Şimdi Ara

SİZCE CAM BALKON MU PVC Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
97.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba...Antalya da yaşıyorum ve 15m2 lik balkonumu yemek odası olarak kullanmak amacıyla kapatmak istiyorum...Buralarda çok fazla cam balkon yapanda yaptıranda olmadığı için örnek bulamıyorum...Cam balkondan memnuniyetiniz?Pvc yaptırırsam beyazmı daha şık duruyor sizce ahşap rengi mi?Birde balkonumla odam arasındaki duvar büyük sürgülü kapı.Balkonda da aynı şeyi uygulamayı düşünüyorumBu tarz bir uygulama göreniniz yada yaptıranız varmı? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olacağım...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cam Balkon Mu PVC Mi?

Balkonunuzu kapatmak için en iyi seçeneği mi arıyorsunuz? Cam balkon ve PVC pencereler, her biri kendine özgü avantaj ve dezavantajları olan iki popüler seçenektir. İşte sana aralarındaki farkları anlamanda yardımcı olacak birkaç bilgi:

Maliyet

• PVC pencereler genellikle cam balkonlardan daha ucuzdur.
    • Katlanır cam balkonlar, sürgülü cam balkonlardan daha pahalıdır.

Enerji Verimliliği

• Çift camlı cam balkonlar, PVC pencerelere göre daha iyi yalıtım sağlar.
    • PVC pencerelerin enerji verimliliği, kullanılan cam türüne bağlıdır.

Dayanıklılık

• Cam balkonlar, PVC pencerelere göre daha dayanıklıdır ve sert hava koşullarına daha iyi dayanır.
    • PVC pencereler zamanla sararabilir ve çürüyebilir.

Kullanım Kolaylığı

• Katlanır cam balkonlar, kolay açılıp kapanmalarıyla kullanım kolaylığı sağlar.
    • PVC pencereler, menteşeli veya sürgülü olarak açılabilir ve kullanım kolaylığı modele göre değişir.

Estetik

• Cam balkonlar, balkona kesintisiz bir görünüm katar ve genişlik hissi verir.
    • PVC pencereler, çeşitli renk ve stil seçenekleri sunar, ancak estetik olarak cam balkonlardan daha az şık olabilirler.

Kullanıcı Yorumları

• Katlanır cam balkon kullanıcı yorumları genellikle kullanım kolaylığı ve geniş alan hissi hakkındadır.
    • PVC pencere kullanıcı yorumları, genellikle uygun fiyat ve enerji verimliliğine odaklanır.

Sonuç olarak, cam balkon veya PVC pencere seçimi kişisel tercihlerine, bütçene ve kullanım amaçlarına bağlıdır. Cam balkonlar dayanıklılık, enerji verimliliği ve estetik açıdan daha üstün olabilirken, PVC pencereler daha uygun fiyatlı ve kullanım kolaylığı sunabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üç sene önce aynı ikilemi yazlık evimizin balkonunu kapatırken yaşadım. Ben, cam balkon kapatmayı tercih ettim. Çok memnunum. Bütün kış kapalı kalmasına rağmen toz, yağmur vs. geçirmiyor. Yazında çok sıcak havalarda kapatıp klimayı çalıştırıyoruz. Güzel taraflarından biri kapatılınca görüntüyü/manzarayı bölmüyor.Sanki açık bir balkonda oturuluyor hissi veriyor.Kanatlı olduğu için temizliği de kolay. Sitede daha önce pvc yaptırmış olan komşularımız, yaptırırken olsaydı mutlaka camı tercih ederdik dediler. değişik kalitede olanları var. Dikkat etmek gerekli. Anlaşıldığı gibi ben size camı öneriyorum. Sağlıkla kalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: esman

