Hali hazırda 2,5 senedir iPhone 7 32 GB kullanıcısıyım ancak geçtiğimiz hafta cihazımın Touch ID (home butonu) bozulması sonrası cihaz tamamen bozulmuş durumda (cihaz açılış sırasında Apple logosu geliyor ardından kapanıp tekrar açılıyor kısır döngü şekilde devam ediyor.) Yaşadığım şehirde yetkili servisler hizmet vermediği için İstanbul'daki diğer yetkili servislere kargo ile cihazı göndermem gerekiyor ve açıkçası tamir ne kadara patlar veya uzaktaki servise ne kadar güvenebilirim hiç bir fikrim yok. Dolayısıyla cihaz ihtiyacımı yeni bir ürün alarak karşılamak daha mantıklı gelmeye başladı.
Telefonu ağırlıklı olarak sosyal medya, görüntülü görüşme, internette takılma ve ofis işleri odaklı kullanmaktayım. Oyun olarak ayda yılda bir, eş dost davet ederse birkaç el PUBG, 101 oynuyoruz onun dışında oyun oynadığım yok. Kamera kullanımı olarak etkinliklerde vs. anı olsun diye fotoğraf çekiyorum öyle çok da profesyonel kullanım sergilediğim söylenemez.
Virüs nedeniyle de ekonomik durumları kestiremediğim için çok fazla masraf yapmayı da pek istemiyorum bu yüzden bugüne kadar sorunsuz kullanmış olduğum iPhone 7'nin yenisini alıp 2-3 sene kullanmayı düşünüyorum sizce cihazı almak mantıklı mı?
Bir de şöyle düşüncem var iPhone 7 yerine SE 2020 almak mantıklı geliyor ama hem piyasada olmaması nedeniyle hem de o kadar para verdikten sonra XR veya 11 almak daha mantıklı gelmesi nedeniyle kararsızlığım katlanıyor. 11'i almaya kalksam (Tabi bunun için kredi çekmem gerekecek hali hazırda o kadar nakit yok) yakın zamanda 12 çıkacak yine eski bir cihaz almış olacağım o yüzden çok mantıklı gelmediği için 2-3 sene rahat kullanabileceğim 7'ye geri dönüş yapıyorum.
Sizce bu durumda ne yapmak mantıklı olur?
Bu derin ekonomik kriz ortamında en uygun fiyata ne alabiliyorsunuz onu alın. 6, 7, 8... Hiç farketmez! Sadece borçlanamaktan mümkün mertebe kaçının.
Çok ama çok haklısınız, yanıtınız için teşekkür ederim.
7 benim için iPhone’un en karizmatik cihazıdır. Hem taptic button 7’de geldi hem de jetblack rengi harikadır. 1 sene kullandım çok fotoğraf çektiğim için bana yetmiyordu XS e geçiş yaptım hala özlüyorum. Şimdi SE felan alıyım desen dediğin gibi aklın karışır XS var 11 var en iyisi 7 alıp geçmek. İlerde değiştireceğin zaman nasıl olsa zarar etmeden satarsın.
Confather
kullanıcısına yanıt
Dediğiniz doğru ben de öyle düşünüyorum bir sürü model arasında koşturmak yerine zaten kullanıp memnun olduğum cihazı alıp yoluma devam etmek en mantıklısı.. Ayrıca karizmatiklik konusunda kesinlikle haklısınız. Tek sorunu boya kalkması o da çok önemli değil kılıfla kullanınca pek problem olmadı.
Monk Gyatso
kullanıcısına yanıt
hocam boya atmaması için arka jelatin siparişi verdim ben de mat 7+ için. cihaz değişim oldu. öncekinde net değil ama ışığa tutunca lekeler gözüküyor bu da kötü duruyordu. yeni cihazda olmaması için onu deneyeceğim umarım zararı olmaz
MertayKardes
kullanıcısına yanıt
Benim arkadaş dediğiniz gibi kaplama yaptırmıştı fakat 1 hafta sonra jelatin kendiliğinden sökülme yapmıştı. Kaplarken dikkatli hizalayıp, iyi yapışmasını sağlamak lazım herhalde.Ayrıca değişim garanti kapsamında mı oldu yoksa ücretli mi oldu? Ücretli değişimse ne kadar fiyat istediler merak ettim vallahi. Sitelerinde 7+ için 3.300 TL yazılmış garanti dışı ürünler için.
