Şimdi Ara

Siz olsanız ne yapardınız? (Aileden ayrılma, yurtdışında yaşama kararı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
6.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vicdanımı oldukça rahatsız eden bir konuda sizlerinde fikrini almaya karar verdim. Özetle konu;

28 yaşındayım, erkek, bekar ve ailemle birlikte yaşıyorum hala. Annem babam ve ben 3 kişi yaşıyoruz. Ailemin tek oğlu ve en küçük çocuğuyum, ablalarım var ve evliler.

Gelir sıkıntım yok. (Açmak gerekirse, php yazılımcılık ve internet yayıncılığı yapıyorum, web sitelerim vs var, yani hem iyi bir gelirim var hemde dünyanın her yerinde aynı işlerimi ve gelirimi yürütebilirim, bir yere bağlı değilim).

Bu noktada, dünyanın neresinde olursam olayım gelirim internetten olduğu ve değişmeyeceği için Türkiye yerine yaşamanın daha ucuz, özgürlüğün daha çok olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum.

Yani, "neden ayda X birim para ile başka bir ülkede A Class hayat yaşamak varken Türkiye'de C Class bir hayat yaşayım" diye düşünüyorum + özgürlük.

Çünkü, en doğal hakkım olan bu kararımda ailemin üzüntüsü beni çok etkiliyor. Onların tek erkek evladı olmamdan dolayı bana duydukları sevgi ve bağlılık onlardan ayrı yaşamamı çok üzüntülü hale getiriyor, özellikle annem.

Ancak 28 yaşına geldim, 30'a merdiven dayadım ve hayat akıp gidiyor. Ömrüm tükeniyor ve maddi imkanım olmasına rağmen "istediğim hayatı yaşayamayarak". Ne için? Annem üzülmesin diye... Oysa ki bu benim en doğal hakkım ama ben "aman annem üzülmesin" diye kendi istediğim hayatı yaşamaktan vazgeçiyorum.

Siz olsanız nasıl düşünür, ne yönde hareket edersiniz.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 17 Mayıs 2013; 22:08:30 >

• Abi bence biraz kendini düşünüp istediğin hayatı yaşamalısın. Ailesini bırakıp gidemeyen bir iki kişi tanıdım şu anda keşke gitseydik diye çok ağlıyorlar. İlerde pişman olacağın hiç bir şeyi yapma bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Abi bence biraz kendini düşünüp istediğin hayatı yaşamalısın. Ailesini bırakıp gidemeyen bir iki kişi tanıdım şu anda keşke gitseydik diye çok ağlıyorlar. İlerde pişman olacağın hiç bir şeyi yapma bence.
    Sahte evlilik yapmaktan başka çareniz yok gibi. Veya yurt dışından bir firma benimle görüşmek istiyor ayağına gidebilirsiniz.
  • düşünceleriniz için teşekkür ederim.

quote:

Abi bence biraz kendini düşünüp istediğin hayatı yaşamalısın. Ailesini bırakıp gidemeyen bir iki kişi tanıdım şu anda keşke gitseydik diye çok ağlıyorlar. İlerde pişman olacağın hiç bir şeyi yapma bence.

düşüncelerin için teşekkür ederim, bende öyle istiyor ve kendimi bu isteğimde haklı buluyorum ancak yinede "yalnışmı yapıyorum acaba" diye sorgulamadan geçemiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: PostMortem

Sahte evlilik yapmaktan başka çareniz yok gibi. Veya yurt dışından bir firma benimle görüşmek istiyor ayağına gidebilirsiniz.

İş konusuna inanmazlar ve sahte evliliğide gerek yok gözüme kestirdiğim ülkelerde yaşamak için, yani oturma izni, vatandaşlık vs gibi konuları halledebilirim.

Siz olsanız ne yapardınız? Aradığım cevap bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 18 Mayıs 2013; 0:32:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freebett

düşünceleriniz için teşekkür ederim.

quote:

düşüncelerin için teşekkür ederim, bende öyle istiyor ve kendimi bu isteğimde haklı buluyorum ancak yinede "yalnışmı yapıyorum acaba" diye sorgulamadan geçemiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: PostMortem

İş konusuna inanmazlar ve sahte evliliğide gerek yok gözüme kestirdiğim ülkelerde yaşamak için, yani oturma izni, vatandaşlık vs gibi konuları halledebilirim.

