Şimdi Ara

top 10'da master

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 25 Ocak 2025; 12:48:15 >

• Listeden
    Kabul alma ihtimalinin transformerlari bulma buyuklugunde bir paper basmadigin takdirde 0in altinda oldugu okullar
    Epfl
    Ethz
    Stanford
    Cmu (abuk alt bolumlere gitmeyeceksen)
    Princeton (fully funded cunku)

Master programi olmayan okullar
    Mit
    Harvard (cse denen programlari tartismali)

Master programi aslinda first year phd olan okullar
    Cambridge

Bilgim yok/top 10 degil/en cok sansin bunda var galiba
    Oxford

9 okulun 2sinin masteri yok ve bir tanesinin fully funded oldugu sitede kocaman yazarken 1.siniftan bu konunun acilmasi yks2099hedef1m sendromuna benziyo aman dikkat
    Fazla plan tehlikeli, 1de ortalamayi kasarsin sonrasina yavas yavas bakarsin. Ne ben ne bizim donemin 1.si ne de bize yakin profildeki kisiler math102 alirken ya su hocaya researche girelim hesabi yapmiyorduk, gerekirse zamanla gelir ve bazi seyleri cok zorlamanin manasi yok
  • İf you feel like shit everyone you hate wins

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu okullarda burslu master olmuyor mu, neden illa paralı?

• neredeyse imkansız diye olabilir hocam

• songünorganik kullanıcısına yanıt

master pek burslu olmuyor, phd de beleş olduğu için çok rekabetçi.

• Listeden
    Kabul alma ihtimalinin transformerlari bulma buyuklugunde bir paper basmadigin takdirde 0in altinda oldugu okullar
    Epfl
    Ethz
    Stanford
    Cmu (abuk alt bolumlere gitmeyeceksen)
    Princeton (fully funded cunku)

Master programi olmayan okullar
    Mit
    Harvard (cse denen programlari tartismali)

Master programi aslinda first year phd olan okullar
    Cambridge

Bilgim yok/top 10 degil/en cok sansin bunda var galiba
    Oxford

9 okulun 2sinin masteri yok ve bir tanesinin fully funded oldugu sitede kocaman yazarken 1.siniftan bu konunun acilmasi yks2099hedef1m sendromuna benziyo aman dikkat
    Fazla plan tehlikeli, 1de ortalamayi kasarsin sonrasina yavas yavas bakarsin. Ne ben ne bizim donemin 1.si ne de bize yakin profildeki kisiler math102 alirken ya su hocaya researche girelim hesabi yapmiyorduk, gerekirse zamanla gelir ve bazi seyleri cok zorlamanin manasi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 25 Ocak 2025; 12:27:13 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Epfl Ethz Stanford Cmu (abuk alt bolumlere gitmeyeceksen) Princeton (fully funded cunku)

Bu okullar genel olarak böyle olduğu için mi yoksa bölüm ctis olduğu için mi imkansız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    counter strike 1.5 e bot atma???
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

İspanyada falan ceng (gömülü yazılım ya da mimari vs) alanlardan master bulma ihtimalim nasıl ylsy bursundan yararlanan çok var mı, bir de odtüde bilkentte yl yapmakla buralarda yapmak arasında çok fark olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Ocak 2025; 12:39:38 >
    Phd için durum nasıl hocam?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam yorumunuz için teşekkür ederim.

yks2099hedef1m gibi de değil bence ya, o sadece boş hayal kuruyodu icraat yoktu.

ama sizin durum farklı şimdi, siz ee okudunuz ve yüksek ortalama ile iyi yerlerde phd garanti zaten. ben ctis okuyom, o yüzden plan yapmam, fazladan ders almam yaz okullarını değerlendirmem gerekmez mi?

birlikte research yapacağım hoca da yok bölümde. nasıl bulacağım muamma

siz bölümün doğal akışında gpa kasarak bir şeyler buluyorsunuz illa da benim ekstra çalışmam gerekiyor sanki bu şeyleri kovalamak için.

neyse dediğiniz gibi akışına bırakmak lazım biraz da.

