Şimdi Ara

Sizce boy Allah vergisi midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sülaledeki aktarılmış gen havuzuna bağlı.

doğal yollardan spor ile uğraşıp biraz daha uzun olabiliyorsun tabi.
  • Kısaca özetleyec olursak; Araştırma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BağamıDidinn kullanıcısına yanıt
    Daha iyi araştır o zaman. Genler o şekilde işlemiyor. Lise mendel genetiğiyle bir yere varılmaz.

Olay çoğunlukla genetik, beslenme gibi faktörlerin de önemi var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okudukca moralim bozuldu.ne hayatlar var lan degerini bilin of bile demeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende neye inanacagıma şaşırdım kimi diyoki bu doğru annemin boyu 160 babamınkı 170 benimki 171.5, kimi diyoki ben olması gerekenden daha uzunum. Bu yüzden ben boyun çoğunlukla Allah vergisi olduğuna inanıyorum

• Sizce?

Sizce boy Allah vergisi midir?
  • birinci etken genler tabi ,sonrasında yetişme şartları gelir
    tabi tam olarak nedendir bilmek mümkün değil ,misal cüce anne babanın uzun boylu çocukları olabiliyor yada tam tersi
  • Baba 1.80 anne 1.65 ben 1.73. Babasını yakalayamayan nadir erkeklerdenim heralde. 😡

• quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

quote:

Annem 170

Hocam 170 bir anne kaç persentil yapıyor farkında mısın? Benim annem gençliğinde ancak 160 idi. 170 kadın için çok yüksek bir değer. Besbelli ki anneden almışsın
    annem 171 ben 177 bence genetiğe bakıyor sadece anne baba degil

• boy tabikide allah vergisidir, genetiktir. ikisi farklı anlama gelmiyor.tek belirleyici değildir ama tüm vücut özelliklerinde olduğu gibi en etkili etken genetiktir. anne babası kısa olan birinden uzun bir çocuk olmasıda,düşük bir şans olmasına rağmen, yine genetiktir. öyle beslenmeyle 160 olan boyunuz 180 olmaz onuda unutun. 20yaşından sonraki uzamayıda unutun, milyonda bir olan istinalarıda getirip göstermeyin kaide bozulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClassımDeğilsin -- 3 Aralık 2018; 23:46:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xAlfonso

annem 171 ben 177 bence genetiğe bakıyor sadece anne baba degil

Bu tip olaylarda mendelin bezelyesi gibi ak/kara ayrımı yok multifaktoriyel olabilir şeker hastalığı gibi. Olasılığın artıyor sadece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anne 173 baba 175 ,amca 177 ,hala 160 , abi 174 ben 189. Olay tamamen ergenliği nasıl geçirdiğin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizen'in Pengueni -- 3 Aralık 2018; 3:10:47 >
  • allah vergi odemez de almaz da

• Anam 165 babam 172

Ben 185

dayılarım uzun

• Ben de bundan nasibimi aldım, annemin boyu 1.68, babamın boyu 1.71 ben 1.75, abim 1.82, çoğu kuzenim de uzun, fakat büyük ihtimal erken ergenliğe girdiğim için kısa kaldım :(

Ortaokul 6. sınıfta galiba 1.75 oldum daha da uzamadım, şu an lise 3'üm hala 1.75'im, eskiden benden kısa olanlar 2 metre oldu ben hala aynıyım, doğru düzgün sakal yoktur diye diyordum da sakal da çıkmaya başladı, her şeyim değişiyor ama boyda biraz bile değişme yok, eğer olacağı yoksa olmuyor yani :(
  • boyu belirleyen unsurlar:

1- aileden gelen genler
    2- küçüklükte beslenme
    3- küçüklükte yapılan sporlar. basket voleybol gibi sporlar boy uzatır. halter kısaltır.
    4- yaşanılan coğrafya

başka nedenler de vardır ama ana sebepler bunlar.
  • bu söylediğin sadece senin genetikle ilgili hiçbir şey bilmediğini kanıtlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Yani her zaman hayvan sevgisiyle büyümüş bir insan olarak, o hayvanların kesilmesi, gördüğü işkenceler rüyalarıma girdi. 23-24 yaşında kadar ulan napıyormuşum ben dedim. Çünkü 18-20'li yaşlara kadar bu olgunluk oluşmuyor. Ha "et lan ne olacak" diye tabağındaki bir parça olarak görüyorsun.

O sıralar internet hayatımızda çok olmadığından da bu vahşeti kesimi ve işkenceleri, yani gerçekleri çok göremiyorduk. Uzun süreler bunun mücadelesini verdim. Body zamanları egoma ve hazlarıma yenik düştüm, yediğim zamanlar oldu artık tamamen çıkardım ve uzun müddette böyleyim.
    Böyle veganlık mı olur. Vegan değin hayvansal gıdalara aslında ihtiyacımızın olmadığnı, hepsinin toptan zararlı olduğunu savunur, üstüne gider balık yağı kapsülü kullanır.

• Neyin boyu ? şaka bir yana tamamen dna kaynaklı illa anneden babadan geçecek diye birşey yok bazı kişilerin annesi kahverengi babasıda kahverengi gözlere sahip ama çocuk mavi gözlü oluyor ailesine bakıyorsun dedesinin gözleri mavi kiminde baskılı oluyor sülaleden gelen birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 3 Aralık 2018; 16:43:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.