Siz olsanız ne yapardınız? Aradığım cevap bu.

Alıntıları Göster
    Para varsa sorun yok. Ülkemizin refah durumu ortada fakat para sıkıntın yoksa bu durum senin için bir sorun teşkil etmez.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Vicdanımı oldukça rahatsız eden bir konuda sizlerinde fikrini almaya karar verdim. Özetle konu;

28 yaşındayım, erkek, bekar ve ailemle birlikte yaşıyorum hala. Annem babam ve ben 3 kişi yaşıyoruz. Ailemin tek oğlu ve en küçük çocuğuyum, ablalarım var ve evliler.

Gelir sıkıntım yok. (Açmak gerekirse, php yazılımcılık ve internet yayıncılığı yapıyorum, web sitelerim vs var, yani hem iyi bir gelirim var hemde dünyanın her yerinde aynı işlerimi ve gelirimi yürütebilirim, bir yere bağlı değilim).

Bu noktada, dünyanın neresinde olursam olayım gelirim internetten olduğu ve değişmeyeceği için Türkiye yerine yaşamanın daha ucuz, özgürlüğün daha çok olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum.

Yani, "neden ayda X birim para ile başka bir ülkede A Class hayat yaşamak varken Türkiye'de C Class bir hayat yaşayım" diye düşünüyorum + özgürlük.

Çünkü, en doğal hakkım olan bu kararımda ailemin üzüntüsü beni çok etkiliyor. Onların tek erkek evladı olmamdan dolayı bana duydukları sevgi ve bağlılık onlardan ayrı yaşamamı çok üzüntülü hale getiriyor, özellikle annem.

Ancak 28 yaşına geldim, 30'a merdiven dayadım ve hayat akıp gidiyor. Ömrüm tükeniyor ve maddi imkanım olmasına rağmen "istediğim hayatı yaşayamayarak". Ne için? Annem üzülmesin diye... Oysa ki bu benim en doğal hakkım ama ben "aman annem üzülmesin" diye kendi istediğim hayatı yaşamaktan vazgeçiyorum.

Siz olsanız nasıl düşünür, ne yönde hareket edersiniz.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Çok merak ettim, ailenin yanında hayatını neden yaşayamıyosun.

Hayatının hatasını yaparsın bence, bu benim fikrim, aile kesinlikle her şeyden önemli.

• Bende ailenin tek oğluyum, annem kesinlikle yurtdışında okumamı istemiyor tamam burda yollayalım aynı yere kabul etmiyorum bu sefer bari Avusturya'da falan oku diyor ama yine de hedeflerime ulaşmak için en sağlam basamak olan Hindistan'a gideceğim(sizin uğraştığınız alan için özellikle ve tabikide aşığı olduğum Muay Thai için) aileyle bağı koparmak önemli yoksa onların esiri oluyorsunuz ki siz olmuşsunuz yaş 28 hala anne-babanızla yaşıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Warthog~

Bende ailenin tek oğluyum, annem kesinlikle yurtdışında okumamı istemiyor tamam burda yollayalım aynı yere kabul etmiyorum bu sefer bari Avusturya'da falan oku diyor ama yine de hedeflerime ulaşmak için en sağlam basamak olan Hindistan'a gideceğim(sizin uğraştığınız alan için özellikle ve tabikide aşığı olduğum Muay Thai için) aileyle bağı koparmak önemli yoksa onların esiri oluyorsunuz ki siz olmuşsunuz yaş 28 hala anne-babanızla yaşıyorsunuz.

mesele ailemin yanında olma meselesi değil sadece.

