Şimdi Ara

Sizce bu araba nasıl ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gitmiyor diyenlere karşı çıkıyorsun. E git al o zaman bize niye soruyorsun?? Araçtan şikayet edince buraya gelme ama!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor çok küçük ya, sorun yaşayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2011 1.2 symbol vardı sattım kurtuldum tavsiye etmiyorum az yakıyor falan filan ama gitmiyor cidden. uzun yola çıkmam sadece şehirde binerim diyorsanız alın derim

• Ekonomik arayıp benzinli almak değişik geldi açıkcası.

• Yukarıdaki dci en ekonomik motorlardan birisidir. Çok yakarsa tüp taktırırsın diyen arkadaşa çok güldüm. Sonra da benzinli olduğunu bilmiyodum, ben dizel için söyledim demiş orası da tamamen sıvama kısmı.

Her neyse. Hocam tavsiye veren kitlenin bilgisini ve kültürünü görüyosun. Fazla söze gerek yok. Bahsettiğiniz araçta değişen ve ağır hasar kaydı vs yoksa alınır. Gayet mantıklı duruyo. Çok da güzel binilir. Siz bakmayın çekmez gitmez diyenlere. Gayet de gider. 1.2 motor çekmiyo, sollama yaparken sıkıntı yaşıyorum diyen adamın şoförlüğü zayıftır net. Takarsın bi alt vitese en baba rampayı da istediğin hızda yine tırmanırsın.
    Yalnız, 1.2 benznli motor az yakar diye bi düşüncen varsa, onu çıkar kafandan. Benzinli motor 1.2 de olsa yakar yani. Ama bu araçlarda lpg sorun çıkarmıyor. Öyle çok üst seviye bi lpg kitine de gerek yok. Son fiyatlardan haberim yok ama tahminen 2500 civarı bi fiyata bir de atiker taktırırsınız. Dilediğiniz gibi gezersiniz cebiniz yanmadan. Hayırlısı olsun diyelim.

• Clio 1.2 diye youtube a yaz bayirda cekmeme vb videolar mevcut. Joy paket 75beygir dusuk. Turbosuz notor diye biliyorum

55-60 tl arasına 2. El temiz 1.5dci alman daha mantıklı bence

• Çoğunluk alma pişman olursun gerçekten gitmiyor dese de sen performans ile işim yok bilmem ne demiş tek muhalefet olmuşsun. Ne desek boş kendini inandırmışsın bir kere hoşuna gittiyse git al . Clio 4 genel mâna da güzel araçtır. 1.2 atmosferik aracın çekmeyeceğini bilmek içinde kâhin olmaya gerek yok. O güzel diyen arkadaşlar araçta 5 kişi dolu bagaj yaz günü klima açık tatile çıksınlar bakalım nasıl saçlarını başlarını yollarlar
    DCI foreverb

• quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Araç gayet de gidiyor. Yokuş çıkmıyor etmiyor gibi bir durum da yok. İllaki bir sıkıntı çekilecekse sollamada sıkıntı çekersiniz o kadar. Burada 1.4-1.6 dizel öneren arkadaşları trafikte de görüyoruz, torku yiyince uçuyoruz sanıyorlar. Performans beklemeyen birisini 1.2 Clio üzmeyecektir.
    eyvallah hocam ben istanbul gibi büyük şehirde yaşamıyorum 1 2.si arabaya fazla binmiyoruz 3. daha önce dizel arabaya 2 kere bindim bu sefer benzinli almak istiyoruz hem dizel benzin fiyatları arasında birşey kalmadıki ayrıca dizelin bakımları daha ağır masraflı. bu yüzden bu tarz araba düşünüyorum. daha da başka ne söylenir bilmiyorum ??
  • yav arkadaşlar yanlış anlamayın gözünü sevim kimeye karşı çıktığım yoktur.
    sadece anlamadığım nokta dünya kadar 1.2 motor araba var hepsi mi aynı bunların madem öyle neden üretiliyor bu araçlar ozamamn pejonun 1.2 motoru var ford fiesta 1.0 motoru var efedime söylim polo 1.2 motor var daha bunun gibi binlerce hemde 3 silindirli bazıları o admalar neden aldı o zaman ??
  • Sen motora takılmışsın ama aracın kendisi de teneke.

• quote:

Orijinalden alıntı: Derman-

yav arkadaşlar yanlış anlamayın gözünü sevim kimeye karşı çıktığım yoktur.
    sadece anlamadığım nokta dünya kadar 1.2 motor araba var hepsi mi aynı bunların madem öyle neden üretiliyor bu araçlar ozamamn pejonun 1.2 motoru var ford fiesta 1.0 motoru var efedime söylim polo 1.2 motor var daha bunun gibi binlerce hemde 3 silindirli bazıları o admalar neden aldı o zaman ??
    1.2, 0.9 gibi ufak hacimli motorlar sadece şehiriçinde, genellikle maksimum 2 kişiyle ve uysal sürenler için tasarlanıyor. Yani bu tip araçlarla sık sık otoban kullanımı, sık sık bütün koltuklar dolu halde gezintiler motorun ömrünü ciddi oranda kısaltır.

1.2 motorun satılacağı yer Avrupa pazarı, obez Amerikalı bunu almaz o gider en az 2 litre motor alır. Avrupalı tüketici ise genellikle şehiriçinde tın tın ve en fazla yeni doğan veya küçük yaşlarda bebeği ile gezer. Bu tip tüketici için üretilen araçlar onlar. Biz Türk halkı olarak otomobilden beklentimiz çok fazla, haliyle araştırmadan bu araçları aldığımızda üzülüyoruz. Küçük hacimli turbolar için de bu dediğim geçerli, onlar sadece performansta daha az olumsuzluk yaşatıyorlar.