Üç sene önce aynı ikilemi yazlık evimizin balkonunu kapatırken yaşadım. Ben, cam balkon kapatmayı tercih ettim. Çok memnunum. Bütün kış kapalı kalmasına rağmen toz, yağmur vs. geçirmiyor. Yazında çok sıcak havalarda kapatıp klimayı çalıştırıyoruz. Güzel taraflarından biri kapatılınca görüntüyü/manzarayı bölmüyor.Sanki açık bir balkonda oturuluyor hissi veriyor.Kanatlı olduğu için temizliği de kolay. Sitede daha önce pvc yaptırmış olan komşularımız, yaptırırken olsaydı mutlaka camı tercih ederdik dediler. değişik kalitede olanları var. Dikkat etmek gerekli. Anlaşıldığı gibi ben size camı öneriyorum. Sağlıkla kalın
    Ben de balkonu kapatmak için düşünüyordum. Toplam 4.5 metre uzunluğunda 1.9 metre yükseklikte açıklık için (Metre karesi 140TL' den) 1.400TL isteyince vazgeçtim. Annemler geçen hafta balkonunu alimünyum doğrama ile kapattılar ve metresini 70TL ye mal ettiler. Ben de ondan yaptıracağım.

• Merhaba,

Ben Denizli'de yaşıyorum. Bizim burada herkes cam balkona yöneldi. PVC ile kapatan çok az. Ancak sık kullanmadıkları ve eşya - erzak deposu olarak kullanılacak balkonları pvc ile kapatıyorlar. Manzaranız iyiyse ve arasıra balkonu açarım diyorsanız cam balkon yaptırın derim. Balkonun birini biz de kapatıcaz ama babamlar pvc düşünüyor. Çünkü o balkonda oturmuyoruz ve küçük dolap yaptırdık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Merhaba,

Ben Denizli'de yaşıyorum. Bizim burada herkes cam balkona yöneldi. PVC ile kapatan çok az. Ancak sık kullanmadıkları ve eşya - erzak deposu olarak kullanılacak balkonları pvc ile kapatıyorlar. Manzaranız iyiyse ve arasıra balkonu açarım diyorsanız cam balkon yaptırın derim. Balkonun birini biz de kapatıcaz ama babamlar pvc düşünüyor. Çünkü o balkonda oturmuyoruz ve küçük dolap yaptırdık.
    Cam balkon sahil kenarında rüzgar ve akşam nemden korunmak için geliştirlmiştir.
    Ses ve yalıtım (sıcak,soğuk) için düşünmüyorsanız CAM BALKON tavsiye ederim.
    Fazla ayrıntıya girmeden son kullanıcı olarak iki konuya dikkat edin.

1 Raylarda kullanılan aluminyum profiller kaliteli olsun

2.Sürgülü camların birleştiği silikon conta kaliteli olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hs37

Cam balkon sahil kenarında rüzgar ve akşam nemden korunmak için geliştirlmiştir.

Alıntıları Göster
    kesinlikle cam balkon çok şık bir görüntüsü var ve yaz kış rahat oluyor.Ayrıca kırılma riski de yok çok ağır bir darbe alırsa sadece araba camı gibi buz oluyor. ama kaliteli bir yere yaptır bazı dandik yapan yerler camların aralarında aralık bırakıyor oralardan toz dolabilir içeriye.Kullanım olarak çok rahat ayrıca pvc gibi balkonu kapatmıyor dışarı bakınca komple görünüyor pvcde cam araları hoş değil bence:)

• quote:

Çok teşekkür ederim bilgiler için.
    Bu durumda kesinlikle alimünyum doğrama tercih etmem gerektiğini bir kez daha anladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Çok teşekkür ederim bilgiler için.
    Bu durumda kesinlikle alimünyum doğrama tercih etmem gerektiğini bir kez daha anladım.

