın şeyler için pişman olmalısın dediydi.

Bence ayrı kalmak, acı çekmek, özlemek, hasret gidermek kavuşmak vs. bunların hepsi bağlılığı artırıyor. Kim ne derse desin, ayrılık olmasaydı, kavuşma da olmazdı, aşk ya da sevgi üzerine methiyeler dizilmezdi.

Bence artık ayrılıp üzerine bastığın ayaklarını daha da güçlendirmelisin. Ben mesela, karmakarışık bir haldeyim. Elimde bir bilgi-birikim yok sayılır, yaşım 20, askerlik bekliyor eğer okula gelecek sene gitmezsem. Senin kolunda eski tabirle ALTIN BİLEZİK var. Dediğin gibi, her yerde aynı işi yapabilirsin.

O halde niye burada bekliyorsun? Seni tutan ne? Ailen mi? Bence biraz düşün, daha farklı sebepleri olabilir.

Yazında 28 yaşındayım neredeyse 30'uma merdiven dayadım diyorsun. Yakınma seziyorum burada. Aklıma ilk gelen şu oldu, eğer yanlışsam düzelt: Daha önce sağlam kararlar alıp arkasında durmamış gibisin, ailene karşı çıkmamışsın ya da pek az destek görmüş gibisin.

Psikoloji falan okumuyorum, tezine konu arayan bir öğrenci falan değilim sadece meraktan soruyorum.

Düşüncelerin için teşekkür ederim kardeşim,

Ayakta durma, güçlü olma konusunda hiç bir sıkıntım yok, tabi tanımadığınız için sadece yazıma göre birşeyler çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu nedenle güç, ayakta durma, özgüven gibi durumlarımı yazımdan hareketle yorumlamaya çalışıyorsunuz. Bunun için bu konuları aydınlığa kavuşturmak için şunları söylemek istiyorun.

Güç = babamdan değil, dedemden bile daha güçlü bir insan oldum çoğu zaman.
    Ayakta durma = babam beni en son ortaokula yazdırdı, hayatta birdaha hiç velim olmadı. Lise okudum, üniversite okudum, iş kurdum, iş batırdım, iş çıkardım, çok çalışanlı şirket işlettim, yurtdışı gezileri yaptım vs. vs. vs. hep tek başımaydım.
    Özgüven = hayatta yapamayacağımı düşündüğüm hiçbirşey yok.

Evet bir yakınma ve serzeniş var, gençliğimin en güzel yıllarını "gerçekten sosyal" bir insan olarak yaşayamıyorum ve gençliğim elden gidiyor. Türkiye'de ya evlenmek zorundasın, ya da tatil köyünde tek başına tatil yaparken çalışanların sana abaza gözü ile baktığı insan olmak zorundasın. Ben evlenmek istemiyorum, neden derseniz çok çeşitli nedenleri var, bunlardan en önemlisi "dünyaya bir insan getirmenin" hayatta yapılabilecek en bencilce, kötü ve aptalca birşey olduğunu düşünmem. Bu noktada evlen ama çocuk yapma diyebilirsiniz, ben o zihniyette bir kadın tanımadım daha hayatta. Ve bu sebeplerden, yani bir insan dünyaya getirmemek isteyişimden dolayı evlenemiyorum/evlenmek istemiyorum. Ve bu noktada Türkiye'de evli değilsen herşeyi yapamıyorsun. Çünkü sevgilinle tatil yapma gibi bir lükse kaçımız sahip ya da hayatta kaç kez sahip olabiliyoruz (suçluluk duygusu hissetmeden, hissettirmeden). Bu noktada Türkiye'de bekar bir insan olarak gerçek anlamda sosyal bir yaşam sürmek çok zor. Ama söylediklerim ve istediklerim insan olarak benim en doğal hakkım. Farkındayım istediklerim ve söylediklerim toplum yapımıza uygun şeyler değil, ama ben çok doğal bir hakkım olduğunu düşünerek öyle yaşamak istiyorum, işte bu noktada burada yaşayamıyorsam yaşayabileceğim yere giderim. Dünya dediğin kocaman bir köy... Orası burası yok...

