Selamlar Şu anda bir önlisans programında bilişim bölümü okuyorum ancak başka bir bilişim bölümüne yatay geçiş yapacağım önlisans olarak. Yıllardır yazılım piyasasında çalışıyorum ortaokul son sınıfta piyasada iş yapmaya başladım. Ancak bilgisayar mühendisi olmayı ve mühendislik konseptlerini öğrenmeyi gerçekten çok istediğimden ötürü seneye bir kez daha hazırlanmayı düşünüyorum bu sene berbat bir sıralama geldi maalesef. Taşra da olsa bir bilgisayar mühendisliği yazsam olur mu sizce? Amacım eğitiminden ziyade mühendislik etiketi kazanmak işin gerçeği. Çünkü bilgisayarla ve yazılımla geçmişim var, belki biraz tuhaf gelebilir ama yaklaşık 13 yıl önce ilkokuldayken başladım programlama işlerine :D, hayatımı adadığım meslekte en iyi yerlere gelmeyi ve kendimi hak ettiğimi inandığım yerde görmek istiyorum. Madem öyle yks ye neden çalışmadın diyecek olursanız maalesef ortaokul ve lise dönemimde sağlık ve mentalite açısından çok problemli dönemler geçirdim. Ama pes etmeye hiç niyetim yok :D Bu kadar emek vermişken yarıda bırakmak 13 yıllık koca birikimi ve tecrübeyi hiç etmek olur diye düşünerekten bir kez daha denemeye karar verdim. Madem bu kadar istekliyim neden değer mi diye soruyorum peki? Çünkü burada harika üniversitelerde mühendislik okuyan arkadaşlarımızın da tecrübesini ve görüşünü merak ediyorum. :) Acaba sizlerin tavsiyeleri neler olur konu hakkında? Ayrıca yazılım piyasası hakkında sorularınız varsa bilgimin ve tecrübemin yettiği kadarıyla cevaplamaktan mutluluk duyarım. :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57BE86A9C -- 31 Temmuz 2024; 15:19:57 > |
Sizce değer mi? & Yazılım Piyasası Soru/Cevap
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Sizce değer mi? & Yazılım Piyasası Soru/Cevap
(En Son Oy Tarihi: 31.7.2024)
-
-
up
-
Değer bence. Piyasada nitelikli eleman açığı var diyorlar ne kadar doğru?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam.
Şimdi şöyle ki, çeşitli yazılım alanına göre değişebilir bu sorunun cevabı ancak benim gördüğüm kadarıyla yazılım piyasasında genel olarak bir daralma söz konusu şu dönemde. Bir de Linkedini takip ediyorsanız iş ilanlarında özellikle senior ilanlarında bana göre 2-3 kişinin yapacağı işi tek bir kişiden istiyorlar. Nitelikli eleman açığı bu sektörde hep vardı ve bir süre daha olacak gibi görünüyor ancak özellikle pandemide çok güçlü bir hype oluştu ve bunun piyasada yarattığı enflasyon sebebiyle piyasadaki ortalama tecrübe eşiği kesinlikle yükselecek ve işler daha da zorlaşacak bence. Rekabet gitgide kızışıyor dolayısıyla çok daha fazla çabalamak gerekecek. Yazılım sektörü eskisi gibi değil bunun farkındayım. Şimdi işin kötü tarafı (kimseyi korkutmak değil amacım :D) kişisel beceri ve kendini geliştirme de bir yere kadar çünkü bir kez piyasada kendini geliştirmiş kişilerin sayısında patlama yaşanırsa bu durumda çok fazla kişi hayal kırıklığı ve pişmanlık yaşayabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X