• yltyy kullanıcısına yanıt

Princeton cs mse zaten fully funded oldugu ve sadece bir master programi oldugu icin deli rekabete sahip, princeton phdden belji bir tik asagida zorluk

Cmu sofcs in grad programlarinin (cs, mld ve robotik ozelinde) cok cok buyuk cogunlugunu bay area tayfa (stanford, berkeley ve buradan calisip gelen genc 27 yasindaki elemanlar) ile mit/uiuc/diger tristate okullarindan gelen insanlar olusturuyor beyazlarda, gerisi zaten pekin universitesinden seri uretim cikan cinliler ile iitlerden yapilan 20 milyon başvurudan kendini iceri atmayi basarabilen hintliler. Stanfordun profil de asagi yukarı ayni, daha akademik profil cmuya gidiyor, inanılmaz compétitive bu iki okul cs icin

Epfl ve ethz gpa fetisisti, tuitionu olmayan okullar. Ethzde zaten direkt phd hala yok (2 yildir sozde acacaklar), yani bu okulun admission zorluğunun (etit ve cs bazinda) ucla/ucsd phdlerin arasinda bir yerde olduğuna sasirmamali. Epfl bir tik daha rahat phdye lisanstan basvurttugu icin basvuranlar bolunuyor ama onun disinda trden giden profiller hep 3.8+ ciddi research gecmisi olan profiller oluyor (burada bu iki okulun master programinin lisansin aslinda tamamlanmasi oldugu icin oradan da deli bir insan akisi oldugunu dusununce olan biten biraz daha anlam kazabilir)

Bu 5 okul da girmesi bilkent/boun/koc ee/cs mezunlari için bile zor okullar, ki bu cocuklarin profilleri/backgroundlari belli. Daha hafif bir bolumden daha agir bir bolume gecmeye atlamak dogrudan agir bolumu yapmaktan zatwn cok daha zor, bu okullarin cs bölümlerine trde elektrik veya bilgisayar okumayan birinin 1 2 istisna altdal haricinde (burada math ve ie de isin için girebilir) girmeleri dogal olarak imkansiza yakin

hayallerle yaşayanı gerçekler sever diyorsunuz yani hocam. 

3.98 ile mezun olup full-stack developer olmak da istemiyorum, gpa kasmayayım mı?

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Ylsy su devletin burs verip 2 katini calisican dedigi seyse bulasma hiç, 1 2 yil savunmada kalip para biriktir. Ispanyanin ozel bir sebebi var mi? Ortalaman ne alemde soylersen daha iyi bi cevap verebilirim ama kafamda canlanan profilin rwth/kit/polimiden filan kabul alabilir gibi hissettiriyor

Avrupada yasamak istemiyorsan kita avrupasinda ethz ve epfl disinda hicbir master bence koc/sabanci/bilkentten kesinlikle, odtu ve bogazicinden tartismali olarak daha mantiksizdir derim. Polito filan cok hafif kaciyor trden gelince.

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

Cs ozelinde mi? Ve soruyu ne acidan soruyoruz

• Rümeysa Kadak, Oxfordda Master yapmış. Mezun olduğu bölüm Marmara İngilizce Öğretmenliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamser -- 25 Ocak 2025; 12:48:16 >
  • Jamser kullanıcısına yanıt

yav olm trolleme konuyu. bilo da, ali koç da harvard'da master yapmış. mevzu bu mu

Evet ondan bahsediyordum

İspanya sırf merak ettiğim bir yer olduğu için bir de top okullardan kabul almak çok zor görünüyor o yüzden bu tarz yerleri hedefliyorum, ortalamam 3.6 civarı

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

ispanya'a master ne kanka  

Eem ve fizik için. Phd için de çok iyi paperlar mı basmak lazım, yoksa bu açığı iyi hocaların referanslarıyla kapatılabilir mi? Bilkent cs’den epfl’e yüksek ortalama kasıp ama research kısmı zayıf olan, hocaların referanslarıyla phd gidenler görmüştüm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Ben elektrikten yapmiyorum ama doktorayi, ki benim lisans hayatimda planladigim tek sey anneme inat (bilkent iktisat mezunu olarak beni iktisattan uzaklastirmaya çalıştığı icin) tum iktisat mufredatini almaya calismamdi. Benim doktora basvurularim ee sigarada bizim valedictorianla olm ortalaman iyi econ kabulu daha kolaydir git basvursana 3 5 yere cümlesinin kurulmasi ile oldu tam olarak. Bu arada saf gpa 0 research ile phd ne oluyor olayi denendi gecen yillarda, en fazla uclerden ucb/ucla/ucsd olmayan birine giriyorsun ortalaman harbi iyi olsa da.

Eger akademik akademik akademik diye kafaya taktiysan ciddiyim ya bilkentte parali bilgisayar veya elektrige ya da tuttugunu varsayıyorum odtu makine/uzay gibi bir yere gec, bolum cok ciddi yuk olacak ve imkanlarini kisitliyorsun. Ille kalacagim ve akademik gideceğim diyorsan onumuzdeki 3 yilda neyi sevdigini anlamaya calisip bilkent bilgisayarda mastera kal, en saglikli yol bu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.