Şimdi Ara

Sizce Atılırmıyım? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

quote:

Orjinalden alıntı: _L@STM@N_

quote:

Orjinalden alıntı: wolfex

quote:

quote:

Bizim delikanlı gençlik.Birisi birşey söylesede çocugu güzel bir benzetsem düşüncesi ve kendini sınıfa karsı veya okula karsı ispatlama duygusu cok yazık...

kendını ispatlamakla alaksı yok. hakeden dayağını yer yerine oturur

Okuduğum kadarıyla dayak yiyen cocuk karşısındakine süt demiş.

Şimdi sana soruyorum bu lafın karşılığı bu kadar şiddetlimi olur.

Benim düşüncem o lafı arkadaşlarının yanında demiştir çocukta o lafın altında kalmamak için (kendini arkadaşlarına ispatlamak için) dövmüştür...

arkadaşlarımın yanında birisi bana süt diyorsa. beni arkadaşlarımın yanında rezil ediyorsa. o süt diyen kişi sonucuna katlanır.

bu lafı diyen birisindende birşey beklememek lazım zaten. çocuk daha. süt lafını biz ilkokuldayken diyorduk birbirimize.

sonuç olarak döven arkadaş haklı

Ağzına sağlık.

Dipnot: Şu koca forumda ilk defa sana bir konuda katılıyorum.

saol

gslisin galiba.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bizim delikanlı gençlik.Birisi birşey söylesede çocugu güzel bir benzetsem düşüncesi ve kendini sınıfa karsı veya okula karsı ispatlama duygusu cok yazık...

Benim düşüncem o lafı arkadaşlarının yanında demiştir çocukta o lafın altında kalmamak için (kendini arkadaşlarına ispatlamak için) dövmüştür...

arkadaşlarımın yanında birisi bana süt diyorsa. beni arkadaşlarımın yanında rezil ediyorsa. o süt diyen kişi sonucuna katlanır.

bu lafı diyen birisindende birşey beklememek lazım zaten. çocuk daha. süt lafını biz ilkokuldayken diyorduk birbirimize.

Ağzına sağlık.

Dipnot: Şu koca forumda ilk defa sana bir konuda katılıyorum.

saol

gslisin galiba.

Yok ya takımdan dolayı değil, ne bileyim senin daha önce yazdıklarına hiç "Evet, aynen öyle, destekliyorum" dememiştim nedense. Neyse, boşver.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne demek istedigimi anlayacaksın ama biraz gec olacak bu tur fevri davranısları sadece arkadaslarınıza guvenerek yapanlar var.Üniversiteye gittiginizde anlayacaksınız bazı universitelerin teskilatları vardır onların izni dısında nefes almazsınız.Ben diyorumki fevri davranıslarınızı kontrol altına alın yarın birgun universitedede artistlik yaparsanız canınız cok yanar...

abi haklısın. ne yalan atıyım. ben okulda çogu kişiye arkadaşlarıma güvenerek kafa tutuyodum
    dayak yiyeceğimi bilsem bile dalıyodum. çünkü sonunda o kişiyi dövecektik.
    örn: geçen sene. sınıftan 2 kişi bana kafa tuttular. bunlarla hiç anlaşamazdım. ikisinin beni döveceklerini bildigim halde kafa tuttum.

neden: arkadaşlarıma çevreme güvendim. tenefüste gittim ark.ları çagırdım sınıfta bi güzel benzettik bebeleri. haklısın dogru bi davranıs değil. ama yalnız sessiz sakin birisi olursanda tepene çıkmaya çalışıyolar. arkadaş çevrenin olması lazım.

• boyle boyle acıkla
    adam cok taciz etti de

ayrıca atılsan bile pesini bırakma
    bence haklılık payın var

o sana sut dicek ve de dayak yicek
  • savaşma seviş demiş atalarımız siz daha izleyin kurtlar vadisi vs..mafyamı olacaksınız lan başımıza hırtlar..dünkü çocuklara bak..yarın siz bizi yolda çevirip haraçta alırsınız..aklınızı başınıza alın tahriklere kapılmayın hemen..benden size abi tavsiyesi..
  • hiç birşey olmaz sen merak etme..bida yapma evladım der..sende peki hocam özür dilerim dersin olur biter..1 kavgada atmazlar kolay kolay
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaSSTaRd

savaşma seviş demiş atalarımız siz daha izleyin kurtlar vadisi vs..mafyamı olacaksınız lan başımıza hırtlar..dünkü çocuklara bak..yarın siz bizi yolda çevirip haraçta alırsınız..aklınızı başınıza alın tahriklere kapılmayın hemen..benden size abi tavsiyesi..