Herhangi bir ülkeyle bağlantılı olmayan X brim gelirim var aylık, yani Türkiye'de ya da başka ülkede olmam o X birim gelirimi etkilemiyor. Bu noktada bu X birim gelirin bir miktarını haliyle geleceğim için biriktirmek zorundayım, bir miktarı ilede yaşamak. Türkiye vergilerin oldukça ağır olduğu bir ülkedir, yani burada aylık X brim para ile C sınıfı bir hayat yaşıyorsam aynı birim para ile vergilerin az olduğu bir ülkede A sınıfı bir hayat yaşayabilirim. Yani aynı çalışma ile neden daha kaliteli bir hayat yaşamayım düşüncesindeyim.

+ Olarak Türkiye'de sosyal yaşam ve kadın-erkek ilişkilerinden oldukça rahatsızım. Türkiye'de a*ı olan tanrı, gerek evlilik dışı yaşamda, gerek evlililik yaşamında kadınlar erkeklerin doğası gereği var olan cinsel ihtiyacını çok profosyonel şekilde istismar ediyor ve kullanıyorlar. Ki zaten evlilik dışı gerçekten insan gibi yaşama şansın yok Türkiye'de. Hangimizin hayatında kaç kız kafasına göre bizimle tatile çıkabiliyor? Elbet çıkılıyor, ama bu çok nadiren, istisnai bir durum. Yani Türkiye'de ya evlisin (ömür boyu aynı insanla yaşamak zorundasın) ya da yılın 300+ günü sapsın.

+ Alkolü seven biriyim, ancak ailem alkole karşı olduğu için canım istediği zaman dolaptan 1 bira alıp içme şansım yok, vs. vs. vs, huzursuzluk çıkmasın diye mecburen onları rahatsız edecek şeyleri yapmaktan çekiniyorsunuz.

İlk 2 neden yaşanılan ülke ile ilgili durumdur ki, asıl önemli etkenler bunlardır, zira kafama göre yaşamak için burada da ayrı ev tutup kafama göre yaşayabilirim. Ancak buradada ayrı ev tutup yaşasam yaşadığım ülke ile ilgili olan 2 nedeni ortadan kaldıramam.

quote:

Bende ailenin tek oğluyum, annem kesinlikle yurtdışında okumamı istemiyor tamam burda yollayalım aynı yere kabul etmiyorum bu sefer bari Avusturya'da falan oku diyor ama yine de hedeflerime ulaşmak için en sağlam basamak olan Hindistan'a gideceğim(sizin uğraştığınız alan için özellikle ve tabikide aşığı olduğum Muay Thai için) aileyle bağı koparmak önemli yoksa onların esiri oluyorsunuz ki siz olmuşsunuz yaş 28 hala anne-babanızla yaşıyorsunuz.

Başarılar ve dilediğin hayatı yaşamanı dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 18 Mayıs 2013; 0:57:41 >

• quote:

quote:

Herhangi bir ülkeyle bağlantılı olmayan X brim gelirim var aylık, yani Türkiye'de ya da başka ülkede olmam o X birim gelirimi etkilemiyor. Bu noktada bu X birim gelirin bir miktarını haliyle geleceğim için biriktirmek zorundayım, bir miktarı ilede yaşamak. Türkiye vergilerin oldukça ağır olduğu bir ülkedir, yani burada aylık X brim para ile C sınıfı bir hayat yaşıyorsam aynı birim para ile vergilerin az olduğu bir ülkede A sınıfı bir hayat yaşayabilirim. Yani aynı çalışma ile neden daha kaliteli bir hayat yaşamayım düşüncesindeyim.

+ Olarak Türkiye'de sosyal yaşam ve kadın-erkek ilişkilerinden oldukça rahatsızım. Türkiye'de a*ı olan tanrı, gerek evlilik dışı yaşamda, gerek evlililik yaşamında kadınlar erkeklerin doğası gereği var olan cinsel ihtiyacını çok profosyonel şekilde istismar ediyor ve kullanıyorlar. Ki zaten evlilik dışı gerçekten insan gibi yaşama şansın yok Türkiye'de. Hangimizin hayatında kaç kız kafasına göre bizimle tatile çıkabiliyor? Elbet çıkılıyor, ama bu çok nadiren, istisnai bir durum. Yani Türkiye'de ya evlisin (ömür boyu aynı insanla yaşamak zorundasın) ya da yılın 300+ günü sapsın.