Ve bu yaşıma kadar bu istediğim ve yaşayabileceğim hayatı yaşamadığım için serzenişteyim, çünkü 20'li yaşlarım bitmek üzere. (sende bi 28 lere falan geldin mi anlarsın, yaşarsın gençlik elden gidiyor hissini:) )

Konu çok dağıldı, birçok arkadaş işte hangi ülke, yaşama izni, ülkelerdeki hayat şartları cart curt konularına takılıyor.

Bunların hepsi teferruat. Benim neden, hangi ülkede, nasıl yaşayacağım da teferruat, o ya da bu şekilde "yaşamayı istediğim farklı bir hayat" var.

Benim aradığım cevap, sizden istediğim cevap şu "siz aynı şartlarda olsanız, annenizin çok üzüleceğine bile bile bunu yapar, gidermiydiniz"?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 18 Mayıs 2013; 5:58:54 >

• git yoksa cok pisman olursun, ben gittim ailemi fln ziyaret ediyorum ama donmeyi dusunmuyorum. balkan ulkeleri tercihimdir kizlari guzel hayat ucuz vs.
  • hocam aklını başına al zaten evlilik yaşın gelmiş sen evlilik düşünmüyosan ailedeb ayrılmanın vakti geldi geçiyor bile annen baban senin turşunu mu kuracaklar neden bekliyosun hala daha yüksek standartlarda yaşamak için arkana bile bakma yerinde olsan bi saniye durmaz giderdim buradan dediklerinin hepsinde haklısın ben de senin gibi düşünüyorum maalese kızlar ilişkilerde hep level level gidiyor ve en sonunda evlenme teklifi ediceksin prensesi kurtaracaksın yok öyle bi dünya dediğim için sevgilim beni aldattı ve şimdi başkasıyla çıkıyortürk kızları gerçekten garip git allisonlarla christy ya da ne bileyim glen lerle çık hem iş görürsün muameleleri iyi olur hem de ayrılınca vicdan azabı duymazsın çünkü senden ayrıldıktan sonra başkasıyla da yapacak durma kaç git amerikaya boşuna uğraşma burada hayatını çürütme türkiye de sadece trafikte eşitlik var bmw ile murat 131 aynı kurallara uyuyor

• Ilk birkac yorumu okudum direk kendi fikrimi yazayim,

Kendimi senin yerine koyarak cevap veriyorum, direk balkan ulkelerini arastirmaya baslardim.Hatta kisa tatillere giderdim bu ulkelere bir nevi sehir ortamina bakmak icin.Yine kendi tercihimi soyluyorum Hirvatistan a giderdim keyfine gore de kiyi sehri teecih edebilirsin.Hic uzak dkguda heyecan arama tayland falan sakin.

Avustralyada vergi ve yasam masraflari hakkinda pek bir bilgim yok ama orasi da bambaska bir dunya orayi da eklerdim seceneklere.

Toparlarsam eger, iyice bunalmissin gibi gorunuyor, once bir ayri eve cik derim sonra uasam standartlari icin baska ulke dushnebilirsin.Aslinda hayatini komple baska bir ulkeye tasiyacagina donemlik goc de yapabilirsin, mesela 1 ay yunan adalarinda kalirsin donersin geri 1 ay burada kalirsin.Sonra 1 ay gider Kosova da kalirsin vs o tarz.

Yani daha kaliteli arabaya binecegim daha ucuza yasayacagim diye ulke degistirilmez ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 17 yaşındayım. Üniversitede yurtdışı imkanım yok ama sonrasında yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Avustralya ilk seçeneğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nekrofili mahmut

git yoksa cok pisman olursun, ben gittim ailemi fln ziyaret ediyorum ama donmeyi dusunmuyorum. balkan ulkeleri tercihimdir kizlari guzel hayat ucuz vs.

düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Hangi ülkede yaşıyorsunuz?

quote:

Orijinalden alıntı: urqun

hocam aklını başına al zaten evlilik yaşın gelmiş sen evlilik düşünmüyosan ailedeb ayrılmanın vakti geldi geçiyor bile annen baban senin turşunu mu kuracaklar neden bekliyosun hala daha yüksek standartlarda yaşamak için arkana bile bakma yerinde olsan bi saniye durmaz giderdim buradan dediklerinin hepsinde haklısın ben de senin gibi düşünüyorum maalese kızlar ilişkilerde hep level level gidiyor ve en sonunda evlenme teklifi ediceksin prensesi kurtaracaksın yok öyle bi dünya dediğim için sevgilim beni aldattı ve şimdi başkasıyla çıkıyortürk kızları gerçekten garip git allisonlarla christy ya da ne bileyim glen lerle çık hem iş görürsün muameleleri iyi olur hem de ayrılınca vicdan azabı duymazsın çünkü senden ayrıldıktan sonra başkasıyla da yapacak durma kaç git amerikaya boşuna uğraşma burada hayatını çürütme türkiye de sadece trafikte eşitlik var bmw ile murat 131 aynı kurallara uyuyor

düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler, güldürdün beni :D

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Ilk birkac yorumu okudum direk kendi fikrimi yazayim,

Kendimi senin yerine koyarak cevap veriyorum, direk balkan ulkelerini arastirmaya baslardim.Hatta kisa tatillere giderdim bu ulkelere bir nevi sehir ortamina bakmak icin.Yine kendi tercihimi soyluyorum Hirvatistan a giderdim keyfine gore de kiyi sehri teecih edebilirsin.Hic uzak dkguda heyecan arama tayland falan sakin.

Avustralyada vergi ve yasam masraflari hakkinda pek bir bilgim yok ama orasi da bambaska bir dunya orayi da eklerdim seceneklere.

Toparlarsam eger, iyice bunalmissin gibi gorunuyor, once bir ayri eve cik derim sonra uasam standartlari icin baska ulke dushnebilirsin.Aslinda hayatini komple baska bir ulkeye tasiyacagina donemlik goc de yapabilirsin, mesela 1 ay yunan adalarinda kalirsin donersin geri 1 ay burada kalirsin.Sonra 1 ay gider Kosova da kalirsin vs o tarz.

Yani daha kaliteli arabaya binecegim daha ucuza yasayacagim diye ulke degistirilmez ki.

balkanları görmüşlüğüm var, makedonya çok ideal bir ülke, hem yaşam ucuz, hem özgürlük ve eğlence bol, hemde ukrayna gibi çok uçuk (s.x için insanların hucüm ettiği) bir yer değil. Ucuza (bize göre) kaliteli bir hayat sürülebilir, kız arkadaşınla istediğin şekilde yaşayabilir, alkolün, kumarın serbest olup toplumca ayıplanmadığı, kız arkadaşınınla istediğin hayatı yaşama fırsatın olan ama kız arkadaşlarının fahişe olma ihtimalinin olmadığı bir ülke :) Gerçek anlamda "sosyal" bir bireysel yaşam var diyebilirim. Ve tercihim %90 oradan yana olacak (üsküp).

Dönemlik göç olayına sıcak bakmıyorum, çünkü iş verimliliği açısından çalışacağın ortama alışma çok önemli. Ve göçebe hayat oldukça maliyetli olur. Bu noktada yaşanmak isteyenen yerde direk yerleşik hayata geçilerek parayı çar çur etmemek ve işleri dağıtmamak lazım :)

Aynı birim para ile daha kaliteli bir yaşam için farklı bir ülkede yaşanır mı? Bu soruya verilecek cevap, herkesin kafasındaki "farklı ülke" kavramına göre değişir. Bana göre farklı ülke denen yer çok uzak biryer değil. Çok yabancı, dışlanmış birşey değil. Çünkü 8 yıldan beri internet sektöründeyim, dünyanın her yerinden arkadaşlarım var ve sektördeki faaliyetlerim boyunca paramı büyük oranda avrupa ve abd internet kullanıcısı / webmasterlardan kazandım / kazanıyorum. Yani 8 yıldan beri ekmeğimi dünyanın her yerinden insanlardan kazanıyorum, onlarla iş içersindeyim, ilişki içersindeyim. Bana göre "farklı ülke" kavramı ait olduğum global dünyanın benim bulunduğum parçadan başka yerde olan bir parçası üstünde benim gibi insanların yaşadığı ve hatta yıllardan beri skype ta konuştuğum / iş yaptığım / sohbet ettiğim arkadaşımın / müşterimin / müşterisi olduğum kişinin yaşadığı parça.

