Şimdi Ara

Sizce bu kazada kusur kimde? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Okuduğum kadarıyla herkes farklı bir yorum yapmış. Dostlar kural bir tane nasıl oluyorda bir kısmınız haksız çıkarsınız diyor bir kısmınız sen haklısın diyor bunu açıklanabilir misiniz?

anlaşılan ana yola paralel olan yolun ne diye geçtiği konusunda karmaşa var. ben de tam anlayamadım gördüğüm kadarıyla ana yol ve yan yol ayrılmamış.

• Merhaba,

2. fotoda arkada kamyon var ters çıkmış yola, oradan anladığım mavinin olduğu yol ana yol değil, ana yola bağlantı olan bir yan yol, park halinde araçlar fln var, burada geçiş üstünlüğünden (anayol-yan yol bakımından) söz edilemez. Kontrolsüz kavşak denilebilir onda da siyah mavi nin sağında olduğu için ve kavşağa önce siyah girdiği için bence mavi suçludur. tabi 100% vermezler burda, 1/5 siyah 4/5 mavi olabilir. bunların hepsi kendi fikrim trafik polisi ya da bilirkişi değilim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atijr -- 23 Haziran 2021; 11:22:7 >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Mavili arabanın yoluda sokak Clio nun geldigi de sokak sayılıyor ise iki sokağın kesiştiği yerde hangisi ana hangisi tali sayılır raporda belli olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 23 Haziran 2021; 11:22:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusuru büyük oranda size vereceklerdir.Bu arada burası Çorlu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

anlaşılan ana yola paralel olan yolun ne diye geçtiği konusunda karmaşa var. ben de tam anlayamadım gördüğüm kadarıyla ana yol ve yan yol ayrılmamış.

Alıntıları Göster

İKİNCİ BÖLÜM

Tanımlar

Madde 3 - 

36- Toplayıcı Yol  (Yan Yol)  : Karayolunda, daha düzenli ve güvenli bir trafik akışının sağlanması amacıyla, yol kenarındaki mülklerden karayoluna her noktada yapılabilecek geçişleri önleyerek, belirli uzunluklarda ve topluca katılma veya ayrılma imkanı tanımak üzere, karayolunun bir veya her iki yönünde, tek veya iki yönlü olarak ve genellikle karayoluna paralel olacak şekilde geliştirilen tali yollardır.

• clio %100 kusurlu

• Tabii ki yan tarafıyla çarpan Hyundai sürücüsü kusurlu. Şehir içinde drag yapılmaz  

• Virizon101 kullanıcısına yanıt

Ah be güzel kardeşim, keşke önce bi okusan yazılanı. Onun geldiği yer anayol değil, o da tali yol. Ayrıca dediğim gibi sol tarafta araçlar park ediliydi, mecburen çıkardım arabayı. Ki oldukça yavaş çıktım, diğer araba da yavaş geliyordu azıcık sol yapsa kurtaracaktı.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Aynen o şekilde çıkmam hatalı gözükebilir, ama dediğim gibi solda araçlar park ediliydi.

• Geçiş hakkı önce düz gidecek olandadır, Clio hatalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu adam konunun ana yolla hiçbir alakası olmadığı halde “ana yol” kelimelerini cümle içinde kullandığı için herkes meseleyi yol üstünlüğü üzerinden değerlendirmiş. mesele duran araca başka bir aracın çarpması meselesidir ve çok da düşünülecek bir konu değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçiş hakkı önce düz gidecek olandadır, Clio hatalı

• rubelhizb kullanıcısına yanıt

Anlayamadım dediğinizi. T kavşak gibi düşünün burayı. İkisi de tali yol sonuçta. Ben mavi arabaya göre sağ taraftan geliyorum. Bana yol vermesi gerekmez mi?

• byah00 kullanıcısına yanıt
    Hocam o dediğiniz çok bağlantılı kavşaklarda olur. Adamın gittiği yol tali yol değil benim fotoğraftan gördüğüm kadarıyla. Ana yol kenarındaki yoldan dümdüz gidiyor sokaktan çıkan sizsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İki yolun arasında fark yoksa geçiş hakkı önce düz giden, sonra sağa dönen, sonra sola dönenindir.

• İçime su serptiniz :) dünden beri kusur hesaplıyorum kime verecekler diye. Mavinin geldiği yer anayol değil, ona eminim zaten. Bu T kavşaklarla ilgili de daha önce bi kanun tasarısı varmış, düz devam edenin yol üstünlüğü olduğuna dair. Ama kanunlaşmamış. Bu durumda da her türlü sağdan gelenin yol üstünlüğü var diye düşünüyorum.

• erdm6 kullanıcısına yanıt

Mardin / Kızıltepe :)

• rubelhizb kullanıcısına yanıt

İKİNCİ BÖLÜM

Tanımlar

Madde 3 - 

36- Toplayıcı Yol  (Yan Yol)  : Karayolunda, daha düzenli ve güvenli bir trafik akışının sağlanması amacıyla, yol kenarındaki mülklerden karayoluna her noktada yapılabilecek geçişleri önleyerek, belirli uzunluklarda ve topluca katılma veya ayrılma imkanı tanımak üzere, karayolunun bir veya her iki yönünde, tek veya iki yönlü olarak ve genellikle karayoluna paralel olacak şekilde geliştirilen tali yollardır.

Yukarıda birisi paylaşmış. Mavi arabanın gittiği yol yan yol oluyor, yani kanuna göre bu da tali yol. Bu durumda tam da T kavşak oluyor işte. Sağdan gelen de ben olduğum için haklı gibi duruyorum.

• yasin_61 Y kullanıcısına yanıt

Bunu nerede gördünüz ? Sağdan gelenin geçiş üstünlüğü vardır diyor kanun. Bu dediğini gibi bi düzenleme hiçbir yerde görmedim.

• Mavi aracın ilerlediği yola anayol demedim zaten. Anayolun yanındaki bi yan yol.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.