6S Plus’ı halen gayet yeterli bir şekilde kullanan biri olarak bu konudaki ihtiyacı iyi belirlemenizi tavsiye ederim. “7 alacağıma şu kadar daha para ekleyip 8 alırım, onu alacağıma şu kadar daha ekleyip X alırım” vs. döngü bu şekilde gidiyor.
Maalesef bir kapitalizm aldatmacası.
İhtiyaçlarınızı tek tek not alın ve internetteki inceleme videolarını izleyin. Size yol gösterici olacaktır. Şu dönemde eğer oyun vs oynamıyorsanız bahsettiğiniz model gayet yeterli.
Ekteki videonun da sizin için ilham verici olabileceğini düşünüyorum:
Dediğiniz konu çok doğru. O, bu, şu derken insan ne yapacağını şaşırıyor. İstemesek de aldatmacaya kapılıp gidiyoruz. Dediğinizi yapacağım, teşekkürler. Ayrıca video için teşekkürler cidden yararlı oldu. Sanırım şu an tek sıkıntı 32 GB versiyon bir süre sonra yetersiz kalıyor gibi. Cihaz bozulana kadar olan kullanımımda boş alan 3-4 GB arasında değişiyordu.
tek sıkıntısı yazılım desteğinde sona gelmesi başka bir problemi yok hızı filan gayet iyi
ByGalaxyS3
kullanıcısına yanıt
Yenilenmiş 7 yi önerebileceğiniz bir yer var mı arkadaşlar
Monk Gyatso
kullanıcısına yanıt
yok hocam ücretsiz değişim oldu serviste. ekranı ve bataryasıyla ilgili sorunları vardı. ama benim anlamadığım şu oldu, daha jelatinini açmadan sarı sitede letgo da ilana koydum. sıfır (0) cihaza 2900 3000 verenler oldu. ilana 3500 son yazmama rağmen. garantisiz 2 yıllık telefon fiyatı çektiler ve ilan 10 gün civarı kaldı internette. anlamış değilim bu insanları. en son ölü fiyata gideceğine ben kullanırım dedim. ama öncekinden bayağı seri yeni gelen cihaz. anladığım kadarıyla ekran batarya haricinde sıkıntı vardı. yoksa apple bunları değiştirebiliyor hatta servise verirken öyle yapmalarını bekliyordum. öncekinin bataryası 85ti belki batarya kaynaklı olabilir ama performans ayarı kısmamıştım. uzun lafın kısası alın bir 7-7plus-8 den birini. bakın keyfinize
2021 Eylül'de güncelleme desteği kesilmesi muhtemel bir cihaz. Bu göz önüne alınarak seçim yapılmalı.
MertayKardes
kullanıcısına yanıt
Sıfırı tekno marketlerde 3300-3400 lira. Swap cihaz için 3500 lira çok istemişsiniz bence.
Shifu oogway
kullanıcısına yanıt
7 plus cihaz hocam. sıfırı 4200 şuan
MertayKardes
kullanıcısına yanıt
Alırken ölü fiyatına almak istiyorlar, satarken malları çok kıymetli onların
Shifu oogway
kullanıcısına yanıt
aynen hocam kesinlikle katılıyorum. ramazan vakti günaha giriyoruz bunlara sövmekten
ByGalaxyS3
kullanıcısına yanıt
Evet bu konu benim de aklıma takılıyor ama çevremde telefonunu 6-7 sene kullananlar var o yüzden içim rahat zaten pek fazla yoracak bir şey yapmıyordum telefonda.
MertayKardes
kullanıcısına yanıt
Vallahi şanslıymışsınız ücretsiz değişimi kim istemez.
2021 Eylül yine iyi bir tarih bence ben iOS 14 itibarıyla kesilir gibi düşünüyordum fakat yeni ekonomik iPad'lerde de A10 işlemci olduğu için daha uzun süre destek sunabilirler belki diye de aklımdan geçiyordu açıkçası.