Şimdi Ara

Sizce boy Allah vergisi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
6.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimi insanların annesi 160 babası 170 kendisi 175 veya 180. Bu da boyun sadece genetik ile alakalı olmadığını gösteriyor Sizce boy ne ile alakalı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Gen+cevre yani yediin ictiin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce boy Allah vergisi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT. -- 2 Aralık 2018; 5:24:22 >
  • Çok büyük oranda genetik. Senin bahsettiğin annesi babası kısa boylu olup da uzun boylu olanlar da mutlaka bir yerden uzun boy geni almıştır. Anne boyu+ Baba boyu kızlarda -15 erkeklerde +15 ekleyip 2’ye bölünce ortalama bir değer çıkar. Bunu iyi beslenmeyle sporla 5 cm falan arttırabilirsin . Örnek anne 160 baba 170 topla 15 ekle 2’ye böl 172,5 çıkar bir erkek için. Bunu sporla , iyi beslenmeyle 177,178 e çekebilirsin vs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum annem 160 babam 168 ben 192 yim kardeşim 183 neye bağlı bilmiyorum

• Boyu uzun olanlardan boy vergisi alınmalı bak bunu iyi akıl ettin. Reis niye düşünemedi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: veym2

Dostum annem 160 babam 168 ben 192 yim kardeşim 183 neye bağlı bilmiyorum
    Sporla ilgileniyordun en azından 10-17 yaş aralığındayken.?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çocuklukta çok iyi beslenme ve basket, yüzme gibi sporların yapılması da iyi bir etken. İşte ülkede spor denildiğinde vizyon olarak, sadece keko işi futbol akla geldiğinden ve başka sporlarla ilgilenmediğimizden, ülkecek güdük kaldık. Vizyonsuz cahil cühela ailelerin düşüncesi "oğlum futbolcu olsun para kazansın da futbola yazdırayım" bu kadar işte, sonra ülkecek neden güdük kalıyoruz.

Kendimden örnek vereyim, annem de babam da 1.70, ben 1.86'yım. Anne ve baba tarafındaki en uzun insanım. 1 tane 1.80 insan yok. Herkes "tüpçüden mi sucudan mı nerede büyüttünüz" bunu diye şaşırıyor.

Çocukluktan itibaren evet çok iyi beslendim, özellikle çok deniz ürünleri tükettim. Deniz ürünlerinin, bir erkeğin gelişim açısından, çok ciddi faydaları olduğunu düşünüyorum. Görmemişlik gibi olacak ama karidesler, kalamalar, ahtopotlar balıklar, evimizden eksik olmuyordu o zaman. Ha zengin olduğumuzdan değil babam gümrük işiyle uğraştığından, ithalini yaptığı deniz ürünleri satan firmayla bağlantısı olması ve bunları ucuza almasından kaynaklıydı. Şimdi alsan nereye alıyorsun ve o zaman yine en azından, şimdikine göre daha ucuzdu. Şu an veganım tabi, gençlik zamanlarında o veganlık bilinci olmuyor.

Bunun dışında da basket ve yüzme ile ilgilendim hep. 22 yaşına kadar gelişimimi tamamladıktan sonra da 23-24 civarı body'ye başladım, hatta 20-22 arası üniversitenin basket takımındaydım 1 cm boyum attım.

Ha bu dediklerimin uzamaya belki %10 etkisi bile yoktur belki de %5. Zaten uzun bir basketçi ya da yüzücü, bunları yaptığı için değil, uzun olduğu için bu spora seçiliyor. Hatta %95'den fazlası genetik bir durum olduğunu düşünüyorum ama az da olsa çok iyi beslenmenin ve bu tarz sporların ciddi bir etkisi olduğu da aşikar.

Ha şöyle aşikar olabilir, öyle 10-15 cm'ler etki etmez tabi ama yine de uzama potansiyeli olan biri için 4-5 cm etkiler diye tahmin ediyorum.

