Şimdi Ara

Sizce Ay'a gidildi mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce Ay'a gidildi mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.5.2020)
Giriş
  • Mythbusters' in videosunu izlediğimde aklımda onca soru işareti kalmıştı. Çok düşünmeden izleyenler için (klasik tv izleyici kitlesi) çok güzel hazırlanmış bir bölüm olmuş. Azıcık kafa yorunca boşluklar olduğu görülüyor. İlk aklıma gelen mesela Güneş yerine bir projektör kullanmalarıydı. Gölge olayını kesinlikle kanıtlamıyor, Güneş ışığı altında bir deney yapılsa inandırıcı olabilirdi. Ayrıca gölge deneyleri vs. de atmosfersiz ortamda gerçekleştirilmeliydi.
  • Diğer başlıkta da yazmıştım gene yazıyorum :

Orta karar bir teleskop ile ayın yüzeyinde Apollo mürettebatının Ay a gittiklerinde bıraktıkları alet edevat ve en önemlisi reflektörleri görebilirsiniz, bu adamlar buraya gitmediyse o alete edevatları oraya kim koydu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBoyOfClockwork

quote:

Orijinalden alıntı: Hells Bells

quote:

Şu tipsizin aya çıktığına inan var mı cidden ?

Sizce Ay'a gidildi mi?

Amerikalılar "Aya giden ilk ulus" olmak için için böyle bir şey uydurduklarını düşünüyorum. Zira o zaman Rusya Amerika'dan uzay bilimi adına daha ileri teknolojideydi ve bunu onlarda biliyorlardı. Onlarda kendi uzmanlık alanlarını kullanarak (günümüzde de kullanılan) böyle bir proje uydurdular. Bu hurda yığını ayı geç stratosfere bile çıkamaz.

/>

/>

Kardeş orası sadece inen kısmı , dünyadan onla çıkmıyorlar.

Gifleri görmedin galiba. Hadi onu geçtim bunu altında tutacak bir roket bilmiyorum ben azcık dikkatli incelersen. Şahsi görüşümü söyledim, resmi olarak aya ilk ayak basan bir amerikalıdır ama işin aslı gerçekte böyle değildir.

Hocam dalga geçiyorsun değil mi?O gifteki aracın adı uzay modülüdür.Sadece aya ayak basılırken ve aydan ayrılırken o modül kullanılır.Dünya'dan aya gitmek içinse uzay mekiği kullanılır.Uzay mekiği ayın belli bir yakınlığına geldikten sonra uzay modülü mekikten fırlatılır ve böylece o modülle de aya inilir...

O uzay modülünün de tam resmi şu şekilde.Hani adamlar peki nasıl o zaman aya indi derseniz eğer...

Sizce Ay'a gidildi mi?

Hah aya gitmek için kullanılan araçların toplam bir resmini buldum.

Sizce Ay'a gidildi mi?

Şimdi daha anlaşılırdır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 3 Temmuz 2012; 18:31:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

quote:

quote:

Sizce Ay'a gidildi mi?

Amerikalılar "Aya giden ilk ulus" olmak için için böyle bir şey uydurduklarını düşünüyorum. Zira o zaman Rusya Amerika'dan uzay bilimi adına daha ileri teknolojideydi ve bunu onlarda biliyorlardı. Onlarda kendi uzmanlık alanlarını kullanarak (günümüzde de kullanılan) böyle bir proje uydurdular. Bu hurda yığını ayı geç stratosfere bile çıkamaz.

/>

/>

Gifleri görmedin galiba. Hadi onu geçtim bunu altında tutacak bir roket bilmiyorum ben azcık dikkatli incelersen. Şahsi görüşümü söyledim, resmi olarak aya ilk ayak basan bir amerikalıdır ama işin aslı gerçekte böyle değildir.

Hocam dalga geçiyorsun değil mi?O gifteki aracın adı uzay modülüdür.Sadece aya ayak basılırken ve aydan ayrılırken o modül kullanılır.Dünya'dan aya gitmek içinse uzay mekiği kullanılır.Uzay mekiği ayın belli bir yakınlığına geldikten sonra uzay modülü mekikten fırlatılır ve böylece o modülle de aya inilir...

O uzay modülünün de tam resmi şu şekilde.Hani adamlar peki nasıl o zaman aya indi derseniz eğer...

Sizce Ay'a gidildi mi?

Sizce Ay'a gidildi mi?

Sen dediğimi anlamadın sanırım. O modülden fırlatılınca tekrar uzay boşluğuna çıkıyorsun ve o metal parçası uzayda sağlam kalamaz demek istiyorum biraz daha sonrasını düşünerekten algılarsak

• Alttaki resmi incelersek sağ altaki cisim, astronot, bayrak direği ve apollo. Bunların gölgelerine bakarsanız bayrağın gölgesinin zıt yönde (solda) oluştuğunu görürsünüz.

