Şimdi Ara

Sizce engelli belgesi alayım mı? (Anket)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Sizce engelli belgesi alayım mı? (Anket)

(En Son Oy Tarihi: 10.11.2024)
Giriş

18 yaşımdan itibaren 20 yıl sigorta gerekiyor, bunu hallettim gibi.

4400 gün de prim gerekiyor, hiç çalışmadan (2-3 amelelik hariç) 3036 gün doldurdum bile.

Sizler bana seni kimse işe almaz diyorsunuz. 38 yaşımda engellilik ile emekli olmam mantıklı değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Engel olayın ne ? Sigorta başlangıç tarihin kaç ? Hiç calismadan nasıl prim ödedin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    Atipik psikoz, diyabet, fıtık. 2006 SGK.

BağKur kendi kendine sigorta ödemene izin veriyor.

Hiç SGK'lı bir işte çalışmadım, evet.

YTÜ EHM mezunuyum. 32.68 yaşımdayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyabete lafım yok ama diğerleri çalışmana engel değil. Evet zor hastalıklar ama çalışabilirsin. Diyabeti ayrı tutuyorum tabi. Bizim iş yerinde diyabet hastaları var çalışıyor. Adam çalışmazsam daha kötü olurum diyor. Bence çalışman daha mantıklı. Vücut çalışma mekanizmasına alıştığı zaman daha dinç ve sağlıklı oluyor.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Hocam asgariye ihtiyacım yok ki. Ne işinde çalışacağım ki bana asgariden yüksek versinler? Zaten bölümümle alakalı iş bulamadım, bu saatten sonra da iş vermezler.

Valla yan gelip yatmaya alışığım, bu konfor alanından çıkamam. Günde içtiğim hapların sayesinde 11 saat uyuyorum en az. Nasıl çalışacağım bu uyku süresiyle? Ülke ülke gezmem daha mantıklı değil mi? Bana bile vize veriyorlar, düşün hocam.

• Cevabı kendin vermişsin zaten. Ülke ülke gezme durumun varsa hala durduğun kabahat.

• hocam engelli den emekli olduğunuzda aldığınız maaş brütü önemli eğer asgari ve yakın ücret alıyorsanız kök maaştan maaş bağlanır erken emekli olduğunuzda şuan da en düşük emekli maaşı 11 12 civarı sanırsam tam bilmiyorum emekli olup çalışayım derseniz iki maaş alırsınız oda 2008 öncesi sigorta başlangıcı olanlarda ama olduki çalışamayacak durumda olursanız maddi durumunuz da iyi değilse emekli maaşıyla geçinmeniz çok çok zor ama şöyle bir bilgi paylaşayım heyetten engelli raporu alırsanız ulaşımda firmaya göre şehirler arası otobüslerde %20 ila %30 indirim mobil hat internet hattı su faturalarında %20 ila %25 arası indirim şehir içi toplu taşıma ücretsiz tcdd den de ücretsiz faydalanabiliyorsunuz ayrıca vergi indirimine başvurup gelir vergisinden engelli derecenize göre indirim alıyorsunuz ek olarak da isterseniz erken emekli olma hakkı isterseniz de normal şartlarda emekli olma hakkınız oluyor bu indirimlerden faydalanmak için aile sosyal hizmetlerden engelli kimliği çıkarmanız lazım eğer sizin bunlara ihtiyacınız yok ise belki forumda bu yazıyı görenlerin işine yarayabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • araba vergisinden baya muaf oluyosunuz diye biliyorum baya ucuza da araba alabilirsiniz(sıfır).

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.