Bu arada tüpçüden de sucudan da değilim Annemin ve babamın bazı fiziksel kusurlarını aldığımdan ve ikisine de çok benzediğimden biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break the cycle -- 2 Aralık 2018; 17:39:19 >

• Evet boy kalitsaldır. O boy genini bir şekilde aliyorsun anne babanin uzun olmasina gerek yok daha eski nesillerden de gelmis olabilir uzunsan o gen bir şekilde sana ulaşmiş oluyor. Arkadas var babasi 160 annesi 158 boyunda,kendisi 188,kardeşi de 162 boyunda. İkisi de spor vs yapmiyor yedikleri içtikleri şey ayni çevreymiş spormus beslenmeymiş hikaye. O gen sana gelirse uzun oluyosun arkadaşa gelmis kardeşine gelmemiş. Tabi o genin gelmesi icin uzun bir akraban olmasi lazim akraba derken soyundan birinde yani. Uzun akrabalarin varsa ve annen baban uzunsa o genin gelme ihtimali arttigi icin uzun olma şansin yüksek oluyor. Annem 170 babam 193 ben 190,kardesim 15 yasinda 187 mesela bizde,sülale komple uzun. Hicbir sekilde beslenmenin,sporun,çevrenin,yaşadigi yerin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Kimsenin boyu kötü beslendi diye,spor yapmadi diye 170 değil. Kardeşim obez,abur cubur disinda bir şey yemez hayatinda 5 metre bile koşmamiştir hep oturur ama 15 yasinda boyu 187

• quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

Çok büyük oranda genetik. Senin bahsettiğin annesi babası kısa boylu olup da uzun boylu olanlar da mutlaka bir yerden uzun boy geni almıştır. Anne boyu+ Baba boyu kızlarda -15 erkeklerde +15 ekleyip 2’ye bölünce ortalama bir değer çıkar. Bunu iyi beslenmeyle sporla 5 cm falan arttırabilirsin . Örnek anne 160 baba 170 topla 15 ekle 2’ye böl 172,5 çıkar bir erkek için. Bunu sporla , iyi beslenmeyle 177,178 e çekebilirsin vs...
    Teknik olarak dediğin aynisi , şans kısmı ise nerede dogduğumuzu secememiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classlord -- 2 Aralık 2018; 10:12:32 >
  • Bizim burda büyükler zeytin ve fıstık ağacı kısadır ama verimlidir, kavak ağacı uzun ama verimsizdir der ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamı ile gen ile alakalı babam 1.74 annem 1.72 ben 1.87 yim kardeşim 1.97

• İskontosudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

Çok büyük oranda genetik. Senin bahsettiğin annesi babası kısa boylu olup da uzun boylu olanlar da mutlaka bir yerden uzun boy geni almıştır. Anne boyu+ Baba boyu kızlarda -15 erkeklerde +15 ekleyip 2’ye bölünce ortalama bir değer çıkar. Bunu iyi beslenmeyle sporla 5 cm falan arttırabilirsin . Örnek anne 160 baba 170 topla 15 ekle 2’ye böl 172,5 çıkar bir erkek için. Bunu sporla , iyi beslenmeyle 177,178 e çekebilirsin vs...
    annesi 1.60 babası 1.70 olan çocuk 2 metre olursa nasıl oluyor
  • İyi beslenme, kucuk yastan itibaren spor. Ayrica sigara kumar vs yok. Biraz kari kiz ve alkol aliskanliklarim var. Gerçi yaslandik bunlar da kalmadi. Boy 1.97

• Babam 192, annem 168

Ben 2 metreyim tam.

Hatta omurgamda problem var ameliyat olursam 2.05e kadar yolu var.

12-13 yasindayken kemik yasim 16 cikmisti, boyum o zaman belki 180e yakındı. Universite hastanesinde doktor bir kitaptan bakim boyun senin 202 ile 206 aradinda olur demişti iyi bildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 2 Aralık 2018; 10:45:59 >
  • Ailem cidden kısa boylu annem 1.48, babam 1.60, ben 1.86'ım. Beslenmeyle alakalı olduğunu düşünüyorum, benim gibi kemik yiyebilen bir insanın böyle olması normal diye düşünüyorum.
  • Allah vergi almaz çünkü o yoktan var edendir aeo.
  • Bill Gates'in babasının boyu 2 metre civarı ama kendisi 1.75.

Clint Eastwood gençliğinde 1.92cm boyundaymış (şimdi 1.83) ama oğlu Scott Eastwood 1.79'da kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaisyLucky59 -- 2 Aralık 2018; 11:25:33 >
  • Genetik bir sinirin var, ama hormonlarla sinir zorlanabiliyor. Beslenme ve hareketli yasam tarzina gore yine bu genetik siniri zorlayabiliyorsun. Genelde bakildiginda Turkiyede ozellikle son 30 yilda dogan nesilin anne ve babadan ciddi uzun olduklarini gorursunuz. Bunun da nedeni ulke de artik doya doya yemek yenilebilmesi ve cocuklarin sporla ilgilenecek vakit bulabilmeleri.

Baba 183, anne 167 ben 186 kardesim 192.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.