Şimdi sana 100 puan değerine bir soru.

Çocuk adama "Süt çocuğu" demiş (artık bunu da neden demişse, çünkü bu laf sakız oldu millet durduk yere kullanıyor). Adam hadi dövmedi tamam, "Sensin o" dedi. O da başka birşey dedi. Sonra karşılık verip durdular. ...

Bu tartışma eninde sonunda kaba kuvvete varır.

Soru: Yukarıdaki teoriyi çürütünüz.

Ben de fiziksel olarak kavga etmeyi sevmem ama eninde sonunda batıyorsa iyice, tepemin tası atar (dayanamam çünkü), artık kaba bir cismi kafasına mı fırlatırım yoksa suratına yumruk mu çakarım, bas bas laf mı atarım bilmem...

• bak arkadaşım bence öyle yapmamalıydın önce sakin sakin konuşurdun anlamazdıya bir daha sonra bri daha 3.de bir daha yaptı ses veriyorum ana avrat say snrada tenhada sıkıştır haa bak dışarıda döverdin şikayet ettiği zaman iki küçük emrahlık yaparsın ikide yalan söylüyor dersin iftira dersin ben onla küsü mo yüzden yapıyor deersin olyur biteer.(anladın sen onu)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne demek istedigimi anlayacaksın ama biraz gec olacak bu tur fevri davranısları sadece arkadaslarınıza guvenerek yapanlar var.Üniversiteye gittiginizde anlayacaksınız bazı universitelerin teskilatları vardır onların izni dısında nefes almazsınız.Ben diyorumki fevri davranıslarınızı kontrol altına alın yarın birgun universitedede artistlik yaparsanız canınız cok yanar...

abi haklısın. ne yalan atıyım. ben okulda çogu kişiye arkadaşlarıma güvenerek kafa tutuyodum
    dayak yiyeceğimi bilsem bile dalıyodum. çünkü sonunda o kişiyi dövecektik.
    örn: geçen sene. sınıftan 2 kişi bana kafa tuttular. bunlarla hiç anlaşamazdım. ikisinin beni döveceklerini bildigim halde kafa tuttum.

neden: arkadaşlarıma çevreme güvendim. tenefüste gittim ark.ları çagırdım sınıfta bi güzel benzettik bebeleri. haklısın dogru bi davranıs değil. ama yalnız sessiz sakin birisi olursanda tepene çıkmaya çalışıyolar. arkadaş çevrenin olması lazım.

anlatmak istedigim buydu.Boyle ortamları lisede yakalrsın universitede yakalaymazsın sen efendi biri olursan arkanda istemedigin kadar adam olur ve tepenede cıkan olmaz olamaz.Cunku kavga olayları dediğim ortamda senin verecegin kararla degil baskalarının verecegi kararla oluyor.

seneye ossye girecen herhalde gaziyi kazanırsan dedigimi cok iyi anlayacaksın haaa kazanırsan mutlaka beklerim bana pm den ulas seni oralarda sahipsiz bırakmayız...

• quote:

Orjinalden alıntı: SabroN

Atıldın

hayatın bitti

askerliğe giremiyom

polisliğe giremiyom

öyle kolay dükkan açamıyorsun

memur olamıyorsun

Bir çok iş yeri sicilini görünce almıycak

Acı ama gerçek

oha bende lise 1 de kavga etmiştim 2 hoca içeri girmişti sonra hoca çekti barışın dedi yusuf yusuf çocuğu öle bi öptümki

aşırı geçmiş olsun inş kurtulursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: LordOfEldorado

quote:

Orjinalden alıntı: cem409

bende sınıfımızda kızı dövmüştüm ama %100 kız haksızdı tüm sınıfın dilekçelerini aldılar.Kız haksız olmasına rağmen az kalsın atılıyordum.Ama gittim söz verdim hocaya sene sonuna kadar hiç bir şekilde benden şikayet duymayacaksınız diye.Sonra disiplin kurulu idafemi aldı.Çağırdı o kızı aranızda anlaşın barışın dedi.Eğer bundan sonra sınıfta ikiniz yüzünden en ufak bir tartışma olsun hemen atılırsınız dedi.Bende gittim kızdan özür diledim o da benden diledi:D Kız pek sağlam bi kız değildi.Benim ayağımı sıraya sıkıştırdı bende onu sıkıştırdım.sonra o sıradan çıkarken al o sırayı dötü..ne sok dedi.Bende dedim ki senin döt.... ne giren girmiş zaten dedim.Sonra bunun surat birden değişti.Tüm sınıf bize bakıyor beni itelemeye çalıştı üzerime geldi.Ben buna bir geçirdim.Bi baktım ağlayarak çıktı sınıfdan.Sonra şikayet falan etmiş işte.Ben cem hiç bir şey yapmadım dedi.O kendisi bana saldırdı ve küfür etti dedi.Sonra tüm sınıftan dilekçe aldılar.3 kız onun tarafında ifade verdi.Diğer tüm sınıf benim lehime.Aileleri falan çağırıyorlar.Karşılıklı konuşturuyorlar.O andan sonra bir daha kimseyle kavga etmedim.Zaten 1 ay falan kalmıştı.

