< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sizce bu otomobil perte çıkar mı ? Resimli (4. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C2560DDFD
Muhabbete biraz ortadan girdim ama anladığım kadarıyla bir kavşak var ve burada kaza olmuş. Öncelikle geri gitme gibi yorumlar çok doğru değil. Buradaki kural anayolda kim varsa kavşak hakkı onundur der. Ara yoldan gelen bakacak yol boşsa geçecek. Ben önce girdim diye bişey yok. Bekleyeceksin ana yoldan geleni.İki yol da sokaktı hocam ara yoldu orası sağdan gelip vurdu sanıyorum hızı 80 felandı zaten telefonla konuşuyordu hiç fren yapmadı.Allah korusun biz değil de bir çocuk yola atlamış olsaydı, çocuğun yaşaması mucize olurdu. İşte sağdan geldiği için biz kusurlu bulduk. Polise hızlı gelmesinin hiç mi anlamı yok dediğimizde radar yok ki hız tespiti yapalım dedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İcon paket hocam bir de, yok mu var da açılmadı mı bilmiyorum ama elim sıkıştı bir yerde kırık var gibi ama emin değiliz
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8ACSene 2021 araçta perde hava yastığı yok. Yan tarafta oturanı Allah korumuş. Avrupaya gani gani dolu modelleri gönder, Türkiye'de hava yastığından çal. Bravo Reno.
Saçma bir şekilde İcon paket de dahil gelmiyor hiç bir donanımda perde hava yastıkları. Ve bu durum 2011 sonu Clio 4 çıktı çıkalı bu şekilde.
-
Sağdan gelmek nasıl haklılık sebebi onu çözemedim. Daha doğru bir açıklaması vardır.
Ayrıca polis telefon ile konuştuğunu ve 80 Km hız yaptığını bilemez. Burada sizin beyaninizi dikkate almaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hasar kayıtlı bir 0 arabanız olmuş olur hocam perte çıkartmazlar malesef
-
Karayolları trafik kanununda böyle yazıyor maalesef. Herhangi bir tabela, kasis filan bulunmuyorsa ve her iki yolda aynı statüdeyse yol her zaman sağdan gelenindir. Tamamen şans işi aynı durumda Octavia yerine konu sahibinin cliosu olsaydı ve aynı hızla aynı durumda o vursaydı o haklı olacaktı. -
şu arkadasıma verdim kaza yapmış denilince kan beynime sıcrıyor. kim aracını veriyorsa kazayla arkadaş geri dönüyor. vermeyin arkadaş vermeyin. kim bilir 4 yola nasıl girdi arkadaşınız. sucluda sizsiniz. polis dogru soylemiş. pamuk eller cebe.
-
Ben yanında oturuyordum. Arkadaşım dediğim de evleneceğim insan.
Burada sanırım sigorta şirketlerinin aracı daha sonra satabileceği fiyatta önemli benim aracıma arkadan çarptılar airbag açılmadı ancak araç perte çıkarıldı. Bir arkadaşım da otoyola düşen kamyon lastik kaplamasının üzerinden geçti ve şanzımanda ciddi hasar aldığı için pert işlemi yapıldı. İlginç olan aracın tamponunda bile hasar yoktu öncesinde de kazası olmadı yani boyasız pert oldu araç. Ancak iki aracı da perte ayırdıktan sonra ihale yoluyla satış için vekalet istediler ve baktığımızda araçlar bize verilen paralara yakın tutarlara satılmıştı. Şirket bu işten çok da zararlı çıkmadı.
Basit bir matematikle 100 binlik bir aracın onarım maliyeti 30 bin ancak onarılmadan satış tutarı 75 bin ise sigorta şirketi aracı onarmak yerine perte çıkarıp size araç tutarını öder ve daha az zararla bu dosyayı kapatır.
Sizin aracınıza da bakınca şirketin bu haliyle iyi bir fiyata satabileceğini düşünüyorum. O yüzden pert ihtimali daha yüksek gibi geliyor bana.
Ayrıca bir çok sürücünün kursta öğrenip hemen arkasından unuttuğu bir kural aksine işaret yoksa geçiş üstünlüğü sağdan gelen araca ait. Malesef bu kuralı acı tecrübeyle öğreniyoruz genelde.
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: oralet82
Burada sanırım sigorta şirketlerinin aracı daha sonra satabileceği fiyatta önemli benim aracıma arkadan çarptılar airbag açılmadı ancak araç perte çıkarıldı. Bir arkadaşım da otoyola düşen kamyon lastik kaplamasının üzerinden geçti ve şanzımanda ciddi hasar aldığı için pert işlemi yapıldı. İlginç olan aracın tamponunda bile hasar yoktu öncesinde de kazası olmadı yani boyasız pert oldu araç. Ancak iki aracı da perte ayırdıktan sonra ihale yoluyla satış için vekalet istediler ve baktığımızda araçlar bize verilen paralara yakın tutarlara satılmıştı. Şirket bu işten çok da zararlı çıkmadı.