"Farklı ülke" denen şeye böyle baktığım, zihnimdeki "farklı ülke" algısı bu olduğu için, "neden aynı paraya daha iyi bir hayat yaşayabileceğim x ülkesinde yaşamayım / yaşarım abi / yaşamak daha mantıklı" gibi düşünüyor ve oldukça makul / mantıklı buluyorum bu isteğimi.

• Aglarsa anan aglar gerisi yalan aglar .. Ben kibrista calistim 3 yil da gordum ibeminkini.. Yemek bulasik utu vs onune gelmez orda... Ayrica kira oducen su mu vs baya masrafida var... Dil bilmicen adet bilmicen ne yapcsn .... Hasta olunca basinda beklemez kimse curur gidersin

• Ustteki mesaja katilmakla baslayayim.

Uskup e hic gitmedim ama epey bilgi sahibiyim cunku muhaciriz Hirvatistan yazdim cunku maddi olarak asagi yukari ayni konumda olursun 2 ulkede de ve dedigim gibi kiyilari tarihi cok guzel bir yer.

Onceki mesajimda dedigim gibi ben olsam muhtemelen balkan trafina giderdim.Ama tekrarliyorum bence bunalmissin kendini toplaman icin uzun bir tatil sart.

• Moonwalk yaparak kac. Turkiye dedigin sazan sofrasi olmus artik.

• Benim için endişelenme ben o yaşıma geldiğimde kendime çoktan yurtdışında bir hayat kurmuş olurum, hatta hobilerime ayıracak zamanım bile olur. Baktım gençlik gitmiş boşa harcanmış, o zaman yaşayacağım hayatın bir anlamı kalmaz, kendimi öldürmesem bile zaten yarı ölü bir adam olurum.

Her iki türlü benim kendi ayaklarımın üzerine basmam, seninse daha da güçlenmen gerek. Ama şuna inanmıyorum: insan hep yalnız değlidir. Olmamalıdır. Ben sosyopat, insanlara güvenmeyen ve hatta hayvanlara insanlardan daha çok değer veren biri olarak, yalnızlığı tasvip etmiyorum. Evet yalnızken kendimi güvende ve rahat hissediyorum ama yalnızlık sadece seni insanlardan soyutlayan bir sis gibi. Aslında insanlar o sisin ardında, sadece sen saklanmayı seçiyorsun.

İnan bana benim ailemde yalnızca anneannem ve teyzelerim bana sevgilerini gösterirlerdi. Teyzelerim beni şımartırdı ancak anneannemim beni annemden bile çok sevdiğini düşünürdüm hep. Öyle hissederdim diyelim. Babamdan hiç sevgi alameti sezmedim, bir yaşıma gelene kadar. Sevgi sözcükleri falan da dökülmez ağzından, zaten kerpetenle zor alırsın lafı. Issız adamdır.

Ama ailem beni sevmiyor olsalardı bunu şimdiye kadar çoktan anlardım. Sadece bazılarının sevgilerini gösterme yolu farklı.

Ben olsam hayallerimin peşinden giderdim.

• eğer gerçekten gitmek istiyorsan git.sık sık ziyaretine gelirsin ailenin.

• Giderdim. Ama sık sık ziyarete gelirdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlar zamanı geldiğinde evlenmişler ve içlerinde çiftleşme içgüdüsünden ötürü cinsel isteklerini yerine getirmişler yani onlar bunu yaparken seni düşündülermi bilmiyorum ama sanmıyorum düşündüklerini o yüzden seninde onları düşünmen gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freebett

Merhaba arkadaşlar,

Vicdanımı oldukça rahatsız eden bir konuda sizlerinde fikrini almaya karar verdim. Özetle konu;

28 yaşındayım, erkek, bekar ve ailemle birlikte yaşıyorum hala. Annem babam ve ben 3 kişi yaşıyoruz. Ailemin tek oğlu ve en küçük çocuğuyum, ablalarım var ve evliler.