1.2 atmosferik clio 3 sahibiyim ve yayla yollarında tırmanışlarda dahi zorlandığı oluyor. Sertavul ve Gülek geçitlerinden de geçtim. Hız artırılmadan bu geçitlerden geçmek çok zahmetli ve stresli araba beni bırak diyor heleki yokuşta durulursa veya bir kamyonun yol vermesi için hız kesilirse vay sürücünün haline. Mesele bu tür yerlerde trafik güvenliğini riske atacak şekilde ağır ilerlemesi.

O yüzden güzergah önemli ve yolcu sayısı önemli. Bunlardan eminsen ve yılda bir ciddi yokuşlarla işim olur dersen mantıklı ama aksi durum ise mantıksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

1.2, 0.9 gibi ufak hacimli motorlar sadece şehiriçinde, genellikle maksimum 2 kişiyle ve uysal sürenler için tasarlanıyor. Yani bu tip araçlarla sık sık otoban kullanımı, sık sık bütün koltuklar dolu halde gezintiler motorun ömrünü ciddi oranda kısaltır.

1.2 motorun satılacağı yer Avrupa pazarı, obez Amerikalı bunu almaz o gider en az 2 litre motor alır. Avrupalı tüketici ise genellikle şehiriçinde tın tın ve en fazla yeni doğan veya küçük yaşlarda bebeği ile gezer. Bu tip tüketici için üretilen araçlar onlar. Biz Türk halkı olarak otomobilden beklentimiz çok fazla, haliyle araştırmadan bu araçları aldığımızda üzülüyoruz. Küçük hacimli turbolar için de bu dediğim geçerli, onlar sadece performansta daha az olumsuzluk yaşatıyorlar.

1.2 atmosferik clio 3 sahibiyim ve yayla yollarında tırmanışlarda dahi zorlandığı oluyor. Sertavul ve Gülek geçitlerinden de geçtim. Hız artırılmadan bu geçitlerden geçmek çok zahmetli ve stresli araba beni bırak diyor heleki yokuşta durulursa veya bir kamyonun yol vermesi için hız kesilirse vay sürücünün haline. Mesele bu tür yerlerde trafik güvenliğini riske atacak şekilde ağır ilerlemesi.

O yüzden güzergah önemli ve yolcu sayısı önemli. Bunlardan eminsen ve yılda bir ciddi yokuşlarla işim olur dersen mantıklı ama aksi durum ise mantıksız.

Alıntıları Göster
    Çok güzel yorum, ben de 1.5 atmosferik almera kullandım 13 sene devir düştü mü rampada adamı bitirirdi. Kaptırıp gidecen yok bir alt viteste çıkıcan falan stres. Yavaşladın tekrar hızlanması iki üç saniye gecikse bile adamı yoruyor. Şimdi 2 litre turbo motor kullanıyorum ben rampa çıkamıyormuşum önceden. Hele 90 larda pozantı yokuşunu şahin doğanla çıkardık tam bir eziyet araba sıcakta hararet yapar kenara geçersin kamyonların arasında tın tın gidersin. Küçül hacimli turbo beslemeli motorlar fena değil turbo sayesinde atmosferik gibi rampa ortasında bayılmıyor ama motor ömrü vs onlaro bilemem illa ki etkisi oluyordur.

• Teyzemde var 2014 modeli, araç yüklü iken yokuş tırmanmıyor. Bir defa 1.4 fiesta otomatik aracımla aynı anda Manisaya gitmiştik. Düzde iyi giden clio yokuşlarda bayılıyordu. Her yokuşta arkamızda kalıyorlardı. Her 2 araçta da 4 yetişkin ve dolu bagaj ile gitmiştik.
  • fiyat çok. illa ki 1.2 clio istiyorsan 35 bin km'deki bu örneğine de bakabilirsin;
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

fiyat çok. illa ki 1.2 clio istiyorsan 35 bin km'deki bu örneğine de bakabilirsin;
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-honda-cem-den-2015-clio-1%2C2-joy-35.000-km-de-652293995/detay
    Fiyatına az mı yazmışlar bana mı öyle geldi?

*Piyasaya göre konuşuyorum.
  • 53bine araba kalmadı da 1.2 clio mu bakıyorsun yav :) 1-2 model düşür adam akıllı 1.5-1.6 araba al.

• 0nur! kullanıcısına yanıt
    aylardır ilanda bu araç, satılamadı bizim bir arkadaş çalışıyor burada aracı gördüm ben. ilanda anlattıkları gibi aslında bir sıkıntısı yok ama niye satılamadı bilmiyorum
  • Alacaksan 0.9 al daha az yakıyor ve faha seri ayrıca tüpede uyumlu

• Derman- D kullanıcısına yanıt
    1.4 dizel gayet yeterli bir motor ,rampaya 10km hızla girersen 2. Vitesle çıkman normal, 1.4 dizelden sonra 1.6 atmosferik bile emin ol seni tatmin etmeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

fiyat çok. illa ki 1.2 clio istiyorsan 35 bin km'deki bu örneğine de bakabilirsin;
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-honda-cem-den-2015-clio-1%2C2-joy-35.000-km-de-652293995/detay
    benim bulduğum araba da bunun aynısı sadece 2016 model....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.