Basit bir matematikle 100 binlik bir aracın onarım maliyeti 30 bin ancak onarılmadan satış tutarı 75 bin ise sigorta şirketi aracı onarmak yerine perte çıkarıp size araç tutarını öder ve daha az zararla bu dosyayı kapatır.
Sizin aracınıza da bakınca şirketin bu haliyle iyi bir fiyata satabileceğini düşünüyorum. O yüzden pert ihtimali daha yüksek gibi geliyor bana.
Ayrıca bir çok sürücünün kursta öğrenip hemen arkasından unuttuğu bir kural aksine işaret yoksa geçiş üstünlüğü sağdan gelen araca ait. Malesef bu kuralı acı tecrübeyle öğreniyoruz genelde.
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.Çok teşekkürler hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben direği vs de göz önünde bulundurarak pert olur diyorum. Sağ 3 parça değişecek yetkili serviste, airbag ve koltuk değişecek, direk düzelecek. Daha bir sürü de şey çıkarırlar. 30-35'i bulur hasar.
Çok geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla sizin aracınız da yeniymiş.
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaferd16Orta direğin yamulması birşey değiştirir mi peki hocam ?
Karşı taraf sağdan geldiği için bizi hatalı buldu polis hocam
Sağdaki aracın önceliği her zaman yoktur, mesela siz caddede giderken sağdaki sokaktan gelen aracın önceliği olmaz. Vuran araç sanırım Skoda, siz şerit ihlali yapmadı iseniz Skoda ve sola dönmeyecekse gidiş istikameti sokak değil, karşısında bina var. Eğer öyle ise kusurun tamamı sizde değil bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kartalus
Ben direği vs de göz önünde bulundurarak pert olur diyorum. Sağ 3 parça değişecek yetkili serviste, airbag ve koltuk değişecek, direk düzelecek. Daha bir sürü de şey çıkarırlar. 30-35'i bulur hasar.
Çok geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla sizin aracınız da yeniymiş.20 model 4bindeydi daha hocam
Hızı ispatlamak mümkün olmuyo. Dikkate almıyolar. Normalde kuralları kenara bırakırsak %100 kusurlu olduğunuzu düşünmüyorum. Ama, kurallar gereği denk yollarda sağdan gelenin yol önceliği var ve malesef asli kusur sizde çıkacak. Kurallar malesef hakkaniyete uygun değil. Bir müvekkilimiz kaza yaptı. Karşı tarafın kırmızıda kendisinin yeşilde geçtiğinden emin. Malesef, kamera ve delil olmadığından, karşı taraf da inkar ettiğinden ışık durumu ispatlanamadı ve yüzde elli kusur çıktı. Hız sınırı hususunda da durum aynı malesef.
aracınız da yüksek olasılıkla ağır hasar kaydı alır. Perte ayrılır. Perte ayrılması sizin açınızdan daha iyi olacak gibi. Yoksa çok yüksek hasar kaydı oluşur. Kaskonuzda yetkili servis imkanı varsa oraya götürün. emniyet kemeri fişeği de patlamış gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 11 Nisan 2021; 14:14:43 >
2021 en fullünde bile 4 hava yastığı var diye ben listemden çıkarmıştım bu aracı. yoksa rsline en dolusuna bakıyordum.
-
geçmiş olsun. ben böyle kazadan sonra yaptırıp binip değer kaybı ile aracın şu anki değerinden düşecekse pek istemem binmek açıkçası.
araç 200 binse 35 bin tramerle devam edip aracı bugün 165e satabiliyorsam koyarım 35i altına ilerde aracı satıp işeme yarar belki öyle olabilir.
ama aracın kaskodan parasını alıp yenisini alabiliyorsam öyle de yapabilirim.
anlamadığım için soruyorum, bunlar dışında her seçenek size maddi olarak zarar verir değil mi?
-
yetkili servise vermeden dışarıdan haletmeye çalışın arka kapıyı değişmeden onarablirler boya ile ön sağ değişir çamurluk boyanır az bi hasar ile çıkarsınız yetkili servis e girerse komple sağ tarafı değişirler hasar kaydı çok çıkar
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaskett
Aksi işaret olmadıkça yol her zaman sağdan gelen aracındır. Araç pert olmaz ama yetkili serviste yüksek bedelle hasar işlenecek gibi duruyor.Ya sağda olduğunu nerden biliyorda kavşağa bu hasarı vercek kadar hızlı girebiliyor? saçmalamayın artık bu herkesin durdup yola baktığında geçerli kazada değil. iyi sağdayım diye istediğine çarp
-
Egea Sedan misali. HB/SW'ye göre arabadan kırpmadıkları neredeyse yer yok ama forumun kutsalı olmuş durumda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X