Alıntıları Göster
    Burada yazılmayan bir konu var..PVC kapatmada çok para almak için mümkün olduğu kadar en kalın doğramalar kullanılıp enleme ve boylamalara çok kuşak atılıyor..Karşıdan balkona baktığınızda toplam alanın 1 / 4 kadarı plastik doğramaların işgaline giriyor. Bazı balkonlarda ise yerden 1 mt si i tamamen plastik panel üzeride enine boyuna bir çok pvc kuşak...Karşıdan bakınca balkonun rahat yüzde altmışı plastik yüzde kırkı cam görünüyor..Kimseler bu saçmalığın farkında değil....Görüş alanı daralıyor. Manzara kesiliyor.Manzara yerine beyaz plastik seyrediyorsunuz...KIŞ İKLİMİNİN SERT GEÇTİĞİ bölgelerde ALT VE ÜST BÜTÜN CAMLARI TEK CAM DEĞİL ISI CAM OLARAK yapılırsa pvc doğrama tercih edilmeli.. Onun dışında banko tercih Cam kapama daha şık , daha ferah.TAM BOY OLANLARI DAHA KULLANIŞLI TAVAN TABAN arası 2,5 MT - 3 mt OLABİLİYOR..Koyu renk camlı veya aynalı yapılabiliyor...Balkonda oturanlar aşağıdan görünmüyorlar... BİR KONU DAHA CAM BALKONDA ISI YALITIMI ASLA YOK. RÜZGARI VE YAĞMURU, KARI ENGELLİYOR...Karar , ev para sizin saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Haziran 2011; 1:09:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Burada yazılmayan bir konu var..PVC kapatmada çok para almak için mümkün olduğu kadar en kalın doğramalar kullanılıp enleme ve boylamalara çok kuşak atılıyor..Karşıdan balkona baktığınızda toplam alanın 1 / 4 kadarı plastik doğramaların işgaline giriyor. Bazı balkonlarda ise yerden 1 mt si i tamamen plastik panel üzeride enine boyuna bir çok pvc kuşak...Karşıdan bakınca balkonun rahat yüzde altmışı plastik yüzde kırkı cam görünüyor..Kimseler bu saçmalığın farkında değil....Görüş alanı daralıyor. Manzara kesiliyor.Manzara yerine beyaz plastik seyrediyorsunuz...KIŞ İKLİMİNİN SERT GEÇTİĞİ bölgelerde ALT VE ÜST BÜTÜN CAMLARI TEK CAM DEĞİL ISI CAM OLARAK yapılırsa pvc doğrama tercih edilmeli.. Onun dışında banko tercih Cam kapama daha şık , daha ferah.TAM BOY OLANLARI DAHA KULLANIŞLI TAVAN TABAN arası 2,5 MT - 3 mt OLABİLİYOR..Koyu renk camlı veya aynalı yapılabiliyor...Balkonda oturanlar aşağıdan görünmüyorlar... BİR KONU DAHA CAM BALKONDA ISI YALITIMI ASLA YOK. RÜZGARI VE YAĞMURU, KARI ENGELLİYOR...Karar , ev para sizin saygılarımla..

Alıntıları Göster
    cam balkonlar daha şık oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetferhat

cam balkonlar daha şık oluyor.

Alıntıları Göster
    Benim tercihimde cam balkondan yana ,temizliği gerçekten kolay oluyor ,manzarayı kapatmıyor.
    Kesinlikle pişman olan yoktur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meshat

Benim tercihimde cam balkondan yana ,temizliği gerçekten kolay oluyor ,manzarayı kapatmıyor.
    Kesinlikle pişman olan yoktur diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Balkona ve Binaya vereceginiz Ek yüküde hesap edin.Mümkün mertebe hafif Malzeme kullanmaya özen göstermelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

Balkona ve Binaya vereceginiz Ek yüküde hesap edin.Mümkün mertebe hafif Malzeme kullanmaya özen göstermelisiniz.

Böyle bir uyarıyı ilk defa görüyorum ve tam olarak da kafamda canlandıramadım.

1. Kat üstüne kat çıkılıyor olsa anlayacağım ama bir balkon kapatması yapılırken balkona getireceği yüke dikkat edilmesi gerekiyorsa balkona çıkacak kişilerin toplam ağırlığının da balkona getireceği yüke de dikkat edilmesi gerekir ve bu bir tehlike oluştursaydı balkon kapısına, asansörlerde olduğu gibi sözgelişi, "Balkon 4 kişiliktir " gibi bir uyarının koyulması adet olurdu.

NOT:Bir kişi 75 Kg olsa dört kişi balkona çıkacaksa toplam 300 Kg bir yük balkona binecek demektir. Bir kapatma metreye 20 Kg bindirse 5 metrelik bir kapatmada toplam 100 Kg bir yük binecektir. Bir yük tehlikesi varsa ilki daha tehlikeli gözüküyor.