Gelir sıkıntım yok. (Açmak gerekirse, php yazılımcılık ve internet yayıncılığı yapıyorum, web sitelerim vs var, yani hem iyi bir gelirim var hemde dünyanın her yerinde aynı işlerimi ve gelirimi yürütebilirim, bir yere bağlı değilim).

Bu noktada, dünyanın neresinde olursam olayım gelirim internetten olduğu ve değişmeyeceği için Türkiye yerine yaşamanın daha ucuz, özgürlüğün daha çok olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum.

Yani, "neden ayda X birim para ile başka bir ülkede A Class hayat yaşamak varken Türkiye'de C Class bir hayat yaşayım" diye düşünüyorum + özgürlük.

Çünkü, en doğal hakkım olan bu kararımda ailemin üzüntüsü beni çok etkiliyor. Onların tek erkek evladı olmamdan dolayı bana duydukları sevgi ve bağlılık onlardan ayrı yaşamamı çok üzüntülü hale getiriyor, özellikle annem.

Ancak 28 yaşına geldim, 30'a merdiven dayadım ve hayat akıp gidiyor. Ömrüm tükeniyor ve maddi imkanım olmasına rağmen "istediğim hayatı yaşayamayarak". Ne için? Annem üzülmesin diye... Oysa ki bu benim en doğal hakkım ama ben "aman annem üzülmesin" diye kendi istediğim hayatı yaşamaktan vazgeçiyorum.

Siz olsanız nasıl düşünür, ne yönde hareket edersiniz.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bence ailen biraz bencillik yapıyorlar bunun üzerine çok tartışılır ama bu benim fikrim.
    Yaşama arzuna karşı geliyorsun annen üzülecek diye eğer kalırsan :
    Burada hayat senin için çekilmez olacak.
    Kafayı yemezsin ama istediklerini yapmadığın için kızıp duracaksın kendine ve daha saymaya kalksan onlarca sebep.
    Mutsuz olacaksın ötesi yok arkadaşım.
    Bu halinle ailen de mutsuz olacak.
    Vicdan yapacak bir olay değil.
    Kaldığın her gün seni buraya bağlıyor. Bence gidebiliyorsan bugün eşyalarını topla git.

• olmayacak bir hayal için kendini üzüyorsun insanlar yurtdışına kalıcı gitmeyi çok kolay sanıyorlar galiba internetten bi form doldurup gidiyosun sanki soruna gelirsem bence sen rutinden sıkılmışsın artık. 2-3 haftalık tatillere çıkmanı öneririm ukrayna yunanistan vs. benim ilk tercihim olurdu. özellikle avrupa ülkelerine kalıcı yerleşebilmek için çok fazla şart-prosedür var zaten mülteciden göçmenden bıkmış adamlar. kanada'ya falan başvurabilirsin ama oraya gitsen iyice beynini yersin bomboş ülke.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Vicdanımı oldukça rahatsız eden bir konuda sizlerinde fikrini almaya karar verdim. Özetle konu;

28 yaşındayım, erkek, bekar ve ailemle birlikte yaşıyorum hala. Annem babam ve ben 3 kişi yaşıyoruz. Ailemin tek oğlu ve en küçük çocuğuyum, ablalarım var ve evliler.

Gelir sıkıntım yok. (Açmak gerekirse, php yazılımcılık ve internet yayıncılığı yapıyorum, web sitelerim vs var, yani hem iyi bir gelirim var hemde dünyanın her yerinde aynı işlerimi ve gelirimi yürütebilirim, bir yere bağlı değilim).

Bu noktada, dünyanın neresinde olursam olayım gelirim internetten olduğu ve değişmeyeceği için Türkiye yerine yaşamanın daha ucuz, özgürlüğün daha çok olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum.

Yani, "neden ayda X birim para ile başka bir ülkede A Class hayat yaşamak varken Türkiye'de C Class bir hayat yaşayım" diye düşünüyorum + özgürlük.

Çünkü, en doğal hakkım olan bu kararımda ailemin üzüntüsü beni çok etkiliyor. Onların tek erkek evladı olmamdan dolayı bana duydukları sevgi ve bağlılık onlardan ayrı yaşamamı çok üzüntülü hale getiriyor, özellikle annem.

