Şimdi Ara

Sizce boy Allah vergisi midir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok değişken bir etken bu dediğiniz. Genetik olarak çocukken çok fazla hasta oluyordum. Yani normal bir çocuk gibi değildim en az 3 katı fazla hasta olurdum. Çocukken sağlıklı da beslendiğimi düşünüyorum. Fakat ailede boy ortalaması hep 1.70 altında. Hatta üstünde bir kişi bile yok.3 farklı dalda basketbol,yüzme,futbol bunlarda altyapılarda iş yaptım fakat sıkıldığımdan dolayı hepsini bıraktım. Şuan 20 yaşındayım 18 yaşında bodye başlamıştım. 78 kiloya kadar geldim fakat motor kazası yapıp biryerlerimi kırdıktan sonra spora ara verdim. işin özeti bu kadar şey yaptım fakat boyum 1.75. Bazen ne yaparsan yap olmuyor maalesef :)
  • sunirgerep S kullanıcısına yanıt
    Yani sen diyorsunki boy, amca dayı veya dededende alınabilir? Şayet senin yazdığından ben bunu anlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BağamıDidinn -- 4 Aralık 2018; 2:5:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BağamıDidinn kullanıcısına yanıt
    Hayır boy birilerinden alınmaz, boyun uzunluğuna ilişkin genler vardır, bu genlerden hangilerinin sende ortaya çıktığı önemli 128 cm ve 135 cm lik çiftten 190 lık kız ve 198 lik erkek çocuk doğabilyor ve neredeyse tamamen genlerle ilgili bu. Tabi beslenmesi ve spor yapması da önemli ama bunlar sadece yan etken.

Yani genetik alt yapıyı, dayıyla teyzeyle sınırlı düşünmemelisin, 100.000 yıllık süreçte genler seçile seçile bugüne kadar gelmişler, 100.000 yıl önceki atadan da bir şeyler taşıyoruz. Neyin ortaya çıkacağı büyük ölçüde şans şimdilik, mükemmel çocukların yapımı yakındır, genetik olarak ciddi hastalıkları taşımayan ve bilim ve sanatta kabiliyetli olan hatta doğal yollarla ölmeyen çocuklar...

Yazması bile bir garip şunu, "ölmeyen çocuklar"
  • Hocam bu olay tamamen genetik, annem 1.68, babam 1.76, ablam 1.67 ailedeki herkes kısa fakat dedem 1.85 olduğundan şuan boyum 1.90. Hayatımda hiç süt falan içmedim, belli bir zamana kadarda sporla uğraşmadım.