2. Binaya getireceği yüke de dikkat edilmesi isteniliyor. Bu durumda aynı mantıkla binaya yüklenecek toplam eşya ağırlığının ve yaşayacak insan sayısının (misafirler dahil) belirtilip, bina kapısına bir ikaz konulması gerekir ki sanırım kimse böyle birşey görmemiştir.

Mühendis değilim ama herhalde bina taşıma kapasiteleri bu ikazları gerektirmeyecek derecede fazla ki kimse ikaz etme ihtiyacı hissetmemiş

Dedim ya yukarıda arkadaşımızın yaptığı bu ikazı ben anlamadım. Sağlıkla kalın.

• quote:

quote:

1. Kat üstüne kat çıkılıyor olsa anlayacağım ama bir balkon kapatması yapılırken balkona getireceği yüke dikkat edilmesi gerekiyorsa balkona çıkacak kişilerin toplam ağırlığının da balkona getireceği yüke de dikkat edilmesi gerekir ve bu bir tehlike oluştursaydı balkon kapısına, asansörlerde olduğu gibi sözgelişi, "Balkon 4 kişiliktir " gibi bir uyarının koyulması adet olurdu.

NOT:Bir kişi 75 Kg olsa dört kişi balkona çıkacaksa toplam 300 Kg bir yük balkona binecek demektir. Bir kapatma metreye 20 Kg bindirse 5 metrelik bir kapatmada toplam 100 Kg bir yük binecektir. Bir yük tehlikesi varsa ilki daha tehlikeli gözüküyor.

2. Binaya getireceği yüke de dikkat edilmesi isteniliyor. Bu durumda aynı mantıkla binaya yüklenecek toplam eşya ağırlığının ve yaşayacak insan sayısının (misafirler dahil) belirtilip, bina kapısına bir ikaz konulması gerekir ki sanırım kimse böyle birşey görmemiştir.

Mühendis değilim ama herhalde bina taşıma kapasiteleri bu ikazları gerektirmeyecek derecede fazla ki kimse ikaz etme ihtiyacı hissetmemiş

kullanmayın demiyorum,daha hafif Malzeme kullanmaya özen göstermelisiniz diyorum.Balkonda devam 150 kg durması başka,arada bir 3-4 kişinin durması başka.Türkiyemizden iş işten geçtikten sonra İkaz lar yapılıyor malesef.Birçok balkonlarda yarıklar çatlamalar gördüm.Genelde Balkonlarımızın altı boş yani destegi yok.Bunun üstüne birde sürekli 150kg yük koydunuzmu zamanlaçatlama ve esneme olacaktır,bu kaçınılmaz olur.Birde bu yönde olayı düşünmeliyiz.

• quote:

quote:

quote:

kullanmayın demiyorum,daha hafif Malzeme kullanmaya özen göstermelisiniz diyorum.Balkonda devam 150 kg durması başka,arada bir 3-4 kişinin durması başka.Türkiyemizden iş işten geçtikten sonra İkaz lar yapılıyor malesef.Birçok balkonlarda yarıklar çatlamalar gördüm.Genelde Balkonlarımızın altı boş yani destegi yok.Bunun üstüne birde sürekli 150kg yük koydunuzmu zamanlaçatlama ve esneme olacaktır,bu kaçınılmaz olur.Birde bu yönde olayı düşünmeliyiz.

Alıntıları Göster
    Balkona oturma, manzara seyretme(Bu mahallede ne seyredeceksem...) olmadığından PVC çok olmuş, manzara kapanmış umurumda değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Balkona oturma, manzara seyretme(Bu mahallede ne seyredeceksem...) olmadığından PVC çok olmuş, manzara kapanmış umurumda değil.

Alıntıları Göster
    Tabiki cam balkon hem kullanı$lı hem iç açıcı bir görsellige sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue55