+ Alkolü seven biriyim, ancak ailem alkole karşı olduğu için canım istediği zaman dolaptan 1 bira alıp içme şansım yok, vs. vs. vs, huzursuzluk çıkmasın diye mecburen onları rahatsız edecek şeyleri yapmaktan çekiniyorsunuz.

İlk 2 neden yaşanılan ülke ile ilgili durumdur ki, asıl önemli etkenler bunlardır, zira kafama göre yaşamak için burada da ayrı ev tutup kafama göre yaşayabilirim. Ancak buradada ayrı ev tutup yaşasam yaşadığım ülke ile ilgili olan 2 nedeni ortadan kaldıramam.

quote:

freelance çalışan bi adamın vergi ile ne işi olur ?

büyük sebep eğer alkolse, gerçekten büyük bi sebepmiş :D

bunun için yurtdışına gitmene gerek yok, yurtdışında çok daha rahat yaşayabileceğin neresi olduğunu düşünüyosun mesela ?

bulgaristan, rusya, ukrayna falan mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

quote:

quote:

freelance çalışan bi adamın vergi ile ne işi olur ?

büyük sebep eğer alkolse, gerçekten büyük bi sebepmiş :D

bunun için yurtdışına gitmene gerek yok, yurtdışında çok daha rahat yaşayabileceğin neresi olduğunu düşünüyosun mesela ?

bulgaristan, rusya, ukrayna falan mı ?

kazanırken ödediğinizden çok harcarken ödüyorsunuz Türkiye'de.

burada bir clio alacağınız parayla verginin az olduğu bir ülkede BMW alabiliyorsunuz. Neden BMW yerine Clio'ya bineyim? Akşamları burada 10 TL ye tost yemektense neden 10 TL ye bir restorantta güzel bir ziyafet çekmeyim? Benzini onu bunu saymıyorum, Türkiye'de araba alıyorsun ama binmeye korkuyorsun benzin parasından dolayı. Bunlar günlük yaşamımızın parçası öyle ya olsada olur olmasada denecek şeyler değil.

Bu tarz çok ülke var, örneğin: gürcistan (batum), tayland, makedonya vs vs vs.

+ alkolde önemli benim için, çünkü ciddi bir gider kalemi, özellikle Türkiye'de. Alkolü seven biriyim ve içerim, ama Türkiye'de bir gece alkol keyfi en az 100 TL'den aşağı mal olmuyor. Neden? Alkolün %80 i vergi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 18 Mayıs 2013; 1:34:55 >

• Hocam samimi soyluyorum git annende alisir zamanla arada ararsin ziyaret edersin bencr anlayisla karsilamalilar koskoca adam almussun ve paranda bence hayatinibyasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: OracionSeis

Hocam samimi soyluyorum git annende alisir zamanla arada ararsin ziyaret edersin bencr anlayisla karsilamalilar koskoca adam almussun ve paranda bence hayatinibyasa
    İyi de hangi ülkeye gideceksin peki? Bu arada freelance çalışsan bile gittiğin ülkede vergi ödemek zorunda kalabilirsin. Mutlaka gelir kaynağının ne olduğunu belgelemen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

28 yaşına gelmişsin. İmkanın da varken yurtdışına çıkmalısın bence.
    Tabi arada bir Türkiye'ye uğra. Gidip de 5-10 yıl gelmeyenler gibi yapma. Ailene o zaman yazık olur.

Dinle bu arkadaşı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

Tabi arada bir Türkiye'ye uğra. Gidip de 5-10 yıl gelmeyenler gibi yapma. Ailene o zaman yazık olur.

Dinle bu arkadaşı.

Alıntıları Göster
    türkiyede kalsan ne olcak,ne var bu ülkede

• quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

Dinle bu arkadaşı.

Alıntıları Göster
    Yurtdışına çıkıp oturma iznini alınca aileni de yanına alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BEETHOVEN

İyi de hangi ülkeye gideceksin peki? Bu arada freelance çalışsan bile gittiğin ülkede vergi ödemek zorunda kalabilirsin. Mutlaka gelir kaynağının ne olduğunu belgelemen gerekir.

makedonya (daha önce gitmişliğim var turist olarak) ve Gürcistan Batum, bu ikisi şu anda en makul gördüğüm ülkelerden.