Peki boy bir işe yarıyormu? Hayır. Ben bu zamana kadar bir artısını göremedim. Kendini geliştirdiğin sürece diğer insanlardan kat ve kat öndesin.
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    Çocukken kurban bayramında hiç kesilirken izlemediniz mi hocam? Biz hep izlerdik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığı boya diye okudum.
  • Bence Allah vergisidir hocam şimdi ben size şuraya sülalenin boyunu döşeyeyim iyi bakın
    Şimdi dedemin boyunu bilmiyorum ama dayılarım gibiymiş 175-179 aralığındaymış
    Anneannem : 172 ymiş tabi şuan kısalmış kemik erimesinden dolayı 90 kg felan sanırım şuanda
    En büyük Dayım:175 80 kg felandır
    Ortanca dayım:176 77 kg felandır
    En küçük dayım:179 felan sanırım 90 kg 140 dan düştü
    Teyzem:160
    Annem:172
    Kuzenlerim:
    En büyük dayımın:
    Yengem:163
    En büyüğümüz:176cm 80 kg
    En büyüğün kardeşi bu: 194cm 130 kg
    Ortanca dayımın :
    Yengem:165
    Kızı:170cm bunun eşi var 198cm maşallah
    İlk oğlu:182 82 kg
    en küçükleri : 185 110 kg
    En küçük dayımın:
    Yengem:162
    oğlu:179 80 kg
    kardeşi 8.sınıf şuan da 163
    Teyzem:160
    Eşi:175
    Kızı var 160 boyunda
    yine kızı var 165 lise 1 de 15 yaşında
    erkek:175 daha lise 1 de 15 yaşında 70 kg
    ve Annem:172
    Ben: 181-183 arasıyım 6 ekimde 18 e gireceğim hedef 189-192 felan kilomda 130 dum 10.sınıfta şuan da diyet eşliğinde 105.5 kg oldum devam ediyorum inşallah düşeceğim 86 ya felan.
    Kardeşim daha 4.sınıf 8 nisan da 10 yaşına girecek 151 boyu
    Babam:177-178 arası
    ve biz hiç sporla uğraşan bir aile değiliz tüm genel sülaleden bahsediyorum sadece teyzemin çocukları voleybol basketbolla ugrasıyorlar o kadar onun dışında aile de sporla uğraşan kimse yok küçükken 6-7.sınıflardayken yüzmeye gönderdiler 3 hafta o kadar baska hiçbişe yapmadık teyzem oğlu ve en küçük dayımın kızı hariç aile de zayıf hiçkimse yok ciddi anlamda ne spor var ne bişe balık felan öyle yemeyiz tüketmeyiz zaten benle yaşıt iki kuzenım var biri 185 diğeri 179 bunlar eti de dönerde yiyorlar sadece kurbanda felan et yemezler değişikler kıyma yerler sucuk yerler felan :) yani hocam anlayacağın allah vergisi gerçekten yapacak bişe yok istisnai durumlar hariç annen baban başta olmak üzere yakınların uzunsa sende uzun olursun değil se de olursunda cidden çok şanslısın demektir :)
    Yani kiloluyuz hayvan gibiyiz ayıyız bildiğin ömrümüz pc başında evde pineklemekle geçti futbol voleybol basketbol hiçbirini sevmem ama böyleyim çok şükür rabbime daha da uzamak istiyorum inşAllah sende şanslı olursunda rabbim nasip eder uzamayı :)
    baska sorun olursa alıntı yap mesaj gelir cevap veririm umarım bişeyler aydınlanmıştır herkesın kafasında tüm aileyi döktüm yani :D

• 1.90 lar 1.80 ler havada ucusuyo.ulan disari cikmasak bilmicez sanki 1.65-1.70 oldugunuzu.dh yikik tayfa komiksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: HİBİDİHUBLA1

1.90 lar 1.80 ler havada ucusuyo.ulan disari cikmasak bilmicez sanki 1.65-1.70 oldugunuzu.dh yikik tayfa komiksiniz
    Hocam tüm sülaleyi döktüm vallaha biz böyleyiz hepsını sallamam mümkün değil :) ama evet sanalda insanlar olmak istedikleri kişi gibi haraket ediyorlar olmayınca zorlamaya gerek yok hayır boyunu yalanlasan nolacak özellikle kız düşürmek için yapanlar yokmu sankı yüzyüze gelince anlamayacak senın kaç oldugunu :)
  • ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Kendiside vermek zorunda kalcağından olabilir siyasiler arasında en uzunu.

• Boyu 185 bile yoktur

• Manofsteal kullanıcısına yanıt
    Benim de dayılar falan 170 ve üstü olan en fazla iki kişi, amcalar da en fazla 3 kişidir. Babam 169, annem 151 falan işte, ama baba tarafından olan dedemin 170 üstü olduğunu biliyorum ve o benim yaşımdayken benim boyumdaymış babaannem öyle diyor, ben 147'yim kuzenim var 156 benden 9 ay küçük ve onun babası uzun. Ama ben de boyun Allah vergisi olduğunu düşünüyorum çünkü 140'lara bakıyosun 180 olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BağamıDidinn -- 14 Ocak 2019; 22:41:36 >
  • Anladım hacım valla bizim tüm aileyi döktüm ben görüldüğü üzere hepimiz uzunuz türkiye ortalamasından ki spor gerçekten yok evde metin2 oynayıp duran insanlardık biz ben 189 hedefliyorum mesala olursa inşAllah ama nasip işte mesala senınde dayıların amcaların 170 de kalmışlar baban da 169 tesadüf değil hepsinin aynı düzeyde olması ama sen 175 üstüne çıkarsın inşAllah ki bence çıkarsın :)
  • Manofsteal kullanıcısına yanıt
    inşAllah çıkarım;)

• quote:

Orijinalden alıntı: BağamıDidinn

inşAllah çıkarım;)
    inşAllah gardaşım :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.