Tabiki cam balkon hem kullanı$lı hem iç açıcı bir görsellige sahip

Alıntıları Göster
    7 Senedir Cam Balkon kapama ve vitrin sistemleri alanında faaliyet gösteren bir firmanın kurucu ortağıyım .. Cam balkon sektörü yıllar içerisinde plastik doğramanın yani pvc nin kullanım alanı olan balkon kapamalarını ele geçirdiğinden ötürü plastik doğramacılar Alüminyum ve kırılmaz cam dediğimiz temperli camın birleşimi olan cam balkon'u her daim müşterilerimize kötülemişlerdir , burada da görüldüğü üzere aynı tarz söylemler devam etmiştir . Cam balkon daha sağlıklıdır , bilindiği üzere türkiyeye gelen tüm pvc malzemeleri çin'den gelmektedir ve gelen doğramalardaki kanserojen oranlar gazetelere tv lere kadar çıkmıştır , plastik doğramayla kapatılan balkonlarda görüntü kaybı %20 civarındadır kayıtlar dikmeler çerçevelerden dolayı Cam Balkon sisteminde % 3-5 arasındadır.Günümüz sistemlerinde aksesuarlar ve contalamalar geliştiğinden ısı ve ses izalasyonu bakımından maksimum seviyede randıman alınabiliyor . Yaklaşık olarak 3000 ve üzeri imalat montaj yaptığımız sektörde 2000 i aşkın uygulama mutfak balkonlarına yapılmıştır ve şikayet oranı %1 'le %3 arasındadır . Ki bu rakam çokda kabul edilebilir orandır .. Cam Balkon hava alır cam balkon görüntü kaybına uğramaz cam balkonun servis ücretleri çok düşüktür sarkma yapmaz çürüme yapmaz yıllar geçtikce sıkıldık değişdirelim duygusuna kapılmazsınız boyası sararmaz .. Biz Accordion Cam Balkon olarak müşterilerimizin hepsinden şu cümleleri duyduk : İyiki PVC yaptırmadık çok rahat ettik .. Siz siz olun balkon veranda teras kapatacaksınız mutlak suretle Accordion Cam Balkon ve muadillerini tercih ediniz .. Hiç bir sıkıntı yaşamayacaksınız ne ses ne hava ne toz ne su ne de izinsizbirşey balkonuna siz istemeden giremeyecektir ..
    daha detaylı bilgi almak isteyenler pm atabilir yada web sitemizden bizlere ulaşabilirsiniz ..

• belediye problem çıkarır mı o konuyu da araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarK-CasTLe

belediye problem çıkarır mı o konuyu da araştırmak lazım.

imar mevzuatına asla aykırı değildir Ülkemizde danıştay kararları mevcuttur . sadece ticarethanelerde belediye arazisine yapılan çıkmalarda izinsiz kapama yapılmaması gerekiyor kanunen ayrıca birde yönetimle idare edilen sitelerde oy çokluğuyla karar alınıp yaptırılıyor .. suan türkiye deki site yönetimleri ve toplu konut idaresi başkanlığı ( ki bugun toki binalarında ölçü alıp işe başladık ) balkon kapamalarında pvc değil accordion cam yapılmasını öngörüyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpinepro -- 3 Temmuz 2011; 16:45:42 >
  • Uygulama alanı 3 metrekare olan batı cepheli küçük balkonumu kapattırmak istiyorum. Manzarası yok. Kullanımı sınırlı... 2 kişi zor kahvaltı yapar. Bu durumda balkonu depo gibi kullanmak istiyorum. Balkonun bulunduğu oda çocuk odası.
    Forumda okuduğum kadarıyla cam balkon revaçta ama PVC ye göre maliyetli, Ayrıca PVC çok estetik bir malzeme değil.
    Küçük ölçekli balkonlar için cam balkon gerekli mi yoksa PVC ye mi yönelmeliyim sizce?
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nomadic

Uygulama alanı 3 metrekare olan batı cepheli küçük balkonumu kapattırmak istiyorum. Manzarası yok. Kullanımı sınırlı... 2 kişi zor kahvaltı yapar. Bu durumda balkonu depo gibi kullanmak istiyorum. Balkonun bulunduğu oda çocuk odası.
    Forumda okuduğum kadarıyla cam balkon revaçta ama PVC ye göre maliyetli, Ayrıca PVC çok estetik bir malzeme değil.
    Küçük ölçekli balkonlar için cam balkon gerekli mi yoksa PVC ye mi yönelmeliyim sizce?
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...
    Bende Pvcmi Cam balkonmu diye çok düşündüm. En sonunda Cam Balkon yaptırdım. (Albert Genau marka) İyiki Pvc Yaptırmamışım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.