Bence git disiplin kurulu ile konuş.Bir daha böyle bir olay yaşanmayacak de.Söz veriyorum de.Arkadaşlarımın arasında gururumu incitti falan de.bence affedilirsin.İnşallah seni seven hoca vardır okulda yoksa biraz zor görünüyor.

Ayrıca arkadaşlar benim kavga ettiğim kız okul bitiminde kocaya kaçtı.Kaçma sebebi hamile olması şimdi bi erkek çocuğu varmış.Geçen ay öğrendim.Çok güldüm ya.Kız okulda rekor kırdı. Tam 47 kişiyle çıktı.Liste yapıyordu.
    konu dışına çıktım galiba biraz

Sonuç kısmı süpermiş ya hangi okul bu

O kızdan aynı modelde bizde var ve benim yukarıdaki ilk mesajımda anlattığım, başımı belaya sokan ve hala aptalca yılışan sırnaşan kız.

[Utanmadan] Anlatıyor. Sevgilisiyle otele gitmişler, ailesi yokmuş, otelde çok sarhoşmuş bu, sevgilisi bunu becerip gitmiş. Bütün iççamaşırları falan da yanında kalmış hatıra diye. (Bir de bunları sıkılmadan utanmadan anlatıyor, tabi kızlara anlatıyor ama kızlar da bize iletiyor sonradan.

Paso sevgili değiştirir. MSN'de kalp ifadesi yapıp sevgilisinin isminin baş harfini yazar. Vallahi alfabemizin neredeyse 29 harfini yazacak yakında oraya. Allah bilir gelen geçen koymuştur.

• quote:

quote:

savaşma seviş demiş atalarımız siz daha izleyin kurtlar vadisi vs..mafyamı olacaksınız lan başımıza hırtlar..dünkü çocuklara bak..yarın siz bizi yolda çevirip haraçta alırsınız..aklınızı başınıza alın tahriklere kapılmayın hemen..benden size abi tavsiyesi..

Çocuk adama "Süt çocuğu" demiş (artık bunu da neden demişse, çünkü bu laf sakız oldu millet durduk yere kullanıyor). Adam hadi dövmedi tamam, "Sensin o" dedi. O da başka birşey dedi. Sonra karşılık verip durdular. ...

Ben de fiziksel olarak kavga etmeyi sevmem ama eninde sonunda batıyorsa iyice, tepemin tası atar (dayanamam çünkü), artık kaba bir cismi kafasına mı fırlatırım yoksa suratına yumruk mu çakarım, bas bas laf mı atarım bilmem...

Aklı başında insan kendine milletin ortasında laf atanlar ile zaten dalaşmaya uğraşmaz

Arkadaşlar da kendisine süt denildi diye alay ederlerse ne biçim arkadaşlardır orası tartışılır...

Yani sonuçta dövdün ne oldu eninde sonunda başka birisi laf atacak.Her laf atanı döveceksek işimiz var.Türkiye'de durum böyle.

Ayrıca ne yaparsa yapsın (en azından senin ona yaptığını yapmasın) bir insanın arkadaşları önünde o şekilde dövülerek rencide edilmesini ne kadar doğru?O süt diyeni haklı bulmuyorum ama onun sana yaptığı 1 ise karşıdakini dövmek en az 100.Ben olsam yaradan çok yarın okula gidince neler diyecekler diye endişelenirdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

quote:

Aklı başında insan kendine milletin ortasında laf atanlar ile zaten dalaşmaya uğraşmaz

Arkadaşlar da kendisine süt denildi diye alay ederlerse ne biçim arkadaşlardır orası tartışılır...

Yani sonuçta dövdün ne oldu eninde sonunda başka birisi laf atacak.Her laf atanı döveceksek işimiz var.Türkiye'de durum böyle.

Ayrıca ne yaparsa yapsın (en azından senin ona yaptığını yapmasın) bir insanın arkadaşları önünde o şekilde dövülerek rencide edilmesini ne kadar doğru?O süt diyeni haklı bulmuyorum ama onun sana yaptığı 1 ise karşıdakini dövmek en az 100.Ben olsam yaradan çok yarın okula gidince neler diyecekler diye endişelenirdim.

