Şimdi Ara

Sizce bu otomobil perte çıkar mı ? Resimli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
4
Favori
20.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim bilgilendirme için. İlla birinin haklı olması lazım bu yüzden sağdan gelen haklıdır diye yazmışlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Tahminen 45bin TL'ye yakın hasar kaydı çıkartır servis. Ellerinde parça vardır umarım. 1 aydan önce de teslim etmezler.

Ben 1 bagaj kapağı ve tampon boyanması için 20 günden fazla beklemiştim Bolu Renault Ünsal'ı. Onu da düzgün yapamamışlardı. Sonradan Sakarya Ernaz düzeltti sorunları.

• Çok geçmiş olsun, araçlarda da uçaklar gibi karakutu olmalı artık hızlı mıydı değil miydi frene bastımı kaydı kuydu çıkmalı. Yanılıyor olabilirim ama bir diğer husus ise sağdan gelen araç sizin aracın arka kısmına çarpmış olsaydı siz geçişi tamamlamak üzere olduğunuzdan ona da kusur verilirdi ama burada kanunen siz suçlu gibi görünüyorsunuz.

• Anlamadığın durumu biraz izah edelim.Sen kendi aracının derdine düşmüşsünde.Karşı taraftan açılacak durumda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C2560DDFD

Sağdan gelmek nasıl haklılık sebebi onu çözemedim. Daha doğru bir açıklaması vardır.
    Ayrıca polis telefon ile konuştuğunu ve 80 Km hız yaptığını bilemez. Burada sizin beyaninizi dikkate almaz.

Trafiğe çıkma bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: veycelldmr45

Güzel bakış açısı aracımız kasko ve sigortasını 2 ay önce yaptım. Sigorta poliçesi 42 bine kadar karşılıyor kasko ise sormasak 100 bin tl kasko yapacaklardı ki aracım 250 bin tl ...olabilecek bir kazada karşı masrafıda düşünerek bedeli 750 bin tl ye çıkardık yaklaşık 250 tl fazla bir ödemem oldu.
    Umarım bu kaza yapan arkadaşta en ucuzu neyse onu yapalım diye düşünmemiştir.

Siz IMM'den bahsediyorsunuz sanırım. IMM sadece karşı tarafın hasarını öder, sizin aracınızın değeriyle alakası yok konunun. Kasko zaten sizin aracın rayiç bedeli kadar ödeme yapar, her kaskoda standarttır bu.

• Usta-74 kullanıcısına yanıt

Tam anlayamadım hocam kaskom onun aracını karşılamayacak mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezbere hava yastığı açtıysa pert olur yorumlarına bakma sen.

Onlar tutturmuş bir ezber öyle gidiyorlar.

Belirli kıstasları var yüzdeleri var. En önemlisi kasko/sigorta şirketinin aracı yaptırınca mı perte çıkarınca mı kendilerine daha az zarar ettirir diye muhakemeleri var.

Audi A3 aracım sürücü tarafından benzer kazayı yaşadı. Polis tüm kusuru karşıya verdi. Ben yeşil ışıkta geçerken o kırmızıda geçip yandan bana vurmuştu.

Sol iki kapı

b sütünunda bir bölüm

sol marşpiyel

sol ön arka perde hava yastığı

sağ ön arka perde hava yastığı

sürücü koltuğu yan hava yastığı

tavan döşemesi

gibi 5 airbagli ve diğer maliyetli parçalar değişti sıfırıyla. 65bin tl doğuş faturası çıktı.

ama araç perte merte çıkmadı. 2 aylık olay daha bu. yakın zaman yani

Tahminim sizde yetkili servisde orijinal parçalarla herşeyi değiştirileceğini bile düşünsek bile büyük ihtimalle 20 bin tl falan masraf çıkar maks.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 11 Nisan 2021; 15:2:58 >

• Ankaferd16 kullanıcısına yanıt

Umarım karşılar anlattığın kadarı ile karşı araç pert.Gerçi kaskon varsa sorun yok.Sigortadan kalanı kasko ile tamamlar.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Eyv.