Ancak 28 yaşına geldim, 30'a merdiven dayadım ve hayat akıp gidiyor. Ömrüm tükeniyor ve maddi imkanım olmasına rağmen "istediğim hayatı yaşayamayarak". Ne için? Annem üzülmesin diye... Oysa ki bu benim en doğal hakkım ama ben "aman annem üzülmesin" diye kendi istediğim hayatı yaşamaktan vazgeçiyorum.

Bence cevabı içinde vermişsin gitmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

onlar zamanı geldiğinde evlenmişler ve içlerinde çiftleşme içgüdüsünden ötürü cinsel isteklerini yerine getirmişler yani onlar bunu yaparken seni düşündülermi bilmiyorum ama sanmıyorum düşündüklerini o yüzden seninde onları düşünmen gereksiz.

anne-baba-evlat ilişkisine benimde bakışım bu şekilde, yani onlara karşı hiç bir sorumluluğum olduğunu düşünmüyorum, çünkü beni dünyaya sadece kendi egolarını tatmin etmek için getirdiler, bunun farkındayım ve buna inanıyorum ancak yinede insan seviyor anne babasını ve üzülmelerini istemiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: dnz10

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Bence ailen biraz bencillik yapıyorlar bunun üzerine çok tartışılır ama bu benim fikrim.
    Yaşama arzuna karşı geliyorsun annen üzülecek diye eğer kalırsan :
    Burada hayat senin için çekilmez olacak.
    Kafayı yemezsin ama istediklerini yapmadığın için kızıp duracaksın kendine ve daha saymaya kalksan onlarca sebep.
    Mutsuz olacaksın ötesi yok arkadaşım.
    Bu halinle ailen de mutsuz olacak.
    Vicdan yapacak bir olay değil.
    Kaldığın her gün seni buraya bağlıyor. Bence gidebiliyorsan bugün eşyalarını topla git.

bencillik yaptıklarının farkındayım ve yüzlerinede söylüyorum bunu, ama yinede gitme diyorlar :)

quote:

Orijinalden alıntı: Couteau

olmayacak bir hayal için kendini üzüyorsun insanlar yurtdışına kalıcı gitmeyi çok kolay sanıyorlar galiba internetten bi form doldurup gidiyosun sanki soruna gelirsem bence sen rutinden sıkılmışsın artık. 2-3 haftalık tatillere çıkmanı öneririm ukrayna yunanistan vs. benim ilk tercihim olurdu. özellikle avrupa ülkelerine kalıcı yerleşebilmek için çok fazla şart-prosedür var zaten mülteciden göçmenden bıkmış adamlar. kanada'ya falan başvurabilirsin ama oraya gitsen iyice beynini yersin bomboş ülke.

bence sen biraz kafanda fazla büyütüyorsun farklı ülkede yaşamayı :) Maddi imkanın ve cesaretin varsa oldukça basit birşey yurtdışına gidip yerleşmek.

diğer tüm arkadaşlara düşüncelerini paylaştıkları için teşekkür ederim.

• quote:

düşünceleriniz için teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Abi bence biraz kendini düşünüp istediğin hayatı yaşamalısın. Ailesini bırakıp gidemeyen bir iki kişi tanıdım şu anda keşke gitseydik diye çok ağlıyorlar. İlerde pişman olacağın hiç bir şeyi yapma bence.

düşüncelerin için teşekkür ederim, bende öyle istiyor ve kendimi bu isteğimde haklı buluyorum ancak yinede "yalnışmı yapıyorum acaba" diye sorgulamadan geçemiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: PostMortem

Sahte evlilik yapmaktan başka çareniz yok gibi. Veya yurt dışından bir firma benimle görüşmek istiyor ayağına gidebilirsiniz.

İş konusuna inanmazlar ve sahte evliliğide gerek yok gözüme kestirdiğim ülkelerde yaşamak için, yani oturma izni, vatandaşlık vs gibi konuları halledebilirim.

Siz olsanız ne yapardınız? Aradığım cevap bu.

Ben ailenizi üzmeden izleyebileceğiniz bir yol önerdim hocam. Ben de doğruluktan yanayım fakat aile konusu çoğumuzun elini kolunu bağlıyor. Hoş, benim ailem olmadığı için böyle bir sıkıntım yok orası ayrı konu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.