Orası öyle de.

Sadece sözden oluşan bir dalaşmanın sonu nereye varabilir? Mutlaka biri gidip ya küfreder, ya da tartışmayı başka boyutlara çekip durur.

"Fiziksel dalaşmaya dalmayan aklı başında" değil de, "İyi laf sokup susturmayı bilen" olsa olur işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Eylül 2007; 22:38:25 >

• Şahsen iyi laf sokup susturmayı da aşırı önermiyorum,hele ki lise yıllarında.Kendilerini ''kızların kahramanı,okulun babası'' sanan kişilere ne yapsan boş.Altta kalmayı sığdıramazlar o ufacık akıllarına,giderler dışarıda köşede bir yerde 5 kişi dalarlar yığılır kalırsın daha mı iyi?

İsteseydim zamanında kaba kuvvetle her istediğimi der,sinirime dokunanı pelte ettirirdim.Ama bu mu insanlık?Yapabiliyorsun diye illaki yapmak mı lazım?Bugün süt dedi diye yanak yaran yarın öbür gün sokakta kendisine çarptı diye çökertir orada.Benim kızdığım nokta bu,böylelerindenn birkaçını atacaksın okuldan,kariyer yapma imkanını sıfırlayacaksın,diğerlerine belki bir nebze ibret olur.Gerçi onun da dezavantajı var,bu tip insanlar gider ya kapkaçcı olur önüne geleni yürütür,ya tinerci olur gece sokak arasında tiner parası isteyip adam bıçaklar.
  • bu yorumlardan sonra arkadas bi daha kavga flan etmez
  • uzaklaştırma alırsın
  • iyi olmuş var mı öyle bi lafla adam dövmek? ne sanıon ki sen kendini? davranışlarınla kanıtlaman lazımdı süt çocuğu olmadığını, demek davranışların yeterli gelmemiş şiddete başvurmuşsun
  • çocuk ilk sınıf değiştirdi bugünde okuldan ayrılıomuşacaba okuyacakmı yaw ben sebep oldum okumazsa
  • Ah sevgili kardeşim, ah! Keşke o arkadaşının dediğini duymamış olsaydın yada duymamazlığa gelseydin. Ama olan olmuş bir kere, artık bundan sonrasına bakman gerekiyor. Sanırım artık oturup düşünmen gerekiyor, düşüncelerinin ne yaptım ben beni okuldan atacaklar yerine, okulda bir akranımı istemdende olsa kendimi kaybettim ve yaraladım; yaraladığım bu insanın başta kendisine ve ailesine, akabinde kendim, ailem ve içinde yaşadığım topluma karşı beni bir borç içine düşürdü şeklinde düşünceler içinde olmanı dilerim...

Kendimize samimi davrandığımız sürece aşılmayacak engel, tamir edilmeyecek kalp yoktur. Yeter ki sen samimi ol!

Bu gece düşün bakalım neler hissediyorsun. Eğer içinde gelecek hakkında düştüğün kaygılar kadar yaraladığın bu insana karşı bir pişmanlık duyuyorsan artık doğru yerden başlamışsın demektir. Yönetmeliklerde her ne kadar alacağın ceza 5 günlük bir uzaklaştırma olsa da bunun dosyana işleneceğini ve eğitim hayatın boyunca gittiğin her yere ardından geleceğini unutma.

Kurtuluşun için kendi içinde çözmen gerekenler bunlar. Bunları çözdüğün zaman önce yaraladığın bu insanın ailesine ailecek bir ziyarette bulunun ve özür dile, ve bu hatanın tamir edilebilmesi için ne yapman gerekiyorsa yapacağını bilmeleri gerektiğini ifade et. Tabii bu işi mümükünse araya ortak tanıdıklarınızı koyarak adabı muaşeret içinde yap.

Bu meselenin halledilmesinin ardından, okul idaresi ile her iki aile görüşsün ve okul idaresi ile bundan sonra bu tip bir suç işlemeyeceğine dair bir sözleşme imzala. Sözleşmeni de tüm okul öğrencileri önünde okuyarak ve arkadaşından samimi bir şekilde özür dileyerek herkese duyur.

Tüm bunların hepsi yönetmeliklerde olmasa da bir kısmı mevcuttur. Sözleşme imzalama hususunda ilgili maddeler mevcuttur. Şartlar oluşmuşsa yapılabilir. Artık bu şartların oluşup oluşmaması sana ve ailene bağlı.

Arkadaşına ve sana büyük geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.