Sizce Ay'a gidildi mi?

Dahası bu videoda

http://ayagidildimiak.blogspot.com/2012/03/insanoglunun-aslinda-aya-ayak-basmadigi.html

Artı resimlerde 1 tane bile yıldız yok. Oysa Ay’ın atmosferi yok ve tüm yıldızlar açıkça görülmeli.
    Ay’da ışık dünyadaki gibi atmoster olmadığı için yayılmaz, sadece ışığı düştüğü yerler aydınlanır kalan yerler ise zifiri karanlıktır. Birçok resim bu bilgiye uymamaktadır.

• gidilip gidilmediğini bilemem ama bu amerikadan herşey beklerim.Bütün dünyaya ufoyu yutturabildikten sonra aya çıkma olayı da pek imkansız görünmüyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

quote:

quote:

Sizce Ay'a gidildi mi?

/>

/>

Sizce Ay'a gidildi mi?

Sizce Ay'a gidildi mi?

Sen dediğimi anlamadın sanırım. O modülden fırlatılınca tekrar uzay boşluğuna çıkıyorsun ve o metal parçası uzayda sağlam kalamaz demek istiyorum biraz daha sonrasını düşünerekten algılarsak

Uzay belgeseli ya da filmi filan hiç izlemedin değil mi?O adamlar zaten o uzay modülüyle direkt dünyaya gelmiyorlar.Ayın atmosferinde bulunan uzay mekiğine kadar o modülle çıkıyorlar sonra o uzay mekiğiyle dünyaya geri dönüyorlar.Geldikleri mekikle geri dönüyorlar yani.

Tartışma son bulur artık bu videoyla.8. dk'da başlıyor cevabını aradığın kısım.

• Söylediklerimi anlamamak için inat ediyorsun resmen. Neyse sonuçta benim bahsettiğim Ay'a ilk Amerikalılar gitmedi. Şahsi görüş..
  • quote:

Alttaki resmi incelersek sağ altaki cisim, astronot, bayrak direği ve apollo. Bunların gölgelerine bakarsanız bayrağın gölgesinin zıt yönde (solda) oluştuğunu görürsünüz.

Sizce Ay'a gidildi mi?

Dahası bu videoda

http://ayagidildimiak.blogspot.com/2012/03/insanoglunun-aslinda-aya-ayak-basmadigi.html

Artı resimlerde 1 tane bile yıldız yok. Oysa Ay’ın atmosferi yok ve tüm yıldızlar açıkça görülmeli.
    Ay’da ışık dünyadaki gibi atmoster olmadığı için yayılmaz, sadece ışığı düştüğü yerler aydınlanır kalan yerler ise zifiri karanlıktır. Birçok resim bu bilgiye uymamaktadır.

bayrakta dalgalanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

Alttaki resmi incelersek sağ altaki cisim, astronot, bayrak direği ve apollo. Bunların gölgelerine bakarsanız bayrağın gölgesinin zıt yönde (solda) oluştuğunu görürsünüz.

Sizce Ay'a gidildi mi?

Dahası bu videoda

bayrakta dalgalanıyor

Ona hiç dikkat etmemiştim

• Sonunda anladım!Bu adamlar troll lan!Ben de iki saattir söz anlatmaya çalışıyorum.Neyse sonuç olarak aya ayak basıldı.
  • Yarbay olmuşsun adam olamamışsın. Ergenlikte son nokta olmalısın. Muhattabım bile olamazsın bu saatten sonra
  • Lütfen muhattabın olayım lütfen
  • quote:

Söylediklerimi anlamamak için inat ediyorsun resmen. Neyse sonuçta benim bahsettiğim Ay'a ilk Amerikalılar gitmedi. Şahsi görüş..

Evet türkler gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aya ayak basılmadı. Bu Amerikanın stüdyo oyunuydu.
    http://www.youtube.com/watch?v=xhmJUIXkT8o

Gerekçeye bak o sütüdyoda deneme yapılıyormuş
    Lan deneme yapıyorsun madem o telsiz sesleri nedir? Kamera neden flu gösteriyor?
    Bu kadar gerçekçi deneme yapılırmı? Sonra stüdyo başına göçer adamın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 4 Temmuz 2012; 8:59:10 >
  • Bizzat ben gördüm gidilmedi,
  • Lan!.. O mekiğe binerken el sallayan denyolar nevada çölüne mi iniyormuş?

vaayynısını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

Sizce Ay'a gidildi mi?

Dahası bu videoda

bayrakta dalgalanıyor

siz bilmiyosunuz ayda fırtına çıkmış onlar gittiğinde

• Her sene aynı muhabbet, her sene aynı sorular...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.