• 35 40 bin arası hasar çıkacağını düşünüyorum.

• Ankaferd16 kullanıcısına yanıt
    Hocam kasko onun aracını değil sizin aracınızı karşılar. Sigortanız karşı tarafın masrafını karşılar.
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

Sigorta 43.000 TL'ye kadar karşı aracın masrafını karşılar. Fazlası ise poliçedeki İMM bedeli kadar kaskodan karşılanır.

Kendi aracı ise rayiç bedel ya da varsa 0 değer klozu kadar teminat altında zaten.

• wolkan33 kullanıcısına yanıt
    Bilmediğimden soruyorum; kaskosu olmasaydı 43000’den sonrasını kendisi mi karşılayacaktı?
  • Geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: SARIMSAKLI MAYONEZ

Ezbere hava yastığı açtıysa pert olur yorumlarına bakma sen.

Onlar tutturmuş bir ezber öyle gidiyorlar.

Belirli kıstasları var yüzdeleri var. En önemlisi kasko/sigorta şirketinin aracı yaptırınca mı perte çıkarınca mı kendilerine daha az zarar ettirir diye muhakemeleri var.

Audi A3 aracım sürücü tarafından benzer kazayı yaşadı. Polis tüm kusuru karşıya verdi. Ben yeşil ışıkta geçerken o kırmızıda geçip yandan bana vurmuştu.

Sol iki kapı

b sütünunda bir bölüm

sol marşpiyel

sol ön arka perde hava yastığı

sağ ön arka perde hava yastığı

sürücü koltuğu yan hava yastığı

tavan döşemesi

gibi 5 airbagli ve diğer maliyetli parçalar değişti sıfırıyla. 65bin tl doğuş faturası çıktı.

ama araç perte merte çıkmadı. 2 aylık olay daha bu. yakın zaman yani

Tahminim sizde yetkili servisde orijinal parçalarla herşeyi değiştirileceğini bile düşünsek bile büyük ihtimalle 20 bin tl falan masraf çıkar maks.

Sırf airbaglerin fiyatı bile 65 bini geçer, bir de üstüne iki kapı, marşpiyel vs. bu parçaların sanayide bile temizinden 80 bin lira maliyeti var, yetkili serviste bu tutarda bir fatura çıkması gerçekçi değil açıkçası...

• matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Evet bu sebeple ne olursa olsun kaskosuz araca binmeyin diye uyarıyoruz.

Durumu terse çevirelim clioya şahin geldi perte çıkardı.
    Clionun sadece sigortası var Şahin'in de
    Sigorta Clio sahibine 43 bin TL ödeme yapar aradan çıkar. Sonra şahin sahibinden parayı alabilirsen alırsın.

Kaskın varsa kaskodan parayı alır yoluna devam edersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZenciPriapus Z kullanıcısına yanıt
    Çok merak ediyorsanız atayım. Ne yani yalan borcum var. 2017 8v kasa a3. Fiyatlarda doğuş oto fiyatı. Parça 55 bin
    İşçilik 10 bin tl

• quote:

Muhabbete biraz ortadan girdim ama anladığım kadarıyla bir kavşak var ve burada kaza olmuş. Öncelikle geri gitme gibi yorumlar çok doğru değil. Buradaki kural anayolda kim varsa kavşak hakkı onundur der. Ara yoldan gelen bakacak yol boşsa geçecek. Ben önce girdim diye bişey yok. Bekleyeceksin ana yoldan geleni.

Hocam mahalle arasında 2 yolun birleştiği kontrolsüz kavşaklarda dediğiniz gibi sağdakinin hakkıdır. Ama siz kavşağın birleşim noktasına geldiğinizde sağınızda araç yoksa haliyle yola çıkıyorsunuz. Kavşağı ortaladığını anladığımız turuncu araca yandan çarpıyor vatandaş. Turuncu aracın şöförü ne yapmalı sizce ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.