Gelir kısmı sıkıntı olmaz. Türkiye'de param var çekip çekip harcıyorum, buna kimse karışamaz, bi ülke bi yabancıdan daha ne beklesin ki :), kendi ülkesinden getirdiği parayı burada harcıyor. Bu konuda bir sıkıntı söz konusu değil yani.

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

10 bin liralık arabaya 30 bin lira, 2 liralık benzine 5 lira, 3 liralık sigaraya 9 lira, 10$ lık bir şişe wiskiye 40$ ödüyorum.

ekmek arası sakız, OracionSeis ,khanjui,
    Düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 18 Mayıs 2013; 2:23:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BEETHOVEN

makedonya (daha önce gitmişliğim var turist olarak) ve Gürcistan Batum, bu ikisi şu anda en makul gördüğüm ülkelerden.

Gelir kısmı sıkıntı olmaz. Türkiye'de param var çekip çekip harcıyorum, buna kimse karışamaz, bi ülke bi yabancıdan daha ne beklesin ki :), kendi ülkesinden getirdiği parayı burada harcıyor. Bu konuda bir sıkıntı söz konusu değil yani.

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

10 bin liralık arabaya 30 bin lira, 2 liralık benzine 5 lira, 3 liralık sigaraya 9 lira, 10$ lık bir şişe wiskiye 40$ ödüyorum.

ekmek arası sakız, OracionSeis ,khanjui,
    Düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Alıntıları Göster
    abi kazancın iyiyse git bir balkan ülkesine hem krallar gibi yaşa hemde istediğin zaman gel buraya hasret gider ayda 2 kere gelsen yeter.Para olduktan sonra hiç düşünme terket burayı millet uyanmayacak çünkü ya sev ya terket diyorduk seviyorsan terkete döndük

• quote:

Orijinalden alıntı: spinning around

Yurtdışına çıkıp oturma iznini alınca aileni de yanına alabilirsin.

Alıntıları Göster
    eğer türkiyeyi beğenmeyip, gürcistan, makedonya veya tayland gibi ülkelerde yaşamayı istiyorsan yanlış edersin bence.
    hani şöyle ingiltere, fransa ya da amerika gibi ülkeler olsa git derim ama diğerlerine pek uğrama bence(çek cumhuriyeti de olabilir).
    bence şehir değiştir. bir sene başka bir şekilde yaşamayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilim Hamamı

abi kazancın iyiyse git bir balkan ülkesine hem krallar gibi yaşa hemde istediğin zaman gel buraya hasret gider ayda 2 kere gelsen yeter.Para olduktan sonra hiç düşünme terket burayı millet uyanmayacak çünkü ya sev ya terket diyorduk seviyorsan terkete döndük

balkan ülkeleri kesinlikle favorim, hem yakın ulaşım kolay, hem hayat ucuz ve özgürlük bol.

quote:

Orijinalden alıntı: Soru Bankası

eğer türkiyeyi beğenmeyip, gürcistan, makedonya veya tayland gibi ülkelerde yaşamayı istiyorsan yanlış edersin bence.
    hani şöyle ingiltere, fransa ya da amerika gibi ülkeler olsa git derim ama diğerlerine pek uğrama bence(çek cumhuriyeti de olabilir).
    bence şehir değiştir. bir sene başka bir şekilde yaşamayı dene

dediğiniz ülkelerde yaşamak Türkiye'den daha pahalı, bu nedenle benim başka bir ülkede yaşamamı anlamsız kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freebett -- 18 Mayıs 2013; 2:32:45 >

• ülke değiştirince standartların artar belki ama farklı kültür zorlayabilir. aileyi bırakman da içini yiyebilir.

burda kalsan hep aynı diyorsun.

bence arada çoğu kişinin yaptığı gibi gez. 1-2 aylık bile kalabilirsin istediğin yerde.düşün bence bunu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.