Bugün arkadaşım aracımı kullanırken ara sokakta dörtyolda karşıya geçerken sağ taraftan aracıma hızlıca çarptılar aracım 90 derece döndü ve sürüklendik resmen. Araç sağdan geldiği için polis % 100 siz suçlusunuz dedi fakat karşı taraf çok hızlıydı ve telefonla konuşuyordu, bunun hiç bir değeri yok mu ? Aracı servise çektirdik. Pazartesi expertiz değerlendirecek. Sizce araç perte çıkar mı ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Not: Sağlık çalışanıyım ve hastanede işimiz olduğu için hastaneye gidiyorduk. #Edit: Söylemeyi unutmuşum, benim arabanın sağ tarafta 1 adet yolcu airbagi açıldı, orta direk yamuldu galiba tam emin değilim. Diğer araba o kadar hızlıydı ki bütün airbagleri açıldı. Güncelleme: bugün servise gittim evrakları teslim ettim, servis çalışanı arada dedi yapılabilir de ağır hasar da çıkabilir dedi, başka bir çalışan ise 20-25bin liralık tamiri var dedi, yeni araçların parçası pahalı olmuyor dedi. Hakkımızda hayırlısı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaferd16 -- 12 Nisan 2021; 20:25:2 > |
Aracın Perte Çıkması Hakkında Bilgiler
Bir aracın perte çıkması, onarım masraflarının aracın değerini aşması durumunda sigorta şirketinin aracı hasar görmüş olarak ilan etmesidir. Aracın perte çıkması, onarımının ekonomik olarak uygun olmaması anlamına gelir.
Airbag Açan Araba Pert midir?
Airbaglerin açılması, aracın ciddi bir kazaya karıştığının bir göstergesidir. Airbaglerin açılması, aracın perte çıkma ihtimalini artırır, ancak her zaman perte çıkacağı anlamına gelmez. Sigorta şirketi, aracın hasar durumunu değerlendirecek ve onarım masraflarını aracın değerine kıyaslayacaktır.
Araç Perte Nasıl Çıkar?
Araçlar, onarım masrafları aracın değerini aştığında perte çıkar. Sigorta şirketi, aracın hasarını değerlendirecek ve aşağıdaki faktörleri göz önünde bulunduracaktır:
- Onarım masrafları
- Aracın değeri
- Hasarın türü ve şiddeti
Aracımı Perte Çıkartmak İstiyorum
Aracını perte çıkarmak istiyorsan, sigorta şirketine başvurman gerekir. Sigorta şirketi, aracını inceleyecek ve perte çıkarılıp çıkarılamayacağını belirleyecektir. Aracın perte çıkması için onarım masraflarının aracın değerini aşması gerekir.
Airbag Açmış Araba Ağır Hasarlı mı?
Airbaglerin açılması, aracın ağır hasar aldığının bir göstergesidir. Ancak, aracın ağır hasarlı olup olmadığını kesin olarak söylemek için sigorta şirketinin hasarı değerlendirmesi gerekir. Sigorta şirketi, aracın onarım masraflarını ve değerini dikkate alacaktır.
Araba Perte Nasıl Çıkarılır?
Aracını perte çıkarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Sigorta şirketine başvur.
- Aracını sigorta şirketinin incelemesine sun.
- Sigorta şirketinin aracın perte çıkarılıp çıkarılmayacağına karar vermesini bekle.
- Perte çıkma kararı alınırsa, sigorta şirketi aracının değerini ödeyecek ve aracı senden devralacaktır.